a l

Vallás vegetáriánus szemszögből, filozófiai kérdések, híres bölcsességek

a l

HozzászólásSzerző: akacsan » 2006. ápr. 16., vas. 22:02

Mi az a létezés
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akacsan 2014. szept. 7., vas. 0:57-kor.
akacsan
Inkább olvas

Hsz: 19

HozzászólásSzerző: akacsan » 2006. ápr. 23., vas. 7:32

"Kérdezz bármiről. BÁRMIRŐL. És eléd tárom a választ. Az egész világmindenséget igénybe veszem erre a célra. Csak hallgass. FIGYELJ! És a következő dalban felhangzanak a szavak. Ott lesz a válasz a következő újságcikkben, ami eléd kerül. A történet kibontakozik a következő mozifilmből, amit megnézel. Ott vár az esély a következő személyben, akivel találkozol. Vagy a következő folyó suttogásában, a következő óceán mormolásában, a következő szellőben, mely a füledbe dúdol. Rendelkezésemre állnak mindezek az eszközök; és mindezek az utak nyitva állnak számodra. Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akacsan 2014. szept. 7., vas. 0:55-kor.
akacsan
Inkább olvas

Hsz: 19

HozzászólásSzerző: nawesh » 2006. ápr. 24., hétf. 15:30

CSAK NYITOTT SZEMMEL KELL JÁRNUNK :oops: és a válaszokat el keéé fogadnunk :oops:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: manu » 2006. máj. 1., hétf. 8:12

A meditáció nagyon jó eszköz,hogy megtudjuk,mi a létezés!
manu
Írogat

Hsz: 54

HozzászólásSzerző: ata » 2006. máj. 10., szer. 3:38

Örömhír !

Vajjon miért nem volt szabad Isten nevét sok vallásban kimondani?

jehovA (jÁhve)
r Á m Á
krsn Á
r Á
A ll Ah
br Á hm A
k Á m A
ist Á r

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge...
Én vagyok az Alfa és az ÓMega
A kezdet és a Vég

Úgy érzem, ma megkaptam a választ egy kazetta hallgatása közben, és amikor leesett a tantusz, majd eltörte a lábamat...

Nem-e lehet-e esetleg-e hogy a kezdet, a teremtés hangja az Á hang???
És a feloldódás, elengedésé pedig az ÓM????

Isten Á ld Á sa száljon rátok,
Béke veletek, s A l ÓM
ata
Írogat

Hsz: 170

HozzászólásSzerző: nawesh » 2006. máj. 10., szer. 15:16

Érdekes ata, amit mondasz :oops:

kIEGÉSZÍTÉS:

Om máskét leírva AUM

az A - mindennek az kezdete, U - mindennek a vége

M - minden, ami között van

vagyis Alfa és Omega, meg a közte lévő Mindeség :idea: :oops:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: ata » 2006. máj. 14., vas. 6:31

Nagyon szeretem olvasni a hozzászólásaidat nawesh, még annyit a témához, hogy:

Amennyiben valamit elő akarsz hívni (manifesztálni) az odaátról az ideátba, (egyébbként mindkettő szerves részed) reggelente használd az:

- „Á” hangra épülő meditációt – azaz mély levegő, és kilégzéskor hosszan, hangosan ÁÁÁÁÁáááááá.... , mindeközben képzeld el, ahogyan a gyökér csakrádból energia áramlik a gerinceden át fölfelé, s a 3.szemeden keresztül amely a két szemöldököd között helyezkedik el, energia vetül ki, mely megteremti számodra a kívánt valóságot.
_DE!
_És itt jön el a titok nyitja, amit már számtalanszor tapasztaltam, de eddig nem értettem. Nemegyszer megesett velem, hogy olyan célokat „vizualizáltam”,- hiszen az agykontroll működik- melyek miután teljesültek, mégsem éreztem elégedettséget, sőtt... (vigyázz miért imádkozol, mert megkapod).

Sokáig nem bírtam elviselni, hogy a Mindenütt Jelenlévő okosabb nálam, én akartam megmondani, mi hogyan történjen, ezért sorozatosan csalódnom kellett, mert bár a csomagot megkaptam, a csomagolás is stimmelt, de a tartalom sántított...

_Ne a hogyanra, hanem a MIT-re koncentrálj.
Miért akar valaki gazdag lenni? Általában azért, hogy biztonságban érezze magát, ne függjön senkitől, ne kelljen olyan dolgokat csinálnia, amiket nem szeret, olyan dolgokkal tölthesse idelyét amiket szeret, stb...
Ezért bőszen elkezdi vizualizálni mondjuk a lottó 5-ös megnyerését. És még hányan álmodoznak róla... A Mindenütt Jelenlévő sorban hozza számukra a lehetőségeket, mondjuk egy jó barát tanácsa, vagy egy újságcikk, esetleg egy üzleti lehetőség képében, de a ők el fognak menni mellette, hiszen nem erre koncentrálnak, hanem a lottó 5-ösre. Egyre elkeseredettebbek, a Mindenütt Jelenlévő már fogja a fejét, és végül megleckézteti őket, nesze nektek lottó 5-ös. Nézzetek utánna a neten, mennyi nyertes érte el a fent említett célok bármelyikét is, mennyien zuhantak vissza néhány év múlva az előző anyagi, és lelki állapotba, sőtt inkább még mélyebbre. Nem a lényegre koncentráltak.

Koncentráljatok az érzésre, melyet meg és át akartok élni, a Mindenütt Jelenlévő majd elrendezi a szálakat. Bízzál benne.

(Kicsiny énünk ebből a béka perspektívából hogyan is tudná melyik pillangónak, mikor, milyen irányban, milyen erővel, mennyi ideig kell felröppennie kína végtelen rizsföldjei felett, hogy az amerikai középnyugaton hatalmas eső zúduljon alá a régen aszály súlytotta területeken.)

Majd este mielőtt nyugovóra térnél, adj hálát a Mindenütt Jelenlévőnek mindenért, ami jelen van életedben, és azért is, ami nincs. Engedj el magadtól mindent, az ÓM mindent feloldó hangjának ismétlése közben. Ajánlj fel, adj vissza minden érzést, gondolatot, félelmet, feszültséget, tisztulj meg, mint forró zuhany után a tested. Úgy térj nyugovóra, ahogy eme világra jöttél: nincstelenül, ám bízva hogy a végén úgyis minden jó lesz (feleségemmel ez az egyik fő jelszavunk)

Hiszen amúgy sincs semmid.
Még a tested sem a tiéd... kölcsön kaptad –hogy megtapasztalhasd, na meg hogy lelked játszódhasson ebben a háromdimenziós világban.
Elmúltál legalább 7 éves? Akkor tudd, egyetlen sejted sem él már azok közül, amelyekkel megszülettél. Talán az agysejtjeid, de már ezen is kezdenek a tudósok vitatkozni.

Mit vihetsz magaddal a sírba, lovat sem temetnek már melléd.

Amikor el kell döntened melyik úton indulj, kérdezd meg hol találsz békére, mert az a helyes út. Az összes többi az ego útja, akarata, vágya. Ami nem is csoda, hiszen csak egyszer él, ezért türelmetlen, erőszakos. Míg az ÉN örök.

Az ÉN BÉKÉMET adom néktek... mondta valaki nálunk sokkal de sokkal tudatosabb lény...
ata
Írogat

Hsz: 170

HozzászólásSzerző: timcu » 2006. máj. 15., hétf. 12:08

Ata, ezzel mind tisztában vagyok és eszerint is próbálok élni, amiket leírtál, de annyira szépen, meggyőzően és őszintén írtad, hogy muszáj volt számot vetnem önmagammal és néhány dolgot újra gondolni! Köszönöm szépen!
"Legyen neved ember vagy állat,Szó vagy bőgés hagyja el a szádat,Fedje tested szőr vagy toll, Egy helyről jössz és egy helyre utazol."
timcu
Írogat

Hsz: 59

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. júl. 15., szomb. 7:56

Vagyon

Tudom, nincs semmi vagyonom,
csak a gondolat, mely száll szabadon
a lelkemből kiszakadva,
meg a pillanat, melynek gyönyörét
néha jó sors, a kegyes ég
fenékig üríteni hagyja.
pitypang