atill írta:Arctic,
pusztán kíváncsiságból kérdezem: ezeket a dolgokat olvastad/hallottad/tanultad vagy tapasztalod is őket?
Arctic írta:atill írta:Arctic,
pusztán kíváncsiságból kérdezem: ezeket a dolgokat olvastad/hallottad/tanultad vagy tapasztalod is őket?
Természetesen tapasztalom. Nem bonyolult. Pici odafigyelés elég.
RAtti írta:Amúgy szerintem felesleges is ezen rágódni, egy kis odafigyeléssel könnyen megkülönböztethető az igazi éhség, s ha ezt érezzük hát együnk.
RAtti írta:Sziasztok! -szia Atill!
Annyit tennék még hozzá az étkezés "gyakorlati" részéhez, hogy szerintem érdemes egy kicsit figyelni arra is, hogyha reggel abszolút nem eszünk semmit akkor "aránylag" könnyű megállni, hogy délelőtt (akár délig is) kihúzzuk kaja nélkül.
Ennek viszont az a kis "veszélye" van, hogyha a napi kalóriát/energiát délután kezdjük el felvenni akkor a vacsi könnyen túl nagyra, vagy későire sikerülhet, s eztán persze másnap reggel ismét nem kívánunk semmit. Ebben még közbejátszhat az is, hogyha az ember napközben lefoglalja magát akkor még a valódi éhséget sem fogja figyelembe venni. (szerintem ha az ilyenkor jelentkező éhségre nem figyelünk, elnyomjuk, és az elmúlik, az nem feltétlen azt jelenti, hogy ez nem volt valós, csak a napi teendők előbbre voltak a rangsorban)
Estére mikor már lecsendesednek a dolgok, lassul a hajtás, csökken a "fesz" akkor az éhség újra jelentkezik, de már "erőszakosabban" és kéri a jussát, és nem fogjuk beérni egy almával.
Persze egy kis akaraterővel ellent lehet állni az esti nagy evészetnek, (nincs is ezzel gond) de ha délelőtt se eszünk, meg már késő délután sem akarunk, akkor ismét csak a sokat emlegetett testsúly kerül veszélybe.
Az egyik fél szerint a szervezet délig tisztul. Általában ők nagyobb vacsit engednek, s eztán nem csoda, hogy a szervezet egész délelőtt takarít. (nekem ez nem igazán szimpi, mert amíg a gyomorban kaja van addig nem lesz igazi pihenés)
A másik fél azt mondja, hogy este lehetőleg már ne, így viszont reggel gond nélkül tudnak enni akár nagyobb adagot is. Ez utóbbit talán kicsit nehezebb betartani, mert ha napközben valamiért kimarad a kaja akkor könnyen áttolódik estére. -és indul az ördögi kör.
Azt gondolom, itt is valahol középen van a igazság.
(ezek csak az én tapasztalatim, a többi emberkénél nem biztos, hogy így működik)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 100 vendég