Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Főzelékek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Rosta Erzsébet szakács könyve sok ínyencséget rejt. Ebből szeretnék bemutatni egyet(ott lencse levesként szerepel több vízzel elkészítve). A recept vegánosítva lett. Erre az ételre egyet lehet mondani: nemes egyszerűséggel finom.
Hozzávalók
-1 csésze lencse - éjszakára elötte beáztatjuk
-2 csésze víz
-1 nagy hagyma - apróra szecskázva
-2 nagy sárgarépa - karikázva
-1 fehérrépa (paszternák) - karikázva
-1-2 babérlevél
-késhegynyi fehér bors
-2 szegfűszeg - apróra vágva
-2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem)
-4 tk zsiradék - pálmazsír
-2 kis darab fahéj
Elkészítés módja
A lencsét a vízzel és babér levéllel puhára főzöm - elég hamar megvan ha beáztattuk. Kis zsiradékon megpiriítom a répákat, majd beleöntöm a lencsét, majd a többi hozzávalót. Készre párolom. Pár perc alatt megvan, amíg összefőnek az ízek.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Forrás: Rosta Erzsébet: Vegetarius konyha Indiában c. könyve
Beküldte:: giyandeva , Thursday, May 03. 2007 - 14:39:37