Napraforgós-szezámos gabona fasírt (vegán)
Elküldve: 2011. szept. 6., kedd 9:45
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: fasírtok
Fajtája: vegán
Bemutatás
Eddig elég rossz véleményem volt a "fasírtokról", de ez a fasírt megváltoztatta a véleményem...
Hozzávalók
-2 dl valamilyen gabona pl. barnarizs -1 dl őrőlt napraforgó -0,5 dl őrőlt szezámmag -1 vörös hagyma apróra vágva -1-2 gerezd fokhagymama apróra vágva -egész napraforgómag ízlés szerint -borsikafű ízlés szerint -1-2 ek tamari vagy szójaszósz -a gombócok sűrítéséhez valamilyen keményítő pl kukorica/búza/krumpli -teljes őrlésü liszt ugyancsak sűrítéshez, hogy összeálljon -paprika vagy kurkuma a gombócók szép színeiért lehet petrezselyem is!
Elkészítés módja
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük és kigombócoljuk. Akkor jó ha a gamona-fasírtunk szilárd. Ezután vagy kiolajozott tepsziben(ajánlott) vagy olajban kisütjük. Salátával kínáljuk. PS: Prézliben ha megforgatjuk a fasírtjainkat akkor szép bundát kap tőle, így is elkészíthető.
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Friday, September 01. 2006 - 14:15:07
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: fasírtok
Fajtája: vegán
Bemutatás
Eddig elég rossz véleményem volt a "fasírtokról", de ez a fasírt megváltoztatta a véleményem...
Hozzávalók
-2 dl valamilyen gabona pl. barnarizs -1 dl őrőlt napraforgó -0,5 dl őrőlt szezámmag -1 vörös hagyma apróra vágva -1-2 gerezd fokhagymama apróra vágva -egész napraforgómag ízlés szerint -borsikafű ízlés szerint -1-2 ek tamari vagy szójaszósz -a gombócok sűrítéséhez valamilyen keményítő pl kukorica/búza/krumpli -teljes őrlésü liszt ugyancsak sűrítéshez, hogy összeálljon -paprika vagy kurkuma a gombócók szép színeiért lehet petrezselyem is!
Elkészítés módja
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük és kigombócoljuk. Akkor jó ha a gamona-fasírtunk szilárd. Ezután vagy kiolajozott tepsziben(ajánlott) vagy olajban kisütjük. Salátával kínáljuk. PS: Prézliben ha megforgatjuk a fasírtjainkat akkor szép bundát kap tőle, így is elkészíthető.
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Friday, September 01. 2006 - 14:15:07