A Gesztenyét nem javaslom Gábor. Embernek ehetetlen étel.
Ratti. Továbbra is azt mondom, hogy írd meg részletesen, hogy mit eszel, mert azonnal megmondom, mit kell tenned. A mozgás fontos. 10-12 km-t futok hegynek fel Leányfalu-Álló rét- Szentendre Pismány erdőben szinte végig felfele oda és vissza lefele. Nem lihegek, nem izzadok szét, akkor gyalogolok csak erőltetett menetben 30-50 m-t, ha a ketyegőm kicsit jobban megy, de utána megint futok a legmeredekebben is fel. Ez fantasztikus jó élmény, egész más leszek. Kellemesen kimegy belőlem az izzadtsággal minden gőz, ami 811-en nem sok, és nem bűzös, inkább illatos, aminek ki kell menni és ezzel s a tüdő is kipárolog és átszellőzik, s általa a vér is, s oxigénfelvételével a 811-es test még messzebbre tud menni. Ezért fontos a sport.
Visszatérve az evésre. Várom a részletes leírást, hogy mit eszel súlyban keverésben és ételfajtákban.
Egyhangúság. Én azt csinálom erre már rég, hogy figyelem a testem, mit kíván. Ha unom a banánt szó szerint, akkor nem eszem, van úgy napokig. Bár az az igazság hogy bevallom én azért sok biot eszem. És valljuk be egy bio banán az más élmény, mint egy sima, sokkal nehezebb megunni. pl. tegnap ettem mini barna avokádót, szerintem ez az egyik legjobb, persze ami nálunk elérhető, mert egész biztos, ha kint a fáról szedném puhára a fán megérve, az valami mennyei lehet.
Szóval kielégítésben nagy különbségek vannak sajna, ami persze hatással van a kielégülésünkre, s akár a kedvet is szegheti az a gyalázat, ami néha a standokon felelhető. Én pl. azért nem nagyon eszem sima spenótot, mert egész egyszerűen mára undorral nézek rá, ugyanis tartalmatlan, íztelen, silányságnak tarom. Tudjuk ez a nagybanis nylonzsákos kivitel. Sajna mióta megismertem az igazi jó spenótokat, ezt kihagyom. Ugyanígy egy műtrágyán és silány földben nevelt törékeny zöldhagyma, vagy saláta is egész más élmény, mint egy lágy, illatos, ízes egészséges társa. Ezzel csak azt akarom mondani, ne elégedjünk meg a szarral, menjünk utána a jónak. Mindenben vannak jók, sok helyen szét kell nézni, dobozon levő címeket eltenni. Mindenhol, a multikba is vannak kimondott jó cuccok. pl. a múltkor találtam kis parit, magyar termelő csinálja biológiai módon, egész piros, érett különlegesfajta, el is tettem a címét.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy a beszerzéseket szélesítsük, és ne elégedjünk meg a dömpinggel, ha csalódásban részest, mert ugyanannak a fajnak a finom egyede még nálunk is megtalálható, csak meg kell találni a beszerzését, és hogy mikor elérhető. Én nekem megvannak a beszerzéseim a kellő igényemben, persze messze tovább építhető ez is, idő és ráfordítás kérdése, mondhatnám idealizálható.
Pl. tegnap vettem egy nagy ananászt, ami az a totál zöld, de édes fajta. Az eladó rádumált vegyem meg, mert belül édes finom, de kívül nem mutatott semmi színt a zölden kívül, és illat is semmi. és aztán jött a meglepi, tényleg finom belül és nem is savanyú. Szóval még most is érnek meglepetések. Ugyanígy a mangónál is megvannak még nálunk k is a kritikán aluli mangó választékban az 1-2 finomfajta, amit vadászok szezonjában.
És itt jön a sok éves rutin és tapasztalat, amikor a másik mangót meg se fogom, mert tudok, mit kapok tőle. Stb., stb. De ezt mindenki megtanulhatja idővel, és mindenkinek kicsit más a finom az is igaz. De azt nem mondanám, hogy visszacsábuljunk rossz ételekre, mert a helyzetünket tovább rontja.
Ratti , neked kell a gépi rágatás még, mert több anyagot, könnyebben beviszel vele. Rágni rágsz attól még aznap mást, többet is mint bármely hagyományos evő.
És végül az anyagtartalom dúsítása:
Először is ne becsüljük le azokat a kellemetlen ízű szuper zöldeket, ugyanis ismételten leírom, hogy nem véletlen felkavaróak. Koncentráltságuknál fogva fejtik ki ezt a hatást, kis térben nagy mennyiségű anyagtartalmat adnak a testnek és klorofillt. A zöld vér evés az a legkönnyebb vérfrissítés, amit kaphatunk. Ha a vér, mint szerv vitális, tiszta és friss, akkor minden épül a testben úgy, ahogy kell. Az alapok megvannak hozzá. A májat ez felpofozza, a máj hat a belekre, a belek, ha rendben vannak, akkor győztünk, mert a bélflóra aerob és hasznos lesz. A felszívódás, és beépülés, emésztés javul, hatékonyabb lesz. Kevesebb a méreganyag…………………
A zöld stimuláció expressz változata a tegnap említett hármas bevitel víz nélkül.
-1 szuperzöld, búza, árpafű csak leve, mehet a zöld lébe is
-2 vegyes zöld lé nyerése présgéppel, vagy turmixolva vivőlével(narancs, és más félsavas vagy édes lédús gyümi vagy pari nem együtt) és szűrve csak a leve durvaszűrőn. Alapanyaga a vivőlén túl salik és vadzöldek, fűszerzöldek keveréke.
-3 zöld turmix készítése( ma csak erre volt időm, de a nap akkor expressz stimuláció, ha a fenti mindhárom megvan, és nem is kell minden nap meglennie mindháromnak, de a zöld turmix legyen meg azért). Értem ez alatt a Boutenkó teljes turmixot, melynek lényege szintén a vivőlé elkészítése előbb, majd ebbe ÉDES salikat teszünk, tehetünk bele fanyarat is, de annak a durva részét nem esszük meg szűrjük. Magyarán a zöld turmix az egy olyan ital mit teljesen megeszünk a vivőlével együtt. Ma nekem parilé volt benne kis zöldhagyma és római és fejes Sali, és ezt teljesen megesszük.
Ehetünk még mellé pluszban salit foggal is akár.
További 2 faktor.
-4 változatos édesgyümi bevitel a fő cél megvalósulása, a kalóriaigény fedezésére és a táplálkozási kielégüléshez. nem megyek bele a gyümik tucatnyi egyéb hatásának.
-5. kezdő testek egyenek rendszeresen magtejeket, magokat, csíra magokat nyers állapotukban hogy képesek legyenek a táplálékmankójukat később eldobni. Akár túl is ehetnek ezekből időnként, ha az nyers.
Szóval a fenti zöld hármas egy erős tápanyagvebitelt ad minden tekintetben, amit ha rendszeresen megcselekszünk, akkor a test a folyamatos zöld stimulációban felpofozódik, a szervek stimulálódnak és a szekerek megmozdulnak, majd elkezdenek úgy működni, mint még soha. A megfiatalodás jelei mutatkoznak, persze csak akkor, ha mindezek mellett a 811 vágányon maradunk.
De ez még annak is jó a maga szintjén, aki mindenevő, mert ez egy regenerációs sokk a testnek, amire kénytelen válaszolni testműködés javulással. És ha mindezt egy 811 test kapja, akkor megvalósul az eszményi testtáplálás, amit 20 Mill. évig a dzsungelban csináltunk lényegében.
Trükk. úgy csináljuk, hogy jó íze legyen, ezt vagy a vivőlé többletadagolással, vagy édessalik többletadagolásával.
Én nem szelelek egyáltalán. Érdekes, a mindenevők miért teszik ezt. Normális vagy Margit, mondaná Besenyő Pista Bá. Á, dehogy, balga vagy, s az is maradsz.
Szóval ilyen apró jelek mutatják a zöld utat, amikre a fejet felkel kapni, mert perdöntő bizonyítékai egy helyes életnek, a tiszta, hatékony test megvalósulásának. Amikor főtteket ettem, és mennyiségi magevő vegán voltam, szeleltem ezért rendesen, arról nem is beszélve, amikor mindenevő korában elrotyogtat az ember. De ez a penetralitás a múlté, a tiszta, hatékony test az illatos kipárolgású és béltartalma nem bűzös szelelése szinte 0. Ugyanis mindig élő ételt eszünk, ami emésztődik, és nem rohad, vagy erjed a belekben, mint emészthetetlenné tett főtt társaik.
Szóval, kérdezzük meg magunkat mit kívánok. A másik a fentiek miatt, hogy a beszerzéseinket folyamatosan javítsuk és építsük. Az említett sivárságon lehet javítani háziasabb beszerzési kapcsolatokkal. Aki keres, az talál, valamit legalább is biztos.