Nem akarok nagyon belemagyarázni -hiszen úgyis mindenki azt és úgy eszik ahogy akar-, csak néhány dolog.
Az, hogy például az emberek 7%-a érzékeny a gluténre még nem azt jelenti, hogy a többi 93% -nak "tökéletesen" megfelel. Az csak egy dolog, hogy nem okoz mindenkinél olyan komoly, súlyos, hirtelen tüneteket.
Az emberek többségét pl. a hús vagy a tejtermékek sem "ütik ki" egyik napról a másikra, akkor vajon ezek is jók?
(bizonyos mértékig én sem tolerálom jól a glutént (gliadin), de nálam nem okozott olyan heves bélrendszeri tüneteket "csak" bőrproblémákat)
A másik:
Azt mondják, hogy mindenkinek más étrend felel meg.
Ebből én nem arra következtetnék, hogy az emberek szervezete/emésztőrendszere másképp működik, hanem inkább arra, hogy a hosszú évek, évtizedek alatt a különféle étkezési szokássokkal mindenki egy kicsit másképp cseszte szét a testét. -ezért valaki ezt, valaki amazt emészti nehezebben ill. könnyebben.
Persze biztos vannak egyéni különbségek (amit az élőhelyek is befolyásolhatnak) de szerintem koránt sem akkorák, hogy míg az egyik ember a hústól, a másik a tejtől, a harmadik a gabonától, a negyedik meg esetleg a nyers kajától érezze jól magát.
Nem azt akarom mondani, hogy mindenki kizárólag 100%-ban csak nyerset egyen (mert lehet hogy az átálláshoz egy élet is kevés) de ilyen nagy eltérések azt gondolom nincsenek.
Arctic!
Veled nem akarok vitába szállni, hiszen erről teljes máshogy gondolkodunk, de az, hogy egyetlen étel sem ellenség az meg énszerintem egy baromság.
Ha így van próbálj meg mondjuk hamburgeren meg szalonnán élni. -kíváncsi lenném az eredményre.

(direkt írtam ilyen szélsőséget)
Tudom, erre azt szoktad mondani, hogy azért ez már szerinted sem jó, de akkor mégis csak van különbség étel és étel közt? -mert ha mindegy, és "tudjuk a helyünket a világban", akkor ugyebár ezek sem ártanánk.
Vagy csak egy bizonyos szintig számít utána már nem lényeges mit eszünk? -na ne.
De inkább nem is menjünk bele, mert ahogy "ismerlek" az ilyen kaja okozta ártalmakra is lenne valami jó kis magyarázatod.

További szép estét!