Magyaros lencsefőzelék (vegán)

Magyaros lencsefőzelék (vegán)

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. dec. 3., szomb. 8:10

Felszolgálási idő: 1 óra
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Főzelékek
Fajtája: vegán

Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg lencse,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál ételízesítő,
2 babérlevél,
1 csapott teáskanál borsikafű,
4 csapott evőkanál liszt,
4-5 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál pirospaprika,
1 mokkáskanál 10%-os ecet,
kb. 1 teáskanál tengeri só,
4 fej lilahagyma,
rozskenyér.

Elkészítés módja
A lencsét alaposan átöblítem egészen addig, míg teljesen tiszta nem lesz rajta a víz. Ekkor kb. 3-szor annyi vízben, mint amennyi a lencse, fölteszem a tűzre. Sózom, ételízesítőt, borsikát adok hozzá, beleteszem a babérleveleket, a négy cikkbe vágott vöröshagymát és fokhagymát is. Fedő alatt főzöm puhulásig. Nem szoktam beáztatni, így is hamar megfő. Közben elkészítem a rántást is: az olajon a lisztet megpirítom - de csak úgy lightosan -, aztán levéve a tűzről hozzáadom a pirospaprikát is, és kb. 3 dl hidegvízzel apránként fölengedem, közben mindig simára keverve. Mikor megfőtt a lencse, hozzáadom a rántást, állandó kevergetés mellett szintén. Hagyom rotyogni még 3-4 percig. Készen is van, a végén még adok hozzá egy kevés ecetet is. Rozskenyérrel és friss, karikákra vágott lilahagymával tálalom.

Forrás: saját
Beküldte:: baraka , Thursday, November 16. 2006 - 08:33:03
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Főzelékek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron