A VÉDIKUS BÖLCSESSÉG I.

Vallás vegetáriánus szemszögből, filozófiai kérdések, híres bölcsességek

A VÉDIKUS BÖLCSESSÉG I.

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. aug. 24., szer. 10:38

Dátum: 2005. augusztus 10. szerda, 09:00 Küldte: Boldogsag

A világ számos országában ismert Védikus Bölcsesség alapitvány, most már hazánkban is megkezdte tevékenységét.
Kiadványok, könyvek és filmek segitségével igyekszik ismeretet adni mindenkinek, a világ legrégebbi irodalmi és vallási alkotásainak ismeretéből.

A mindent átfogó szeretet lényege
(részletek)

Az univerzumot olyan törvények uralják, amelyek valamennyi lakója számára ugyanazok. Ha ezeket a törvényeket nem ismerjük, vagy nem törődünk velük, akkor konfliktusokba kerülünk, és elszenvedjük a következményeket. A mindent átfogó szeretet elmélyíti a teremtés törvényeinek megértését, és kialakít egy olyan világnézetet, amelynek az alapján ebben a világban mindenki barátságot köthet egymással.
A mindent átfogó szeretet megváltoztatja a többi élőlénnyel való kapcsolatunkat. Ők is ezen a bolygón élnek, ugyanannak a természet-anyának a gyermekei. Összetartozunk, és ezért arra kell törekednünk, hogy egyetlen élőlénynek se okozzunk fájdalmat.
A mindent átfogó szeretet korrigálja az állatokkal való kapcsolatunkat. Az állatoknak kimondhatatlanul sokat kell szenvedniük azért, hogy megehessük őket. Ha megfigyeljük, mennyi erőszakot alkalmaznak az állatokkal szemben, nem hunyhatunk szemet az emberiségre gyakorolt rövid- és hosszútávú visszahatások előtt. A hús, hal és tojás sem a táplálkozáshoz, sem az egészségünkhöz nem szükséges.
A mindent átfogó szeretet leleplezi az erőszakot és kihasználást, amely számos anyagi élvezet mögött rejlik, ezekhez tartoznak a hús, hal és tojás megevése is. A szeretet megtanítja a magasabb ízt. Ez a szabadság része, az élvezetvágy rabságán túl. Vegetáriánus életmód nélkül a magasabb íz csupán elmélet marad.
Ha megértjük a mindent átfogó szeretet lényegét, felismerjük, mi a tulajdonképpeni kapcsolatunk az anyatermészettel. A föld minden élőlény számára bőségesen ad levegőt, vizet és táplálékot. Legyünk hálásak ezért a nagylelkűségért, és ugyanakkor ismerjük el alázatosan, hogy az ajándékaitól függünk. Mivel földanya jóságától függünk, konstruktívan kell felhasználnunk a kincseit, ismét meg kell tanulnunk tisztán tartani az erdőket, a tavakat és a talajt, a vetőmagot meg kell őrizni a maga természetességében. A hiányt szenvedőkkel való együttérzés nekünk is megadja a lehetőséget, hogy nagyvonalúak legyünk.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Vallás, spiritualitás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron