Oldal: 1 / 1

zabpehelyfasírt (vegán)

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 4., vas. 9:41
Szerző: Kata
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: fasírtok
Fajtája: vegán

Bemutatás
Egyszerű, de ízletes.

Hozzávalók
25 dkg zabpehely leforrázva 2 ek búzadara, 2 ek napraforgómag, 1-1 kk borsika, őrölt koriander, gyömbérpor, 1 csipet szerecsendió vagy 1 teáskanál curry, 1 tk só, 1 kk pirospaprika, 1 reszelt sárgarépa, 1 csokor apróra vágott petrezselyemlevél, szezámmaggal kevert zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés módja
Az egészet jól összedolgozzuk. Pihentetjük egy fél órát. Kis pogácsákat formázunk, és szezámmaggal kevert zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Óvatosan forgatjuk 2 eszközzel, sütőlapáttal. Ne takarjuk le sütés közben! Minden adag után öntsük ki az olajat!

Forrás: Zimonyi Katalin
Beküldte:: Kata , Friday, September 29. 2006 - 15:54:33