80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 20:07

Szia Gábor!

Ez egy egészen kicsike üvegházikó lesz (viszont annál szebb :D ) amúgy elbújhatna a Tiedben.

Egy épület mellett volt egy kis szabad betonplacc arra építettük rá, így talán a fűtést is könnyebb lesz megoldani ha esetleg szükség lesz rá.
2,5 x 2,5m kb 2,7 magas, szóval azért olyan sok minden nem fér bele.
Az egész kísérlet jelleggel készült/készül, aztán ha beválik akkor lehet, hogy lesz folytatása.

Elsősorban paradicsomnak, paprikának, zöldeknek és más hasonlóknak gondoltuk, de látván, hogy kint a szabad földben, ebben az össze-vissza időben pl. a fügék milyen gyengén muzsikálnak (két datolyaszilva meg egy kis Babics füge már teljesen be is adta a kulcsot, sajnos nem élték át a kiültetést) jött az ötlet hogy próbáljuk meg ott bent.
Nem örökre, csak pár évig amíg egy kicsit megerősödnek, aztán majd meglátjuk.
Ha jól érzik magukat és amíg elférnek maradnak, ha meg nem teszik nekik vagy kinövik akkor mennek a "mély vízbe".

Mindenesetre köszönöm a felajánlást! -igazán rendes Tőled. :D

Mint mondtam, olyan sok minden sajna nem fér bele, ill. nem tudom mennyi hely marad, de ha úgy alakul és éppen Feléd járok akkor jelentkezni fogok.

Kutunk még egyenlőre nincs, de az esővizet már szorgalmasan gyűjtögetjük, épp ma állítottunk be még egy 1000 literes tartályt.
Szóval próbálkozunk, igyekszünk úgy kialakítani az ilyen növénytermesztéses dolgokat, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen vele a macera, és kevésbé függjön az időjárástól. -aztán majd elválik hogy sikerül. Az egész inkább csak hobbi jellegű :D , még mielőtt nagy gazdaságra gondolnál.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: bshaw » 2012. máj. 16., szer. 20:42

Én úgy gondolom, és úgy is tapasztaltam, hogy több kisebb adagban jobban megbirkózik vele a szervezet.
Másrészt ha egyszer, esetleg kétszer eszünk egy nap, akkor vagy túl sok minden keveredik egy kaján belül, vagy elég szegényes lesz a választék.

Na látod ez a gond, hogy te így gondolod. Elhatároztad magadban, hogy csak egyféle képpen működik valami ezért saját magadat korlátozod mentálisan. Szerinted hülyeség a fényevés miközben másoknak MŰKŐDIK, a napi egy kaja egyszeri főtt kajával is működik. Rengeteg sportoló is csinálja ezt. És itt nem kell arra gondolni, hogy akkor most órákig eszik soksok kalóriát.

Meg ki a fene mondta, hogy egy embernek egy nap 18 féle dolgot kéne enni? Mért nem lehetne - ahogy sokan csinálják is- egy nap csak egyféle gyümölcsöt enni pl és semmi mást? Ha annyira majmoljuk a majmokat akkor ez is logikus nem. Ők se esznek össze esténként 20 féle dolgot.

Amíg nem változtatsz mentálisan addig semmit nem fogsz haladni. Saját magad korlátozod azzal, hogy ezen gondolkodsz és aggódsz. Tudod a gondolatnak teremtő ereje van, bár biztos ebben sem hiszel. Ha aggódsz azon, hogy kevés a kalória akkor a szervezeted aszerint fog működni és fogyni is fog.

Át kell kapcsolnod leszarom üzemmódba. Nem mérni a súlyodat egy darabig és azt enni és amennyit akarsz. És a fórumot is hanyagold. És keresni valami értelmesebb elfoglaltságot minthogy azon rágódni mit és hogyan eszel. Valami olyat mondjuk amivel másokon segítesz. Sokkal jobb lesz.

Stoner:
Nem tudom, hogy sikerült ezt leszűrni a mondandomból. A paradicsommal semmi bajom, imádom. De csak azt aminek ize is van. Télen meg olyat én még nem ettem. De turmixba biztos elmegy mert ott úgyse érezni az izét. És láttam, hogy készül a magyar paradicsom amit a piacokra, tescoba megy. Abból meg akkor se ennék ha fizetnének.
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 21:29

Szia Suru! :D

Nehogy itten elvegyem ám a kedved a 811-től! ill. az én nehézkes előremenetlen ne befolyásoljon.
Te már a miatt is könnyebb helyzetben vagy, hogy eleve inkább fogyni akarsz és nem hízni. -ha jól gondolom.
Ez, illetve majd a szinten tartás valószínűleg lényegesen könnyebb lesz.

Én annak idején (3 éve) egy elég rossz gyerekkori/fiatalkori étrend után, egy több éves kandidakurát követően, csomó gyógyszer meg hasonló hülyeség beszedése követően már eleve "alsúlyosan" (a túlsúlyos ellentettje :D ) kezdtem bele. -56 kilósan.
Az elején még lejjebb mentem 46 kilóig! (faszán nézhetem ki 8O ) szóval innen kellett visszatornászni. -ami nem olyan egyszerű.
Most kb 56-57 vagyok. -ebben azért volt egy kis főtt kaja rásegítés is.

Szóval, hogy valami jót is mondjak:

Én is azzal kezdeném, hogy lényegében az elmúlt 3 évben néhány tüsszentéstől eltekintve nem voltam beteg. -körülöttem meg jópárszor.
Ha esetleg mégis volt mondjuk egy kis torokkaparás, és nem akartam hogy egy kicsit is tovább fajuljon, akkor elég volt egy kicsit visszavenni a kajából (koplalás a legjobb orvosság) és egy erős fél nap alatt el is múlt. -az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy már vega koromban sem voltam olyan beteges, de azért nem ennyire nem.

Olyan időben amiben máskor már pl. rég megfáztam, most lényegében semmi bajom.
Tök jól bírom a meleget, nem izzadok nem ver a víz, ha esetleg néha mégis akkor sem büdös. (kaki, pisi szintén nem, ha csak el nem rontom a bendőm :D )
A hideget azért kevésbé szeretem, de ha nem hidegen eszem a gyümit ( kályhán kicsit meg szoktam langyosítani) akkor télen sem fázok a gyümievés után. -mint ahogy mondani szokták.

Azért nem érzem magam gyengének -félreértés ne essék- ha már így Bshaw előhozta a biciklit, ha jól emlékszem idén másodszor ültem rá amikor simán, minden különösebb gond nélkül a legnagyobb melegben (pont dél körül, kicsit le is égtem) lenyomtattam 55 km-t, és még mehetett volna.
Igaz 2 almát meg 2 banánt ettem közben, meg egy kis vizet, de előtte nem sokat kajáltam.
Sokszor csodálkozom azon is, hogy sajna a gyakori nem a legjobb alvásom után is tök jól elvagyok és nem érzem magam fáradtnak. -még este sem.
Nagy általánosságban véve jól nagyok, sőt gyakran túl jól is :D , de rendre mégis visszatérnek fáradtabb időszakok aminek nem értem a miértjét. Nem hiszem hogy az ilyenkor mondott visszatérő méregtelenítési tünetek lennének a háttérben, inkább valami emésztési gond lehet ami elveszi az energiát.

Sok más emberkéhez hasonlóan nekem is sajna kiskoromtól megvan az a rossz szokásom hogy a kaja gyakran stresszoldóként funkcionál.
Ami ördögi kör mert ha ilyenkor az ember teleeszi magát (akárcsak banánnal) akkor bágyadtabb lesz, ami miatt meg, "még úgy enne valamit", és a végén ha az ember nem vigyáz egy csomó mindent összeeszik. -ami ismét csak nem segít.
Ez azért elég ritka, szóval nem mindennapos, de érdekes a dologban, hogy az ilyen evészeteket kiváltó feszkókat az elmúlt időszakban -néhány kivételtől eltekintve- pont a kaja körüli viták, agyalások, bizonytalankodások stb. okozták. Ami lehet jó hír is mert a folyamat megfordítható. -na de nem is akarlak ezzel terhelni.

Még csak annyit:
Én nagyon nem voltam/vagyok megbékélve a soványsággal (főleg most nyáron) és talán már túl sokat is foglalkoztam vele, sokat kutatgattam az "ellenszerét", kísérletezgettem, hogy mit, mikor mennyit kéne enni stb. ami volt hogy nem jól sült el, ennek során az ember agyilag is egy kicsit jobban lefárasztja magát, ami éppenséggel megint csak nem használ egy amúgy is még eléggé gyerekcipőben járó életmód elsajátításában.
Ezért is írtam az elején, hogy Te ebből a szempontból könnyebb helyzetben vagy.
Szóval ha úgy érzed, hogy miden oké akkor csinált tovább szép fokozatosan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. máj. 16., szer. 22:27-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 21:41

Szia Bshaw!

Épp hasonlóról írtam Surunak mint amit ajánlottál.
Tényleg sokszor az jut eszembe, hogy egy jó időre "tiltólistára" kéne tenni ezt az oldalt. :D -de valahogy mindig sikerül belenéznem. Egy lakatlan szigeten már könnyen lehet, hogy nem itt tartanék. :D

Egyébként ez a "leszarom" ma épp nekem is eszembe jutott.

Lényegében igazad lehet, de ahogy mondtad én abban azért nem hiszek, hogyha valaki valamit tényleg nem jól csinál akkor az csak azért jó lesz mert az gondolja róla, hogy az jó.
Ennyi erővel akkor Te is bármit ehetnél nem ártana meg.
Vagy neked is csak azért árt mondjuk a szalonna mert az gondolod róla? mert ezt tanítják mostanában? -gondolom nem, azért nem ilyen egyszerű.
Lényegében azért követem a forumot, mert egy olyat csinálok amit még azért nem olyan sokan művelnek.
Ha nekem pl. az alma a kedvencem és azt hiszem hogy csak ezen is lehet élni, (és nem is akarom meghallgatni mások véleményeit) attól az még nem biztos hogy így is lesz. -bár ez elég hülye példa volt.

Nem ragaszkodom a gondolataimhoz mindenáron. Ha valamit másként tapasztalok akkor a gondolataimat is hajlandó vagyok megváltoztatni, és elismerem hogy működik. Mert szerintem ami igazán működik az akkor is fog ha eleinte nem hiszünk benn annyira, max egy kicsit göröngyösebb lesz az utunk.

Sőt ha úgy nézzük, mivel én nem hiszek annyira csupán csak a gondolat erejében ezért nincs is rám akkorra hatással, mivel nem hiszek abba, hogy csak az van amiben hiszek. -huha, 8O talán érthető volt.

Amúgy mindig jössz a fényevőkkel, láttál már egyet is valaha? -most lehetőleg ne mond azt, hogy még én sem láttam eszkimót, és ettől még vannak.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 22:19

BshaW!

Főtt kajával simán el tudok képzelni egyszeri vagy esetleg kétszeri kajálást. Ott könnyű megenni egyszerre akár 1500 kalóriát is, aztán megvan egy napra.
Gyümölccsel ez nehezebb, persze banánnal aránylag még menne, de nekem ennyi nagyon nem esik jól egyszerre. -és nem csak azért mert így gondolom.
Egy ilyen egyszer evő sportoló mégis mennyit eszik?

Nem mondtam hogy esténkén 20 félét kéne összeenni, egy étkezésre lehetőleg csak max 3-5 félét. -de minden étkezés lehet más. Viszont a banánt azért nem turmixolnám össze avokádóval.

Elárulod amit kérdeztem?
Mennyi főtt kaját eszel? (ha nem tévedek egy másik fórumon azt írtad, hogy már régóta "811-es vagy" , bocs ha nem Te voltál)
Szóval csak nyerseken nőtt-e a súlyod, izmosodtál-e?

Az említett gyerekorri betegséged vajon elmúlt volna ha nem változtatsz a kaján, és csak egyszerűen a hit/gondolat erejére bízod?
Egyáltalán nem akarom a gondolat, a hit erejét alábecsülni, de szerintem önmagában ez még kevés, mellette azért mást is kell tenni.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 16., szer. 22:47

A Gesztenyét nem javaslom Gábor. Embernek ehetetlen étel.
Ratti. Továbbra is azt mondom, hogy írd meg részletesen, hogy mit eszel, mert azonnal megmondom, mit kell tenned. A mozgás fontos. 10-12 km-t futok hegynek fel Leányfalu-Álló rét- Szentendre Pismány erdőben szinte végig felfele oda és vissza lefele. Nem lihegek, nem izzadok szét, akkor gyalogolok csak erőltetett menetben 30-50 m-t, ha a ketyegőm kicsit jobban megy, de utána megint futok a legmeredekebben is fel. Ez fantasztikus jó élmény, egész más leszek. Kellemesen kimegy belőlem az izzadtsággal minden gőz, ami 811-en nem sok, és nem bűzös, inkább illatos, aminek ki kell menni és ezzel s a tüdő is kipárolog és átszellőzik, s általa a vér is, s oxigénfelvételével a 811-es test még messzebbre tud menni. Ezért fontos a sport.
Visszatérve az evésre. Várom a részletes leírást, hogy mit eszel súlyban keverésben és ételfajtákban.

Egyhangúság. Én azt csinálom erre már rég, hogy figyelem a testem, mit kíván. Ha unom a banánt szó szerint, akkor nem eszem, van úgy napokig. Bár az az igazság hogy bevallom én azért sok biot eszem. És valljuk be egy bio banán az más élmény, mint egy sima, sokkal nehezebb megunni. pl. tegnap ettem mini barna avokádót, szerintem ez az egyik legjobb, persze ami nálunk elérhető, mert egész biztos, ha kint a fáról szedném puhára a fán megérve, az valami mennyei lehet.
Szóval kielégítésben nagy különbségek vannak sajna, ami persze hatással van a kielégülésünkre, s akár a kedvet is szegheti az a gyalázat, ami néha a standokon felelhető. Én pl. azért nem nagyon eszem sima spenótot, mert egész egyszerűen mára undorral nézek rá, ugyanis tartalmatlan, íztelen, silányságnak tarom. Tudjuk ez a nagybanis nylonzsákos kivitel. Sajna mióta megismertem az igazi jó spenótokat, ezt kihagyom. Ugyanígy egy műtrágyán és silány földben nevelt törékeny zöldhagyma, vagy saláta is egész más élmény, mint egy lágy, illatos, ízes egészséges társa. Ezzel csak azt akarom mondani, ne elégedjünk meg a szarral, menjünk utána a jónak. Mindenben vannak jók, sok helyen szét kell nézni, dobozon levő címeket eltenni. Mindenhol, a multikba is vannak kimondott jó cuccok. pl. a múltkor találtam kis parit, magyar termelő csinálja biológiai módon, egész piros, érett különlegesfajta, el is tettem a címét.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy a beszerzéseket szélesítsük, és ne elégedjünk meg a dömpinggel, ha csalódásban részest, mert ugyanannak a fajnak a finom egyede még nálunk is megtalálható, csak meg kell találni a beszerzését, és hogy mikor elérhető. Én nekem megvannak a beszerzéseim a kellő igényemben, persze messze tovább építhető ez is, idő és ráfordítás kérdése, mondhatnám idealizálható.
Pl. tegnap vettem egy nagy ananászt, ami az a totál zöld, de édes fajta. Az eladó rádumált vegyem meg, mert belül édes finom, de kívül nem mutatott semmi színt a zölden kívül, és illat is semmi. és aztán jött a meglepi, tényleg finom belül és nem is savanyú. Szóval még most is érnek meglepetések. Ugyanígy a mangónál is megvannak még nálunk k is a kritikán aluli mangó választékban az 1-2 finomfajta, amit vadászok szezonjában.
És itt jön a sok éves rutin és tapasztalat, amikor a másik mangót meg se fogom, mert tudok, mit kapok tőle. Stb., stb. De ezt mindenki megtanulhatja idővel, és mindenkinek kicsit más a finom az is igaz. De azt nem mondanám, hogy visszacsábuljunk rossz ételekre, mert a helyzetünket tovább rontja.

Ratti , neked kell a gépi rágatás még, mert több anyagot, könnyebben beviszel vele. Rágni rágsz attól még aznap mást, többet is mint bármely hagyományos evő.

És végül az anyagtartalom dúsítása:
Először is ne becsüljük le azokat a kellemetlen ízű szuper zöldeket, ugyanis ismételten leírom, hogy nem véletlen felkavaróak. Koncentráltságuknál fogva fejtik ki ezt a hatást, kis térben nagy mennyiségű anyagtartalmat adnak a testnek és klorofillt. A zöld vér evés az a legkönnyebb vérfrissítés, amit kaphatunk. Ha a vér, mint szerv vitális, tiszta és friss, akkor minden épül a testben úgy, ahogy kell. Az alapok megvannak hozzá. A májat ez felpofozza, a máj hat a belekre, a belek, ha rendben vannak, akkor győztünk, mert a bélflóra aerob és hasznos lesz. A felszívódás, és beépülés, emésztés javul, hatékonyabb lesz. Kevesebb a méreganyag…………………
A zöld stimuláció expressz változata a tegnap említett hármas bevitel víz nélkül.
-1 szuperzöld, búza, árpafű csak leve, mehet a zöld lébe is
-2 vegyes zöld lé nyerése présgéppel, vagy turmixolva vivőlével(narancs, és más félsavas vagy édes lédús gyümi vagy pari nem együtt) és szűrve csak a leve durvaszűrőn. Alapanyaga a vivőlén túl salik és vadzöldek, fűszerzöldek keveréke.
-3 zöld turmix készítése( ma csak erre volt időm, de a nap akkor expressz stimuláció, ha a fenti mindhárom megvan, és nem is kell minden nap meglennie mindháromnak, de a zöld turmix legyen meg azért). Értem ez alatt a Boutenkó teljes turmixot, melynek lényege szintén a vivőlé elkészítése előbb, majd ebbe ÉDES salikat teszünk, tehetünk bele fanyarat is, de annak a durva részét nem esszük meg szűrjük. Magyarán a zöld turmix az egy olyan ital mit teljesen megeszünk a vivőlével együtt. Ma nekem parilé volt benne kis zöldhagyma és római és fejes Sali, és ezt teljesen megesszük.
Ehetünk még mellé pluszban salit foggal is akár.
További 2 faktor.
-4 változatos édesgyümi bevitel a fő cél megvalósulása, a kalóriaigény fedezésére és a táplálkozási kielégüléshez. nem megyek bele a gyümik tucatnyi egyéb hatásának.
-5. kezdő testek egyenek rendszeresen magtejeket, magokat, csíra magokat nyers állapotukban hogy képesek legyenek a táplálékmankójukat később eldobni. Akár túl is ehetnek ezekből időnként, ha az nyers.

Szóval a fenti zöld hármas egy erős tápanyagvebitelt ad minden tekintetben, amit ha rendszeresen megcselekszünk, akkor a test a folyamatos zöld stimulációban felpofozódik, a szervek stimulálódnak és a szekerek megmozdulnak, majd elkezdenek úgy működni, mint még soha. A megfiatalodás jelei mutatkoznak, persze csak akkor, ha mindezek mellett a 811 vágányon maradunk.
De ez még annak is jó a maga szintjén, aki mindenevő, mert ez egy regenerációs sokk a testnek, amire kénytelen válaszolni testműködés javulással. És ha mindezt egy 811 test kapja, akkor megvalósul az eszményi testtáplálás, amit 20 Mill. évig a dzsungelban csináltunk lényegében.

Trükk. úgy csináljuk, hogy jó íze legyen, ezt vagy a vivőlé többletadagolással, vagy édessalik többletadagolásával.

Én nem szelelek egyáltalán. Érdekes, a mindenevők miért teszik ezt. Normális vagy Margit, mondaná Besenyő Pista Bá. Á, dehogy, balga vagy, s az is maradsz.
Szóval ilyen apró jelek mutatják a zöld utat, amikre a fejet felkel kapni, mert perdöntő bizonyítékai egy helyes életnek, a tiszta, hatékony test megvalósulásának. Amikor főtteket ettem, és mennyiségi magevő vegán voltam, szeleltem ezért rendesen, arról nem is beszélve, amikor mindenevő korában elrotyogtat az ember. De ez a penetralitás a múlté, a tiszta, hatékony test az illatos kipárolgású és béltartalma nem bűzös szelelése szinte 0. Ugyanis mindig élő ételt eszünk, ami emésztődik, és nem rohad, vagy erjed a belekben, mint emészthetetlenné tett főtt társaik.

Szóval, kérdezzük meg magunkat mit kívánok. A másik a fentiek miatt, hogy a beszerzéseinket folyamatosan javítsuk és építsük. Az említett sivárságon lehet javítani háziasabb beszerzési kapcsolatokkal. Aki keres, az talál, valamit legalább is biztos.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 16., szer. 22:48

Ratti, a 811-et próbáld megtanulni. Nincs jobb!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. máj. 16., szer. 23:03-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 22:52

Szia Iván!

A napi kajám röviden:

-reggel fél7 -7 körül kezdek egy kis lédúsabb gyümivel (pl, alma, narancs, dinnye ha lesz) vagy zöldturmix. (4-6 deci)
-1-2 óra múlva megy néhány banán
-11-dél tájékán ismét valamilyen lédúsabb gyümölcs, vagy zöldturmix, ez is kb fél liter.
-majd 1-2 kettő felé ilyenkor újra banán
-este fél 7-7 felé mondjuk kivi, vagy ananász, narancs, utána nem sokkal saláta, vagy zöld lecsó, benne vagy mellé egy kis mag.
ha később esetleg még nagyon ennék valamit akkor lehet, hogy lemegy még egy banán, vagy egy alma.

Banán az ilyenkor még kétszer is van egy nap, de a többi gyümi ill. a turmix általában mindig más.
A zöledek is lehetőleg változatosak, spenót, jég, fejes, római sali, kínai kel, zellerszár, kapor, kis petrezselyem, azért a spárgával is barátkozom, gyermekláncfű, néha csírák,

Ez látszólag 6 étkezés, de én inkább 3 hagyományos kajához hasonlítanám, leves plusz második fogás, csak hagyok köztük egy kis szünetet.

Mennyiségeket nem írtam , kb 2000 kalória szokott lenni, nagyon már nem számolgatom.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 16., szer. 23:15

Csinálj egy kúrát, melyben a zöld stimulációt viszed. Legyen benne min 1 salátányi zöld turmix teljesen elfogyasztva. és legyen benne másik 2 salátának megfelelő zöld leve. Összesen kb. 1-1,4 kg zöldet levesíts, ill. ebből 0,5 kg ot egészben-turmixban egyél meg. Hogy fokozd a hatást koronázd meg ezt napi 1-2 dl búzafűlével. Ebből csinálj egy kúrát. Az eredmény az lesz, hogy megkedveled jobban a zöldeket, kívánni fogod azokat, és javul a közérzeted, megszűnik a sóvárgásod a rossz ételekre, jobban esik majd a gyümi, és több tápanyaghoz jutsz, javul az emésztésed. Emellé kezdj el futni fokozatosan emelve, legalább heti 3-szor.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 23:26

Kösz Iván, és az ötleteket is! :D no meg a türelmet.

A sportra valóban lehet, hogy nem ártana jobban rágyúrni. :roll: -"meglátom mit tehetek ez ügyben". :D

Jó éjt! :zzz:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 17., csüt. 9:25

Bshaw, hadd mondjak még néhány mondatom a gondolat/hit erejével kapcsolatban.

Amikor 3 évvel ezelőtt belevágtam a 811-be, teljesen biztos voltam a dolgomban, sőt már a könyv megismerése előtt is nagyjából erre a következtetésre jutottam. (már ami a kaját illeti)
Abszolút nem voltam bizonytalan, és teljes mértékben hittem benn.

Amikor már 50 kiló alá mentem, egyre többen hülyének tartottak, hogy hogy csinálhatok ekkora baromságot. De igazából nem érdekelt mert meg voltam győződve róla, hogy jól csinálom és ahogy csinálom úgy működni is fog. -tehát bőven megvolt a "gondolat teremtő ereje".

(Ekkor próbáltam én is pl. csak napi egyszer vagy kétszer enni mindenféle "előítélet nélkül" de nem vált be, és ezt már az ilyen tapasztalatok miatt sem gondolom jónak. Főtt kajával biztos megoldható, meg akár még banánnal is de a többi gyümölccsel már nehézkesen.
Ha már a majmokat szóba hoztad, -a vadonban még nem volt szerencsém megfigyelni őket- de természetfilmekben szinte mindig azt látom, hogy állandóan jár a szájuk, mindig esznek rágcsálnak valamit, a legtöbb növényevőhöz hasonlóan. Esetükben a több kisebb étkezést sokkal jobban el tudom képzelni, mint hogy naponta egyszer egyék tele magukat. -hacsak nem állatkerti etetésről van szó. Ez sokkal inkább a húsevőkre jellemző. Bocs a kis kitérőért!)

Aztán telt múlt az idő és egy jó év után a nem javuló, inkább csak tovább fogyó állapotom láttán már kicsit kezdett alábbhagyni a lelkesedésem. Ennek ellenére a kezdéstől számított kb. másfél évig egy szem főtt kaját sem ettem, de még egy morzsát sem!
Elkezdtem gondolkodni (ha úgy tetszik agyalni :D ) azon hogy valószínűleg valami nem stimmel, valamit nem jól csinálok, és a hit meg a gondolat ereje helyett a gondolkodás lépett előtérbe.

Azóta egy csomó dologra rájöttem és így visszanézve már sok mindent apróságot máshogy csinálnék. -és nem úgy mint amiről akkor azt gondoltam, hogy jó. Persze csinálhatnám továbbra is úgy ahogy az elején jónak hittem de akkor még itt sem tartanék.

Igaz, hogy még nem érzem magam miden tekintetben annyira toppon, de a kezdetekhez képeset lényegesen jobban.

Tehát ezzel csak azt akartam mondani, hogy a gondolat, meg a hit akkor működik csak igazán, hogyha egy valóban működő dolgot csinálunk. -viszont ez már akkor is működni fog, ha nem hiszünk benn annyira, max. egy kicsit lassabban, nehézkesebben. (a sok zöld a hitetlennek is javulást hoz, a szalonna a "benne hívőnek" is ártani fog. -ha tetszik ha nem)
Szerintem nem árt kicsit gondolkodni mielőtt még eldöntjük miben akarunk hinni.
Persze lehet hinni mindenben ideig óráig, de a hittől függetlenül, úgy is kiderül hogy ez valóban megállja-e a helyét.

Ennyit akartam, nem kell vele egyetérteni, ez csak az én véleményem erről.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 17., csüt. 20:55

Mai kaja.
Reggel narancsok zöldhagymával. 1 kg
Délben banán, du banán és kis fehér spárga. KB 10-12 db banán
Este fél görögdinnye( 340 Ft kg árban már vonzó, érdemes nézegetni, az eperhez még alig nyúltam, KB 1 hét múlva jön a szabadföldi olcsóbb) és utána zöld lecsó, 2 turmixnyi (pari, paprika, fokhagymaszár, római Sali, cukor Sali)
Ennyi.
Láthatjuk ez csak egy szerény zöldbevitel fajtában, de mennyiségben 2 fej megvolt és 2 tele turmix. Ma mag nem volt.
Máskor meg, ha van időm macerázni, és préselgetni leveket, akkor bővebb a zöld bevitel.
A lényeg, hogy a gyorsan összedobható zöld turmix legyen meg napi szinten, és akkor csökkenthetjük a rossz vágyainkat. De már nő a friss búzafüvem, szombaton aratom.

A fenti témakör, mint evés, annak összerakása, gyakorlatilag 5 perc volt az esti turmix esetében, a többi étkezésnél meg 0 perc.

Én nem foglalkozom egész nap az evéssel, ezen már túl vagyok, volt idő, amikor ezt tettem az elején, mert az a lázas felfedezés és tanulási fázis. A rutint megszerezve tudni fogjuk mindig mihez, mikor és mennyit nyúljunk, és mivel keverjük meg egyszerű társításainkat.

És ha van időnk, akkor meg kiélhetjük kreativitásunkat, és tervezhetünk bonyolultabb és sokszínűbb étkezést. Majd jön egy megint nap, amikor meg még enni sincs időnk, és akkor mi van, semmi, csak hasznunk látjuk abban is. Az élet lüktető változatosság, nem kell mereven ragaszkodni dolgokhoz, egy a lényeg maradjunk meg a nyers és testbarát ételek szintjén és gondolkozzunk csak azokban, és akkor csak előnyünk származik minden egyes étkezésünkből.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Suru » 2012. máj. 18., pén. 8:14

Köszönöm RAtti! Igen,nekem fogynom kell,én az 57 kg-ról (na,jó 70) álmodozom. :)
Szép napot!
Suru
Néha írogat

Hsz: 25

HozzászólásSzerző: bshaw » 2012. máj. 18., pén. 10:14

Ratti:

A fényevős kérdésed megint csak a hozzáállásod mutatja. Igen láttam már fényevőt. Eszkimót meg még soha. De még krokodilt se láttam. Akkor az nincs is??? Amúgy ilyen felfogással nézve Graham is esténkén lehet szallonázik. Nem? Elvégre nem vagyunk ott és nem látjuk?

Amúgy szerintem totál rossz az étrended. A könyvben is le van irva, hogy a sikertelenség egyik oka lehet az egésznapos evés a napi 3 kajálás helyett. Nem hagysz időt a szervezetednek. Pl.: Te 3szor kajálsz mikor én először kezdek enni. Ráadásul ezzel az egész anyagcserédet csak gyorsitod. Nem véletlenül ajánlák a fogyózóknak is a többször keveset evést.

A majmos példád meg megint csak nagyon sántit. Biztos forrásból tudom, hogy a majmok napi egyszer esznek de akkor sokat. Íme a forrás:

Kép

A hosszú életű népek is mind keveset ettek és kevésszer.
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 18., pén. 12:28

Bshaw!
Sokféle ismeret van, mint mindig mondtam. Az ember saját története hozza elő, hogy milyen ízlésvilága, érzelmei vannak, mert a mai ember ritkán él a meggoldolással választáskor. Általában divatokat, személyeket, érzéseket követ.
A természeti népek anyagcseréje lényegesen gyorsabb, mint a miénk. 12 óra. Mindenki magába nézhet, hogy mennyi idő alatt emészti meg az aznap megevett ételt. Ha ez lassabban ér "ki", akkor valami gubanc van. Még én sem értem el a 12-őt, csak a 16-18-at. Ez is jó a régi helyett, mikor volt, hogy 72 óra alatt távozott el az adott étel. Volt egy ismerősöm, aki azt mondta, hogy mikor koleszos volt rendszeresen 1 hónapig (!) nem volt széklete... Nő létére biztosan alig evett valamit.
Szóval, az egyéni tolerancia nagyon különböző lehet. A természetben élők körében (állatok is) mindig az adott időszak tápláléka dönti el, hogy mennyit és mikor esznek. Ez nem mindig szolgál jó mintául, mert az állatok is, van, mikor dögre eszik magukat, és van, mikor nem esznek semmit. Nálunk azt nem szabad elfelejteni, hogy semmilyen téren nem vagyunk már természetesek. Az oda való visszatalálás valószínű, hogy több emberöltőt vesz igénybe, de közben nem szabad megszakításokat beiktatni. Az adott időszak lehetőségei és az illető szellemi-tudati kapacitása dönt. Így az ideális állapot már talán sohasem jön el. Az ahhoz közelítő is nagy eredmény, ha a világ rájön arra, hogy a betegségek egyetlen valódi kiküszöbölése a növények felé fordulás. De a ráció is ezt indokolja, mert egyre kevesebb hús jut mindenkinek, csak a gazdagoknak.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10