Oldal: 1 / 1

Kinizsi 100 túra

HozzászólásElküldve: 2009. máj. 21., csüt. 10:42
Szerző: ntkv24
Sziasztok!

Lehet, hogy egy kicsit későn írok, tanácsot szeretnék kérni.
Szombaton indulok a Kinizsi 100 teljesítménytúrán, ami 100 kilométer gyaloglást jelent és 24 óra allatt teljesíteni kell.
A kérdésem az lenne, hogy vegán-ként milyen frissítőket tudnátok javasolni? Mi segít az izomnak, hogy 70 km-nél se "álljon be" és mi segít nekem éjjel, hogy egész napi gyaloglás után ne aludjak el?:) Bár ez másodlagos, mert ez fejben dől el igazán. Milyen gyümölcsöt, zöldséget, italt ajánlanátok?

Köszi szépen előre is!!

HozzászólásElküldve: 2009. máj. 21., csüt. 15:02
Szerző: giyandeva
Hello,

Túravezetőként a következőket javaslom:
-inni: tiszta VÍZ
-energia pótlás: SZŐLŐCUKOR
-görcs ellen magnézium tabletta/pezsgőtablettát szoktak javasolni.

És a legfontosabb: szerintem csak akkor kéne belevágnod ekkora távba, ha már teljesítettél közel ekkora távot! 100 km nem kis táv elég súlyos sérüléseket szedhetsz össze ha nem vagy felkészült! Én nem javasolnám hacsak nem vagy rutinos min. 70-80 km-ek megtételében.

HozzászólásElküldve: 2009. máj. 21., csüt. 16:30
Szerző: ntkv24
Szia!

Akkor teát, gyümölcslevet sem javasolsz? Izotóniás italok mennyire vegánok? Magnéziumot teszek el. Azért készültem rá, úszás, futás, plusz ausztriában szoktam túrázni, megmásztuk a triglav-ot egy nap alatt, ezekre építek, de fel vagyok készülve, hogy ez nem jelent semmit ettől még nem biztos, h. sikerül.

HozzászólásElküldve: 2009. máj. 22., pén. 14:34
Szerző: giyandeva
Szia!

Sajnos nincs tapasztalatom, hogy gyümölcslé egyéb izotóniás ital milyen túrára.

Ha viszel gyümölcscukrot, szerintem az biztosítja az extra kalóriákat a holtpontokon. Természetesen a döntés a tied. Az izotóniás italokban biztos fel van tüntetve mik az összetevők, ott elolvashatod vegán e.

Sok sikert kívánok!

HozzászólásElküldve: 2009. máj. 30., szomb. 15:45
Szerző: ntkv24
Szia!

Köszi a tanácsokat, végül Kinizsi "50" lett belőle, de így is megérte:) Nem is tudom, hogy mi történt, egyszerűen lemerültem a felénél:) Másnap semmi izomláz, semmi fáradtság, csak a csipőm viselte meg a sok lefelemenetelt. Nagyon jó tapasztalat volt, legközelebb tényleg többet készülök:) Legalább azt már tudom, hogy az 50 az megy szintidőn belül.

Re: Kinizsi 100 túra

HozzászólásElküldve: 2016. jún. 24., pén. 9:04
Szerző: soulkeeper1234
Sajnos nincs tapasztalatom, hogy gyümölcslé egyéb izotóniás ital milyen túrára.
ราคาไหล