Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta.
Elkészítés módja
A lencsét 10 órán át, áztatjuk, majd leszűrjük, és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük, és a lencséhez keverjük. Beletesszük a fokhagymát és az ízesítőket. Puhára főzzük (kb. 15 perc). Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntjük a tárkonyecetet. Tetszés szerint, csöppnyi rántással sűríthetjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon pirosra sütjük. A tányérokba szervírozott levesre szórjuk.
Forrás:
Beküldte:: tami , Thursday, November 04. 2004 - 15:38:35