80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 6., hétf. 14:31

Laci, Arctic!
A felhozott témákban nem fogunk egyetérteni, azért, mert az a megállapítás, hogy az idő csak folyamatokban létezik abszolút támadhatatlan. Már elérték, hogy az idő "megálljon", de ehhez igen nagy hideget kellett előállítani. Ezért is relatív. A relativitás lelki téren a legszembetűnőbb. Sokszor, a nehéz küzdelmes élmények közben cammog, ha valami igen élvezetes és rendkívüli élményben van részünk, pedig rohan az idő. Mondja a sláger...
Az a felvetés, amiről beszélsz (Laci) az is teljességgel lelki megközelítés, nem pedig egzakt. Ha az ember abszolút rendszert magyaráz, ennek nincs helye. Éppen az mutatja, mennyire lelki és relatív az idő, de a folyamatokban mennyire konkrét és megfogható, hogy az atomi folyamatokban is fellelhető ugyanez a szabály. Ahhoz, hogy megértsük a világot, mindenképpen folyamatban kell látni. Az ember kultúrája, életformája és gondolkodása nehezen fogja fel ezeket a törvényeket. Az élet szabálya, hogy élj! Azt elfogadni, hogy 20 éves korodban is látható a valószínű vég, szinte elképzelhetetlen. Ezért az ember különféle vallásokat, filozófiákat képezett, hogy ezt az elviselhetetlen tényt valahogyan elnyomja, vagy legalább is elodázza.
Azok a próbálkozások, melyek a földi lét alsóbbrendűségét hivatottak hirdetni, mind emiatt sikeresek az emberek körében. Többek között az egészség fontosságának háttérbe szorítása is ezek közé tartozik. Akkor tudjuk elfogadni, hogy egyszer vége lesz az életünknek, ha nem hiába élünk. Minden gondolatunkat és tettünket az élet értelmes, tartalmas leélésére kell fordítanunk, és ezzel a vég egy kiérdemelt, megszolgált, természetes történése lesz minden értelmes embernek. Nem kell félni a haláltól, ha van, akit itt hagyhatunk, hogy folytassa, amit elkezdtünk, ha van, amit a végelszámolásnál javunkra írhatunk, ha mindent megtanultunk a világról, magunkról, szeretetről, munkáról, segítésről, együttműködésről. Soha nem gondoltam másként, csak mostanában fogalmazom meg magamnak. Csak az értelmes élet fejeződik be értelmesen. Rengeteg értelmetlen és sajnálatos halált látunk. Emberként, csak értemmel, tiszta ésszel, tisztelettudóan, drogok és műmámorok nélkül, erőszak és gyűlölet nélkül, a természettel összhangban, nemzetünk, földünk szolgálatában, hazugság, és megvetés teljes kizárásával élhetünk.
Mindez nem volna olyan fontos, ha eddig az emberiség értelmesen élt volna. Minél rosszabb a helyzet, annál nagyobb szükség van az értelemre.

"Nem lehet hogy kicsit túl van spilázva a dolog,élni kell az életet,örömmel boldogan,a legtöbbet kihozva belőle,mert ugye a végcél az hogy mind tovább és tovább fejlődjünk etc etc,amibe Gabi bá annyi energiát belerak honlapot tart fenn,10-szeres Háború és Béke hosszúságú esszéket írogat helyette faszább lenne ha egy madáretetőt összeütne hasznosabb lenne a világmindenségnek is:)"
Az olvas, aki ért és tud. Az ír, aki akar és tud, és van miről írnia. Akinek nincs gondolata, annak élete sincs.

"Kinek kell szolgálnia és kit? Csak ha azonosítod magad egy picinyke testtel .."
Az élet nem szenvedés, mert akkor tényleg jobb elmenni a hádészbe. Az élet szolgálat. Csak akkor van értelme. Hamvas valami ilyet írt és ez az én mottóm is: "Szenvedés nélkül az életnek nincsen semmi értelme.." De ez nem azt jelenti, hogy szenvedni KELL, hanem azt, hogy a szenvedés nem csökkenti az élet értékét, legfeljebb növeli. Aki nem tud, vagy abba született, hogy nem kell neki szenvednie, elmegy olyan helyre, ahol szenvedhet és talán értelmetlenül meg is halhat. Ez a legnagyobb pazarlás értelemmel és lélekkel, amit az ember elkövet. Nem önmagával, hanem az emberi szellemmel. A szenvedés nemesíti a lelket, de az oktalan szenvedés és ebbe az egészségtelen élet is beletartozik, csak azt mutatja, hogy az ember még nem nőtt fel saját küldetéséhez.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 6., hétf. 15:46

Az idő egy viszonyítási rendszer csupán az események egymásutánjának észlelésére. Nem abszolút tényező. A tér-időben így észlelünk, azon túl meg az egymásutániság egyidejűséggé válik, és az idő (múlt-jövő-emlékezet-kivetítés) eltűnik. Mindössze ezt értjük az alatt, hogy "idő nem létezik". Az álombéli alakok és események is "léteznek", amíg az álom viszonyítási rendszerében tapasztalunk. Az álom végével mindezek eltűnnek.

"az oktalan szenvedés és ebbe az egészségtelen élet is beletartozik, csak azt mutatja, hogy az ember még nem nőtt fel saját küldetéséhez"

Az "egészségtelen/egészséges élet" csak szubjektív teóriarendszer.
Az oktalan szenvedés valójában ezekkel a szubjektív rendszerekkel való azonosulás következménye.
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 6., hétf. 20:41

Stoner írta:Laci, Arctic!
A felhozott témákban nem fogunk egyetérteni, azért, mert az a megállapítás, hogy az idő csak folyamatokban létezik abszolút támadhatatlan. Már elérték, hogy az idő "megálljon", de ehhez igen nagy hideget kellett előállítani. Ezért is relatív. A relativitás lelki téren a legszembetűnőbb. Sokszor, a nehéz küzdelmes élmények közben cammog, ha valami igen élvezetes és rendkívüli élményben van részünk, pedig rohan az idő. Mondja a sláger...
Az a felvetés, amiről beszélsz (Laci) az is teljességgel lelki megközelítés, nem pedig egzakt. Ha az ember abszolút rendszert magyaráz, ennek nincs helye. Éppen az mutatja, mennyire lelki és relatív az idő, de a folyamatokban mennyire konkrét és megfogható, hogy az atomi folyamatokban is fellelhető ugyanez a szabály. Ahhoz, hogy megértsük a világot, mindenképpen folyamatban kell látni. Az ember kultúrája, életformája és gondolkodása nehezen fogja fel ezeket a törvényeket. Az élet szabálya, hogy élj! Azt elfogadni, hogy 20 éves korodban is látható a valószínű vég, szinte elképzelhetetlen. Ezért az ember különféle vallásokat, filozófiákat képezett, hogy ezt az elviselhetetlen tényt valahogyan elnyomja, vagy legalább is elodázza.
Azok a próbálkozások, melyek a földi lét alsóbbrendűségét hivatottak hirdetni, mind emiatt sikeresek az emberek körében. Többek között az egészség fontosságának háttérbe szorítása is ezek közé tartozik. Akkor tudjuk elfogadni, hogy egyszer vége lesz az életünknek, ha nem hiába élünk. Minden gondolatunkat és tettünket az élet értelmes, tartalmas leélésére kell fordítanunk, és ezzel a vég egy kiérdemelt, megszolgált, természetes történése lesz minden értelmes embernek. Nem kell félni a haláltól, ha van, akit itt hagyhatunk, hogy folytassa, amit elkezdtünk, ha van, amit a végelszámolásnál javunkra írhatunk, ha mindent megtanultunk a világról, magunkról, szeretetről, munkáról, segítésről, együttműködésről. Soha nem gondoltam másként, csak mostanában fogalmazom meg magamnak. Csak az értelmes élet fejeződik be értelmesen. Rengeteg értelmetlen és sajnálatos halált látunk. Emberként, csak értemmel, tiszta ésszel, tisztelettudóan, drogok és műmámorok nélkül, erőszak és gyűlölet nélkül, a természettel összhangban, nemzetünk, földünk szolgálatában, hazugság, és megvetés teljes kizárásával élhetünk.
Mindez nem volna olyan fontos, ha eddig az emberiség értelmesen élt volna. Minél rosszabb a helyzet, annál nagyobb szükség van az értelemre.

"Nem lehet hogy kicsit túl van spilázva a dolog,élni kell az életet,örömmel boldogan,a legtöbbet kihozva belőle,mert ugye a végcél az hogy mind tovább és tovább fejlődjünk etc etc,amibe Gabi bá annyi energiát belerak honlapot tart fenn,10-szeres Háború és Béke hosszúságú esszéket írogat helyette faszább lenne ha egy madáretetőt összeütne hasznosabb lenne a világmindenségnek is:)"
Az olvas, aki ért és tud. Az ír, aki akar és tud, és van miről írnia. Akinek nincs gondolata, annak élete sincs.

"Kinek kell szolgálnia és kit? Csak ha azonosítod magad egy picinyke testtel .."
Az élet nem szenvedés, mert akkor tényleg jobb elmenni a hádészbe. Az élet szolgálat. Csak akkor van értelme. Hamvas valami ilyet írt és ez az én mottóm is: "Szenvedés nélkül az életnek nincsen semmi értelme.." De ez nem azt jelenti, hogy szenvedni KELL, hanem azt, hogy a szenvedés nem csökkenti az élet értékét, legfeljebb növeli. Aki nem tud, vagy abba született, hogy nem kell neki szenvednie, elmegy olyan helyre, ahol szenvedhet és talán értelmetlenül meg is halhat. Ez a legnagyobb pazarlás értelemmel és lélekkel, amit az ember elkövet. Nem önmagával, hanem az emberi szellemmel. A szenvedés nemesíti a lelket, de az oktalan szenvedés és ebbe az egészségtelen élet is beletartozik, csak azt mutatja, hogy az ember még nem nőtt fel saját küldetéséhez.

Nincs értelmetlen halál sem,annak aki elment így,ennyit akart itt lenni,ennyi elég volt neki,hogy tanuljon,fejlődjön,megtapasztaljon valamit,és az sem kizárt,hogy ezt anno előre el is volt tervezve.Értelmes ,és értelmetlen élet is relatív ami neked értelmes( több ezer percet eltölteni Csendes Donyni eposszal amibe 2000-szer be lehet kostólgatni,és egy végeláthatalan hömpölygő párbeszédé alakitani) másnak meg egész más ezidő alatt mondjuk meghallgatja Luciano Pavarotitt 2 korsó sör mellett és megnéz egy Barca-Reált,mitől lenne ez értelmetlenebb?:) de minden mondatba lehetne valamit találni de igazából semmi értelme nincs.Egyszerűen lényegretőrően kellene fogalémazni Te barom ne egyél almaecetet mert méreg ezért és ezért,ne zabáld a mézet mert nem jó ezért meg ezért etc etc,ezt a vonalat kellene erőltetni Gabi bá,hatalmas szaktudás van mögötted amit úgy tudsz a legjobban átadni hogy prózaian röviden,tömören velősen megfogalmazod,hogy egy óvódás is megértse,ebben van a Te erőd, a Viktor Hugó-i,és Jókai Mór féle leírásokat egy épületről 50 oldalban hagyd meg másoknak:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 7., kedd 14:21

Üdv . Stoner!
Elolvastam ezt a hatalmas alkotást. Most már kezdem érteni, hogy miért nem olvassák az emberek az írásait. Van egy szép, ősi, magyar nyelvünk /mely ugyanúgy elpusztíthatatlan, mint a népünk/, tömören, lényegre törően, érzelmekben gazdagon, félreérthetetlen módon, ki tudja fejezni gondolatainkat, érzelmeinket. Miért kell Hamvas Béla gondolatait ráerőszakolni másokra. Ő is több évtizedes könyvtári olvasás után vetette papírra /MP3-4-6-8 stb./ formátumban a régi nagyok tudását, elképzelését, felfogását. Tehát összetömörítette a sok ezer könyv mondanivalóját, ezért nehezen olvasható Hamvas. Stoner ugyan ezt csinálja a Hamvas könyvekkel. Ezért vannak ezek a soha véget nem érő, összetett mondatok, ahol már régen elfelejtettük, hogy mit is akart mondani az elején. A saját fejlődése így nehezen fog előre jutni, mivel gátolják mások gondolatai, elképzelései. Sok tudós esetében is ez a probléma, a megszerzett tudás akadályozza a továbblépésben. Egy orvos miért nem tud másként gondolkozni? Mert a megszerzett tudásvilágba nem illik bele más, esetleg haladóbb elképzelés. Egy feltalálói fórumra hívtak meg /befektető reményében/, ahol ott volt az ország befektetői krémje, az akadémia minden elérhető címet megszerzett „tudósai”. A bemutatott működő találmányt, a tudós, saját szemével sem hitte el, mivel nem illett a tanult és tanított dogmákba, ezért üvöltve kirohant a teremből. Ha a saját gondolataimmal egy korszakváltó felfedezésre jutok, elég egy könyv elolvasása és visszaesek a gödörbe és kezdhetem elölről.
Nem értem, hogy kit és mit akar szolgálni? „Szabad akaratából leszületett” megoldandó feladatra, fejlődésre, de ez már ezotéria ugye? Tehát az fejlődés, ha az állatot nem azért nem öli meg, mert nem szereti, hanem azért nem mert felismerte az élet és az univerzum törvényeit. Ettől kezdve ezt nem betartani kell, mivel ez evidensé válik.
Nem akarom tovább húzni az időt és vissza a 811-hez. Remélem meggyőzte a tömény repceolaj és dió, mivel a testnek komoly fűtőanyagot és energiát szolgáltatott, ezért bírta a hideget és volt ereje dolgozni. De ez már nem 811! Ha mindennap az erdőn dolgozna és a rönköket húzkodná másokkal, hamar rájönne mi ad erőt hozzá, a narancs vagy a dió?! Ez csak egy meglátás részemről.
Remélem sok félreértelmezhető gondolatot hagytam hátra, de ez nem probléma, viszont fontos, hogy ezek a saját gondolataim!
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: luxb » 2012. feb. 7., kedd 16:51

Segítségeteket kérem a következőben:
Hogyan jutok természetes úton megfelelelő (szerves?) Lítiumhoz?
A betegségem miatt van rá szükségem.Most Lítiumos gyógyszert szedek ,de én nem hiszek a pirulákban,sőt károsnak tartom őket. :|
luxb
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 7., kedd 20:43

Szia István!

Bocs nem akarok belebeszélni, de szerintem a diót inkább valamilyen aszalt gyümölccsel kellene összehasonlítani (pl. datolya, füge, sárgabarack) és nem naranccsal. -nem egy kategória a kettő.
Igaz, hogy az aszaltak után szomjasak leszünk, de a dió után is. (és így még akár lehet 811 is ha az arányokat nézzük)

Lux!

Sajna én nem ismerek magas litiumtartalmú kaját.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 7., kedd 21:41-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 7., kedd 20:58

luxb írta:Segítségeteket kérem a következőben:
Hogyan jutok természetes úton megfelelelő (szerves?) Lítiumhoz?
A betegségem miatt van rá szükségem.Most Lítiumos gyógyszert szedek ,de én nem hiszek a pirulákban,sőt károsnak tartom őket. :|

A lítium a természetes élettani folyamatokban nem játszik szerepet, és enyhén mérgezőnek tartják. Ezért ha gyógyszerként használják, a vérben lévő koncentrációját rendszeresen ellenőrizni kell.Mániás deopresszió gyógyítására használják ételben nem játszik szerepet egy ételben sincs jelentős mennyiségben.
Egyébként a lítium előfordul táplálékainkban (hal, tejtermékek, tojás, krumpli, zöldségek).
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 7., kedd 21:40

A diófélékhez még annyit, hogy azért is van nagyobb "fűtőhatása" mert magas a fehérjetartalma.
A szervezetben létezik egy termogenezis-nek nevezett "jelenség", ami nagyjából azt jelenti, hogy a szervezet mennyi energiát használ fel a táplálék megemésztéséhez.
100 kalóriányi fehérje megemésztésénél kb. 25 % fordítódik ennek a fehérjének a feldolgozásra.
Szénhidrátnál ez kb. 10%, zsírnál 4% körül van.
Tehát 100 kalóriányi fehérjéből durván 75, szénhidrátból 90, zsírból 96 kalória marad meg. -a többi elégett az emésztés során. Lényegében a kalória megmaradt csak mindjárt átalakult hővé, ahelyett hogy mondjuk növelte volna a szírpárnánkat.
Ezért is szeretik jobban pl. a fogyókúrázok a sok fehérjét, mert sokkal több energiát igényel a szervezettől a megemésztése, és ezért kevésbé hizlal.
Megfigyelhető, hogy egy sok húst, vagy más magasabb fehérjetartalmú kaját evő embert gyakran veri a víz. -jobban ég benne a "kazán". (emlékszem rá még régebben estefelé edzés után kanalaztam a tejsavófehérjét /jó kis csokis, vaníliás :D / akkor este szinte mindent ledobáltam magamról)
Illetve még elmondható, hogy minél bonyolultabb, nehezen emészthetőbb dolgokat eszünk, a szervezetnek annál több energiát kell mozgósítani az emésztéshez. - a gyümölcs (főleg a lédúsabbak) meg szinte alaplángon emésztődik, (és nem is jön belőle olyan "vastagon" az energia mint a töményebbekből). -télen ez ilyen szempontból talán kicsit hátrány.
(viszont ha valaki nem eszik feleslegesen sok fehérjét, akkor lényegesen kevesebb kalóriával is beérheti, és a emésztőrendszert is jobban kíméli)
A zab fehérjetartalma 14-15%, a rizsé 8, többek közt ezért tartják a zabot melegítő hatásúnak. -míg a rizst semlegesnek mondják.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 7., kedd 23:43

Szia Ratti!
A hozzászólásra reagáltam.
Szerinted mi adta a fűtést és energiát?

Tegnap előtt pl. kutya hidegben kb 6 órát a jégen, jeges földön favágással (motoros fűrésszel, ami rendre kicsorbult a jeges fában) töltöttem. Vakulásig dolgoztam, az autótól legalább 30 méterre, azután talicskáztam a rönköket az autóig, ahol felemeltem és a raktérbe tettem. Este fél hétre értem haza. Másnap délelőtt pakoltam be a fát a házba, ugyanúgy kiemelve a jó nedves rönkszeleteket, és még fűrészeltem a vékonyabbakat. Mindezt pénteken a reggeli turmix+ 3 óra múlva 4 paradicsom, repceolaj, pirospaprika, marék dióval. Kb 6-kor az autóban ettem egy narancsot. Nem voltam éhes, és akkora durungokat emeltem az autó hátuljába, hogy csodálkoztam.

Csak még egy adalék, a dió 81 % zsírt is tartalmaz. A repceolaj közel 100 %-ot.
Elmész falura, táblázatok nélkül megmondják az emberek, télen mitől tudsz dolgozni egész nap.
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: luxb » 2012. feb. 8., szer. 0:55

Arctic írta:Természetesen. Idő csak az elmében van (emlékezet, képzelet).

Szia luxi, mostanság mit eszöl?

Zártosztályon nem igazán adtak volna 811 kosztot,inkább elküldtek volna és felírtak volna napi még egy nyugtatót ha ilyesmivel jövök nekik.Ettem ami volt.Mindent.
Most pedig nem szeretem a keményítős kaját viszont a fehérjét brutálisan.Penészes sajt,lágytojás.
Ezeket kívánom.Viszont nem vagyok jó formában tőlük az is tuti.
Vissza kéne állni az alma+tejre meg venni kéne búzafülé csinálót és akkor rendeződne a dolog.
Méztől egy életre elment a kedvem,kókuszt is megutáltam.Még a vizet is benne.

Összegezve:
főként tojás,néha penészes sajt,néha egy egy alma és kb bezárult a kör :D :D
A tojástól jól lakom és nem értem hogyan hisz kalóriában napi 1500 max de inkább 1000körül van sztem és az nem elég elvileg.Mégsem fogyok.Ilyen négy tojásokat eszem egyszerre.Volt olyan,hogy napi hatot.
Ja meg eszem anyám süteményeit.Az megint csak tojás(liszttel persze) vmi gyümölccsel.

Azt mivel magyarázzátok,hogy a tojást ennyire kívánom? Hova tűnt a tejimádatom? És az almát miért nem bírom már kilószámra enni együltömben? :( A sajtból miért eszem egyszerre 10-15 dkg-t?
Én nem értem az egészet.Mintha csak fehérje kéne meg zsír.Mást nem is kívánok.Tiszta paleolit lettem :?
Tudtok erre magyarázatot?

