Oldal: 1 / 1

Savanykás zöldséges lepény (vegán)

HozzászólásElküldve: 2012. jan. 14., szomb. 12:54
Szerző: akralgob
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán

Bemutatás

Nevezhetném pizzának is, de a tésztája inkább olyan, amit én kalácsnak ismerek, szóval maradjunk a lepénynél :)

Természetesen lehet variálni tetszés szerint...

Hozzávalók

A tésztához:

- 20 dkg liszt (én finomliszttel csináltam, de csak mert épp ez volt itthon... szabad kísérletezni)

- 1 dl víz

- 1 kávéskanál szódabikarbóna

- 1 evőkanál méz

- 2 evőkanál olaj

- 1 kávéskanál só



Hamistejföl (most épp így készült):

- egy bögre napraforgómag

- kb 3/4 dl citromlé

- 4 gerezd fokhagyma

- kb 1 dl víz

- löttyintésnyi olaj (most épp nem olíva, mert sütni fogom)

- pici só

Összeturmixolom, és kész is.




Elkészítés módja

Tészta:

Előbb a száraz összetevőket elkeverem, majd hozzáadom a többit (víz, olaj, méz). Összegyúrom, majd kicsit állni hagyom, utána kicsit jobb gyúrni. Ha a tészta sima és könnyen kezelhető, akkor kb ujjnyi vastagra nyújtom, és kiolajozott tepsibe teszem (célszerű nem a legnagyobb tepsihez mérni).

Utána a tésztát megkentem a hamistejföllel, majd rá vékonyra szelt sárgarépa és zeller, és a tetejére fonnyasztott sóska.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül. (Rozzantabb sütőben is 10 perc erős lángon, 10 perc kisebb-közepes lángon... bocs, hőfokot nem tudok.)

Ez gyomorkapacitástól függően kb 2-3 személynek elég, főleg ha kínálunk mellé egy kis káposztasalátát: lilakáposzta és kínai kel vékonyra szelve, olívaolajjal :)



Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás:
Beküldte:: akralgob , Sunday, January 06. 2008 - 12:35:56