Kenyér barnarizslisztből (vegán)

Kenyér barnarizslisztből (vegán)

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. júl. 15., pén. 7:22

Felszolgálási idő: ki milyen gyors :D
Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Főzési idő: sütni kell
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán

Bemutatás
Teljes értékű barna rizs lisztjéből is készíthető ízletes kenyérféle .
Én így csináltam...

Hozzávalók
kb. 25dkg barnarizsliszt
kb. 15-20g élesztő
kb. 4 dkg hántolt napraforgómag mákdarálón finomra őrölve
egy evőkanál kapormag
egy kávéskanál jó minőségű só
annyi jó minőségű víz, amennyi kell ;)
növényi zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítés módja
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Annyi kézmeleg vizet adjunk hozzá, hogy még keverhető, de azért sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk fél-egy óráig kelni a tésztát. Ha szemmel láthatóan megemelkedett (kb. egy ujjnyit), újból összekeverjük, és kiolajozott, nem túl nagy tepsibe öntjük, elegyengetjük. A tepsiben kb. egy ujjnyi vastag tészta kell legyen. gázsütőben 4-es és 5-ös fokozat között kb. fél óráig sütjük, addig, amíg a külseje ropogós lesz, de nem égett! Belül az élesztő hatására lágy lesz a tészta, de nem nyers! A kész kenyérnek ki kell jönnie a tepsiből, nem szabadna leragadnia.

Tápérték info
Hidegen sajtolt tökmagolajjal, (bio) zakuszkával és fokhagymával csuda finom, és egészséges!

Tartalmazza a teljes őrlésű barna rizs nélkülözhetetlen rostjait, ásványi anyagait is!

Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, sőt kifejezetten ajánlott.

Ez a kenyérrecept egy minta, tetszőlegesen fűszerezhető, kapor helyett..., napraforgó helyett őrölt szezám, stb. is használható. Légy kreatív! Egészségedre! Vegán

Forrás: salát ötlet alapján
Beküldte:: Parsifal , Sunday, February 11. 2007 - 11:46:15
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Kenyérfélék

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron