Szia Iván!
Én már sokszor nem tudom hol a hiba.
Kalória megvan 2000-2200 köröl. -szerintem elégnek kellene lenni.
Zöldturmix napi 3x néha csak kétszer. Alkalmanként 5-7 deci. -nem hiszem, ezen múlik.
Ha ez nem elég akkor, egy literrel többel sem lesz jobb. Mert ha egész nap zöld löttyöket kell inni ahhoz hogy az ember mindent összevetve legalább úgy érezze magát mint ennek előtte akkor megette a fene az egészet.
Az esti turmix inkább lecsó (szóval nem az az édes) amivel még megeszek 15-20 dkg zsengébb salit is.
Több tucat zöldet azért nem eszem de egy 10-15 féle megvan.
Nem keverek kutyulok mindent, betartom az időket stb. -ahogy az le vagyon írva.
A gyümiket is igyekszem minél változatosabbá tenni.
Nem azt mondom, hogy annyira szar a helyzet, de ódákat még nem tudnék zengeni róla.
Hát igen a Banán.
Iván nem akarlak nagyon terhelni, de ha már itt a nehézségeknél tartunk, még egy gyakorlati dologban megkérdeznem a véleményedet.
A helyzet az hogy időnként már nagyon "unom a banánt". -ezt most szó szerint kell érteni.
Bővebben:
Úgy szoktam enni általában, ha azt akarom, hogy jó legyen az emésztés, hogy váltogatva egy, hígabb egy sűrűbb, egy hígabb egy sűrűbb gyümölcs.
Ez azt jelenti, hogy pl. alma, a következő étkezés banán, aztán a következő valamilyen turmix, aztán banán, majd narancs és ismét banán stb. -ez csak nagy vonalakban, este azért már nem tömöm tele magam banánnal.
A gond csak az, hogy a "sűrűbb" kaja szinte kivétel nélkül csak banán. -ez akár napi 10-15 is jelent.
Ha 2x 3x 4x valamilyen hígabbat eszek az egymást követő étkezéseken, akkor szép fokozatosan kezd elrontódni a gyomrom, hígul a széklet, gyakrabban kell menni, nem érzem olyan jól magam, éhesebb vagyok. stb.
Valahogy nem akarnak trendesen "megmaradni" bennem. -vagy nem tudom. Pedig kivárom köztük az időt (3-4 órát is) és nem is eszem túl magam.
Ha még többet várok (amíg már nagyon korog a gyomrom) akkor az ilyen emésztési problémák kevésbé jelentkeznek, viszont ekkor meg egész nap szinte éhséget érzek és a súlyom is kezd negatívan alakulni.
Tehát a banánt nem igazán tudom elhagyni, de még nagyon lecsökkentetni sem.
Sajnos ez így volt 3 éve is (akkor még azt hiten hogy csak átmeneti és majd változni fog) és lényegében még a mai napig is így van.
Nem arról van szó, hogy nem szeretem a banánt, de egy idő után már a tökö...nek

sincs kedve azt enni. -és igazából nem is akarnék olyan sokat enni belőle.
Jó lenne ha legalább fügével, vagy datolyával ki lehetne váltani, más nem nagyon jött be helyette.
De hát ugye egyik sem igen van.
Aszaltakat annyira nem komálom azok már túl édesek, meg némelyiket még külön cukrozzák is, amelyik meg tényleg jó az horror árban van. A magok, csirák, meg hasonlók éhség csillapító, "jóllakató" hatása meg kb. nulla.
Ilyenkor történik meg az, hogy " kínomban" újra eszembe jut a rizs, krumpli, köles sb. -szóval valami tartalmasabb "kevésbé káros" étel.
Ez nem azt jelenti, hogy eszek is belőlük, de néha nem sok választ el tőle, egyszerűen nem találok jobbat.
Nem tagadom, hogy mondjuk 2 hét után lecsúszik ezekből valami egészen egyszerű, ami bevallom a sok banán után tök jól esik, végre valami tartalmasabb ami nem banán. Aztán megy tovább a 811.
Persze megértelek, lehet mondani, hogy csak nyerset mindenáron akárhogy is nézünk ki, akárhogy is érezzük magunkat, de néha mégis elgondolkodom, azon hogy számomra melyik a kisebbik rossz.
Itt megint csak nem a sóvárgásról van szó, csak egyszerűen nem jut már jobb az eszembe.
És nem üres kifogásokat akarok keresni, mert ha így lenne akkor már réges-rég nem lennék itt. -elhiheted.
De szívesen veszek minden ötletet.
A napi kajámról még írok majd részletesebben.