Isten deffinició

Vallás vegetáriánus szemszögből, filozófiai kérdések, híres bölcsességek

Isten deffinició.

HozzászólásSzerző: segedtanito » 2009. jún. 4., csüt. 20:22

Isten létezik,vagy nem? Kiváncsi vagyok véleményedre,és esetleges magyarázatodra, pro,és kontra.
segedtanito
 


HozzászólásSzerző: cetanpuri » 2009. jún. 4., csüt. 23:42

Kicsit viccesen: Isten létezik, de hogy az ember hisz-e benne, vagy nem, az Istent
nem érdekli.
Én hiszek benne, de nem vagyok vallásos!
Ha kézzel foghatóan nem is, de a hatásaiból megtapasztalhatjuk,
hogy van valami fensőbbrendű, ami ezt az anyagi világot mozgatja.
Olyan mint a szél, a szelet nem látjuk, csak a felhőt amit mozgat az égbolton.
Mégis tudjuk, hogy létezik a szél.
Üdv: Cetanpuri
Avatar
cetanpuri
Újonc
 
Hsz: 6
Csatlakozott: 2008. máj. 14., szer. 0:00
Tartózkodási hely: Debrecen

HozzászólásSzerző: nawesh » 2009. jún. 6., szomb. 19:23

s egy klasszikus graffiti:

Isten halott - Nietsche

Nietsche halott - Isten

Hát persze, hogy létezik :oops:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2009. jún. 6., szomb. 20:37

Newton és a teremtés!

Az emberiség egyik legnagyobb zsenije, Newton, nagyon sokat vitatkozott tudós barátaival a világegyetem és a naprendszer eredetéröl, keletkezéséről.Vitáik, szinte végnélküliek voltak, mert Newton kitartott elmélete mellett: a világ létrejötte nem lehet a véletlen műve, az életben tapasztalt csodás elrendeződés azt feltételezi, van valami értelem e mögött.
Persze tudós barátai, akik a véletlen, és a "nagy robbanás" elméletét vallották magukénak, szintén erősen érveltek álláspontjaik mellett.

Newtonnak elege lett ebből és egy olyan tettre szánta el magát, ami azóta is hires.

Készitett egy mozgatható modelt a Naprendszerről, olyat, amit egy kar segitségével lehetett forgatni. Középen a Nap, s körülötte a bolygók, melyek a forgatás következtében szépen forogtak a Nap körül.
Amikor eljött a nap, melyen tudós barátaival találkozni szokott, kitette a makettet az előszobába és átment egy másik helységbe.
A többiek megérkeztek, mind nagyon elcsodálkoztak a látottakon, s nem gyözték dicsérni az alkotást.
Amikor Newton belépett, rögtön nekiestek és faggatták:
- Ki csinálta ezt?
- Honnan van, hiszen ez fantasztikusan jó model! - ujjongtak.
Newton igy válaszolt:
- Fogalmam sincs! El sem tudom képzelni, hiszen, amikor elöbb ebben a szobában voltam, még nem volt itt.
De egy érdekes esetre felfigyeltem, mig a másik szobában voltam! Hallottam, hogy innem nagy durranások és zajok hallatszanak, mintha valami nagyrobbanás történt volna. Idejöttem és akkor vettem észre én is ezt az alkotást. Nem tudtam másra gondolni, hogy véletlenül keletkezhetet, valami ismeretlen ok következtében.
- Na, ne néz minket ilyen ostobának! - fakadtak ki a tudósok.
- Csak nem képzeled, hogy elhisszük ezt a képtelenséget! Ez nem keletkezhetet magától, ezt valaki készitette. Te voltál?
Newton elmosolyodott és igy válaszolt:
- Milyen ostobák vagytok! Kételkedtek abban, hogy ez a model nem jöhetet igy létre, azt állitjátok, valaki készitette. Pedig ez nem más, mint annak a tökéletlen mása, aminek a keletkezését illetőleg nem fogadjátok el az értelem jelenlétét.
Ha e model elkészitéséhez értelem és inteligencia szükséges, akkor miért gondoljátok, hogy az eredetihez, a Naprendszerhez nem szükségeltetet?
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2009. jún. 6., szomb. 20:42

Newtom után itt egy mások csemege:
http://govindaszvami.vrinda.hu/honlap/i ... Itemid=143
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

Isten deffiniciója.

HozzászólásSzerző: rezignacio » 2009. jún. 6., szomb. 21:23

"Mindenkinek Istene az ami vezeti őt"Schopenhauer. Rengeteg teoria lengi be az egész világot,de konkrétan,logikailag levezetve még "nem volt"se pro,se kontra.Ahhoz,hogy Isten létezését bizonyítsuk,ahhoz előbb a lélek deffiniciója szükséges,mert csak ez úton lehet megérte/t/ni azt,hogy Isten létezik,vagy nem. Tehát elsö kérdés:van-e lélek a testben? Legtöbb ember azt mondja,hogy:igen. Ezen embereknek egy része valamiféle ködös,homályos magyarázattal szolgálnak,a másik részük pedig a szellemmel azonosítják a LELKET. Az értelem számára ezen "bizonygatások" elfogadhatatlanok. Mint minden élő anyagi szerveződés hajnalán megjelenik az érzés,azaz a gyönyőr és a fájdalom érzése.Mi az ami érez?! Mivel anyagi szerveződésről van szó,ezért szinte mindenki számára viszonylag könnyen érthető az,hogy aszerveződés során hierarhiára,csúcsra,vezető szerepbe kerül az anyag egy része,mivel fájdalmat,gyönyőrt nem az egész test érez,hanem,csak egy része.Eddig ez érthető,és világos.Vajon az anyag melyik része az érző rész:a lélek? Azt tudjuk,hogy nem lehet lélek egy atom az erős belső kötése miatt.Kizárásos alapon nem lehet más a lélek,csak egy szabad elemi részecske,az úgy nevezett:szabad elektron! A lélek/szabad elektron/egy csúcsra jutott elemi részecske.......Folyt.köv. REZIGNÁCIÓ
Avatar
rezignacio
Inkább olvas
 
Hsz: 14
Csatlakozott: 2009. márc. 1., vas. 1:00

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2009. jún. 7., vas. 15:57

"Eddig ez érthető,és világos.Vajon az anyag melyik része az érző rész:a lélek?"

Ez lehet, hogy valaki számára érthető és világos, de az igazsághoz ssemmi köze nincs!
A materialisták kendvenc elmélete ez.
A léleknek semmi köze az anyaghoz. Soha nem volt, most sincs, és nem is lesz soha. A lélek teljesen traszcendentális és az is marad!
Bár kapcsolatba lép az anyaggal, de mégis teljesen független töle.
A téves anyagi felfogás az, amit azt képzeli, hogy azért, mert a lélek anyagi testekben nyilvánul meg, ezért köze is van az anyaghoz
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

Isten deffiniciója.

HozzászólásSzerző: segedtanito » 2009. jún. 7., vas. 21:23

A lélek deffiniciójának folytatása: Odáig jutottam, hogy a lélek egy csúcsra jutott elemi részecske. Ennek rövid bizonyítása: Bizonyított,evidens ismert TÉNY az ,hogy test nélkül is érzékeljük a külvilágot,csak csupán agyra van szükség,és az agy vérellátására.Tehát a lélek az agyban létezik,annak vezető poziciójában.Például az agy jelentős károsodása esetén is még mindig érez a lélek a még ép idegi pályákon.Pl:tegyük fel már nem hallunk,nem érezzük a szagokat,nem érezzük az ízeket,és stb,de például még látunk.Még igy is kommunikálhat a lélek a látó idegegen,pályákon kereztül.A lélek tehát egy létező szubsztancia,azzaz a test nélküliség állapotában is érez,csak a kommunikáció lezuhan elemi részecske-elemi részecske szintjére.Eljutottunk odáig,hogy megétsük,azt,hogy a lélek/elemi részecke/ egy önálló szubsztancia a tesbe "zárva",vagy anélkül is. Azt mondják az emberek,hogy vannak jó,vagy rossz lelkületűek.Vajon mi határozza azt meg, hogy az egyik szelíd lelkületú,míg a másik "ragadozó" lelkületű?!Valami biztosan meghatározza.Miben különbözik az erőszakos,a szelídtől?Talán az akaratosság mértékétől?Nyílvánvalóan a válasz az,hogy:igen az akaratosság mértékétől.Mi az,hogy akarat? Az akarat fizikailag:erőt,töltötséget jelent.Ebből következik az,hogy az erőszakos lélek magas energia szintel rendelkezik,míg a szelíd alcsony/vagy O,zéró/ energia szinten van. Minél magasabb energia szintel rendelkezik a lélek pejoratíve annál pszihoaktívabb,akaratosabb,kegyetlenebb,mind belső,mind külső megnyílvánulásában.Mikor alacsony energia szintel rendelkezik a lélek akkor jó értelemben passzív. És most itt jön az Isten deffiniciója:Az Istent általában,jó esetben mindig mélységesen szelídnek hisszük,érezzük,tituláljuk.Hiszen ha nem lenne szelíd,akkor nem türné ezt a sok mocsokságot,hazugságot,képmutatást,fafejűséget,és stb-t,hanem szinte rögtön megbűntetne bennünket.De Ő nem teszi ezt,mert Ő maga az emberek TANÍTÓJA,mert Ő a tökéletes NEMAKARÁS.Nincs energia szintje,ki nem mutatható,de mindig hat,és azt sugalja fülünkben:ember mondj le akaratodról,ha hozzám méltóvá szeretnél válni!! Üdv minden jó hallónak! segédtanító
segedtanito
 

Isten deffinició:utóírat

HozzászólásSzerző: segedtanito » 2009. jún. 8., hétf. 20:45

Isten deffinició:utóírat. Tehát logikusan is levezettem Isten deffinicióját.Eljutot/tunk/tam a Isten létezésének verbális,logikai bizonyítására:ISTEN A TÖKÉLETES NEMAKARÁS. Az anyag fő jellemzője:az akarás,ebből logikusan következik az,hogy ha Istennel egybeolvadini szeretnénk azt csakis az akaratunkról való lemondással érhetjük el!!!"A CSELEKVÉS HÖSE,ILYESMI NEM LÉTEZIK,CSAK A LEMONDÁSBAN LEHETÜNK HŐSÖK." SENECA
segedtanito
 

HozzászólásSzerző: zsuzsuka62 » 2009. jún. 8., hétf. 22:42

" Az Isten , az maga az ember.
Avatar
zsuzsuka62
Törzsvendég
 
Hsz: 252
Csatlakozott: 2008. dec. 21., vas. 1:00

zsuzsuka62

HozzászólásSzerző: rezignacio » 2009. jún. 13., szomb. 14:38

Úgye nem gondolod komolyan azt amit írtál,hogy Isten=ember,mert ha igen,akkor érdemes volna még egy "kicsit"tanulni,néhány jó irodalmat elolvasni,mint például:Markuztól:Az egy dimenziós ember című művét!
Avatar
rezignacio
Inkább olvas
 
Hsz: 14
Csatlakozott: 2009. márc. 1., vas. 1:00

Isten deffiniciója.

HozzászólásSzerző: rezignacio » 2009. jún. 13., szomb. 15:06

Üdv Segédtanító! Köszi a logikai úton történő Isten deffiniciójának levezetését.Nagyon jó volt.Csak annyit fűznék még hozzá:"Isten a tökéletes nemakarás,akarat nélküliég"Ez így ígaz,de hogy teljesen világos legyen a kép mindenki számára:A lélek a testbe "zárt"hierachikus,csúcsra jutott elemi részecske,azzaz anyag!Anyag,mert akarata van,míg Istennek nincs akarata,ha pediglen nincs akarata, akkor az Ő neve:ÉTERHa az Éterrel/Istennel/egyesülni szeretnénk,akkor az akaratunktól megkell szabadulni,mert különben a testünk pusztulásakor a lelkünk anyag marad,és visszakerüll az elemi rézecske-elemi részecske viszonyába,és itt jön a végtelen oda-vissza huzavona,nevén nevezve:a pokol! Üdvözlettel:Rezignáció
Avatar
rezignacio
Inkább olvas
 
Hsz: 14
Csatlakozott: 2009. márc. 1., vas. 1:00

HozzászólásSzerző: zsuzsuka62 » 2009. jún. 13., szomb. 21:55

Az igazság bennünk van és nem a könyvekben.
Avatar
zsuzsuka62
Törzsvendég
 
Hsz: 252
Csatlakozott: 2008. dec. 21., vas. 1:00

HozzászólásSzerző: segedtanito » 2009. jún. 14., vas. 0:21

Az igazság jó,ha bennünk van.Az igaz ember szellemével írhat könyvekben is az igazságról.Az igazság átadásának klasszikus módja volt,és még ma is az,de kevésbé,pl:internet megjelenése miatt.Érdemes elolvasni az igazán nagy igazmondókat/bölcseket/,mert sokat lehet tanulni tőlük.Ilyen nagy géniusz volt pl:SENECA,ROUSSEAU,THOREAU,és még sorolhatnám,noha nem sokáig,hiszen kevés igazmondó filozófus volt,és van,annál több gaz filozófus.
segedtanito
 


Vissza: Vallás, spiritualitás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron