Dimenzióváltás - Avagy ki mit tud 2012-ről?

Vallás vegetáriánus szemszögből, filozófiai kérdések, híres bölcsességek

Dimenzi

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 12., pén. 11:35

Akkor legyen egy ilyen is "közkívánatra". :)

Én a következő könyveket olvastam, ami a témával kapcsolatos:

2012 - A Föld felemelkedése az ötödik dimenzióba (Ute Kretzschmar)

2012 A felemelkedés útja (Szabó Judit)

2012 Van választásod! (Srí Ram Kaa - Kira Raa)

A mennyei prófécia (James Redfield)

Fantasztikus művek, mindenkinek sok szeretettel ajánlom! De rengeteg más könyv is van még...Ti mit olvastatok, hallottatok, (éreztek) ezekkel a dolgokkal kapcsolatban?
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: Szilvi » 2008. dec. 12., pén. 12:47

Én még nem hallottam 2012-ről :-(

Írnál róla kicsit bővebben?

A Mennyei Próféciát olvastam. Nem is egyszer, pedig kevés könyvet tartok annyira jónak, hogy ezt tegyem :D

Szép napot!
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 12., pén. 15:30

Én se hallottam még semmit se erről
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: gpeter » 2008. dec. 12., pén. 16:18

Nem hallottatok erről? Pedig lassan már a csapból is ez folyik, az sem ritka, hogy már a tv-ben is kérdezik.

Kryon, Drunvalo (mandala-véda több könyve), talán A.j.Christian is említi, Seth, és még ki tudja hányan beszélnek erről. A maja naptár ekkor fejeződik be stb.

De hogy mi várható? Egyesek szerint semmi látható változás nem lesz, mások szerint sűrű katasztrófák lesznek. Én nekem foggalmam sincs arról, hogy mi lesz, kíáncsi lennék Zoli véleményére. Nekem sajnos - A mennyei prófécián kívül - egyik könyv sincs meg.
:idea:
Avatar
gpeter
Írogat
 
Hsz: 94
Csatlakozott: 2008. dec. 7., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Nagykőrös

HozzászólásSzerző: akralgob » 2008. dec. 12., pén. 20:46

Elég sokszor botlom bele mostanában én is ebbe a témába. Olyan, mint egy seb, egyszer megvágom a kezem, akkor veszem észre, mennyi mindenhez hozzáér a kezem...
A plejádiakkal összefüggésben hallottam róla, meg könyveket is így láttam eddig: pl A plejádok fényküldöttei, és hasonló címekkel. Persze még nem vetemedtem odáig, hogy elolvassak ilyen könyveket, bár nagyon izgat a téma.
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: akralgob » 2008. dec. 12., pén. 21:00

Azt hiszem egyébként, hogy a dolog sokkal összetettebb. Bocsánat, ha nem írok semmi újat, de én az említett könyveket nem olvastam. Viszont sok időt eltöltöttem a rózsakereszteseknél, ahol szintén a rezgésszint emelése a cél, és bár ők dátumot nem mondanak, a cél ugyanaz, és nem hiszem, hogy csak mert egy majának nem volt kedve tovább írni a naptárat, azért nem lesz folytatása az életnek. Nem hiszem, hogy időre kell befejezni a nagy művet. Elvégre végtelen a világ, mi is, csak még nem tudjuk. Végtelen lehetőség áll a rendelkezésünkre, csak mindig más körülmény adott hozzá. Egy végtelen, folyamatos fejlődést nem hiszem, hogy dátumokkal kellene tördelni, és azt sem hiszem, hogy egyik pillanatról a másikra történne valami. Ami mostanában végbe megy, az egy hosszú folyamat, és nem hiszem, hogy főleg a médiával a felkészületlen embereket paráztatni kellene. Aki felkészült, az akaratlanul is szembetalálkozik ezzel. Pl ha valakit nem érdekel, nincs felkészülve, akkor a könyvesboltban sem fogja észrevenni ezeket a könyveket. De aki felkészült, az nem csak a könyvet találja meg, hanem pl azt a könyvesboltot is, ahol az eladóval szóba elegyedve sokkal többet is megtudhat.
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:16

Üdvözletem Mindenkinek!

Elég nagy fába vágtam a fejszémet ezzel a topikkal, mert a téma hihetetlenül nagy és szerteágazó, de azért megpróbálok mindenkinek a legjobb tudásom szerint választ adni a felmerülő kérdésekre.
Először is egy személyes dologgal kezdeném. Még semmit nem olvastam, vagy hallottam a témával kapcsolatban, amikor már 3-4 évvel ezelőtt is olyan érzéseim voltak, hogy a jelenlegi világ (abban a formájában, ahogy most van), nem tarthat már 10-15 évnél tovább, mert irreverzibilis folyamatok indultak be. A Föld túlnépesedése óriási, a környezetszennyezés és a fejekben lévő zűrzavar elképesztő méreteket öltött etc. Ezt megosztottam pár, velem hasonló gondolkodású emberrel is, akik szintén ugyanilyen érzésekről számoltak be. A dolog mindenesetre annyiban maradt, nem foglalkoztam vele tovább.
Egészen idén nyárig. Ekkor a Sors elém tolt két könyvet (Ute Kretzschmar – 2012 A Föld felemelkedése az ötödik dimenzióba; Szabó Judit – A felemelkedés útja 2012-ig), melyeket elolvasva újra elkezdtem foglalkozni a dologgal, csak most már egy kicsit komolyabban. Mindkét könyvet nagyon ajánlatosnak tartanám elolvasni, annál is inkább, mert sokkal többről szólnak, mint amit én most nagyon rövid esszenciaként ismertetni fogok Veletek és ráadásul sokkal érthetőbben!
A lényeg a következő: az emberiség és az egész bolygó (Föld) egy dimenzióváltáshoz érkezett. Az elkövetkezendő pár évben (4-5 éven belül!) lehetőség nyílik arra, hogy a harmadik dimenzióból (materialista, anyagi világ), a magasabb rezgésű ötödikbe lépjünk át. Az „új” dimenzióban – állítólag – nem lesz háború, gyűlölet, félelem, harag, PÉNZ stb., csakis egyetemes szeretet, béke, nyugalom, harmónia és hatalmas öröm. Egyszóval egy sokkal könnyebb, vidámabb és élhetőbb életet jeleznek előre. (A mennyei prófécia nem kimondottan a 2012-es változásokról szól, de egyértelműen jelzi, hogy milyen dolgok várhatók a kvantumugrás után.)
Most persze mindenki mondhatja azt, hogy hűha, ez tök jó, végre nem valami katasztrofális világvégét jeleznek előre, hanem valami nagyon fényes, szinte hihetetlen jövőképet. Csak mi erre a garancia, hogy ez valóban így is lesz? Őszintén szólva, nem tudom, hogy kinek mit jelent a garancia. Én mindenesetre nagyon szívesen megosztom Veletek az enyémet, amit még ezen a nyáron volt szerencsém megkapni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2008. dec. 13., szomb. 18:09-kor.
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:17

Ellátogattam egy kedves asztrológus barátnémhoz, aki a beszélgetésünk folyamán elejtette, hogy már hónapok óta érdekes dolgokat mesél neki a 12 éves fiacskája, lefekvéskor. Amikor rákérdeztem, hogy pontosan miket is mond, hát majd hanyatt estem! Ugyanazokat a dolgokat mondta el, amiket én a könyvben olvastam!!! Csak ő nem olvasott róluk, hanem már LÁTJA!!! Ezek után én személy szerint egy percig sem kételkedem abban, hogy ezek a változások nagyon hamar eljönnek (sőt, a legtöbbjük már itt is van, csak még nem mindegyiket és nem mindig vesszük észre)!
Az, hogy ez a nagy váltás egészen pontosan hogy és mikor (a 2012 csak egy irányszám, lehet, hogy egy picivel előbb vagy később) fog lezajlani, senki sem tudja biztosan. A felsőbb szférából jövő üzenetek szerint ezt nem is kell pontosan tudnunk, hiszen ha tudnánk, akkor egyáltalán nem lennénk motiváltak a fejlődésre. Márpedig azt még kéne egy kicsit. :) Legalábbis annak biztosan, aki már úgy érzi, hogy elég volt neki ebből a materiális világból és szeretne egy könnyedebb életet élni.
És mit értenek fejlődés alatt? Leírom azt, amit írnak, illetve amit én is gondolok. Teljesen meg kell nyitnunk a szívünket és szeretettel kéne viseltetni MINDEN és MINDENKI iránt! Legelsősorban önmagunkat kellene megtanulni tiszta szívből és fenntartás nélkül szeretni, mert aki nem szereti és nem fogadja el önmagát igazán, az másokat sem tud! Az ítélkezést felejtsük el, mert az anyagi világba húz. Ezen kívül az olyan negatív, lehúzó energiákat, mint: aggodalom, bánat, félelem, harag, gyűlölködés stb. még GONDOLATI SZINTEN is iktassuk ki az életünkből! Tudom, hogy ez nagyon nehéz (még nekem is nagyon sokat kell ezt gyakorolni), de nem lehetetlen!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2008. dec. 13., szomb. 16:32-kor.
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:18

És akkor itt tennék egy „kis” kitérőt a vegetarianizmussal kapcsolatban. Már rengeteg könyvet és cikket elolvastam, amik ellenezték a húsevést, elsősorban dietetikai, morális, vagy gazdasági szempontból. De olyannal még eggyel sem találkoztam, ami a „rezgések szempontjából” elemezte volna a kérdést, pedig ennek a jelentősége szerintem óriási és rendkívül szorosan kapcsolódik a jelenlegi világban zajló folyamatokkal!
Mire gondolok? Ezen a fórumon talán senkinek nem kell elmagyarázni, hogy állattestvéreink ugyanolyan érző lények, mint mi, emberek vagyunk. Tudnak szomorúak, vidámak és boldogok is lenni. De ők is sokszor aggódhatnak, félhetnek, vagy érezhetik teljesen sivárnak az életüket. Lásd vágóhidak és különböző hizlaldák. Mivel egyik állat sem hajlandó ingyen adni az életét, mindegyik megpróbálja menteni azt, ha veszélybe kerül. Persze, ha az ember próbálja elvenni tőlük, az esetek 99,9%-ában semmi esélyük nincs a túlélésre. És miért érdekes ez? Azért, mert ilyenkor az állat: 1. Fél! Fél, aggódik, mert ösztöneiben ugyanolyan erős az élni akarás ösztöne, mint (általában) az emberében. 2. Gyűlöletet, haragot érez(het), mert a legnagyobb kincsére, az életére törnek. 3. Keserűséget, csalódottságot, végtelen nagy szomorúságot érez(het) amiatt is, hogy esélye sincs a menekülésre. Egyszóval csupa – csupa negatív és lehúzó energiák. Ezek a rezgések viszont akkor is benne maradnak a húsban, amikor az állat már rég nem él és ezt senki nem fogja még 800 fokon sem kisütni belőlük!!! Aki ezekből eszik, az mindenképp beviszi magába ezeket a negatív rezgéseket és ez jelentősen ki fog hatni az életére!
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:19

Persze nem állítom, hogy minden húsevő vérszomjas, kegyetlen, agresszív vagy depressziós stb. lenne, mint ahogy azt sem, hogy minden vegetáriánus „hót nyugodt” kezesbárány. :) De tény, hogy a nagy számok törvénye alapján, nagyjából mégis ez a helyzet. :) Asszem Angliában csináltak olyan kísérletet, hogy a börtönlakóknak vegetárius kosztot adtak, minek következtében sokkal nyugodtabbak lettek és a szabadulás után sokkal kevesebben „tértek vissza a bűnözéshez”. Magamon is megfigyeltem, hogy pusztán a hús kiiktatásával sokkal nyugodtabb és toleránsabb lettem, mint előtte voltam! Ez nem lehet véletlen! Ha az emberiség csak a húsról mondana le véglegesen, már az egy óriási előrelépés lenne…
De mi a helyzet a nyerskoszttal? Először is itt szeretnék köszönetet mondani Graham doktornak, hogy megírta ezt a csodálatos könyvét és még nagyobb köszönetet mondani Ivánnak, aki ezt a magyar olvasóközönség számára is elérhetővé tette!
Szóval. A nyerskoszt, fizikai szinten nézve a dolgot, a legtöbb, amit megtehetünk önmagunkért, az egészségünkért. Ezt nem fejtem most ki, nagyrészt szerintem úgyis tudjátok, aki meg nem, az olvassa el a könyvet. De Bicsérdyvel együtt vallom, hogy a nyerskoszt NEM VÉGCÉL, hanem UGRÓDESZKA!!! Ugródeszka, egy magasabb tudatszint eléréséhez! Egy kiváló alap ahhoz, hogy (megfelelő gyakorlással) olyan képességeket fejlesszünk ki önmagunkban, amikről eddig csak olvastuk, hogy valakik rendelkeznek ilyennel, vagy olyanokat, amikről még álmodni se mertünk. Mire gondolok elsősorban? Például auralátás képessége, a földsugárzások megérzése (ergo nem kéne állandóan pálcával kiméricskélni, hogy hova is feküdjünk), vagy egyéb dolgok (például természeti katasztrófák) várható bekövetkezésének megérzése.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2008. dec. 13., szomb. 16:34-kor.
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:19

Ez utóbbival kapcsolatban mesélnék két dolgot (remélem, még nem unjátok halálra magatokat :)). Bicsérdy többször említi műveiben a Martinique szigetén 1902-ben történt katasztrófát, annak igazolására, hogy a kaotikus életmódot folytató ember (természetes ösztöneit elveszítvén) mennyire hátrányba került a nála jóval alacsonyabb rangú (de természetének megfelelően élő – azaz elsősorban nyerskoszton élő) állatokkal szemben. A történet lényege, hogy a szigeten lévő hegy belseje morajlani kezdett, mire az ott élő vadállatok sorra elhagyták a szigetet. Az emberek (bízva a tudósok megnyugtató előrejelzéseiben) semmitől sem tartva helyükön maradtak. Végül a hegyből forró gázok törtek elő, melyek az ott élő lakosságot teljesen elpusztították.
De ez régen történt. Mondjunk egy példát a napjainkból is. Emlékeztek még a „cunamira”? Hogyne emlékeznétek, hisz csak 4 éve volt. Több mint 100 ezer ember vesztette el az életét! És tudjátok, hogy mennyi vadállat? Szinte alig néhányan. A legtöbb, még időben elmenekült, mert megérezte a veszedelmet! Jó mi? Erről nem számoltak be olyan sűrűn a híradások…
A félreértések elkerülése végett szeretném leszögezni, hogy nem állítom, hogy ezek a képességek automatikusan elő fognak jönni a nyerskosztosoknál! Azt sem, hogy csak ők lehetnek képesek ilyen dolgokra, mert egy csomó, különleges képességekkel rendelkező emberről lehet tudni, hogy húst is esznek. De azt nyugodtan állíthatom, hogy megfelelő gyakorlással nekik lesz erre a legnagyobb esélyük!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2008. dec. 13., szomb. 16:37-kor.
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:20

Még egy pár gondolat erejéig visszatérnék a „változásokhoz”, aztán tényleg megszűnök már. :) Az egyik könyv (már nem emlékszem pontosan, hogy melyik, de nem is ez a lényeg) azt írja, hogy 1987-ben kezdődött meg az utolsó, 25 éves ciklus a kvantumugrás előtt, mely a következőkkel jár együtt: 1. Időjárás „meghülyülése”, szélsőségessé válása. Stimmel? Stimmel. 2. Háború, erőszak, gyűlölet, harag, félelem, zűrzavar, bizonytalanság növekedése. Stimmel? Stimmel. 3. Természeti katasztrófák (hurrikán, földrengés, szökőár stb.) sorozata. Stimmel? Ez is stimmel. 4. Az „idő” felgyorsulása. Annak az érzete, hogy rohan az idő, szinte semmire nincs időnk, mert olyan gyorsan eltelik egy nap. Stimmel? Stimmel. Ez utóbbival kapcsolatban csak annyit, hogy a Schumann Rezonancia (a Föld pulzusa, vagy szívdobogása) évezredeken keresztül 7,83 kör volt másodpercenként, amit még a hadseregek is megbízható adatként kezeltek. De 1980 óta ez az érték lassan emelkedik és jelenleg több mint 12 kör másodpercenként! Durva mi? :)
Még nagyon sok mindent leírhatnék, de a legjobb tényleg az lenne, ha Ti is utánanéznétek a dolgoknak (pl. elolvasnátok az ajánlott könyveket), mert akkor jóval több mindent megérthetnétek, és világosabb magyarázatot kaphatnátok arra, ami most esetleg még nem az.
Személyes dologgal kezdtem, azzal is fejezem be. Ezt nem olvastam/hallottam sehol, de az az érzésem, hogy a változások következtében lesznek olyan pontjai a Földnek, ahol napok (!) leforgása alatt fognak meghalni az emberek és nem „csak” pár ezren, hanem tíz, meg százmilliós „tételben”. Ezt nem hisztériakeltés céljából írtam le, hanem azért, mert elég sok megérzésem valóra vált már, ne érjen senkit felkészületlenül, ha esetleg mégis igazam lesz. Annak ellenére, hogy itt a Kárpát-medencében is lesznek még érdekes dolgok, én mégis úgy érzem, hogy viszonylagos biztonságban vagyunk itt, már csak azért is, mert itt található a Föld szívcsakrája (Pilis – Dobogókő), ahova Tenzin Gjaco bácsi (ismertebb nevén a dalai láma :)) rendszeresen szokott járni feltöltődni. Persze inkognitóban. :) Úgy érzem, hogy ezekben a változásokban – minden jelenlegi látszat ellenére – a magyarság óriási szerepet fog játszani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2008. dec. 13., szomb. 16:42-kor.
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 13., szomb. 16:21

Na, lehet emésztgetni. :D Szép hétvégét kívánok Mindenkinek!
Avatar
Zoli
Írogat
 
Hsz: 73
Csatlakozott: 2007. márc. 16., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2008. dec. 13., szomb. 18:43

Szerintem nem csak nekem van olyan tapasztalatom, hogy ha megfelelő irányba váltom az étkezésem (pl húsról vegára, vegáról nyersre...) akkor tisztábbak lesznek az álmaim, és a megérzéseim.

Szép napot!
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: akralgob » 2008. dec. 13., szomb. 18:50

Hú, ezekről személyesen jobb lenne beszélgetni...

Zoli, én évekkel ezelőtt a vegaság melletti érvként először a rózsakeresztesekkel találkoztam, akik azt mondják, hogy azért nem szabad húst enni, mert az állati minőségek beépülnek az emberbe (ugye, a hülye tyúk, és társai...). Elsőre persze hogy nem a rezgésekkel traktáltak, de a lényege ugyanez, amit te is írtál. Rijckenborgh könyveiben megtalálod.

A 811-el kapcsolatban Gábor tudna mesélni... bocsánat, hogy kibeszélem, de ő eléggé szellemi ember, és a 811 hatására produkál olyan dolgokat, amelyeken nem is tudom, megdöbbenjek, vagy irigyeljem.

Ezek után mindenképpen elolvasom a könyveket.

Ja még valami, ha még nem utáltok ki a rózsásaimmal, tőlük hallottam először, hogy a magyarok vérében van valami, mert csak pl rózsások közül magyarok vannak a legtöbben, és akkor még nem számoltuk a többieket...
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Következő

Vissza: Vallás, spiritualitás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron