Mungó bab lepény (vegán)

Mungó bab lepény (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2012. ápr. 6., pén. 8:36

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: fasírtok
Fajtája: vegán

Hozzávalók
1 csésze mungó bab
1 csésze aprított kínai kel VAGY spenót VAGY káposzta
1 csésze víz
3 ek aprított újhagyma
2 tk préselt fokhagyma
sűrítő anyag, pl: liszt, hajdina, bulgur
1tk szezám olaj
Só, bors, chilly ízlés szerint
Napraforgó vagy földimogyoró olaj

Elkészítés módja
A mungóbabot áztassuk be előző éjszaka. Akkor jó, ha a bab kettényílt, és elkezdett csírázni.
Mossuk és szűrjük át a beáztatott babot, majd egy robotgéppel dolgozzuk el a babot, az összetevőkkel és vizzel. Turmixszoljuk egy sűrű masszává.
Egy nehéz aljzatú serpenyőt (vagy palacsintasütőt) olajozzunk meg vékonyan. Öntsünk egy kis merőkanállal két adagot, ezeket oszlassuk el egyenletesen. Amikor a lepények átsültek (azaz kis lyukak keletkeznek a felszínén), fordítsuk át, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.
A massza kb 8 lepényre elegendő.

Forrás: netes forrás alapján
Beküldte:: giyandeva , Sunday, April 19. 2009 - 15:04:12
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: fasírtok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron