Erdei gombás burgonyaleves

Erdei gombás burgonyaleves

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. aug. 28., vas. 9:11

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél órácska
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás


Ősz, eső, napsütés... mi is következik mindebből? Hát az isteni erdei gombák pont ilyen körülmények között születnek! És milyen jó hogy ezt teszik... :-)
Hozzávalók


Szedtünk őzlábgombát, az egyik legnagyobb kedvencem erdei gomba-körökből. Egy részét rántva készítettem, a maradék levesbe került.

Kép

A kapros, gombás burgonyaleves hozzávalói 4 főre: három szem burgonya, egy kis fej vöröshagyma, só, egy teáskanálnyi ételízesítő, egy nagy csokor kapor, 2 marék bármilyen erdei gomba, csombor (borikafű), egy csapott evőkanál liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 3 evőkanál olaj.
Elkészítés módja


Az olajon megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát a szeletelt gombával együtt: sóval, csomborral. Fölengedtem vízzel, sóztam, ételízesítőt adtam hozzá és a kisebb kockákra vágott burgonyát. Forrás után beletettem az aprított kaprot is. Mikor már puha volt a burgonya, behabartam.

Friss kenyérrel tálaltam.

Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Szeptember 01.2007 - 19:16:22
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron