Teljes kiőrlésű tönkölykenyér élesztő nélkül

Teljes kiőrlésű tönkölykenyér élesztő nélkül

HozzászólásSzerző: Hancso » 2012. jan. 19., csüt. 11:06

Felszolgálási idő: 1,5-2óra
Elkészítési idő: 1 óra
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán

Bemutatás
Üdv! Szerintem egy nagyon egyszerű, nagyon finom, könnyen elkészíthető kenyér recept.
Sokáig friss marad, kevés is jó kiadós. Én egy-két vékony szelettől is jól lakok.
Köszönet a receptért egy fórumos ismerősnek, én egy kicsit továbbfejlesztettem!

Hozzávalók
500 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szódabikarbóna
8 evőkanál olívaolaj
4 dl víz
opcionálisan: natúr Vega mix, magok, különböző zöld fűszerek

Elkészítés módja
A hozzávalókat keverőtálba kell tenni, a sorrend teljesen mindegy. Egy ragacsos, nyúlós tésztát keverünk, amely sütőpapírral bélelt őzgerincformában 50 perc-1 óra alatt készre sül teljes lángon. Amikor elkészül, konyharuhába csavarva, rácson hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!

Tápérték info
Jó tápláló :-))
Forrás: Egy fórumos ismerőstől kaptam
Beküldte:: Hancso , Saturday, January 03. 2009 - 20:50:54
Avatar
Hancso
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2009. jan. 2., pén. 1:00


Vissza: Kenyérfélék

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron