80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 21., szer. 22:06

Iván, ezt írtad 2010. február 1-én:

"A hőkezelt táplálék az adott étel kimúlásának tűz által elpusztított borzalmas fájdalmát oltja belénk. Hogy fáj annak a növénynek, amikor tűz perzseli, hogy fáj annak az élő magnak, amikor megsütik, hogy várhatunk ilyen halott, tönkretett anyagoktól életet és egészséges rezgéseket a testünkben, ha ezeket megesszük. Borzalmas kínhaláluk rezgését oltjuk magunkba, a testünket pusztítjuk, se nem tápláljuk és vitalitással töltjük általuk.
Tartós nyers evés után a testünk már nem vak és tompa,nem lehet becsapni. Ilyenkor a testet fúrcsa kellemetlen érzés keríti hatalmába, a leukocitózis beindulását a test megérzi már, elnehezedik vesénk beleborzong, kórosan felmelegszik és megsajdul, érezzük a borzalmas kínhalálukat a hőkezelt táplálékoknak. "

Továbbra is fenntartom, hogy életet, csak élő, anyagtartalmában sértetlen étel képes adni és ezen túl még mást is, un. bioenergiát. Ha az ételt elpusztítják, akkor igen is a halál rezgését oltják a testbe az azt elfogyasztók, és nem az élettel táplálják a testet.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 22., csüt. 7:40

Iván!

Még csak annyit a tegnapihoz, hogy én azért szívesebben venném/enném a hazait, talán még akkor is ha az a "banán" egy hajszállal kevésbé lenne édes.
Amikor azt mondják, hogy a környezetünkben megtermő dolgokat kellene fogyasztani, akkor azzal nem azért nem értek egyet, mert ezt nem tartom fontosnak (több szempontból is), hanem egyszerűen azért mert itt nálunk az év nagy részében nem elérhetők azok a termékek amik a táplálkozásunkhoz kellenének.
Az igazi persze az lenne -gondolom ezzel nem sokan vitatkoznának- ha a mindennapi betevőt tényleg a "kertünkből" szedhetnénk össze. -ez minden szempontból jobb volna, (és talán nem lenne akkora "faszság" :D ) de hát ez van.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. márc. 22., csüt. 10:41

Helló!
Támad a tavasz, ezért még kevesebbet jövök.
A mostani téma: az egészség/811 erő, vagy ész?
Ez mindenben alap. Nem vagyunk egyféle történetűek. Akik az erővel indítottak, azok azt istenítik. Akik az észt kapták, azok azt fogják kiindulópontnak tekinteni. Ezen túl, vannak, akik csak érzelmekben, vagy lélekben gondolkodnak. (folyamattudat). De ez ugyebár nem is gondolkodás, hanem inkább valamiféle reflex. Ezért nehéz az embereket beskatulyázni. Én a rációban élek, de nem az átlagosan értelmezett "hideg" racionalitásban, hanem a természet által tanított értelmes racionailtásban. Ezek szerint a világot teljesen másként kell látni és felfogni. Szerintem, aki rögtön meglátja a lényeget, az könnyen megérti a 811-et. Én már ezelőtt 23 évvel, mikor még rántotthúst ettem, és konyakot öntöttem a tejbe esténként, és találkoztam a gondolattal, egyből tudtam, hogy ez az út, amin haladnom kell, De ahhoz, hogy tényleg a nyers (élő) ételeket tartsam egyedülinek, másfél évvel ezelőtt végleg hátat kellett fordítanom az utolsó mankómnak is: a napkenyérnek. Továbbra is azt vallom, hogy a kenyerek között csak ezt a különlegesen elkészített kenyeret lehet - egy darabig - enni, semmi mást, de ettől függetlenül ráébredtem, hogy minőségileg, az erről való leválás volt a legnagyobb ugrás az életemben. Akkora megkönnyebbülést jelent, hogy így is nagyon jól élek, teljes erőben, hogy semmit sem kívánok abból a régi életemből. Most vagyok igazán szabad. A korábbi 20-21 év, klasszisokkal volt szabadabb, mint annak előtte, főleg betegségektől való rettegés terén, de ez a megtalált élet, ez a valódi, semmi mással össze nem hasonlítható ÉLET.

A felszívódásról és erőről:
Ratti! Csak a hosszas tökéletes rágás mutatja meg NEKED, hogy ki vagy, és milyen viszonyod van a természettel. Hiába van a tényérodon, ha a tested nem kapja meg mindazt, ami abban számodra nélkülözhetetlen.
A fogyás és az erőtlenség is ettől van.
Az ujjak végének hidegsége, ami nálam is jelentkezett. Jellemző autoimmun tünet. Ez a korábbi hőkezelt állati "ételek" maradványa. Nem könnyű megszabadulni tőle. Akit nem érint, semmit sem vesz észre a nyers kaja mellett sem. Ilyen a feleségem. Nálam viszont egyszerúen felismerhetetlen okból, hol előjön, hol elmúlik. De a hőmérséklet sokban befolyásolja. Egyértelmű, hogy a nyersekkel a test nem foglalkozik olyan nagy energiákkal, ezért azok hatására nem emelkedik fel a belső hőmérséklet. De, ha az ember hosszabb ideig belemászik valami forró közegbe (víz), akkor ezt a hőmennyiséget is sokáig képes tartani. Hiába tesszük tűzre a zöldeket, akkor a bennük levő életenergia nem kerül át hozzánk, de a rájuk fordított munka növekszik. Nem nyerünk semmit, de veszítünk elég sokat. Szóval: ész?erő,lélek?
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: george22 » 2012. márc. 22., csüt. 13:38

Sziasztok!

Épp most olvastam ezt a cikket. Nézzétek meg!
Vegán srác néhány év alatt átállt gyümölcs+zöldségre és remek eredményeket ér el a futásban.
Inspiráló! (de honnan szedi a datolyát???)

http://futo.blog.hu/2012/03/22/futoprof ... aign=index
Üdv! Vibrant egészséget! :)
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 22., csüt. 14:54

Szia Gábor!

A rágásra igyekszem egyre jobban ügyelni (bár eddig sem hanyagoltam el) s így minél kevesebb kajából minél többet kihozni. (pont nemrég olvastam az oldaladat is ezzel kapcsolatban)

Az ujjvégek fázásával régebben soha sem volt gondom, és szerintem megoldom most is. :D

Legjobbakat! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 22., csüt. 22:26

Ez a futó főzöget, és gabonát is eszik. Nem tudom mi ebben a szenzáció? Ez nem egészséges. Sokkal egészségesebben táplálkozó sportolók is vannak, akik tisztán követik a legjobbat, MANKÓK NÉLKÜL. Ez nekem nem mérce.

A datolyát meg nem hiszem nyersen eszi, mert nem hiszem, hogy elegendő ahhoz a tudása. A datolya a kereskedelemben lévő az kandírozott, és cukrozott, absz. döglött étel. Amit szabad venni nálunk az a biopiacokon lévő natúr datolya, az nyers, NINCS MÁS!
Minden más forrás értéktelen, legyen az tálcás, formába sajtolt füge pl. stb.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. márc. 23., pén. 8:33

Nyersevőknek való zene:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... GhL7-Iq1LM :)
(bocs, ha volt már)
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 23., pén. 15:03

Szép Zene.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. márc. 23., pén. 18:48

Szia Ratti!
Onnan lehet tudni, hogy jó volt a rágás, hogy a széklet "szabályos" lesz.
Az ujjvégek fázása, az általánosan alacsony vérnyomás miatt a szív a belső értékesebb szerveknek viszi a vért. Az orr, fül, kisujj stb., ami általában a leghidegebb. Az a rosszabb, mikor az ujjak zsibbadnak. Ilyen volt nekem régebben. Az autoimmunnál van egy tünet, mikor egyes helyeken kis piros, fájdalmas pontok keletkeznek, és később, mikor már meggyógyultak, a felületen kis pörkök formájában lekaparhatók. A mindenevőknél ezek nem gyógyulnak meg, hanem csomók és dudorok nőnek belőlük.
Aztán az ujjak eldeformálódnak, megmerevednek. Jellemző, a kisujj derékszögben való megtörése a a felső két perc után. Általában nem veszik észre, és az öregségre, vagy a nehéz munkára fogják.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 23., pén. 20:02

Gábor kösz az infót!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 24., szomb. 9:02

Gábor!

A széklet "szabályossága" alatt valami olyasmit értesz, hogy "szép" homogén állagú lesz és nincsenek benn nagy emésztetlen ételdarabok, vagy esetleg valami másra gondolsz?
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: asha » 2012. márc. 24., szomb. 15:29

http://www.gutsense.org/constipation/im ... hlight.gif

egy jó weboldal, az előző témához. Remélem megnyílik, mert nálam most rendetlenkedik.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 24., szomb. 16:03

Olvasgattam ennek a futó gyereknek a blog-ját.
Pontosan nem sikerült lefordítanom de írt valamilyen fogászati kezelésekről. (fájdalomcsillapítást is szóba hozta, de nem is ez a lényeg)
Azt nem tudom mi a gondja de azért kíváncsi lennék, hogy így nyersevő körökben az ilyen fogproblémának mi lehet az oka? :roll: -ahhoz képeset, hogy "ennek kéne a legegészségesebb kajának lenni" elég gyakran találkozni vele. (nem akarom folyton őt előhozni, de elég hacsak Graham-ra gondolunk)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 24., szomb. 20:40

A 811-en NINCS, NEM LEHET fogprobléma. Sőt, semmilyen probléma nem lehet, mert a test minden egyes porcikájának, minden egyes kis sejtjének ez a legjobb, és csordúltug ellát minket azzal, ami a legjobb az embernek.
Örülnék neki , ha Grahamhoz hasonló izmos, és erős testem lenne, mely feltételez egy igen erős vázrendszert. Ugyanis a nyers étrenden ugyanaz a súly és kidolgozott test az 2 szeres erősségű testet takar, mint egy hagyományos testében a vizet nem szerves alkotóként tároló, mérgezett vizenyős test. 130 kg -os követ nem tudna felemelni, ha gyenge lenne a vázrendszere. A csontszerkezet vizsgálaton messze a legjobb eredményeket ad a 811. Aki akarja mérje meg most, és mérje majd meg 1,5 év tiszta 811 után, és maga láthatja majd a javulást csontszerkezetének állapotában. A sok zsenge zöld megerősíti a csontokat, mégpedig úgy, AHOGYAN SEMMI MÁS NEM KÉPES RÁ.

-A test minden tápanyagot a legjobban megkap
-Pontosan olyan formában (nyers), és abban az arányban és egymáshoz viszonyított arányban kapja meg a tápanyagokat, ami ideális és legjobb.
-A test 100%-ban szervesült tápanyagokat kap, állandó organikus vízfürdőben lubickolva, ezért 100%-ban szervesült test épül.
-nem kap zavaró effekteket a táplálkozásban ezért tisztán, hatékonyan, a biológiai programjának és testkémiájának megfelelően működik a nem véletlenül kinevezett testbiológiai táplálékain. Hisz csak ezeken képes a legjobb és leghatékonyabb működésre

Az eredmény pedig a hatékony, vibrant, magnetikus, élmény test, mely mindig a topon van, és soha sem lesz beteg. Az ilyen testnek a betegségtünet lehetetlen állapot. Ha esetleg testébe kórokozók jutnak, az ha nagy mennyiségű veszélyes infekció is, akkor is csak enyhe, és könnyen, és főleg nagyon gyorsan (órák alatt) leküzdhető betegségtünetet okoz, de csak az elején, mert egy 10 éve 811-en masszívan élő testnek az sem okozhat már betegségtüneteket.

Kérdésre a válasz. Ha valaki követi a 811-et, TISZTÁN, KÖVETKEZETESEN, HOSSZÚ IDŐN ÁT és nem eszik hőkezelteket, és testidegeneket, akkor KIZÁRT, hogy ne épüljön meg a TÖKÉLETES Ca anyagcseréje, csakúgy, mint a többi tápanyagra is IDEÁLIS felépítettséget és feltöltöttséget nyer a test. Magyarán acélosan erős, rugalmas, szervesült csontjaink és fogaink lesznek a 811-től.
És a Ca megtartása is a legjobb lesz a kilúgozott testnek.

Aki rosszul csinálja, nem azt csinálja, amit kell, keverget bele hőkezelteket és testidegeneket az étrendjébe, az ne reméljen vibrant magasságokat, és a fent lefestett ideális, és probléma mentes életet.
Ezt már leírtuk egy párszor.

Minden egyes 811 kizárólagosságban lefolytatott helyes étkezésben épül a VIBRANT test, és minden egyes visszalépéskor duplán leépül a VIBRANT test, egyet lépünk előre, majd kettőt hátra.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. márc. 24., szomb. 21:07-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 24., szomb. 20:44

A hőkezelt és testidegen ételek MÉRGEK, melyeket nagyon komolyan kell venni, és rettegni tőlük, és harcolni ellenük nap mint nap, annak aki még él velük, de a vibrant testet célozza. A siker záloga ez. Enélkül nem épülhet meg a vibrant test.
Csak a vibrant szinten nincs betegség, csak tökéletes testműködés van.
De élhetünk ezer más testben, egyéni választás, de mi most itt a vibrant szintet célozzuk ugye.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10