80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 18., pén. 12:44

Szia iván!
Továbbra is elég sok a szél... a kertben is. NAgyjából én is ilyesmiket eszem, és egyre többször ott helyben. Ma 11-kor is ettem 6 kisebb parit, kaptam olcsón egy jégsalátát, és pár retket, volt petrezselymem, egy kis fokhagyma, és az az olaj, amit te nem tartasz jónak. Kis pirospaprika, meg egy kis darab uborka. Ezeket sorban ettem, meg csináltam egy kis tálban is összevágva egy adagot. megettem, és jó volt. Tegnap Fehérváron a piacon ettem paradicsomot, mángoldot, és megvoltam ezzel 2-3 órát. Ithon megettem a szokásos, másfél kiló vegyes salátát egy nagy avokádó felével. Sokminden volt ugyan benne, de ez is nagyon tartalmas volt. Mostanában egyáltalán nem éhezek. De egyszer sem éheztem igazából, csak ha valami nagy melót kellett végezni és elfelejtettem magammal vinni legalább egy kis gyümit. Kösz a gesztenyét. Nem biztos, hogy megéri a termőidejét, mert itt nagyon meszes a talaj.
Ratti!
Az 50 kiló alatt valóban én is elgondolkodnék. De már ez az 54-55 is gondolkodásra késztet. De azt is tudom, ha a bélben nem ügyörög az anyag, hanem átmegy minden nap, akkor lehet, hogy kezdettől is ez volt az alapsúlyom. A zsír pedig nem olyan nehéz, ha lerakódik. Inkább nekem is a hasam jött ki egy kicsit, mikor még azt a kevés kenyeret megettem. Szóval még tanulnom kell magamat, de abszolút pozitívan állok hozzá, és várom a jó jövőt.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 18., pén. 12:49

Bshaw!

A hosszú életűnek mondott népek (pl. Hunzák, Abházok) az elmondások szerint 1800-2000 kalória közt ettek. -átlagban napi háromszor.
Én is nagyjából e körüli mennyiséget eszek. Az, hogy pl a déli nagyobb adag banán előtt megeszek még 2 narancsot, vagy fél kiló dinnyét és hagyok közte egy kis szünetet, az nem hiszem hogy sokkal rosszabb lenne.

Mint írtam is az elején én is ezzel a napi 2-3x-i evéshez "ragaszkodtam". Ami nem igazán vált be, pedig ezt gondoltam jónak!

Ezt nálam nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan eszek, szinte kivétel nélkül megvárom, hogy éhes legyek. -de ekkor sincs semmi bajom, szédülés ilyesmi.
De a helyzet az, hogy akármennyire is "kiéheztetem" magam akkor sem fér belém annyi gyümölcs (esetleg banánból ) egyszerre, hogy két ilyen napi evészettel megegyek kétszer 800-900 kalóriát. (szóval összesen 1800-at)
A könnyben írt gyomortágítást, meg finoman szólva is butaságnak tartom. -majd tágul a gyomor ha akar, de szerintem nem jó erőltetni.
Az gondolom továbbra is, hogy megterhelőbb egyszerre akárcsak 1600 kalória mint 3-4 részre elosztva.

Szóval így maradt a 3-4 esetleg öt étkezés, ami úgy látom, hogy jobban beválik, sőt most már egy jó idelye ezt sem veszem olyan szigorúan, és úgy látom, hogy lehet, hogy így még jobb lesz.
Ha pl elmegyek a cseresznyefa mellett, és "csak" 3-4 óra telt el az legutóbbi nagyobb banán óta, akkor nem fogok kétségbeesni, hogy jaj Úristen, most nem ehetek róra 10-20 szemet mert még nem vagyok annyira de anyira éhes.
Egy fontos dolog viszont van szerintem! az az, hogy bármikor is eszünk, bármit is, lehetőleg ne együk tele, ne együk túl magunkat.
Ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy állandóan ehetünk, de lehet egy kicsit lazábban venni.

Az anyagcsere valóban gyorsul ha sűrűbben eszünk (gazdaságtalanabb lesz az emésztés, nő a pulzus, testhő, stb) de ez inkább akkor igaz, ha állandóan úgy eszik az ember hogy még előtte ott tornyosul a sok feldolgozatlan kalória.
Ha ugyanannyit eszünk akkor kisebb a jelentősége annak, hogy hányszor ettük meg, a szervezet a nap folyamán így is úgyis annyiból gazdálkodik. -de elfogadom, ha nem értesz vele egyet.

Ufók, fényevők és társaik:
Miattam aztán abban hiszel amibe akarsz. -nekem tök mindegy. :D
A sok milliárdból biztos vannak kivételes képességekre fogékonyabb emberek, de ez igencsak elenyésző.
Ja és nem mondtam, hogy Graham szalonnázik.

Egyébként tele van a net mindenféle "csodálatos" dolgokkal. -én továbbra sem hiszek el mindent, bocs.

Amúgy megpróbálom megkérdezni még egyszer:

Te csak nyerset eszel?
Bocs nem akarok itt személyeskedni vagy hasonló, de egy másik (fruktózos) fórumon azt írtad, Elnézést ha tévedek és nem Te voltál !!! hogy "nyerset eszel azon belül is a 811 pár éve". Ez igaz? Mert ha nem akkor neked valószínűleg mások a tapasztalataid mint egy 811-esnek.
(amúgy ez azért is érdekes, mert kb. 1 éve vagy itt és ha jól emlékszem az elején igencsak 811 ellenes voltál) Ismét csak az elnézésed kérem, ha valamit nem jól értelmeztem!!!

Ha nem, akkor mennyi a főtt?
Sikerült e CSAK! nyerseken számottevő izmosodást/súlygyarapodást elérned? -mindezt hány kalóriával?
És kíváncsian olvasnám, mondjuk egy heti étrendedet. -de nem akarlak vele fárasztani.
Mert amiket itt leírtál egy kicsit rendszertelennek tűnik.
Az oké hogy hagyjunk ki néha egy egy napot, de az hogy "hol eszünk, hol nem" szerintem nem olyan jó.
Szerintem a szervezetnek is megvan a maga ciklusa, mint ahogy a napoknak, és jobbnak tartok pl. délelőtt dinnyét enni, délben banánt, mint mondjuk egyik nap csak dinnye a másikon pedig csak banán. -na de ezzel megint csak nem kell egyetérteni.

Mindenkinek, ahogy jól esik. :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 18., pén. 17:32

Szia Ratti!
Szerintem is nyugodtan lehet akár 4-5x is enni, ha az ember nem tömi magát tele minden alkalommal. Ezeket a kajákat úgyis gyorsan megemésztjük. Ha nem, akkor mást is ettünk. Így már nem is olyan nehéz megállapítani, hogy az illető nem csak nyerseken él. Még egy szót a szelekről.. Már írtam, de megismétlem: Láttam pár gorillás filmet. A hegyvidéki gorillák egész nap esznek, aztán jó sokat alszanak. De, mint mondtam, ha olyan a hely, akkor egy jó hosszú étkezés, aztán játék és még estefelé is egy kis étkezés. Általában zöldeket esznek. Legalább 20-22 kilót egy kifejlett gorilla. De fogságban elég 6.5 kiló is, de abban sokkal tartalmasabb zöldek vannak, és gyümölcsök is. Kb olyasmik, amiket én is eszem. A gorilla mindent össze-vissza eszik, ahogyan kedve tartja. Izmos, mint egy badis, és 300-350 kiló. Ezt lebontva nekünk kb 1.5-2 kiló jön ki egy 60 kilós emberre. Szóval, ő sem emel súlyt csak a saját testét... Én esténként egy egykezes súlyt emelgetek mostanában. Nincs egyáltalán izomlázam, és felváltva addig emelgetem, ameddig akarom, de általában hamar megunom. De azért tudnám tovább is, de nap közben is emelgetek sokkal nehezebb súlyokat is. Régen valóban voltak izom és ízületi fájdalmaim, de mostanában már nincsenek. Szóval a szelek... A gorillákat kísérő tudósok gyakran fogják az orrukat az erős "hátszél" miatt. Tehát, ez nem gond. Akinek olyan a bélflórája, vagy a hormonrendszere, vagy a múltjában voltak bélpanaszai, annak lehet, akinek nem voltak efféle gondjai, és nem is szedett sok antibiotikumot, annak lehet, hogy nincsenek. A szelek kizárólag a rostos ételektől és/vagy az összetett szénhidrátok nem kielégítő emésztésétől vannak. Tehát a növények szilárd részei és a gyökerek.. Ha én csak gyümölcsöt eszem, nekem sincsenek. De ha már eszem hozzá salátát, akkor vannak. Ha csak keveset eszem, nem észrevehető, de ha sokat, akkor természetes, hogy vannak, mivel a bél elkezd mozogni, és viszi tovább a már megemésztett dolgokat. A továbbmenés, mint egy dugó, ha egy csőben megy... Nem is tudna mást tenni, mint a végén távozik a levegő. De egyszer talán nálam sem így lesz. Aztán van az irritábilis bélszindróma, ami egy immunrendszeri tünet és bizonyos ételekre hevesebb bélmozgással reagálnak a belek. Akkor nem volt semmi gáz, mikor lassabban működött a belem. Szóval az ember se jobb se rosszabb, mint a gorilla. Az emésztés ideje alatt általában nincsenek, az étkezés után 2-3 óráig. Mikor meglátom az ételt, akkor már elkezdenek mozogni a beleim, és ez mindig így is volt. A rágás során az íny mentén levő vastagbél meridián ingerlődik, és ettől indul be a bélmozgás.
A gyomortágítás valóban nagy butaság. Eleve nem szabad a gyomor térfogatánál többet enni, sőt csak a 3/4-éig
Ma ezt túlléptem és érzem is. Korábban kellett ennem, mert a feleségem sietett. A gyomor mérete mindenkinél nagyjából ugyanakkora. (A két ököl összeszorítva, egymáshoz illesztve.) A vastagbél az, ami tágul, pl az eszkimóknál, ha van kaja egyszerre sokat esznek, és a sok állati zsíros dolgot képesek hetekig is emészteni. De ott hideg van, mint tudjuk...Most addig kell várnom, amíg ez az említett teltségérzés el nem múlik. De akkor legfeljebb egy kis vizet ihatok. Az valójában a gyomorból kimossa az előző kaja esetleges nyomát, és a következő étel információi nem keverednek össze, illetve a maradék, ami lehet egy adott baktérium csapat is, eltávozik, mert a következő, esetleg gyümölcs ettől azonnal megerjedhetne. Amikor viszont a víz felszívódik (20-30 perc) éhséget érzek, ami azt jelzi, hogy a gyomor kész a következő ételre. Az utóbbi másfél évben megpróbáltam víz nélkül is, de inkább úgy találom, hogy kifejezetten szükség van rá, mivel meleg is van. Elmúlt az a tünet, hogyha van egy enyhe vizelési ingerem és elmegyek, de nincs igazából vizelet, a jobb vesém gyanúsan húz, sőt néha fáj is. Ez biztosan a sűrű, kevés vizet tartalmazó kiválasztásra előkészített anyag miatt lehet. A sűrű folyadék ingerli a vesét. Ez így van akkor is, ha sok zöldséget ettünk. Abban van a legtöbb só. Biztosan valami homok volt még benne, vagy egyébként van valamilyen defektje. De az is a nyerskaja jóságát bizonyítja, hogy ez teljesen eltűnt. Ettől függetlenül, a víz határozottan jó. Lehet az is, hogy a víztelenség okozta nálam a fogyást is. Mivel semmi sót nem fogyasztok, és a víz desztillált, ezért igazából csak a szabad vizet töltöm fel, és a szervezet abból használ az emésztéshez és a veseműködéshez. Az idősebb embereknek egyébként is nagyobb a vízigénye. Azt is írtam már, hogyha az ember a vízivás után 10-30 perccel ingert érez, az azt jelenti, hogy a szervezetének hiányzott a szabad víz, és ezután már kiengedheti a felhígult sósvizet. (szerves só!!) Ettől működik rendesen a vese. Ha azonban valaki sokat dinnyézik, lehet víz nélkül is, de igazából még a teát is tiszta vízzel kell kimosni. Szóval érdekes a szervezet. Nem mindig úgy működik, ahogyan írják.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 18., pén. 17:48

Bshaw!
Tescoban nem veszek paradicsomot. De a piacon igaz, hogy a leghidegebb időkben (2 hónapig) elég pocsékak, de aztán ki lehet fogni. Volt egy időszak, mikor kínlódtam vele. Viszont ez az íz és a pariban levő glutaminsav, meg a komplex fehérje, ami az összes közül csak a pariban van, úgylátszik télen is kell. Mondtam, hogy egy télen kipróbáltam, hogy attól van-e az autoimmun, de semmi köze nem volt, ezért később már ettem bármikor. Az én saját parim olyan ízű, mint egy édes trópusi gyümölcs, a legbióbb se körözi le. Egyébként pedig semmiféle vegysz@rt nem használok, csak áztatott zöldek levét. Általában nem várják meg, míg megérik, és az utóérő nem olyan jó. Ősszel, mikor az zöldeket leszedem, karácsonyig mind bepirosodik. Van úgy, hogy még márciusban is eszem. Egész más az íze. Ezért, ha eszem valami sz@rt, akkor eszem hozzá pár szem sajátot és ez egy kicsit javít rajta. Már alig várom a pirulásukat. Eddig úgy úgy tűnik, hogy a fagy nem tett igazi kárt és a kert végre azt nyújtja, amit lehet várni tőle. De még ne kiabáljuk el!! Az az igazi, mikor legalább fél kilót lehet turmixolni, jó sok érett paprikával. Kis fokhagyma, és/vagy petrezselyem, kakukkfű, vagy bazsalikom... Szóval ez az igazi nyári kaja. Le is hűt, ahogyan kell abban a melegben. Azt tapasztaltam, hogy mikor elég sok édeset eszem, szinte kivánom a savanyút, de az se lesz baj, ha csak édespari lesz...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 18., pén. 19:48

Szerintem a piacon télen is ki lehet fogni egész jó paradicsomot. -persze az évszakhoz mérten.
Mos meg már kifejezetten jókat is lehet kapni. -mielőtt még megkapnám, hogy akkor még nem ettem jó parit, ettem! :D
Télen csak heti 3-4 darabot szoktam venni, inkább csak íznek. Persze tudom, hogy nem az igazi, de napi 10 banán mellett, nem heti pár darab paradicsom "napszegénységén" meg vegyszertatalmán fogok aggódni.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a banán annyira mérgező, de szerintem egy téli paradicsomban sincs több méreg mint egy nagy banánban. -de lehet, hogy tévedek.

Gábor, szerintem a 18-20 órás emésztési idő bőven jó. -azért maradjon benned is valami. :D

A gorillákkal meg majmokkal kapcsolatban:

Az ember talán azért is képes lényegesen hosszabb életkort megérni mint "Ők", mert pont hogy nem eszik össze mindent, illetve jobban oda tud figyelni ilyen dolgokra.
Szóval lehet, hogy azért nem jó mindenben róluk példát venni. (szellentés)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 18., pén. 20:07

Iván nálam is hasonlóan néz ki egy átlagos napi kaja.
Látod, lehet ezt egyszerűbben is. :wink: :D

Már egész jó ehető a cseresznye, meg vettem a Tescóban egy nagy doboz banánt (285/kg) úgyhogy most egy-két hétig ez a kettő lesz a fő gyümi. -fosásig. :D (aztán majd jövök nyehegni, hogy valami nem stimmel 8O -na jó, csak vicc volt)

Iván csak annyit, hogyha a magtejet esetleg nem vízzel akarnám csinálni, akkor milyen vivőlé lenne hozzá jó?
Savasak levével nekem valahogy nem igazán szimpi, a dinnye meg talán túl édes hozzá. -hm :hmm: lehet, hogy mégis marad a víz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. máj. 18., pén. 20:38-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 18., pén. 20:14

Bshaw, még a kajához csak annyit akartam, hogyha Te összeturmixolsz 8-10 banánt egy nagy adag zölddel, (kb másfél liter) és ezt szép lassan, módjuk fél, egy, esetleg másfél óra alatt (akár munka közben is) megiszogatod, (mert gondolom azért nem búrítod le egyszerre) akkor az mennyivel jobb mintha én ugyanezt megcsinálom egy vagy max. 2 kis banánnal, majd egy-másfél óra múlva megeszek még hatot?
Lényegében ugyanannyit ettünk, kb ugyanannyi idő alatt, csak Te az egészet összekeverted én meg csak azt amit "muszáj", a többit meg megettem a maga természet adta formájában.
Persze ha úgy nézzük ez máris kétszer annyi étkezés. -vagy mégsem? :roll:

(ha jól tudom a fogyózóknak többek közt azért is szokták ajánlani a több kisebb étkezést, hogy ne éhezzenek meg nagyon -egyenletesebb lesz a vércukorszint is-, mert ilyenkor hajalmosabb az ember túlzabálni magát, és egy fogyózó nem éppen almával fogja magát túlenni)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 19., szomb. 20:09

Vivőlé pari van indítva a lecsót. Lehet benne paprika, és uborka is.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 20., vas. 19:31

Kösz Iván, de most nem a zöldlecsóra gondoltam.
A sima magtejre lettem volna kíváncsi amiben lényegében a magon kívül (szezám, mandula stb. ) többnyire csak víz van. Szóval, hogy erre a vízre milyen alternatíva lenne. -vagy legfeljebb egy kicsit paradicsom ízű lenne a tej. :roll: :D

Még annyit kérdeznék, hogy nemrég írtad egy napi kajádat, amiben este fél dinnye, majd egy jó nagy adag zöld lecsó szerepelt.
Ennyi lédús cucc után hányszor kellett menned este? -vagy esetleg egyszer sem? -hááát, az tök jó lenne, ha így lehetne, ill. ezt egyenlőre még nem sikerül "megközelítenem".
Nem akkora probléma ha 1x, 2x fel kel kelni csak kíváncsi voltam, hogy Te ilyen kaja után, hogy állsz ezzel.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 21., hétf. 6:20

Arra mondtam. Magtej pari vivőlével. Más leggyorsabb vivőlé nem nagyon van ami önmagában indítja víz nélkül a turmixot. Dinnyelevet lehet még felhasználni, vagy gyümölcsök levét a magtejekhez, de én inkább nem használok ezekhez édesgyümiket. Ha a magot tejesítjük, és a gyümölcsnek is csak a levét használjuk, akkor mehetnek a gyümik is, mert ebben nincs bent a maghéj és a gyümölcsrost.
Ezek a turmix és szűrt változatok. Ha léfacsaróval csinálunk vivőlevet , akkor bármilyen zöld növényi rész lehet vivőlé pl. saláták, uborka, paprika, tök, gumósok levei(sárgarépa) stb.

Nem számolom, mennyiszer megyek pisilni, annyiszor megyek, amennyiszer kell, és nem is foglalkozom vele. Az természetes, hogy dinnye evésekor több a pisi. De hát a dinnyének pont ez a gyógyhatása, hogy pisiztet. Nehogy már kóros dolognak fogjuk fel azt, hogy dinnyézés után kicsit több a vizelés.
Egyyébként meg kell enni a kemény zöld belét is a dinnyének, és akkor kevesebb a pisi.
Jegyezzük meg, minél keményebb és rostosabb, koncentráltabb egy étel, annál több víz kell az emésztéséhez. Az organikus vizet azonban ajándéknak fogjuk fel, nem szabad teherként gondolni rá mert ez a belső mosás aranyat ér testünknek. A 811- en a vizelés is a lehető legegészségesebb lesz. A növényi nedvek egészséges Élő, energetizált, 100%-ban szerves vízek. Most mondjam azt, hogy ezért eszünk, ugyanis ebből esszük a legtöbbet, testünknek ez kell legnagyobb mennyiségben! Mert ez az igazság. Élő , magas szerves , organikus víztartalmú testeket csakis hasonlóan magas víztartalmú(szerves vízű) élő táplálék képes egészségesen táplálni. Ha valaki szervetlen vizeket löttyent teste szent templomába teste bioenergetikailag már nem lesz képes az ideális képet mutatni. Ez szennyezés a testnek nemcsak anyagban, mert nincs mögötte bioenergetikai érték, ami nélkülözhetetlen. Ez a legfontosabb tápanyagunk, az organikus víz. A dinnye ebből a legöbbet adja, ezért különösan értékes gyümölcs.
De a vizet is lehet élettel, bioenergiával tölteni. Ez történik csírázáskor amikor a mag a vizet szervesíti magába és az áztató levet is szervesíti.

Ha valaki kicsit több aszalványt eszik a napi ajánlható minimumnál, akkor nem fog dinnye után sem pisilni. De ez nem ajánlott.
Azért kell a teljes turmixot is enni zsenge zöldekkel, és azért kell inkább a magokat is teljesen enni, mert ezek emésztése vizet igényel. A magokat is áztatva kell enni és aprítani, mert jobban emészthetőek úgy. Áztatáshoz használhatunk vizet, mert ez kis mennyiség, és beépül az élő magba lényegében. Csíráztatáshoz lehet még vizet haszálni, máshoz nem igen kell.Vagy vivőlébe is áztathatjuk a magokat, de azt aznap fel kell használni, vagy hűtőben kell tartani.
Boutenkó használ rossz keveréseket, pl. mazsola, vagy datolya + dió vagy olajos magok. És aszalványként is sokat eszik ezen ételekből. Ilyen párosítást én nem alkalmazok. Ha aszalunk, akkor is be kell tartani a helyes társítási szabályokat.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 21., hétf. 9:35

Szia Ratti!
Szerintem a magokat be kéne áztatni, mondjuk desztillált vízbe. Aztán, mikor 6-8 órát ázva megduzzadtak, már lehet őket turmixolni. A pari a legjobb, mert nem édes. Én ilyeneket ettem régebben esténként. Az az aggálya, hogy hosszú ideig fogyasztva az omega6 túlsúlya omega3 hiányt eredményez, ami gyulladásokat, elhízást(?!) rákot okozhat.. Nálam fokozta a meglévő gyulladásokat. Akkor jöttem rá, mikor elolvastam az omega3-al kapcsolatos népszerű-orvosi szakkönyv erre vonatkozó passzusát. Ez fontos! Szóval a rendszeres magfogyasztás nem előnyös, és a hízlaló hatást csak hozzátettem de nálunk nem fog érvényeslni, csak a mindenevőknél, de a gyulladás igen. Nem véletlen, hogy a magok aránya kell, hogy a legalacsonyabb legyen, mármint az olajos magoké.
Csíraferdetorony1.jpg
Csíraferdetorony1.jpg (66.69 KiB) Megtekintve 10009 alkalommal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2012. máj. 21., hétf. 9:55-kor.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 21., hétf. 9:38

Úúúnom a banánt
banánok12.jpg
banánok12.jpg (85.78 KiB) Megtekintve 10009 alkalommal.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 21., hétf. 9:43

Éden állatai
pisztráng a lépcső alatt1.jpg
pisztráng a lépcső alatt1.jpg (58.09 KiB) Megtekintve 10009 alkalommal.
Szellemlovas41.jpg
Szellemlovas41.jpg (85.48 KiB) Megtekintve 10009 alkalommal.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 21., hétf. 9:50

Éden
Barack21.jpg
Barack21.jpg (82.62 KiB) Megtekintve 10009 alkalommal.
Gránátalma22.jpg
Gránátalma22.jpg (59.85 KiB) Megtekintve 10009 alkalommal.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: balazs1 » 2012. máj. 21., hétf. 15:37

http://cserkert.hu/termek/1105/asimina_ ... serje.html

Véletlen akadtam rá és még sosem halottam róla, gondoltam belinkelem, hátha ti sem és esetleg termesztenék a kertesek.
balazs1
Inkább olvas

Hsz: 10

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10