Köles lepény (vegán)

Köles lepény (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2011. szept. 3., szomb. 9:42

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán

Bemutatás
Azért nem csapati mert a köles anyag tulajdonsága miatt nem nyújtható, mint a búzalisztből készült csapati. Persze ha valaki tudja olyan finomra őrőlni a kölest, érdemes lehet próbálkozni.

Hozzávalók
-2 dl köles -némi víz -só -1 mk fűszerkerék -őrőlt lenmag kb 1 ek FŰSZERKEVERÉK: -1 mokkáskanálnyi ánizs, -2ek kömény, -1ek édeskömény, -1ek koriander

Elkészítés módja
A kölest kávédarálóval megörlöm, elkeverema sóval és a fűszerkeverékkel; őrőlt lenmaggal keverem a tészta késöbb jobbban összeáll. Ezután kis vízzel összegyúrom keményre a tésztát és hagyom állni 1 órán át. Majd lapos kb 1cm vastag lepényt nyújtok belőle és forró vas platnin megsütöm néhány perc alatt. JÓ ÉTVÁGYAT!

Tápérték info
Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például egy Metionin nevű aminosavat, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás. Ásványi és nyomelem tartalma belülről ható "kozmetika", hiszen csonterősödésben, az egészséges fogakban, dús haj- és körömnövekedésben mutatkozik meg értéke. 140 g fehérjét, 680 g keményítőt, 20 g zsírt, 10 g szerves sót, 10 g rostot tartalmaz kilogrammonként. (forrás http://www.vegetarius.hu)

Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Sunday, September 17. 2006 - 15:21:52
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Kenyérfélék

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron