Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél órácska
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: lakto-vegetáriánus
Bemutatás
Ősz, eső, napsütés... mi is következik mindebből? Hát az isteni erdei gombák pont ilyen körülmények között születnek! És milyen jó hogy ezt teszik...
Hozzávalók
Szedtünk őzlábgombát, az egyik legnagyobb kedvencem erdei gomba-körökből. Egy részét rántva készítettem, a maradék levesbe került.
A kapros, gombás burgonyaleves hozzávalói 4 főre: három szem burgonya, egy kis fej vöröshagyma, só, egy teáskanálnyi ételízesítő, egy nagy csokor kapor, 2 marék bármilyen erdei gomba, csombor (borikafű), egy csapott evőkanál liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 3 evőkanál olaj.
Elkészítés módja
Az olajon megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát a szeletelt gombával együtt: sóval, csomborral. Fölengedtem vízzel, sóztam, ételízesítőt adtam hozzá és a kisebb kockákra vágott burgonyát. Forrás után beletettem az aprított kaprot is. Mikor már puha volt a burgonya, behabartam.
Friss kenyérrel tálaltam.
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Szeptember 01.2007 - 19:16:22