Édeskömény leves

Édeskömény leves

HozzászólásSzerző: Kata » 2011. aug. 28., vas. 9:10

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 30-40 perc
Főzési idő: 20-25 perc
Kategória: Levesek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás
Az édeskömény Magyarországon még egzotikumnak számít. Sokan nem nagyon tudják, mit kezdjenek vele. Íme egy egyszerű, ám ízletes leves belőle.


Hozzávalók
- 2 édeskömény gumó - 2 répa - 1 petrezselyem - negyed fej hagyma vagy helyette egy csipet hing - fél zöldpaprika - 2 krumpli - kevés bármilyen tészta, ami éppen van otthon - 2-3 lestyánlevél, kicsi zeller vagy helyette bio ételízesítő - egy csipet kurkuma - só - olíva olaj - petrezselyemzöld - reszelt sajt


Elkészítés módja
A gyökereket karikára vágjuk, a paprikát csíkokra, a hagymát egészben hagyjuk. Az édesköményt és a kruplit kis kockákra vágjuk. Ne dobjuk el az édeskömény szárrészét sem, azt is daraboljuk fel. A gyökereket, a paprikát, a hagymát -és ha van zellerünk azt is-, 1-2 percig megfuttatjuk egy pici olajon. Felengedjük kb. 2 liter vízzel, beletesszük az édesköményt, a krumplit, a sót, a kurkumát, a lestyánleveleket vagy az ételízestőt, illetve a hinget, ha hagymát nem használunk. Amikor már majdnem minden puha, belerakjuk a tésztát is. Ha megfőtt a fölaprított petrezselyemzöldet is beleszórhatjuk. Reszelt sajtot tegyünk minden tányér aljába és arra merjük a levest, de e nélkül is finom.

Forrás: Szundji Tünde receptje Kata módra
Beküldte:: Kata , Szeptember 30. 2006 - 22:25:59
Avatar
Kata
 
Hsz: 4
Csatlakozott: 2006. szept. 18., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron