Zelleres krumplifőzelék

Zelleres krumplifőzelék

HozzászólásSzerző: Vendég » 2011. nov. 13., vas. 7:48

Felszolgálási idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Főzési idő: 30 perc
Kategória: Főzelékek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás
A hagyományos burgonyaőzelék egyik variációja, aki szereti a zellert, annak nagyon fog ízleni.

Hozzávalók
1 kg. burgonya 1 nagy zellergumó 1 kis fej vöröshagyma zellerzöld tejföl liszt olívaolaj só ételízesítő

Elkészítés módja
A krumlit és a zellergumót meghámozzuk, és kockákra vágjuk.A zellerkockák kisebbek legyenek. A hagymát kis kockákra aprítjuk. Lábasban kevés olívaolajon mefonnysztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a krumpli és zellerkocákat, és átforgatjuk a forró olajban. Ezután felöntjük vízzel, hogy ellepje, sózzuk, ételízesítőt is tehetünk hozzá. Mikor megpuhult Amikor a zeller és a krunpli megpuhult, tejfölös habarást készítünk, és azzal sürítjük a főzeléket. Apróra vágott zellerzöldet szórunk bele, és miután felforrt, kész.

Forrás: Én
Beküldte:: Anonymous , Tuesday, November 16. 2004 - 13:14:23
Vendég
 


Vissza: Főzelékek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron