80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 23., csüt. 19:11

Kedves Laci barátom!

Egy:
Megnyugtathatlak! Egészen biztosan állíthatom, hogy nem vagyok hipohonder. :D -hiába is szeretnéd azt hinni, bocs de ezt az örömet most nem szerzem meg. (a hipohonderség nem itt kezdődik)

Kettő:
Ha figyeltél, már többször írtam, de a kedvedért leírom még egyszer.
Amit teszek azt azért teszem mert én is így látom jónak, s még véletlenül sem azért, hogy bárkit is kövessek, vagy bárkinek is a kedvében járjak. -oké tesó? Ha valakit csak ez hajt, annak én nem sok értelmét nem látom.

Három:
Már megbocsáss de hadd döntsem el én, hogy mit csinálok! -nagy gyerek vagyok már. :D -amúgy sokat szoktam énekelni (meg fütyörészni is) pl. munka közben (ha más nem nagyon hallja :D ), ha hiszed ha nem.

Írtam már neked, hogy ne igyál sörikét, borikát, meg Jager-t, a szalonkához, kolbászhoz, vagy bármihez? :hmm: Szerintem nem nagyon. -na látod. Miattam aztán annyi szemetet pakolhatsz magadba , amennyit csak nem szégyellsz.

Amúgy szerintem nem ártana jobban utánanézned ennek a témának mielőtt még ilyen értelmeseket nyilatkozol róla.
Ha jól emlékszem többször panaszkodtál már itt arról, hogy milyen kiba... szarul alszol. -talán e miatt sem ártana ezen a téren körülnézni.

És végül! :D
Ha van még, löktyé má nekem is abbu az izébü tesó! Hadd mulassunk! Egyszer élünk! -nem igaz? :lol:
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 23., csüt. 21:09

RAtti írta:Kedves Laci barátom!

Egy:
Megnyugtathatlak! Egészen biztosan állíthatom, hogy nem vagyok hipohonder. :D -hiába is szeretnéd azt hinni, bocs de ezt az örömet most nem szerzem meg. (a hipohonderség nem itt kezdődik)

Kettő:
Ha figyeltél, már többször írtam, de a kedvedért leírom még egyszer.
Amit teszek azt azért teszem mert én is így látom jónak, s még véletlenül sem azért, hogy bárkit is kövessek, vagy bárkinek is a kedvében járjak. -oké tesó? Ha valakit csak ez hajt, annak én nem sok értelmét nem látom.

Három:
Már megbocsáss de hadd döntsem el én, hogy mit csinálok! -nagy gyerek vagyok már. :D -amúgy sokat szoktam énekelni (meg fütyörészni is) pl. munka közben (ha más nem nagyon hallja :D ), ha hiszed ha nem.

Írtam már neked, hogy ne igyál sörikét, borikát, meg Jager-t, a szalonkához, kolbászhoz, vagy bármihez? :hmm: Szerintem nem nagyon. -na látod. Miattam aztán annyi szemetet pakolhatsz magadba , amennyit csak nem szégyellsz.

Amúgy szerintem nem ártana jobban utánanézned ennek a témának mielőtt még ilyen értelmeseket nyilatkozol róla.
Ha jól emlékszem többször panaszkodtál már itt arról, hogy milyen kiba... szarul alszol. -talán e miatt sem ártana ezen a téren körülnézni.

És végül! :D
Ha van még, löktyé má nekem is abbu az izébü tesó! Hadd mulassunk! Egyszer élünk! -nem igaz? :lol:

Akkor is szarul aludtam amikor annyi gyümit ettem amit Te 1 év alatt nyomsz le:) nem azon múlik sajna:(

okés tesó mindenki azt csinál amit akar:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 23., csüt. 21:24

Laci nem mondta senki, hogy a gyümölcs önmagában megoldja a problémákat.
Sőt ha ez pl olyan kajákkal találkozik mint mondjuk a tatárbifsztek, bécsi szelet hegyek stb. akkor még az is megeshet, hogy csak ront a helyzeten.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 23., csüt. 21:25

Véget ér lassan a szűkös téli félév, s jönnek sorba a finomnál finomabb nyersek.

Aki tud, most dinnyézzen, ez jót lök a kielégülésen tél végén.
Lehet venni finom zöldbelű dél amerikai dinnyéket. Nem olcsó, de egyet-egyet engedjünk meg most, mert már unhatjuk a banánt, s narancsokat.

Spárga lassan indul.
S úgyszintén indul a primőr szezon, lesznek zsenge karalábék, répák, és friss zsenge, illatos, ízes zöldek. Csíráztathatunk ilyenkor, mert ilyenkor a legerősebb a hatásuk.
Sajna gyümik még 2 hónapig szinte ugyanazok lesznek, de ilyenkor koncentráljunk a gyümiken kívüli nyers, friss, primőr vegetáliákra, együnk majd sok nyers zöldet és zöldséget.
Ehetünk kis datolyát is hetente.
Akinek van kertje lassan hajtathat fólia alatt cuccokat.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 23., csüt. 22:05

RAtti írta:Laci nem mondta senki, hogy a gyümölcs önmagában megoldja a problémákat.
Sőt ha ez pl olyan kajákkal találkozik mint mondjuk a tatárbifsztek, bécsi szelet hegyek stb. akkor még az is megeshet, hogy csak ront a helyzeten.

azokat 1 nap késéssel eszem nem vagyok amatör:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: atill » 2012. feb. 24., pén. 10:53

RAtti írta:Szia Atill! -igazán köszönöm! :D
Ha még részletesebben írtad volna, az sem lett volna baj! :D

Jelenleg ilyen heti-kétheti 24 vagy 36 órás böjtben gondolkodom. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezek a fejfájások, szédülések (amikről Te is írtál) vajon sokadik böjtölés alkalmával is jelentkeznének-e.

RAtti, szivesen. Kérdezz, ami érdekel, írhatok részletesebben is :)

A fejfájások meg szédülések aztán eltűnnek, 3-4 alkalom után az egynapos böjt már nem jár semmiféle kellemetlenséggel, sőt, teljesen természetessé válik. Mindaddig az is marad, míg az ember rendszeresen csinálja :) Aztán ki-ki hagy heteket, meg hónapokat, és visszacsúszik a mocsárba :) Na, nem olyan tragikus ez, nagyban függ attól, hogy közben miket eszik az ember. Szerintem a legrosszabb dolgok ilyen szempontból a mesterséges adalékok, ízesítők, tartósítók és a gyógyszerek (amikor gyógyszer szedése után tartottam böjtöt, akár ha hónapokkal később is, mindig nagyon erős "kémia" szagú, orrfacsaró vizeletem volt). Amikor ezek mosódnak ki, valószínű a fejfájás.

Különben, az a véleményem, hogy böjttel sokkal intenzívebben és gyorsabban lehet gyógyulni, mint a 811-el. Akinek az útmutatását én követtem, azt állítja, hogy 21 napos vízböjttel minden (!) testi baj kigyógyítható. 21 nap alatt tudja a test az összes régi lerakódást, ki nem hevert betegség-maradékot kipucolni magából. Ez alatt az idő alatt sorra jelentkeznek ezeknek a régi betegségeknek a tünetei, felgyorsítva, időben visszafelé. Mondjuk az ember hirtelen influenzás lesz (olyan tüneteket produkál), aztán másnap reggelre ez hipp-hopp eltűnik. Szóval mindenkinél egyedi a dolog lefolyása, és azért jó ezt tudni, hogy ne ilyedjen meg közben az ember, ne zavarodjon össze a sok különböző irodalomtól, és tartson ki. De én még nem csináltam 21 naposat, úgyhogy ne szónokoljak róla ennyit :) Mindenesetre nagyon hitelesnek tartom az illetőt, akitől ezeket tudom és jónéhányan alá is támasztották, akik az ő módszerét követték.

Na, együnk egy kis narancsot :)
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: atill » 2012. feb. 24., pén. 10:57

borcsok1 írta:január közepén voltam a munkatársakkal sielni,de igazából délbe bementünk a hüttébe és másnap reggel 7-kor jöttünk ki aadig ment a sör+jager,elfogyott ( 5 voltunk) 60 sör 3 liter pálinka 3 liter Jager bor,miegymás tatárbifsztek,bécsi szelet hegyek stbs.

borcsok, ez igen, hát te maga Superman vagy! :D :D :D
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 24., pén. 18:16

Rendeljünk a zöldséges ismerősünktől a nagybaniról sárgadinnyét. 1 kartonban 5 db van, kb. 1,2 kg –osak. Kg ára 500 Ft körülre jön ki, s így szerintem már megfizethető. 2-3 napra elég adag.
Ma vettem egy kartont, és megeszek ma 3 dinnyét.
Ugyanígy ha másból is rendelünk kartonnal, akkor az is olcsóbb. De ki is lehet menni a nagybanira. Vidékiek heti egyszer kimehetnek és bevásárolhatnak a hétre. Főpiacokon érdemes menni, hajnalba, munka előtt megjárjuk.

VE.
Bő, változatos gyümi és zöld.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 24., pén. 18:49

Vigyázni kell a hosszabb böjttel, mert komoly egyensúlyzavart adhatnak. Én 14 napos böjtöt terveztem több 3 és egy 5 napos vízböjti tapasztalat után, és sajna nem sikerült. A 11-edik nap össze vissza kattogott a szívem és mellkasi nyomást éreztem elég tartósan, ezért leálltam. Lehet hiba volt, de már nagyon gyenge voltam és a 8. naptól már nem esett jól a dolog. Az lehet hiba egyébként, hogy beöntöttem minden nap és káli teával hajtattam magam. Ugyanis a természetben nincs hajtó lé és nincs beöntés sem. A következmény pedig az volt, hogy kb. 1,5 hónapig rehabilitáltam magamat mire rendbe jöttem.
Úgyhogy csak azt akartam mondani, a hosszú böjtöt azt körültekintően és nem, ha belehalok akkor is megcsinálok x napot alapon kell csinálni.
Kicsit ekkor el is ment a kedven a böjttől, de persze ez nem jelenti azt, hogy helyes volt a lépésem. Ugyanis az embernek 0 böjtön elvileg 50-70 napig elvileg bírni kéne a böjtöt, de e fölött már életveszélyes.
Továbbra is az a véleményem, hogy a böjt fantasztikus jó dolog, és kellene is élnem vele, csak marhára szeretek enni gyümiket és nyers cuccokat, és nehéz rávenni magamat, pedig most van a szezonja.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 24., pén. 21:12

Helló!
Itten mindenkinek igaza van.
De azért rátok fér egy kis esti elmélkedés.
Böjt alatt ez kifejezetten gyógyító:
http://kovigabor.tulelo.hu/
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 24., pén. 21:20

Atill!
Ez szerintem inkább szellemi próba, nem annyira testi. A test az egyszerűséget, majdnem egyhangúságot szereti. A "kilengés" lehet egy kis könnyebbség a léleknek, de ez a könnyebbség, szó szerint is könnyít a lelken, vagyis a lélek töménységét, acélosságát puhítja, tömegét koptatja, fogyasztja. Nem ad, hanem elvesz. Azt a téves ábrándot ülteti el bennünk, hogy bármikor megtehetjük, hogy egy kellemetlenséget megszakítsunk, mikor tetszik. Csakhogy a való világban ez nem így működik. Ez a gyengék mentsvára. Vagy igen, vagy nem. Is nincs. Ezt én ma már tudom. Kellett hozzá 64 és fél év.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 24., pén. 21:21

Szia Atill!

Kösz! -máris élek a lehetőséggel! :D

Igazából már régebben is kacérkodtam a böjt gondolatával, de amikor 50 kiló alatt van az ember akkor igencsak meggondolja. -bár az is lehet, hogy pont ez segített volna.
Most már úgy néz ki hogy megmarad (remélem) ezt a mostani kb. 57-58 körüli súlyt. -ami azért még mindig nem valami sok. (172 a magasság)
Ez a visszaszedett súly döntően a főtteknek köszönhető, de most már legalább sikerül tartani nyersekkel is. -már csak innen kellene előrelépni.
(tavaly előtt ősszel amikor már nagyon lefogytam a nyerseken, pár hónapra visszaálltam kb. 40-50%-ban a főttekre, így jött vissza 8-10 kiló)

