Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 45 perc
Főzési idő:
Kategória: fasírtok
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus
Bemutatás
A gomba rendkívül sokféleképpen készíthető. Fasírtként akkor készítem, ha már nem egészen friss, ressenős... Feltétnek is kiváló főzelékekhez például. De önálló ételként körete lehet burgonya: dinsztelt, sült, püré. A rizs is illik hozzá, akár natúran, akár petrezselymesen. De a finom őszi paprikákkal, paradicsomokkal és kenyérkével is egészen királyi lakoma. Akár forrón, akár hidegen is kiváló.
Hozzávalók
Fél kiló gombát szálasra aprítok a robotgépben. Aztán olajon sóval, őrölt borssal, őrölt koriandermaggal, kevés őrölt köménnyel, csomborral (borikafűvel) zsírjára sütöm. Ez fontos, mert a levét el kell veszítse, különben nem áll majd össze a fasírt.
Két-három beáztatott zsemlét jó alaposan kinyomkodok, egy nagyobb tálba teszem. Hozzá jön a sült gombareszelék, egy kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva, egy gerezd fokhagyma reszelve, és némi pirospaprika. Majd elfelejtettem! És természetesen egy fél csokor petrezselyemzöld aprítva. Meg egy kisebb méretű tojás.
Elkészítés módja
Mindezeket kézzel jól összedolgozom. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát keverek még hozzá. Vizes kézzel gombócokká formálom, zsemlemorzsában meghempergetem. Közepesen forró olajban szép pirossasra sütöm a fasírtok mindkét felét. Szalvétára szedem ki.
A zöldségfasírtok közül még a lencse a kedvencem. Majd azt is leírom, alkalomadtán!
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Monday, August 27. 2007 - 16:25:47