Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán
Bemutatás
Ha a quinoalisztet búza- vagy tönkölybúzaliszttel összekeverjük egy egészen eredeti ízt, és másfajta állagot kapunk.
Hozzávalók
800 g búzaliszt 200 g quinoaliszt 1 l langyos víz 40 g élesztopor tengeri só
Elkészítés módja
A liszteket, az élesztőt, 3 csipet tengeri sót és a vizet egy tálba öntjük. 20 percig gyúrjuk, gombócot formázunk belőle és egy órát hagyjuk pihenni. A gombócot újra átgyúrjuk és formázzuk, majd 45-75 percet szobahőmérsékleten pihentetjük. Előmelegített sütőben (7-8 gázlángon) 35-45 percig sütjük. Tipp: ha egy tál vizet a sütőbe rakunk, a gőztől a kenyér puhább lesz. (a Biopont receptje)
Tápérték info
tápláló
Forrás:
Beküldte:: Parsifal , Friday, July 08. 2005 - 10:24:03