Padlizsán-főzelék

Padlizsán-főzelék

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012. jún. 7., csüt. 13:15

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 20perc
Főzési idő: 20perc
Kategória: Főzelékek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás
gyorsan elkészül, zöldsalátával adva fogyókúrás étel, pirítossal laktatóbb

Hozzávalók

1kg padlizsán - 300kcal
1 kávéskanál tárkony
só,víz
1 kávéskanál borsika fű
10 dkg tejföl/lehet laktózmentes is - 200kcal
1 kanál oliva olaj-kb100 kcal
reszelt trappista sajt 3-5 dkg - kb. 100-150kcal


Elkészítés módja
A padlizsánokat megmossuk, héjastól felkockázzuk, a hibás részeket kidobjuk, a sötétbarna magokat is kidobjuk. Jénaiba tesszük, tengerisóval sózzuk, ráöntünk 1 kanálnyi olivaolajat, annyi vizet, hogy félig ellepje a padlizsánt. 1 kávéskanálnyi tárkonnyal fűszerezzük. 15 percig főzzük mikróban, befedve. Megkavarjuk, hozzátesszük a 10 dkg tejfölt és az 1 kávéskanálnyi borsikafüvet, még 5-10 percig főzzük a mikróban lefedve. 1 kanálnyi reszelt trappista sajtot szórhatunk a tetejére, amivel fedő nélkül még 2 percig főzzük.
Tápérték info
Kb 3 adagnyi, összesen 700-750 kcal kb.

Forrás:
Beküldte:: Anonymous , Sunday, June 15. 2008 - 10:33:22
Vendég
 


Vissza: Főzelékek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron