Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 óra meg előtte az áztatás
Főzési idő: 1 óra
Kategória: Főzelékek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Igenis nemis unalmasak a szárazfőzelékek! ))))
Hozzávalók
Két személyre számítva: 25 deka lencse 4 babérlevél 2 maréknyi köles só fokhagyma piros maszala fekete maszala grill fűszerkeverék (esetleg margarin, liszt)
Elkészítés módja
A szokott módon, egy overnightra áztasd be a lencsét. Másnap öblítsd át, friss vízben tedd fel főni, a kölessel, babérlevéllel együtt. A főzés vége felé célszerű ízesíteni, hogy a finom aromák el ne főjenek: ízlés szerint fokhagymát zúzz bele, a maszalákal óvatosan bánj, mert erős aromájuk van (és ez esetleg szokatlan is lehet), csak mértékkel sózd. Ha a lencse már megpuhult és a köles is szétfőtt, a kaja késznek tekinthető. Ha a kölestől nem sűrűsödött volna eléggé be, akkor gyúrj össze lisztet és margarint, ezt morzsold bele (ha több a keverékben a margarin, mint a liszt, akkor nem fog összecsomósodni!), és főzd vele még pár percig. Ezután már tálalhatod is. Aki még nem próbálta, annak javaslom, hogy póbálja ki nemcsak mustárral, hanem tormával ízesítve is!
Forrás:
Beküldte:: Ravenangel , Monday, November 28. 2005 - 20:25:57