80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 24., csüt. 21:18

Aki normálisan eszi a zöld kiegészítést a gyümik mellé brutálisan, mondom, brutálisan erős csontjai lesznek. Az hagyján, hogy erős, emellett rugalmas, 100%-ban szervesült, és minden szempontból LEGJOBB csontozata és fogai lesznek az ilyen embernek, de csak akkor, ha kizárólag követi a 811-et, és mellette nem zavar be a szarral a testkémiájába. Mi a legmagasabb rendű egészségről beszélünk, amit csak a legjobb étkezés adhat meg. Természetesen van gyengébb, még gyengébb, és leggyengébb egészség is és fog is s ez teljesen attól függ, amitől itt beszélgetünk, magyarán a táplálkozásunktól.
Ha valaki felfogja, hogy az egész életminőségének ez a meghatározója, megérti, miért kell követni a helyes, nyers, testbiológiai étkezés KIZÁRÓLAGOSSÁGÁT, s ennek érdekében képes elszakadni a régi életétől, akkor elindult élete fellendítésének útján, és végleg maga mögé utasítja a testi degenerációját, és belecsöppen egy egészen más testi érzékelésbe és életminőségbe idővel.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 24., csüt. 21:31

Le lehet becsülni a 811-et, lehet sértegetni bennünket tudatlanul, és lehet élni 1000 féle táplálkozásban menve a tömeggel a degeneratív masszában tovább. Csakhogy attól még nekünk van igazunk.
IGAZÁN ÉLNI MI TUDUNK, 811-ESEK !!!
És ezt az idő majd igazolni fogja. Amit ma a világ döntő fele lenéz, sarlatánságnak érzékeli, és tudatlanul olyat állít róla, ami nemhogy nem igaz, hanem éppen a saját életének része(bármilyen testi gyengeség és betegség eredeztetése, vagy félelem ezektől), az idővel követendő, és tiszteletre méltó minta lesz, egy egészen más világban majd elöl az időben.
A 811 a legmagasabb rendű életminőséget adja, amit ember az életében elérhet. Megvalósítja a vibrant, magnetikus, élmény testet, az állandóan topszinten szárnyaló, degeneratív betegségektől mentes hatékony és tiszta testet, melyben élni kimondhatatlan élvezet, és felmérhetetlen gazdagság.

A vibrant lények a föld leggazdagabb és legértékesebb lényei.

IGAZÁN ÉLNI MI TUDUNK, 811-ESEK !!!

Az igazi, embernek rendelt életet mi, 811-esek éljük, s ezt jól jegyezzük meg.
Ez egy hatalmas kiváltság, mely felismerésre igen is legyünk büszkék, mert a mi időnk most, a 811-el jött el. És a világ ideje meg majd akkor jön el, amikor majd az egyéni felismerés szintje áttevődik a szélesebb társadalmi szintekre. Hogy ez mikor jön el, nem tudni, mert a ma embere gyarló, és függőbeteg, aki inkább választja a degenerációját és összenő vele, minthogy képes legyen 180 fokos fordulattal, egy sokkal minőségibb életet választani.

Úgyhogy ne szégyelljünk kiállni bátran mellette, és ne bizonytalanítsanak el mások fals nézetei, sőt inkább erősítsenek meg.
Mert nyugodtak lehetünk az igazunkban, amit majd az idő igazolni fog. Az idő velünk van.

VE.
Bő,változatos gyümi és zöld.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 25., pén. 18:57

Ratti!
A vízről..
Ami azt illeti, mindig van rajtam zokni, és egy darabig látható a gumi nyoma, de a lábam egyáltalán nem vizesedik. 22 éve, amióta növényeken élek, soha nem volt ilyen panaszom. Éjszaka is kb annyi időnként megyek, mint nappal. Átlagban 1.5-2 óránként kelek fel. hajnal felé, mikor már mindent átmosott a vesém, volt, hogy 3-4 óráig is egyben tudtam aludni. A nagy adag saláta után tovább van kiválasztás, utána jönnek a másfél órák. De igazából már kezdem unni... Éjszaka ezen kívül az ember vízszintesen fekszik és a szívnek nem kell annyi energia, hogy átpréselje a vért a vese kapillárisain. Emellett a pajzsmirigy, ami a 0-ásoknál jódhiányos, szintén nagyon dolgozik, és ehhez is sokat pumpál a szív. Aztán ugyebár ott van a mellékvese, ami a sokízületi gyulladásnál már kevés kortizont tud termelni, ezért az egész hormonrendszer ingatag lesz. Egyáltalán nem lehet csodálkozni, ha a vese úgy dolgozik, mint az őrült. Ha volna elég tartalmas gyümölcs, akkor más volna a helyzet. De még egy huncutság, hogy a piaci zöldeket kálisóval trágyázzák, és a sok kálium vízhajtó, mint tudjuk. Ez már több is, mint elég, hogy megmagyarázzam, miért megy a vese annyit.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 25., pén. 20:18

Szia Gábor!

100 gramm salátában átlagban van 250 mg kálium, ugyanennyi banánban 500 mg.
Tehát 30 dkg zöldben van kb. 750 mg, fél kiló banánban meg 2500 mg, sokkal több, mégis banán után kevésbé kell menni mint a zöldek után. A kalória (cukrok) is jól fogják a vizet. -szóval biztos számít a kálium, de ez csak egy kis része a dolognak.

A másik meg ez a vízhajtó hatás amit nem igazán értek, ehetsz te bármennyi vízhajtót, ha nem eszel/iszol annyi vizet amit ki tudna hajtani. -szóval a vízhajtó hatás szerintem akkor tud érvényesülni ha van is mit kihajtani. Ha meg olyan sok folyadékot vettél magadhoz akkor az így is úgy is ki fog jönni. -vízhajtó hatás ide vagy oda.

Ha Te 2 óránként jársz, (összesen 12x) és legalább 2 deci jön egyszerre, plusz ehhez még a párolgás, széklet, az majdnem napi 4 liter bevitel aminek ugyebár valahol ki kell jönni.

Vagy esetleg az a gond, hogy egy alkalommal csal kevés jön, és e miatt kell sokszor menni?
Vagy Te erre érted a vízhajtó hatást, hogy gyakran azt érzed hogy "ingerel", menni kell, pedig még nem is jött össze a mennyiség? -ezeket jó lenne tudni.

Amúgy a kajaleírásaid alapján én nem nagyon csodálkozom, hogy "ennyi jön belőled" , nagy adag turmixok, zöld levek, saláták paradicsom (szezonjában) plusz még deszt. víz, és e mellé meg aránylag kevés a kalória. Egyszer csak kíváncsiságból is összeszámolhatnád, hogy napi hány kiló zöldet, gyümit eszel még és mennyit iszol még pluszban.

Ezzel kapcsolatban nálam inkább az nevezhető gondnak, hogy kicsit "elcsúszott" a pisi ritmusa (később kezd és később is ér véget. -eléggé belelóg az éjszakába. (bár ahogy írtam ezen sem igazán csodálkozok)
Csak megoldást nem sikerült még igazán találni rá.
Ebből a szempontból hiányzik egy kis gabonaféle, amiben van azért kalória is (az éhség ellen) és nem viszek be vele plusz vizet éjszakára, mert még a banánban is aránylag sok a víz. -na mindegy egyenlőre ez van. :roll:
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. máj. 27., vas. 0:16

Érdekes valahogy Ivánt olvasva mindig az jut eszembe a világon kevés dolog van ami még áll talán a gravitáció amit megadok,a régi atomerősnek hit tanok sorra döltek mint a szar,semmi sem aminek látszik,Einsten fénysebessége is megingott de most még áll,mert kiderült elmérték a neutrionok sebbességét,a mi gyenge 5 érzészervünkre alapozni bármit is elég nagy merészség,főleg ha beballag egy jógi az india kórrházba ahol a farkát is megmérik,mégis kiballag 2 hét után hogy nem evett nem ivott,a dokik meg néznek mint a lukinyúl Graham apó ballagj be Te is és nézzük meg ki a keménycsávó:) Ez olyan amikor egy hangya bakatat egy iróasztalon az neki a mindenség,nem tudja hogy van még egy szoba ahol áll az asztal,az meg egy városba van az megy egy országba,és az egy kicsi ország etc etc,ilyenek vagyunk itt Mi is keressünk tapogatózunk,de valljuk be fingunk sincs semmiről.Persze Gabi bá teleírhatja a túlélőlapot 1000 oldallal,de valljuk be annyit sem ér mint egy tavaszi szélfuvallat:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: asha » 2012. máj. 27., vas. 8:14

asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 27., vas. 9:09

Szia Asha!

Kösz. -mindig olyan jól el tudod venni az ember kedvét.

Pont most akartam írni, hogy jó édes cseresznyéből, nagy marék spenótból, és egy kis petrezselyemből, milyen jó kis turmixok rittyentettem. -tiszta oxalát az egész.

Amúgy ez az oxalátkérdés már itt is számtalanszor meg lett beszélve. -de hogy mi a pontos igazság azt nemtom.
De azért megkérdezem, az ilyen írások szerzői figyelembe vették, hogy az oxalát nyers vagy hőkezelt formában jut-e a szervezetbe?
Megkérdem még egyszer, figyelembe vették, hogy az oxalát nyers vagy hőkezelt formában jut-e a szervezetbe?????????????????????? -mert ha nem akkor előbb vizsgálják meg ezt is.
Úgy tudom, hogy a hőkezelt oxálsav sokkal hajlamosabb pl. a kalciumhoz kötődni.

Pont azon is gondolkodtam a napokban Dr. Bass cikkeit olvasgatva, hogy a zöldturmixok nagy segítség lehet a nyersvőknek, mert ebben a formában könnyebben hozzájuthatnak a zöldekben lévő, aminosavakhoz, ásványokhoz, stb. és így a nyersevőket "fenyegető" hiányok jobban kiküszöbölhetők. -mert szerintem ez még Dr. Bass idejében nem volt annyira elterjedt.

Na de azért ettől függetlenül járjunk nyitott szemmel. 8O
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: asha » 2012. máj. 27., vas. 12:47

Nyersevőkről van szó és nyers turmixokról.

Semmitől sem akarom elvenni senki kedvét. Arról van szó, hogy semmilyen szélsőség nem jó és erre majd magad is rájössz. Senkit sem lehet rábeszélni arra, hogy gyümölcsevő legyen vagy zöldturmixivó és senkit sem lehet lebeszélni róla. Ezek a dolgok belső indíttatásból dőlnek el.

De az, hogy elolvastatok egy könyvet és szentírásnak veszitek, butaság. Graham nem mondhatja, hogy "gyerekek, tévedtem" mert ez az egész munkásságának a sárba tiprása lenne. Ahogy Iván sem mondhatja már, ahhoz túl messzire ment. Én is elkezdtem télen a gyümölcsevést, annyira hatott rám a könyv és Iván, de pár nap után tapasztaltam, hogy ez nem az én utam. Fellázadt a szervezetem.

Ratti, te még mindig bizonytalan vagy. Tájékozódj. ha nem is jó az angolod, a fordító sokat segít. Olvass, keress, kutass, az fog kialakulni majd az egészből, hogy télen is, nyáron is más étrend a megfelelő, hogy mindenből árt a túl sok, hogy mi, emberek sem vagyunk egyformák, nincs kiváló egyenétrend, ami mindenkire ráhúzható. A túlzások pedig mindig ártanak. Több kiló gyümölcs egy napra nem normális. És a több liter zöld turmix sem. Ahogy a sok mag sem jó. Lehet az ember nyersevő, de nem így.

Elnézést, de Ratti miatt tartottam szükségesnek a linket beidézni. Gondolkodjon.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 15:21

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. máj. 27., vas. 15:56-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 15:22

Rég olvastam, ekkora baromságot.
A növényevők oxalát kelátorhatásban már kihaltak volna. Ha egy elefánt megpaskol az ormányával barátom csak egy kicsit is mérgében, nem sok csontod maradna ép. Még szerencse, hogy békés állatok, de lehet látni emberi rabságban megőrült dühöngő elefántot, amihez nehézségi tüzérség kell, hogy megállítsák. De jobb is neki, ha bevégzi szerencsétlennek, mint az emberi rabságban idióta létben tengődni.

A táplálkozási tanácsadó sem mondhatja azt, hogy a tej nem élet erő, egészség, és a benne lévő Ca gyengíti a csontokat, mert kirúgják az állásából. Ez az oxalát téma is kb. ilyen. Abszolút fals infó, és pont az ellenkezője az igaz. A nyers oxalát nagyon jó a testnek.
Igyuk a zöld turmixokat tehát bátran, mert nagyon egészségesek!!!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. máj. 27., vas. 17:07-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 15:27

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul=forum&a=7017

Itt a cikk az oxalátról. ORVOS Írta le!

Sajnos a többség a hülyeséget terjeszti az oxaláttal kapcsolatban. Pont megint az a paradoxon állt be, ami szokott lenni. Amit írnak, és akik írják, pont nekik van félnivalójuk, és azért mert hőkezelve eszik ételeiket.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 15:32

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 15:33

A 811 nem szélsőség, hanem az ideális. A mindenevés a szélsőség, a szélsőséges rossz az embernek!

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 15:36

Asha, ha ez a véleményed a 811-ről, nem kell ezt követni, nyugodtan csináld amihez kedven van!
Nekem más a véleményem, engem úgyse győzöl meg , mert tudom, hogy nekem van igazam.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 27., vas. 16:28

Persze az is igaz, hogy csak nagyon kis felvilágosult, fogékony(táplálkozásában már közelebb álló(, vegetáriánus, vegán, magas magtartalmú vegán), vagy betegségből kiutat kereső) egyéni közösségek fogják követni a közeljövőben életmód szerint is 100%-ban a 811-et, mert az érzékelésben elrontott embereknek döntő többsége, mégha akarja is majd ezt az életet, nem lesz képes majd 100%-ban követni, vagy épp megmaradni benne, mert az emberek sokkal inkább belehalnak mérgezett táplálék függő életükbe, minthogy lemondjanak függőségeikről, vagy éppen 100%-ban átadják magukat, és ne mérgezzék magukat valamilyen százalékban. Csak a bibi az, hogy ha valaki nem követi 100%-ban a 811-et, akkor nem juthat el a vibrant lények életminőségéhez. Tehát ez csak az igazán érdemesek, és elhivatottak számára fog szerintem megadatni a közeljövőben.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10