80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 15., kedd 14:33

Iván! -még csak annyit.

Ha úgy nézzük Te is töröd a fejed, agyalsz, kísérletezel, próbálkozol, keresed a még jobb megoldást stb.
Én sem a "nagy kulcsot" keresem hanem csak néhány "kicsit". -itt is igaz lehet, hogy az ördög a részletekben lakozik.
Pár éve a könyv úgy volt tökéletes ahogy van, mostanra már Te is elismered, hogy lenne rajt mit javítani, és ki tudja nincs-e benn esetleg még néhány módosítani való. (talán még Grahamra is azt fogod majd mondani -mint amit néha mi szoktunk- hogy valóban lehetne egy kicsit jobb bőrben) mert továbbra is azt gondolom, hogy a belső egészség kívül is látszik.

Elgondolkodom néha azon is hogy vajon a tényleg több tucat vadon termő zöld, és rengeteg féle, igazi frissen fáról szedett bio édesgyümi nélkül vajon megkapunk-e mindent? -gondolom nem véletlenül Ausztráliában meg Amerika melegebb vidékein terjed leginkább a 811.

Egy pillanatra sem vonom kétségbe, hogy ezen a téren köztünk Te rendelkezel a legnagyobb elméleti, gyakorlati tudással tapasztalattal, de mégis gyakran úgy látom, hogy még Te is csak velünk együtt tanulgatod a "szakmát". Ezt ne vedd negatív kritikának, csak azt akartam vele mondani, hogy ahogy pl. a könyvről is változott a véleményed úgy lehet, hogy egy kicsit másban is fog. -sajnos elődök híján hiányzik még a sok éves hazai tapasztalat.

Ja igen, ha hiszed ha nem az ilyen és ehhez hasonló sorokat nem a főttek utáni vágy mondatja velem. -csak gondolkodom. :roll: :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 15., kedd 19:16

Akkor félreértettél, vagy nem fogalmaztam jól.
A könyv számomra az űber alles, mely megváltoztatta az életem s végtelen nagy köszönet érte. Semmit sem akartam kicsinyíteni a nagyságát, ugyanis én számomra ez jelenti az életben a legfontosabb könyvet, életem igazi fordulópontját, mérföldkövét.
Az, hogy én mivel egészíteném ki az egy szubjektív vélemény, mely véleményem szerint megállja a helyét a többi embernél is. Azonban ezt nem abban az értelemben mondom, hogy Graham könyve innentől rossz, hanem csak egy adalék, amivel még tovább javíthatunk egy meglévő legjobb étrenden, mondhatnám azt is, hogy az ideálist idealizálhatjuk vele. Mert a fejlődés egy szüntelen állapot, nincs megállás benne, és még akkor is fejlődünk, amikor már nem is látszik, mert finomodunk a dologban, mélyebb rétegekben változunk nagyokat, ami látszólag nem látható. Mindenki fejlődik, én sem vagyok kivétel, a kezdő haladóvá, a profi profibbá. És az teszi jól, aki akar fejlődni, mert van, aki nem akar, az nem is fog tovább lépni.
Az öregedést lassítani lehet, de megszüntetni nem.
És az a helyzet hogy nem is óhajtok magyarázkodni, vagy mást védeni, de még saját magamat sem. Én mindig csak az érzéseimet írom le, és a meglátásaimat, tapasztalásomat. Döntse el ki maga mi kell neki ebből és mi nem, vagy, hogy mennyire kell ez neki, milyen mértékben. Én nem haragszom meg senkire, ha nem képes ezt az életet 100% ban elfogadni és „mereven” követni a benne megfogalmazott kereteken belül maradva. Mert tudom, hogy gyarló emberek vagyunk, akik a káros szenvedélyek és rossz szokások mentén éljük életünket. Lehet másnak ez aszkétizmus, és nem veszi túl komolyan, nekem meg az élet értelme, melyet szeretnék a lehető legmagasabb szintre fejleszteni, egyre csak finomítani a lehetőségeimhez és a földrajzi adottságaimhoz mérten.
Életminőség ezer van, mindenki találja meg a maga útját, amilyet szeretne, ez csak rajtunk áll, a mi utunkat magunknak kell kijárni.
Én hiszem, hogy a 811 a legmagasabb életminőség, és mind a mai napig semmi sem győzött meg ennek igaztalanságáról, de még csak el sem bizonytalanított semmi és senki sem.
Én abban hiszek, és komolyan veszem, hogy nem lehet ennünk hőkezelt ételeket, csakis élőket, és hogy nem ehetünk testidegen ételeket, mert ezek sem valók a testünkbe. És ha megvizsgáljuk a nyers világban a lehetőségeinket, akkor nem marad sok választásunk, mint a saját testiológiai ételeink. Persze ehetünk nyers kripligumót, kukacokat, nyers tojást, nyers húst, gabonamagot nyersen, vagy bármi mást, csakhogy az nem hiszem kellemes. De ne gondolkozzunk feldolgozott és „finommá tett” termékekben, mert azok nem ételek csakis termékek, s csakis az ala naturban kell gondolkoznunk.
Gondolkozz mindig nyersben alapelv érvényesüljön, s ha nem vagy képes megmaradni benne, vétkezz a nyers mennyiségi magevéssel, csak egyet ne tegyél, hőkezeld az ételt, és ne egyél testidegen ételeket.

Persze nehéz ezt megállni, mikor ezer oldalról kapjuk a csábítást ezen ételekre, de ezt már mindenkinek magának kell eldönteni, mennyire fontos neki a szabályok betartása. Mert csak akkor nevezze magát 811-esnek egyén, aki betartja annak szabályait.
És higgyük el, hogy holnap is fel fog kelni a nap, ha megálltuk vétkezés nélkül, és ez csakis jobb lesz a testünknek, mert előre ment aznap és nem toporgott vagy épen visszafelé ment az életminőségi ranglétrán. Nekem fontos, és kíváncsivá tesz a hatékony test, és izgat a test visszafiatalítása és az ősz hajszálak visszasötétítése. Ennek eszközeként a legjobbnak a 811-et gondolom, mely a zöldek nagyobb hangsúlyozásával kiegészítenék csak. És természetesen ezt sem kell túlzásba vinni.

Tehát csak arra szerettem volna rámutatni, hogyan lehet a 811 –et még jobban, még ideálisabban csinálni, de csak is annak bázisából kiindulva s egy csöppet sem ellene érvelve.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 15., kedd 19:32

Ja, az előző írásod most látom csak. Szóval sajnálom, ha a kedvedet szegi, pedig rendkívül fontos, sok évet know how-t fedek fel vele, amit még most nem értesz, de a maga helyén megérted majd, ha el akarsz majd ide jutni.
A zöld stimuláció nem erőszak, a mennyiségek minták, az a bonyolultsága és egyéni változatossága tetszés szerint variálható, ezt mindenkinek magának kell beállítani és alkalmazza eme fegyvert tetszés szerinti mértékben. Ha kényszernek érezzük az baj, mert ez orvosság. Az elrontott testeknek.
A lényegre nem koncentrentáltál, ami pedig az, amit leírtam, a háromfajta zöldbevitel technikája, amivel dúsíthatjuk a hatást az étrendnek, és stimulálhatjuk a testet a hatékonyabb működésre.
Sajna némi macerával jár. Egy időben én sem maceráztam, de most úgy érzem kell ez, ha nem is minden nap, de el kell készíteni a zöld levet, meg kell csinálni a zsenge sali finom zöld turmixot, és inni kell a szuperfüvek felpofozó erős nedvét. Én most az emberi test legtermészetesebb gyógyszerekről beszélek amely segíti az elrontott testeket jobbá tenni.
Természetesen az lenne a jó, ha nagy és változatos zöldsalátákat, és még egy tucat egyéb zöldet is kisebb mennyiségben úgy a maguk teljes állapotába eszegetnénk változatosan, és aki megteheti tegye is ezt, mert ez majdnem olyan hatékony mint az előbbi hármas, és macera mentes is egyben. Természetesen semmi sem nevel és hatékonyabb mint a fogak általi aprítás, ezért nem is kel macerázni, ha valaki ezt választja az is jó. Csak változatos legyen a zsenge zöld bevitel.
Megint csak azt mondom, szűrd le belőle, ami neked a jelen állapotodhoz hasznos.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 15., kedd 20:13