Nem titkolt szándékom a böjttel többek közt a súlynövelés is.
Szóval a kérdésem, hogy te ezzel kapcsolatban tapasztaltál-e valami érdemlegeset? -sok böjttel foglalkozó ajánlja a fogyni vágyók mellett azoknak is akik épp a tömegüket szeretnék növelni.
Néha elgondolkodom azon, hogy a nyers kaja sajátossága, hogy elég nehéz rajta hízni, vagy inkább az emésztőrendszer nincs még olyan állapotban, hogy megbirkózzon a feladattal. -valószínű, hogy egy kicsit ez is az is. A nyers koszt sem éppen az a nagyon gyorsan hizlalós fajta, és a bélrendszernek is sok időbe telhet míg felnő a feladathoz. -ha minden igaz a böjtölés ezen is segíthet.

Azt én is elképzelhetőnek tartom, hogy a böjt, jobban, ill. gyorsabban gyógyít mint pl. a 811, de szerintem az lenne az igazi, hogy amit a böjtöléssel "megtisztítunk", azt ha lehet ne is "koszoljuk" össze.
Bár a "koplalás" terén nincs nagy gyakorlatom, de szerintem a 811-en sem ártana néha 1-1 napos böjtöket tartani. -legalábbis eleinte.
Mert akárhogy is figyelünk, akkor is lehetnek hibák, és az ételek sem mindig a legjobb minőségűek.

Talán bele lehetne "gyúrni" Graham könyvébe is egy kicsit pl. Paul C. Bragg "A böjt csodája" című irományából. -vagy valami hasonlóból.
Bár ha belegondolok a sima nyersevést is nagy ellenkezés fogadja, vajon ehhez mit szólnának a mai világban? :roll: -pedig egyik sem éppen új dolog.

Többen azt ajánlják, hogy böjtölés alatt lehetőleg minél többet pihenjünk, ezzel is támogatva a szervezet munkáját.
Te hogy tapasztaltad, van ennek különösebb jelentősége, vagy ha van erőnk és jól vagyunk akkor könnyebb munka, mozgás is belefér? -így egy kicsit gyorsabban telik az idő, s az ember nem csak a holnapot várja. :D

És végül:
Ismert ember a Te "tanítód" (esetleg jelentek-e meg könyvei) vagy magánszemélyről van szó?

Kösz a válaszokat!

Szép estét! :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 24., pén. 22:23-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 24., pén. 21:47

Iván én is hasonló cipőben járok, valljuk be szeretek enni, és eléggé nehezen vesszem rá magam a koplalásra.
Viszont sokat (szinte kizárólag csak jót) olvastam már róla, s egy kicsit kíváncsi is vagyok, vajon mi igaz mindebből. :roll:
Mindenképp csak rövidebbekben (egy-másfél napos) gondolkodom, egyenlőre ennyi is bőven elég lenne. :D -annyira azért nem akarom túlzásba vinni ezt az egész "kajás" dolgot.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 25., szomb. 11:29

Én úgy hallottam (bár nem szoktam böjtölni), hogy az 1 napos böjt nem sokat ér, mert 2. naptól kezdődnek a lényeges tisztulási folyamatok. 1 nap még az anyagcserének is kevés, hogy takarékos üzemmódba kapcsoljon.
De ne legyen igazam! :)
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 25., szomb. 11:31

5-7 napos böjtig az nem veszélyes, kezdő is csinálhatja. Utána kell már a böjti tapasztalat, vagy vezetés.
Rövid böjtnél 1-3 nap, nem kell tartalékolni az energiákat, de e felett a böjt az visszafogást jelent. Ami nyugalmat, lelassult élettempót kíván meg, de nem ágyfekvést. 4.-5 napig sok lehet a súlyvesztés, utána a test takarékos üzemmódra kapcsol a súlyvesztés már nem kg-okban mérődik, és a táplálékfelvétel beszüntetésének hatására a test hozzálát a takarításhoz, és a zavart funkciók kijavításához.
smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10