Bshaw!
A hosszú életűnek mondott népek (pl. Hunzák, Abházok) az elmondások szerint 1800-2000 kalória közt ettek. -átlagban napi háromszor.
Én is nagyjából e körüli mennyiséget eszek. Az, hogy pl a déli nagyobb adag banán előtt megeszek még 2 narancsot, vagy fél kiló dinnyét és hagyok közte egy kis szünetet, az nem hiszem hogy sokkal rosszabb lenne.
Mint írtam is az elején én is ezzel a napi 2-3x-i evéshez "ragaszkodtam". Ami nem igazán vált be, pedig ezt gondoltam jónak!
Ezt nálam nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan eszek, szinte kivétel nélkül megvárom, hogy éhes legyek. -de ekkor sincs semmi bajom, szédülés ilyesmi.
De a helyzet az, hogy akármennyire is "kiéheztetem" magam akkor sem fér belém annyi gyümölcs (esetleg banánból ) egyszerre, hogy két ilyen napi evészettel megegyek kétszer 800-900 kalóriát. (szóval összesen 1800-at)
A könnyben írt gyomortágítást, meg finoman szólva is butaságnak tartom. -majd tágul a gyomor ha akar, de szerintem nem jó erőltetni.
Az gondolom továbbra is, hogy megterhelőbb egyszerre akárcsak 1600 kalória mint 3-4 részre elosztva.
Szóval így maradt a 3-4 esetleg öt étkezés, ami úgy látom, hogy jobban beválik, sőt most már egy jó idelye ezt sem veszem olyan szigorúan, és úgy látom, hogy lehet, hogy így még jobb lesz.
Ha pl elmegyek a cseresznyefa mellett, és "csak" 3-4 óra telt el az legutóbbi nagyobb banán óta, akkor nem fogok kétségbeesni, hogy jaj Úristen, most nem ehetek róra 10-20 szemet mert még nem vagyok annyira de anyira éhes.
Egy fontos dolog viszont van szerintem! az az, hogy bármikor is eszünk, bármit is, lehetőleg ne együk tele, ne együk túl magunkat.
Ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy állandóan ehetünk, de lehet egy kicsit lazábban venni.
Az anyagcsere valóban gyorsul ha sűrűbben eszünk (gazdaságtalanabb lesz az emésztés, nő a pulzus, testhő, stb) de ez inkább akkor igaz, ha állandóan úgy eszik az ember hogy még előtte ott tornyosul a sok feldolgozatlan kalória.
Ha ugyanannyit eszünk akkor kisebb a jelentősége annak, hogy hányszor ettük meg, a szervezet a nap folyamán így is úgyis annyiból gazdálkodik. -de elfogadom, ha nem értesz vele egyet.
Ufók, fényevők és társaik:
Miattam aztán abban hiszel amibe akarsz. -nekem tök mindegy.
A sok milliárdból biztos vannak kivételes képességekre fogékonyabb emberek, de ez igencsak elenyésző.
Ja és nem mondtam, hogy Graham szalonnázik.
Egyébként tele van a net mindenféle "csodálatos" dolgokkal. -én továbbra sem hiszek el mindent, bocs.
Amúgy megpróbálom megkérdezni még egyszer:
Te csak nyerset eszel?
Bocs nem akarok itt személyeskedni vagy hasonló, de egy másik (fruktózos) fórumon azt írtad, Elnézést ha tévedek és nem Te voltál !!! hogy "nyerset eszel azon belül is a 811 pár éve". Ez igaz? Mert ha nem akkor neked valószínűleg mások a tapasztalataid mint egy 811-esnek.
(amúgy ez azért is érdekes, mert kb. 1 éve vagy itt és ha jól emlékszem az elején igencsak 811 ellenes voltál) Ismét csak az elnézésed kérem, ha valamit nem jól értelmeztem!!!
Ha nem, akkor mennyi a főtt?
Sikerült e CSAK! nyerseken számottevő izmosodást/súlygyarapodást elérned? -mindezt hány kalóriával?
És kíváncsian olvasnám, mondjuk egy heti étrendedet. -de nem akarlak vele fárasztani.
Mert amiket itt leírtál egy kicsit rendszertelennek tűnik.
Az oké hogy hagyjunk ki néha egy egy napot, de az hogy "hol eszünk, hol nem" szerintem nem olyan jó.
Szerintem a szervezetnek is megvan a maga ciklusa, mint ahogy a napoknak, és jobbnak tartok pl. délelőtt dinnyét enni, délben banánt, mint mondjuk egyik nap csak dinnye a másikon pedig csak banán. -na de ezzel megint csak nem kell egyetérteni.
Mindenkinek, ahogy jól esik.