Iván én sem azt mondtam, hogy a könyv rossz, sőt! asszem, hogy én is az első helyre tenném, de ettől függetlenül még lehet, hogy ráférne egy kis "ráncfelvarrás".
Könnyen el tudnám képzelni, hogy így több év távlatából nézve maga Graham is már egy kicsit itt-ott módosítva írná meg, mivel gondolom Ő is fejlődött, tapasztalt új dolgokat az elmúlt évek alatt.
Amúgy szerintem nincs abban semmi gáz ha valaki azt mondja:
"bocs, ennek vagy annak kicsi alábecsültem a jelentőségét, vagy esetleg nem vettem figyelembe"
Előre nehezebb okosnak lenni, utólag már sokkal könnyebb.
Ettől függetlenül én is néha elgondolkodom azon, hogy azért nagy szerencse :D (vagy nevezzük bárhogy) hogy anno ráakadtam a honlapodra, meg a könyvre. -akárhogy is alakul a jövő e tekintetben.

Ezt írtad:
"És ha megvizsgáljuk a nyers világban a lehetőségeinket, akkor nem marad sok választásunk, mint a saját testiológiai ételeink."

Ez akkor lenne teljesen igaz, ha abban a világban élnénk ahonnan származunk. -na de most csak a kisördög szólt belőlem. :D

Amúgy megértem, hogy ez neked ennyire fontos, de én egyenlőre beérem egy "szimpla ideálissal", aztán majd később még lehet, hogy idealizálom. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 15., kedd 21:34

Iván még a "kedvem szegésével" kapcsolatban.

Sajnos gyakran elég nyögvenyelősen megy ez az egész, külsőleg sem éppen a megfiatalodás jeleit mutatom. Például a hajam állapota az elmúlt 1-2 évben nemhogy javult volna, inkább úgy látom hogy romlott, kicsit kevesebb is, kicsit őszebb is mint ez előtt. (pedig akkor még hőkezeltek is voltak bőven) A bőröm sem olyan, a sebek is lassabban gyógyulnak ami már eléggé bosszant.
Ez szerintem egyáltalán nem magyarázható az öregedéssel. -főleg nem ilyen rövid idő alatt.
Nem azt várnám, hogy kapásból megfiatalodjak, de egy ilyen "szuper kaja" mellett azért legalább egy szinten tartás elvárható lenne.
Szóval ha ilyenkor olvasom az efféle "turmixolós, léfacsarós" írásaidat akkor elgondolkodok rajt, hogy vajon ez hiányzik? nekem is ez kéne tennem? ezek nélkül ne is várjunk javulást ? :roll: -és valóban van, hogy el is megy a kedvem az egésztől.
Mert már így is sokkal többet foglalkozok a kajával (hogy mit eszek meg és mit nem) mint egy átlagember, és ha ez se elég akkor inkább hagynám az egészet a...
...valahogy nincs kedvem ahhoz, hogy még több és még több energiát belefektessek, és azt kutatgassam, hogy pl. mi hiányzik. -mert valami nem egészen klappol.

Na azért nem ennyire szomorú a helyzet, de tény hogy van ilyen is.
Nem panaszkodni akartam, csak gondoltam hátha jobban megérted, időnkénti elbizonytalanodásaimat.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Suru » 2012. máj. 16., szer. 8:23

Sziasztok!
RAtti! Valamiért mégis csinálod,bízol benne,írd le az előnyeit is,kérlek,ne csak az elmaradt elvárásaidat.
A vízről. Írtam,hogy görcsök kínoznak,amióta magamba "tömök" napi 2 liter vizet,ezek elmúltak,illetve,ha nem figyelek és nem iszom,azonnal visszajönnek.a féléves mindenevés után 10 napja újra 811-en vagyok,annyiban más,hogy a zöld lét napi szintűvé tettem és már érzem pozitív hatását. Sokkal jobb közérzet,nagyobb erő és -6 kg. Szép napot!
Suru
Suru
Néha írogat

Hsz: 25

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. máj. 16., szer. 8:48

Egész biztos vagyok benne, hogy NEM csinálod jól, holott Te mentél a legmesszebbre ebben utánam.
Mert ha innád a zöld vért, akkor a megfiatalodást kellene mutatnod. Én pont az ellenkezőjén megyek át, mint amit most Te leírsz, mert JÓL csinálom.
Talán mégiscsak rám kéne hallgatnod.
-Én 2 dolgot csinálnék.
-zöldekre nagyobb hangsúlyt fektetnék, s mivel neked még mindig nincs meg az erőteljes edzett gyomrod ahhoz (idővel meglesz), hogy megegyed, a fogaiddal a zöldjeidet ezért be kell segíteni lenyeréssel, turmixolással, hogy elegendő sűrűségben megkapd a tápanyagokat.
-bővebben ennék banánt és édesgyümiket
-valamint ennék gyakran magtejeket, magpépeket, csíramagokat, és búzafüvet.

Csak így jutsz elegendő tápanyaghoz.
Korábban is adtam ajánlást, ha visszaolvasod, abban is azt mondtam, hogy tartalmasan kell enned.
Neked nem elég a madár 811, az a hatékonyság felsőbb szintje, amikor a test már átépült és a pohár csordultig van tápanyagokkal és lassan folyik el, ezért elég csak kicsit utána tenni a tüzet.

Az az igazság, hogy Te nem vagy még alkalmas az 1700 kcal hatékony testre, neked még enned kell, és úgy, hogy segíts az aprításban.

De tudod mit, írd le mit eszel, mennyiségre is s megmondom hol a hiba.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 9:25

Szia Iván!

Én már sokszor nem tudom hol a hiba. :roll:

Kalória megvan 2000-2200 köröl. -szerintem elégnek kellene lenni.

Zöldturmix napi 3x néha csak kétszer. Alkalmanként 5-7 deci. -nem hiszem, ezen múlik.
Ha ez nem elég akkor, egy literrel többel sem lesz jobb. Mert ha egész nap zöld löttyöket kell inni ahhoz hogy az ember mindent összevetve legalább úgy érezze magát mint ennek előtte akkor megette a fene az egészet.
Az esti turmix inkább lecsó (szóval nem az az édes) amivel még megeszek 15-20 dkg zsengébb salit is.
Több tucat zöldet azért nem eszem de egy 10-15 féle megvan.
Nem keverek kutyulok mindent, betartom az időket stb. -ahogy az le vagyon írva.
A gyümiket is igyekszem minél változatosabbá tenni.
Nem azt mondom, hogy annyira szar a helyzet, de ódákat még nem tudnék zengeni róla.

Hát igen a Banán.

Iván nem akarlak nagyon terhelni, de ha már itt a nehézségeknél tartunk, még egy gyakorlati dologban megkérdeznem a véleményedet.

A helyzet az hogy időnként már nagyon "unom a banánt". -ezt most szó szerint kell érteni.
Bővebben:
Úgy szoktam enni általában, ha azt akarom, hogy jó legyen az emésztés, hogy váltogatva egy, hígabb egy sűrűbb, egy hígabb egy sűrűbb gyümölcs.
Ez azt jelenti, hogy pl. alma, a következő étkezés banán, aztán a következő valamilyen turmix, aztán banán, majd narancs és ismét banán stb. -ez csak nagy vonalakban, este azért már nem tömöm tele magam banánnal.
A gond csak az, hogy a "sűrűbb" kaja szinte kivétel nélkül csak banán. -ez akár napi 10-15 is jelent.

Ha 2x 3x 4x valamilyen hígabbat eszek az egymást követő étkezéseken, akkor szép fokozatosan kezd elrontódni a gyomrom, hígul a széklet, gyakrabban kell menni, nem érzem olyan jól magam, éhesebb vagyok. stb.
Valahogy nem akarnak trendesen "megmaradni" bennem. -vagy nem tudom. Pedig kivárom köztük az időt (3-4 órát is) és nem is eszem túl magam.
Ha még többet várok (amíg már nagyon korog a gyomrom) akkor az ilyen emésztési problémák kevésbé jelentkeznek, viszont ekkor meg egész nap szinte éhséget érzek és a súlyom is kezd negatívan alakulni.
Tehát a banánt nem igazán tudom elhagyni, de még nagyon lecsökkentetni sem.
Sajnos ez így volt 3 éve is (akkor még azt hiten hogy csak átmeneti és majd változni fog) és lényegében még a mai napig is így van.

Nem arról van szó, hogy nem szeretem a banánt, de egy idő után már a tökö...nek :D sincs kedve azt enni. -és igazából nem is akarnék olyan sokat enni belőle.
Jó lenne ha legalább fügével, vagy datolyával ki lehetne váltani, más nem nagyon jött be helyette.
De hát ugye egyik sem igen van.
Aszaltakat annyira nem komálom azok már túl édesek, meg némelyiket még külön cukrozzák is, amelyik meg tényleg jó az horror árban van. A magok, csirák, meg hasonlók éhség csillapító, "jóllakató" hatása meg kb. nulla.

Ilyenkor történik meg az, hogy " kínomban" újra eszembe jut a rizs, krumpli, köles sb. -szóval valami tartalmasabb "kevésbé káros" étel.
Ez nem azt jelenti, hogy eszek is belőlük, de néha nem sok választ el tőle, egyszerűen nem találok jobbat.
Nem tagadom, hogy mondjuk 2 hét után lecsúszik ezekből valami egészen egyszerű, ami bevallom a sok banán után tök jól esik, végre valami tartalmasabb ami nem banán. Aztán megy tovább a 811.

Persze megértelek, lehet mondani, hogy csak nyerset mindenáron akárhogy is nézünk ki, akárhogy is érezzük magunkat, de néha mégis elgondolkodom, azon hogy számomra melyik a kisebbik rossz.
Itt megint csak nem a sóvárgásról van szó, csak egyszerűen nem jut már jobb az eszembe.
És nem üres kifogásokat akarok keresni, mert ha így lenne akkor már réges-rég nem lennék itt. -elhiheted.
De szívesen veszek minden ötletet. :D

A napi kajámról még írok majd részletesebben.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 16., szer. 9:37

Szia Iván, Ratti!
A víz nálam csak desztillált, és éppen az az előnye, hogy nem informált. Ezért semmit sem változtat azon, amihez tesszük. Ma pl. volt egy csomó puha banán, amit külön szinte nem lehetett volna megenni. Legalább 10-15 db. Alig tudtam valamennyi vizet tenni hozzá, mert tele volt a turmix így is. Azért raktam még hozzá egy csomó spenótot és gyermekláncfüvet. Ami még érdekes nálad, hogy mindig azt írod "zacc" Nálam semmi ilyen nem marad, mert a gép (Omniblend) mindent simára turmixol maximális fordulaton) A Greenastarhoz muszáj vizet önteni, pláne, ha füvet préselek vele. A gép szét is törne, ha nem tennék bele. Eleve így is szól a használati utasítás. Ez már szerintem bigottság részedről. De ez nem kritika, csak észrevétel. Azonban én is azon vagyok, hogy a vizet lehetőleg 0 szintre vigyem, mert értem a logikát. Mivel a radiesztézia nálam elfogadott és alkalmazott, ezért tudom, hogy a vizek között van különbség, mert mérni is lehet. Már azt hiszem túl vagyok a gyümölcs "allergán", mert a mostani zöldlé is olyan édes volt, hogy bármelyik pillanatban vártam hogy rámjön a roham, de elmaradt, sőt most még rátettem 2 nagy banánnal 2 órával a lé ivása után, és ez se kottyant meg...
A gyümölcs és a zöld szerintem éppen, hogy jó párosítás, mert a zöld lúgossága a gyümölcs relatíve savasságát enyhíti. Egyébként az ajánlott csíra jó ötlet volt, mert hajnalban felkeltem(sajnos rossz szokásommá vált, hogy kb 6 órát alszom, azt is részletekben, mert megy a vesém..) és fél 5 felé muszáj volt 2 banánt megennem, mert hangosan korgott a gyomrom. Ez jelent valamit. Valószínű az emésztésem nagyobb sebességre kapcsolt. A csírában levő B vitamin segíthetett. Ma áztatok napraforgót, a jód miatt, bár elég macerás hántolgatni, de egyébként kellemesen csípős kiegészítő. Keresek mungóbabot és görögszénát amik igen jól csíráznak. Sajnos egy régebbi csírás zacskóban a hajdina nem csírázott ki. Lehet, hogy hideg volt neki. De inkább azt hiszem, hogy lejárt az ideje. Még egy dolog: igazából nekem semmi olyan aggályom nincs, hogy nem elégítene ki ez a választék. Eddig még az éhség sem jött rám, kivétel ez a mai. Szóval, lehet, hogy eleve nekem nem sok kellett a nyershez, vagy csak tényleg sok és sokféle zöldet eszem, nem beszélve a vadzöldekről, de nem hiányzik semmi, csak a testem jelez, ezért agyalok.

Kenyér. Csak életmentőnek, nem ételnek. Már búzám sincs, csak 1-2 kiló. Szóval nem akarom, csak ha nincs más mód! Emellett tartom azt, hogy ez semmi követlen kapcsolatban nem áll azzal a kenyérrel, amit te ismersz. Hiába hőkezelt, radiesztéziás méréssel azonos energiaszintet mutat az élővel. Valószínű, hogy a benne levő anyagok a sütés után újra élednek. Vannak még csodák...

Ratti!
Gyere el, adok neked japán naspolyát, van 3 nagy csemete. Kicsi már a földjük, de nincs helyem, ahova rakjam őket. Sőt magoncok is vannak. Azokkal sem tudom mit kezdjek. Ha jössz, meglátod, hogy mekkora edényben van az, ami teremni szokott, bár idén a virágok nem kötöttek meg, biztosan hideg volt nekik. Kézzel kell porozni, mert akkor nincs rovar, (De be lehet telepíteni poszméhet, ami kifejezetten szereti a melegházakat.) December körül virágoznak, és júniusban teremnek. Nagyon finom édes gyümölcsük van. Sajnos a guava csemeték elfagytak a télen, mert nem vittem be őket a lakásba. Idén már remélem jobb lesz a helyzet. Ha elültetnék magokat, lehet, hogy egy hónap múlva kibújnának. Minél előbb jössz, annál jobb, mert kell a hely minden másnak. A khaki kint a kertben kihajtott ugyan, de még nem elég vastag az a hajtás ága az oltáshoz, meg már késő is van hozzá. Talán jövőre sikerül oltani. Vannak télálló sárgabarackok is, amiket ősszel veszek. Nálam csodák csodája, de az egyik őszibarack elég sok termést hozott kint, de bent is van 1 és azzal semmi gond, mint írtam. Kicsi, de tele van terméssel. Angliában az őszibarackot üvegházban termesztik. A banánok egy példányból vannak, abból is tudok adni hajtást. Ez is törpebanán. Onnan lehet tudni, hogy foltos a levele. Ez 3-4 m magas lesz. Annyi van is neki.
El sem tudom képzelni mekkora az üvegházad, ha ennyi gyümölcsöt tudsz bele telepíteni. De az ötlet mindenképpen jó, mert a jövő csak így biztosítható. Fontos még a víz, ami eddig még van, de megindítok egy kutat, ami le volt fojtva, és kiszedem belőle a tiszta murvát, hogy onnan is tudjam szívni a vizet.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 16., szer. 9:43

Ratti!
Ne feledd a csemetéket! Nem szeretnék vele házalni- Jobb volna olyannak adni, aki értékelni is tudja. Hívj!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 16., szer. 9:46

Iván! Mondj valamit a gesztenyéről, légy szíves! Ettem volna nyersen, de baromi keserű volt. Lehet, hogy még zsengébben kell, mikor még nem érett meg egészen? Igaz, hogy ráérek ezzel, mert még a csemeték kb 20 cm magasak....De esetleg oda tudom adni másnak.. bár nem tudni, mit hoz a jövő.....
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: bshaw » 2012. máj. 16., szer. 12:25

Ratti:

http://www.youtube.com/watch?v=uTlcVt4HzQo

Amíg ennyit agyalsz soha nem fogsz egyről a kettőre jutni. Azt meg totál nem értem, hogy lehetsz éhes. Én egyszerűen nem ismerem az éhséget ha nyersezem. Néha poénból nem eszek semmit két napig és várom, hogy jöjjön már valami éhség mint régen de semmi. Persze vizet inni kell eleget ilyenkor is. Graham ebben téved. Igenis inni kell vizet plusszban is. Főleg ha nőni akarsz. AZ igen hülye érv amit könyvben leir hogy a majom amikor iszik védtelen meg a segge az égbe van ezért nem kéne nekünk inni.
Ja és mielőtt azt mondanád, hogy biztos nem csinálok semmit azért elég ennyi. Tavasszal voltam 80km es bicikli túrán úgy hogy fél évig nem tekertem semmit. AZ egész túra alatt nem ettem semmit, csak ittam. a Többi edzett túrás minden pihenő alkalmával tömték magukba a szenyókat csokikat stb. és folyamat panaszkodtak, hogy éhesek.

De olvasni is rossz ezt a sok nyavalygást.. meg ezt a sok mindent amit össze esztek. TÚL SOK. Egész nap esztek. Ez nem jó. Tudod én inkább turmixolok összes egész avokádót banánnal meg kis zölddel és azzal elvagyok akár egész napra is mint, hogy 2-3 óránként egyek. Már rég ebben is linkeltem az amcsi taxisofőrt aki egyszer evett egy nap és mégis full izom volt. Nektek akkor abból az jött le, hogy hú krumplit is evett nyersen. Amit Iván is leir néha, hogy 18 féle zöld volt egy turmixba. Az se hinném, hogy túl jó. Meg különben is tele van a net olyanokkal akik NULLA zöldet NULLA magot esznek, csak gyümölcsöt és mégis szuper jól vannak. Sokkal jobban mint itt bárki. Szóval nem hinném, hogy a plussz 5-6 féle zöld fog csodát tenni.

Egyszerűen leterhelitek az egész testeteket ezzel a folyamat evéssel 0 böjttel. Pont az jel hogy nem bírsz 1 napot kaja nélkül ki rosszul lét nélkül, hogy valami nincs rendben.

Ha meg rizst kivánsz meg krumplit akkor egyél azt. Jó sok nyerssel kiegészítve, előtte csirákkal. Nem lesz tőle semmi bajod ha néha ilyet eszel. Pl.: rizs paradicsommal + zöldségzöldel isteni. Persze lehetőleg só nélkül csináld.

A banánt meg kb 20 féle módon lehet elkészíteni. Én nem tudom megunni. Karobos ,kapros ,zelleres, mandulás, ,mogyorókrémes, kókuszos, fahéjas, spenótos, gyermekláncfűves stb. De ezek külön külön nem mind egybe.

A paradicsomot meg döbbenettel olvasom, hogy esztek ilyenkor meg télen is. Mégis honnan? Még amit piacon lehet kapni még ha magyar is az is izetlen vegyszeres szar 0 tápértékkel. Ha bio is, az se láthatott napot.
Paradicsomot én csak nyáron eszem ami napon fejlődött. Ha már banánnal meg a többivel nem tudom meg tenni legalább ami lehet az legyen friss.

Annak örülök, hogy végre Iván is felismerte a mozgás+sport jelentőségét. Mert lehet itt nyersezni évekig ha nincs mozgás akkor soha nem lesz meg a kívánt eredmény. Az meg, hogy egész nap lótsz futsz az NEM SZÁMIT bele hiába is hiszed. Max ha postás vagy de akkor se igazán mert más ha a mozgást DIREKT azért csinálod, hogy jobb legyen minthogy muszájból.

Olyan mozgást és addig kell csinálni, hogy egyrészt megizzadj alaposan másrészt érezd, hogy termelődik a sok kortizon. Ez lehet futás, gyalogás, súlyzózás bármi.
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 13:52

Kösz Bshaw!

Te egy szerencsés fickó vagy! :D
Biztos sok igazság van abban amit mondasz.
Nem mondtál számokat, hogy mennyit eszel (és hogy ebből mennyi a főtt) de ilyen kevésnek tűnő kaja mellett sikerült is izmosodnod?

Egyébként régen én is kevesebbet ettem, de amióta lényegében csak a nyers van valahogy nem igen van látszatja. -ezért sokszor nem is értem.
Amúgy ahogy látom, ahány ember annyi féle vélemény.

Na mindegy. most nincs kedvem tovább agyalni.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. máj. 16., szer. 18:32

Bshaw!
Nem vonom kétségbe az eredményeidet. Az agyalás majd akkor jön nálad is, ha valami nem fog klappolni. De nem kívánom, hogy így legyen. Akkor majd talán eszedbe jut ez-az. Azért jó, hogy mindenki elmondja, amit tapasztal, hogy mások kivegyék belőle azt, ami talán nekik használhat... Van, aki agyalással, van, aki agyalás nélkül él. Szerintem az elkövetkező világban agyalás nélkül simán állatokká válunk. Nem mindig a kaján kell agyalni, de amíg valami nem stimmel, addig muszáj.

Amit az avokádó-banánról írsz, meg a mogyorókrém stb. Az nagy valószínűséggel azért tart benned olyan sokáig, mert megemeli a vércukorszintet. Azt teljesen jó és korszakos felfedezésnek tartom Graham-nél, hogy rájött erre a szabályra: cukor és zsír nem lehet együtt a vérben. Így egyébként nem kunszt sokáig bírni. De a kortizonfröccs se bírható sokáig, mert elfogy az adrenalin. Érdemes utána olvasni, ami a patkányokkal történik, ha megijesztik őket. A gondolkodás és a tudás érték, nem szemét. A főtt és a gyümölcs, legyen az akár banán, vagy avokádó teljes csőd. Nálam már kiverné a biztosítékot. Mióta élsz nyersen? Vagy csak látogatóban csinálod? Addig nem tudod, mi a valóság, ameddig tiszta nyersen nem tartod magad. Mikor már átalakulsz, sok minden másképp lesz. A csak gyümölcs ideig-óráig megy, de az évekig tartott szigorú monodiéta - kivéve, ha azok a gyümölcsök valóban trópusiak, és helyben teremnek, esetleg elmennek, mivel annyi karakterű van köztük, hogy kiegészíthetik egymást. Az se mindegy, hogy valaki hány évesen kezdi és van-e valamilyen krónikus betegsége, amit szeretne ezzel kikezelni. Szóval, annyi szempont, ahány ember és ahány hely. Én se aggódom, ha nem eszem egész nap, de ráadásul, hit vagy tagadás, de a vércsoportdiéta valóban létezik. Eszerint neked nem biztos, hogy a paradicsom a gyümölcsöd. Én is megpróbáltam egy télen elhagyni, és semmivel sem volt jobb! 4 hónapig megpróbáltam a nyers tojást is, attól sem lettem jobban, de a beleim összezavarodtak. Oldalakon keresztül lehetne sorolni, de te biztosan nem vagy rá kíváncsi.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. máj. 16., szer. 19:17

Az agyaláshoz.

Néha már nekem is ég a pofám a sok nyavalygásom láttán :oops: :D de ha itt sem mondhatja el az ember akkor hát hol. :roll:

Gáborral egyetértek abban, és részben ezért is mondok el dolgokat, hogy másnak esetleg segíthet, ötleteket adhat.

A napi egyszeri evéshez csak annyit, hogyha van egy bizonyos kalóriamennyiség amit egy nap megeszünk, akkor nem lennék abban olyan biztos, hogy azt jobb egyszerre leburítani, mint több kisebb adagban.
Én úgy gondolom, és úgy is tapasztaltam, hogy több kisebb adagban jobban megbirkózik vele a szervezet.
Másrészt ha egyszer, esetleg kétszer eszünk egy nap, akkor vagy túl sok minden keveredik egy kaján belül, vagy elég szegényes lesz a választék.
Az az előnye viszont megvan, hogy a fogakat kisebb terhelés éri, nem "áznak" annyit a kajában. -bár ha jó a kaja akkor szerintem ez annyira nem árt neki.
A sok turmixolásnál meg hiányolnám a rágást. -de mindenki csinálja úgy ahogy neki jól esik. :D
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10