gluténmentes lepénykenyerek (vegán)

gluténmentes lepénykenyerek (vegán)

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. dec. 10., szomb. 12:34

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán

Bemutatás
Nem lehet egyszerű annak, akinek kiderül, gluténérzékeny. Nem ehet teljesőrlésű búza, rozskenyereket. Más teljesértékű kenyeret meg nem nagyon kaphat. Egyébként nem kell ezt sorscsapásnak tekinteni. Douglas Graham dr. szerint a búza nem való embernek, és ha már magos étel, akkor az rizs vagy köles legyen... Vagyis gluténmentes mag! Kísérleteztem, így születtek ezek a FINOM kenyérfélék.

Hozzávalók
kétféle liszt keveréke: hajdina- és barnarizs- vagy köles-, vagy kukoricaliszt. Tiszta (pi) víz. Kókuszzsír.

Elkészítés módja
Hajdina- és más gluténmentes liszt 1:3 arányban keverve vízzel, úgy, hogy sűrű tészta állagú legyen, de még keverhető. Hagyjuk állni fél, 1 órát. Olykor megkeverhetjük. A hajdina a kötőanyag, mert nyákot enged, ami összetartja a tésztát. Gyújtsuk be a sütőt, olvasszuk fel a kemény kókuszzsírt a tepsinkben. Szépen oszlassuk el, mindenhova jusson, de csak vékonyan. Eztután fél centinél ne vastagabban beletöltjük a tésztát. 4-es fokozaton sütjük készre. Ne hagyjuk, hogy túl sokáig süljenek, mert akkor nagyon kiszáradnak. A legjobb állagú és ízű a köles-hajdina kenyerem lett. Fel lehet szeletelni, meg lehet kenni biomargarinnal, lágy a tésztája. Tényleg finom.

Tápérték info
Teljesértékű.


Forrás:
Beküldte:: Parsifal , Monday, December 19. 2005 - 13:02:36
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Kenyérfélék

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron