80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 18., vas. 11:20

Szia Elektróda!

Még egyszer mondom én sem akarlak rábeszélni semmire, de ha hasonló cipőben járnék akkor valószínűleg SZÉPEN LASSAN elkezdeném növelni a gyümölcsök és a ZSENGÉBB zöldek arányát. Már csak azért is mert jobb gyógymódot egyenlőre nem tudok. (esetleg még rövid egy másfél napos böjtök jöhetnének szóba, de ez már egy más téma)
Valahogy nehezen tudnék olyan betegséget elképzelni aminél ne lehetne szép fokozatosan bevezetni a jól megválogatott gyümölcsöket. Azért érdekes, hogy ilyenkor eltiltják az embereket a gyümölcsöktől de pl. gyomorsavtúltengésre sok doki (tisztelet a kivételnek! )gyakran még mindig háztartási kekszet ajánl. :roll:

Na meg ugye kérdés, hogy vajon mivel kéne helyreállítani a bélrendszer állapotát. -talán valami nyákosító kásafélékkel? (zabkása, rizskása stb. ) mindenki döntse el maga.

Csak néhány tanács ha esetleg mégis szeretnél enni gyümölcsöt:

Lehetőleg akkor egyél ha valóban éhes vagy, és csak annyit (vagy kevesebbet) amennyi valóba jól esik. Még véletlenül se erőltesd!
Azt azért ne várd meg, hogy nagyon éhes legyél mert akkor az étzezés elkezdésekor lassabban fog csillapodni az éhség és az ember könnyebben túleszi magát.
Ha úgy érzed, hogy pl. pár darab almával tele lettél de nem csökkentette kellően az étvágyadat, akkor se erőltessed tovább (ne egyél többet!) inkább várj egy kicsit (fél-egy óra) és ha nem csökken az éhség akkor ilyenkor egyél még 1-2 banánt. -ez már valószínűleg elég lesz.

Szerintem általánosságban elmondható, hogyha komolyabb fizikai munkát végzünk, vagy minél éhesebben állunk neki enni akkor annál inkább a töményebb, koncentráltabb gyümölcsre tegyük a hangsúlyt. ( pl. ha 30 kilométer biciklizés múlva éhesen érünk haza akkor ne 2 kiló dinnyével tömjük tele magunkat mert valószínűleg nem fogja úgy csillapítani az étvágyat mintha csak fele ennyit ennénk -a folyadékpótlás miatt azért fontos- és egy kis szünet után pár banánt. -én legalábbis ezt tapasztaltam.)

Turmixokat lehetőleg úgyszintén éhgyomorra, és jó sűrűeket csinálj. -úgy vettem észre hogyha minél hígabb annál nehezebben marad meg az emberben.

Kedvenc turmixom:
-kb. 8-10 dkg spenót
-20-25 dkg jó édes golden alma
-egy szem aszalt királydatolya (az a nagy szemű) beáztatva. Ha nincs akkor jó pl. a "Kalifás" is (abból kicsit több kell) csak ne legyen cukros, meg kénezett stb.
-és kb 1-1.5 deci víz, illetve csak annyi, hogy vigye a gép. (esetleg a víz egy részét kiválhatod zellerszár levével)
Szerintem: :nagyonfinom:

Lényeges, hogy a turmixokat is csak nagyon lassan jól "megrágva" egyed és egyszerre szerintem ne legyen több 3-5 decinél. -ha csak gyümölcs és zöld volt benn (tehát magok, zsírok nem) akkor jó egy óra múlva folytathatod a kajálást más gyümölccsel, de próbáld mindig a hígabbakat előre tenni aztán a töményebbek.
Lehetőleg minél kevésbé keverj össze dolgokat.
Ha teheted este már ne egyél sokat.

Fontos, hogy minden nagyon alaposan rágj meg!!! -vagy turmixolj.

Ha úgy érzed, hogy kevés a napi kalória akkor kicsit növeld a koncentráltabb, töményebb gyümölcsök arányát.
Én úgy vetem észre hogyha több kalóriára van szükségünk akkor nem elég, hogy csak ugyanazt esszük amit eddig csak többet, hanem növeljük a sűrűbb/töményebb ételek arányát.
Tegyük fel ha napi három kiló alma nem elég akkor valószínűleg 4 kiló sem lesz elég, mivel az emésztőrendszerünk kapacitása is véges és egy bizonyos mennyiség után már nem nagyon fér bele több, hiába ettünk meg több kalóriát nem fog úgy hasznosúlni. -ez csak egy egy példa volt, lehetőleg ne csak almában meg banánban gondolkodjunk.

Ezek csak az én tapasztalataim (amik még az idők folyamán biztos fognak változni), de talán segítenek valamit.

Bárhogy is döntesz alaposan tájékozódj előtte!!! -és csak ésszel! :D Ha nem jön be ne erőltesd!!!

Még csak annyit, hogyha tapasztalsz valamilyen pozitív változást a nyerseknek köszönhetően, akkor írd meg pár sorban. -hogy mégis mire mentél velük. (csak kíváncsiságból)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. márc. 18., vas. 11:49-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 18., vas. 11:21

A következőt kell megérteni.

Mindent lehet profin csinálni, még azt is, ami egyáltalán nem működik. Mert minden működik a maga szintjén, ami lehet hatékony, és tiszta működés, és lehet profizmust alkotni a mindenevő kulináris létben LSD Stahl konyha, Norbi update stb. irányzatok. Melyek sikeresek a maguk világában és a maguk szintjén.
Mégsem mondhatók egészségesnek egy 811 szinthez képest. Persze ugye ez csak az én véleményem.
De nem is nekem kell hinni, hanem a tényeknek.
A Mc Donald is sikertörténet, ja, egy torz világ sikertörténete. Viszont sok esetben, akik a valós igazságokat meglátták és megismerték, ezek között is van még sok dolog, ami a maga korában érthetetlen sarlatánságnak hisznek, pl. 811, vagy Galilei tanai a maga korában stb. stb.

Szóval csak azt akarom mondani:
- Tanulni kel először is, megismerni a táplálkozástudomány alap dolgait és a testünk működését
- -El kell olvasni a témába vágó alap könyveket, és megismerni valamennyi irányzatot
- Elemezni kell a számokat
- Majd saját gyakorlati példákon tesztelni a dolgot tisztán, következetesen 4-5 évig

És mindezek után miközben megtanuljuk a táplálkozás körüli dolgokat és megtanuljuk a nyers étkezés elméleti és gyakorlati aspektusait, akkor már hiteles rálátásunk és szubjektív véleményünk lehet a dolgokról. És természetesen egyáltalán nem biztos, hogy képesek leszünk megmaradni a nyersben és vele együtt eljutni akár csak a forduló pontunkhoz is, nemhogy a vibrantizmis átéléséhez.

Mert valljuk be ez jelenleg kevés embernek fog sikerülni számtalan attitűd miatt, és ezért ne is hibáztassunk senkit.
Olyan messzire hullott az alma, hogy csak kevesen látják a fát.
Kell 300 év, hogy sok generáción felnőjön a nyers táplálkozás és mélyebb gyökerekből táplálkozhasson. Mi szerencsések vagyunk úttörök és látók, és az a feladatunk, hogy utat mutassunk azoknak, akik szintén e felé az élet felé tendálnak.

Valami mégis lehet benne, ha sok ezer követője lett a világban mára.

http://www.30bananasaday.com/profiles/members/

9946 KÖVETŐ!!!

És a dolog kulcs egy ember Dr Graham, aki megalkotta a kalória elméletet és megismertette velünk a nyers táplálkozás igazi emberi arcát. Tudniillik a sok előd irányzat az nem fogalmazta meg ilyen jól a lényeget, és nem írta le ilyen definiáltan a hogyan csináljam jól a nyers étkezést, amit Graham megtett. És itt van a hatalmas érdeme. Tudniillik a Grahami módszerrel a nyersevés már működik és igaz s élvezetes is lesz a maga szintjén. És a sok próbálkozó nyersevő a korábbi ajánlások miatt nem ment végig az úton, mert nem volt egyikben sem megfogalmazva a mennyiségi gyümievés fontossága, egyik korábbi nyers étrendben sem. És egy sem vezette végig az olvasókat a miértekre megdönthetetlen válaszokat adva, mint a 811 mű. Na, ezt láttuk meg sokan ebben, és mivel mi ki is próbáltuk a működését, és 5 évet lenyomtam benne, mi tudjuk, hogy igazából működik is.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Elektróda » 2012. márc. 18., vas. 11:46

Látom kisebb vita alakult ki a gabonákról. Mivel együtt élek a lisztérzékenységgel már egy ideje, én is elmondanám a véleményemet. Ez a dolog nem ilyen egyszerű, hogy ennyi % embert érint és kész. A betegek száma folyamatosan nő és a diagnosztizáltak csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal több ember van, akit érint csak ők nem tudnak róla.
Ma már annyit javult a dolog, hogy ha kimutatják a lisztérzékenységet valakinél, javasolják a családtagok szűrését is, így több beteget lehet megtalálni. Nagyon sokféle lehet a tünete, az orvosok nem is gondolnak rá, és mással kezelik a beteget. Pl. tipikus tünet a hasmenés és a bőrkiütés, de olyan apró tünetek is vannak amelyek ezt jelezhetik : folyamatos migrénes fejfájás, indokolatlan hízás, tönkrement fogak, stb. Nálam pl. gyerekkoromtól vashiányos vérszegénységet mutattak ki, amit vas készítmények szedésével sem tudtak javítani. Amikor kiderült a betegségem, akkor mondták az orvosok, hogy a vashiány egy tünete a betegségnek, csak akkor senki nem gondolta, hogy ez okozza. A diéta tartása után valóban rendeződött a vasszintem.
Sajnos azt nem lehet még tudni, hogy a búzát nemesítették már annyira, hogy teljesen különbözik az ősgabonától, vagy a termesztés változott, vagy az elkészítése, hogy már nem tudjuk megemészteni. A lényeg az, hogy sokkal több embert érint, mint gondolnánk, mert van akinél nem okoz tüneteket, éveken át irritálja a beleket és csak több év múlva okoz komolyabb problémát.
Nem ijesztgetni akarok, csak felhívni erre a problémára a figyelmet. Nem vagyok orvos, de laikusként azt tanácsolom, hogy aki még fogyaszt gabonát és nem okoz neki problémát, ne napi szinten tegye, hanem csak ritkán és keveset.
Természetesen aki már 100% 811 azt már nem érinti ez a probléma.
Elektróda
Újonc

Hsz: 7

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 18., vas. 12:17

Cselekvesi sor:
- beteg lettem valtoztatnom kell
Felismerem a megoldas az oki, a valodi ok a taplalkozasi hiba.
- informalodok es tesztelek osszevetek
- megertem es elfogadok 2 torvenyt megha nem is latom at az egeszet meg
1. A hokezelt etel nem mehet le a torkomon mert minden egyes falattal megyek a szervetlen letbe. Ezen etelektol felek innentol es harcolok ellenuk egy hosszu kuzdelmes leszokasi folyamatban a fordulopopontomat keresve.
2.Annak megertese hogy csak bizonyos nekem valo eteleket eszem a nyers letben. megkeresem megkeresem melyek a legelvezetesebbek szamomra es amiknek az elfogyasztasahoz kepessegem is van a maguk nyers es teljes allapotaban.

Ha ezt kovetem akkor a nyers letben nem lesz sok valasztasom. Gyakorlom következetesen az úl életem nem feladva és majd előbb jönnek a rész és pici kis sikerek, majd jön az átütő nagy siker=motiváció=megerősődés=HIT.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Elektróda » 2012. márc. 18., vas. 13:31

Írjátok a felelősséget, ne ijedjetek meg senkire nem fogom rákenni ha romlik az állapotom. Pontosan azért jöttem ide, hogy a véleményeteket kérdezzem, és abból majd úgy is én döntöm el, hogy mit tartok be és mit nem.
Pont az a baj, hogy az orvosokban megrendült a bizalmam és próbálom a saját kezembe venni a sorsomat. Innentől kezdve csak magamat hibáztathatom a döntéseimért. Én eddig betartottam amit mondtak, mégis itt tartok. Rengeteg dolognak utána kell néznem ez sok idő. Azért kértem a tanácsaitokat, hogy nagy hülyeséget ne csináljak.
Az első dolog a beleket megnyugtatni, nálam ez megvolt. 2-3 napig gyógyteákat ittam utána jött a főtt rizs. Eddig rendben is volt, de az előírt ételek bevezetésénél mindig visszaestem. Ezért döntöttem úgy, hogy az előírt "egészséges" táplálkozásomat át kell alakítani, mert nekem ez nem jó, így kénytelen vagyok kísérletezni.
Bélgyulladással kapcsolatban is keresgéltem, van aki tiltja a főtt krumplit és rizst, van aki alap ételnek ajánlja.Van aki szedi a gyógyszereket és amellett diétázik. Én először szeretném kipróbálni, hogy étrend átalakításával el tudom-e érni, hogy ne kelljen gyógyszert szedni. Nem tudom elképzelni, hogy az normális, hogy gyógyszert kell szedni mert az ételek amiket megeszek irritálják a beleket.

Mint már előző hozzászólásomban írtam, a banánturmixot ittam tegnap is és ma is, és almát is ettem, eddig nem volt probléma. Most legalább nem vagyok éhes. Ez a borzasztó benne, hogy a belek fájnak, a gyomromnak nincs semmi baja, de ha nem eszek korog és borzasztóan éhes vagyok.
Most pár napig eszem a turmixot és az almát, utána a körtét próbálom bevezetni természetesen hámozva.
Kérdésem az lenne, hogy a banánt csak zöldekkel keverjem, vagy lehet almával vagy körtével, vagy inkább a körtét az almával keverjem ha turmixolok?
Elektróda
Újonc

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 18., vas. 13:41

Lehet keverni. Neked egyszerűen kell enned és az ételtársításokat betartva, és zsengén, hámozgatva. Meg kell tanulni az ételtársításokat.
Röviden.
édes gyümi egyezik édes gyümivel és zölddel. nem egyeztik magokkal és olajjal.
Savas gyümi nem egyezik édes gyümivel. Zöld mindennel egyezik
mag egyezik savas gyümivel, de én édes savassal nem keverem csak parival.
Ez egy folyamat. Ma még nem tudsz megmaradni 100% ban a 811-ben teljes kielégülésben, de a betegséged motiválhat megmaradni benne, csak nehéz lesz. Kívánni fogja narkotizált léted a főtteket. Kezd el ezek ellen a harcot. 3- 4 év múlva , ha kitartasz megvilágosodhatsz.

És persze ez egy csepp a tengerben, el kell olvasni a hatalmas anyagot amit mi és más szakavatottak is írtak a nyersevésről.Érni, ülepedni, tapasztalni, tanulni kell, és jó értelemben szenvedni is a leszokási folyamat során. A test bűnteti az elrontott éveket sajna, a vibrant, betegségmentes testet nem adják ingyen oda.
Sok sikert, amit tudunk segítünk!

Részlet , korábbi írásokból:

Nem azonnal leszünk 811-esek sem érzésben, se nem kielégülésben a gyümiken. Lehetetlen letenni a régit és azonnal holnaptól egy annyira távoliban meglelni a teljes örömet, és kielégülést, amire testünk felkészületlen még és alkalmatlan még.
Ide el kell jutni. Sajnos ez évek. A rendszerek átállnak, az endokrin, emésztő, szív, -érrendszer. Megváltoznak az ízlelési szokások, érzékelések. Vastagbélben átalakul a bélflóra. Az egész szervezetnek át kell alakulni. Az emésztőrendszer átalakulása, új egészséges mikroflóra kialakulása kb 3-12 hónap. Az endokrin rendszer átalakulása 1-2 év. Az új szokások, reflexek rögzülése a tudatalatti szintjén 2-3 év. Kb 3 év alatt az összes életfunkció erőre kap és normálisan működik. Ezt a fejlődési szakaszt nem szabad, s nem is kell siettetni, mert egyensúlyvesztés károsabb. Mindenkinek olyan ütemben kell átlényegülnie, hogy az egyensúlyát folyamatosan megtartsa.
De ez megváltozik, a test a következetes akarat előtt meghajlik, és a test átszokik az újra, és kivirul rajta. A testet hamarosan az energia megnövekedése, és a testsúly növekedése eléri és törvényszerűen eljön a hatékony építés szakasza.
Ezt mindenkinek türelmesen meg kell várni. Te most sokkal jobb helyzetben vagy mint én akkor a sötétben botladozva voltam, mivel akkor én nem ismertem az igazi, helyes nyers étkezést, a 811-et, csak próbáltam vakon menni kevésbé rossz ajánlásokon edződve. Pl. kevesebb zöldet ettem, és több olajos magot a kelleténél, és gabonákat.
Magyarán az igazit követve a testnek hamarabb időben és zökkenő mentesebben fog eljönni az átszokás és tisztulás állapota. A mostani tüneteken meg egyénileg kísérletezve, kinek mi a jobb, túl kell lépni, és türelmesnek kell lenni. Ugyanis eljön az az állapot, amikor átszokott testként semmilyen tüneteink nem lesznek a tiszta gyümölcstáplálkozástól, a súlyunkat visszanyerjük rajta, és kielégülésünk is megnő benne.

Fokozatok vannak, azonnal „meghalunk” a 811-en, mert nincs még ide átépült testünk, egy más testben élünk, az újból kell felépíteni a TELJESEN ÚJ TESTÜNKET. Amely már a nyers mennyiségi gyümiket és zöldeket kéri csak, és ezeken maximális kielégülést nyer, és a régi ételeit megutálja, és azokkal vétkezve, azonnal terheltséget és testkémiai sikolyt érez a bensőjében.

Tehát, amit csak akartam mondani, ez egy merőben más világ, mind táplálékaiban, mind érzésekben, és teljes testi működésben. Az út hosszú, és a vibrant testet nem fogjuk megkapni azonnal, csak egy folyamatban lépésről lépésre lejőve a jelenlegi totálisan elcseszett és testünket a táplálék narkó rabságában tartó táplálkozástól elindulva.

Javaslom olvasgatni a honlapot, a fórumot, a könyvet, mert mind elméletben, mind gyakorlati megtapasztalásban sokat kell fejlődni és megérteni, hogy eljussunk a megvilágosodás fázisába. És ott megértjük majd ezen sorok mondanivalóját és jelentőségét életünkre nézvealóját és jelentőségét életünkre nézve

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 18., vas. 14:07

Nem ijedtem meg! :D
A felelősség kérdését én csak azért hoztam újra szóba mert tényleg sokszor azt tapasztalni, hogy az emberek nagy része (megint csak tisztelet a kivételnek!) inkább máshonnan/másoktól várja a megoldást, minthogy a saját kezébe venné egészségének a sorsát. -"sajnos" ezen a téren leginkább csak magunkra számíthatunk. (bár ez a "sajnos" nem is annyira sajnos :D )
Sokszor könnyebb másra mutogatni ha valami nem jól sül el, na meg hogy az orvos miért nem vette észre időben ezt meg azt a problémát, közben sokan meg még arra sem hajlandóak, hogy azt a kiba... ot cigarettát letegyék. :evil: aztán valaki meg gyógyítsa meg őket.

Elektróda!

Szerintem ha nem muszáj egyenlőre ne nagyon keverj dolgokat, legyen minél egyszerűbb. -vagy csak a hasonlókat párosítsuk, lp. mandarin, narancs, esetleg kivi mehet együtt, de a banán ide már nem nagyon fér bele.
A turmixoknál szerintem csak a levelek jó emsézhetőségén van a hangsúly, lényegében itt a gyümölcsnek csak annyi a szerepe, hogy jobb ízű legyen, ezért ezekből is csak annyit tegyünk bele amennyi egy kicsit "jobb" íz eléréséhez szükséges. -a többit inkább együk a maguk természetes formájában.

Ha komolyabban érdekel a téma akkor mindenképp ajánlanám, hogy próbálj minél többet utánaolvasni, ismereteket begyűjteni.
Ez jó sok időbe beletelhet, de ennyi kell is ahhoz, hogy az ember jobban megértse.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Elektróda » 2012. márc. 19., hétf. 13:12

Köszi az infókat. Olvasgatok tovább.
1 hét után, ha nem lesz probléma, bevezetem még a körtét az alma és a banán mellé.
Zöldek amik nem okoztak problémát: jégsaláta, spenót, petrezselyem, madársaláta. 1 hét múlva még megpróbálom a salátába a cukkínit és az uborkát, mert előtte ezekkel nem volt problémám.
Utána nem akarok újat bevezetni, hogy hozzászokjak.

Kérdésem az lenne, hogy ha 1 hónapig így ennék az nem okozna e valamiféle hiányt a kevés alapanyag miatt?
Aprómagvas és nagyon rostos gyümölcsöket még nem tudok enni, és az olajos magvak is kizárt, mert azonnal gyulladást okoznak.
Elektróda
Újonc

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 19., hétf. 15:05

Semmilyen hianyt nem okoz. Lenyeg legyen sok zold le. Es a kaloriat gyumivel kell fedezni. Hianyt a hokezelt es testidegen etelek adnak. A 811 csordultig ellat a fejed bubjatol a labujjadig mindennel ami kell.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 19., hétf. 16:59

Sz'asztok Skacok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy fügén, kivin, datolyaszilvaféléken (kaki), barackféléken, kívül ismertek-e olyan, kicsit trópusibb jellegű, édesgyümölcsöt termő fát/bokrot ami hazai körülmények közt is, aránylag kis gondoskodással sikerrel nevelgethető, és persze terem is.
Jó lenne ha nem nagyon kellene permetezni betegségek/kártevők ellen, s az sem lenne baj ha az enyhébb telet is bírná, ja és az sem árt ha finom és nem kell 10 évet várni a termésre. :D -tudom sok a kívánság, de hátha vannak ilyenek. (ha más nem, legfeljebb Misi-mókus örökké termő fája :D )
A előbb említettekből már van 10-12 darab csemete (vegyesen), meg egy kínai datolya (jujuba), "kicsit" tüske böki, kíváncsi vagyok milyen lesz a termése. :roll:

Gondoltam pl. törpe banánra (musa nana), indián banánra (annonacserje, vagy paw-paw), meg maracujára.

Esetleg ismeritek-e ezeket, érdemes-e velük fogalkozni?

Iván, Gábor Ti pl. tudnátok-e még valamilyent ajánlani?

Köszöntem! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 19., hétf. 18:01

Igazabol a tropusi cucc az telen elfagy vagy fagymentes meleghaz telikert kell neki s akkor mindent ultethetsz a banantol az avokadoig. A BP. FUVESZKERTben voltam regebben ott is vannak ilyenek. A FUGET viszont eleg jo betakarni.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 19., hétf. 19:00

Kösz Iván, majd ott is utánanézek.

Úgy gondoltam, hogy amelyik nagyon nem bírja a hideget azt dézsába tenném és fűtött helyen átteleltetném, aztán majd ha jól "muzsikálnak" lehetne többet is ültetni. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 19., hétf. 19:33

Nem akarok senkit fárasztani :D csak egy kis "hangos gondolkodás" még a nemrégiben tárgyalt felelősség kérdésével kapcsolatban.

Kicsit fordítsuk meg a dolgot.

Időnként olvasni olyan hozzászólásokat, pl. hogy:
-a táplálkozás hit kérdése
-van akinek nem jó a nyers
-időnként szükség van melegítő ételekre is. -és hasonlók.

Akárhogy is nézzük az ilyen kijelentések nem éppen a 100% -ban élő ételeken alapuló étrendet támogatják. -sőt.

Viszont ha idővel esetleg valami nagy-nagy csoda folytán mégis az derülne ki, hogy az átgondoltan, nagy körültekintéssel, "ésszel" kivitelezett élő ételeken alapuló étkezés (nevezhetjük akár 811-nek is) adja a legjobb egészséget, a leggyorsabb gyógyulást különféle nyavalyákból, akkor azok akik elbizonytalanították/netalántán lebeszélték az embereket az ilyen étrend kipróbálásáról, vagy esetleg olyan kajákat ajánlottak (pl. gabonát) amikről már egyre inkább kiderül, hogy nem éppen az egészséget szolgálják, és ezzel, hogy úgy-mondjam "elvették a lehetőséget" a leggyorsabb gyógyulástól, a legjobb egészség átélésétől, akkor vajon ők majd vállalnák-e a felelősséget? -kíváncsi lennék. :hmm:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 20., kedd 7:38

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul ... om=1175682

Elkezdtem egy új oldalt.

Segitsetek abban, hogy megíródjon. Ki melyik részt vállalna, hogy megírja? Nem mondom hogy egy az egyben beemelem, de hivatkozok majd a forrásra. :D
Fehérje, szénhidrát, vitamin és ásványi anyag, zsírok, organikus víz, fitohormonok-klorofil, oldható és oldhatatlan rostok. Számokkal is alátámasztva.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Elektróda » 2012. márc. 20., kedd 14:28

Pont tegnap olvastam valahol, hogy a nyers evést azért nem ajánlja vmi dietetikus, mert ez a táplálkozás nem biztosítja megfelelő mennyiségben a fehérjét, kalciumot, vasat, B 12 és a D vitamint.
A másik indok pedig az volt, hogy az időseknek és a terhes nőknek sem jó, mert az előbbieknek nem tud már átállni az emésztő rendszerük, az utóbbiaknak pedig a megnövekedett tápanyag igényt nem elégíti ki ez a táplálkozás. Mi erről a véleményetek?

Egy fügebokor ültetésén én is gondolkodom, mennyire macerás annak a gondozása, mekkora helyet igényel?

Cső
Elektróda
Újonc

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10