Tegyük hozzá,hogy másfél hónap alatt sztem a növekedési hormonoknak hála híztam 22kg-t főként izomra,szóval megemberesedtem.45 ről 67 re.Az első 10kg a tejtől a másik 12 a vegyes koszton.
elkezdek kondizni és el akarom érni a 70et.De jó lesz majd úgy mérlegre állni. :) :)

Valaki tud magyarázatot az étkezésem változásaira? Kérem írja le! Előre is köszönöm!
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2012. feb. 8., szer. 1:05

Vibrantság,kirobbanó energia....

Ez tünete egy bipoláris zavar nevű betegségnek(pszichés),ezt tapasztaltam.Olyan hihetetlen energiát kapsz,hogy elképesztő.Mindent felülmúl.Soha eddig hasonlót sem tapasztaltam.Voltak napok amikor nem aludtam,mert úgy éreztem nem kell.Másnap pedig szaladgáltam.Az energia vegyes koszton és nyugtatók mellett is megmaradt egy ideig,persze a nyugtatók miatt csökkent.mostanra eltűnt.
De azt hiszem ez bizonyítja,hogy a dolgok az elménkben dőlnek el és a testünk rabszolgaként engedelmeskedik neki,ha úgy adódik.Minek akkor hát állandóan a testünkkel nyüglődni,mintha szolgálnánk azt?
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 8., szer. 8:12

Szia luxor!

Tojás meg süti azért elég "laktató" tud lenni. A fehérlisztes (ha azt eszel) cuccok beleállnak az ember beleibe, mint egy kő, főleg fehérjével egyetemben (nincs rost). Nehezen emésztődik, és hamar teltségérzetet ad.
Én sem eszem többet 1500Kcal-nál naponta. Hozzászoktathatnám magam fele mennyiséghez is, de nincs kedvem ezzel ennyit vacakolni. Apám napi 1x eszik csak, kb 800Kcal-ból fenntartja magát gond nélkül.
A tojáshoz nem tudok mit szólni, nem ismerem a szimbolikáját.

Már az is baj, ha valaki energikus? Biztos nagy riadalmat vált ki a tespedő lefáradt átlag között, ha valaki energikusabb náluk :lol:
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 8., szer. 8:58

István!

Szerintem is egyértelmű, hogy mitől volt a több energia.
(csak azt mondtam, hogy a narancsot ne dióval hasonlítsuk össze, ne várjuk tőle ugyan azt)
És még annyival egészítettem ki, hogy a sok energiát tartalmazó magas zsírtartalom mellett, az aránylag sok fehérje is növeli a diófélék "fűtőértékét". -ennyi. :D
És megemlítettem még , hogy az aszaltak sem maradnak el annyival a diófélék mögött, és talán egy fokkal még könnyebben is emészthetők. -de ez már lehet, hogy egyéni dolog, kinek melyik. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: luxb » 2012. feb. 8., szer. 9:19

Arctic írta:Szia luxor!

Tojás meg süti azért elég "laktató" tud lenni. A fehérlisztes (ha azt eszel) cuccok beleállnak az ember beleibe, mint egy kő, főleg fehérjével egyetemben (nincs rost). Nehezen emésztődik, és hamar teltségérzetet ad.
Én sem eszem többet 1500Kcal-nál naponta. Hozzászoktathatnám magam fele mennyiséghez is, de nincs kedvem ezzel ennyit vacakolni. Apám napi 1x eszik csak, kb 800Kcal-ból fenntartja magát gond nélkül.
A tojáshoz nem tudok mit szólni, nem ismerem a szimbolikáját.

Már az is baj, ha valaki energikus? Biztos nagy riadalmat vált ki a tespedő lefáradt átlag között, ha valaki energikusabb náluk :lol:

Először is:köszönöm a hasznos infokat.A kcal-os dolog megnyugtatott.Sztem ez is ilyen elmében eldőlő dolog.De az a legtutibb valsz ha nem is foglalkozunk vele,úgyis jelez a testünk az éhségérzettel vagy kívánással.Minek számolgatni.

Nem az energiámmal hanem a pörgésemmel volt a gond,de olvasd el a bipoláris zavar mániás részének tüneteit:
Alaptünet a megnövekedett önértékelés, az emelkedett hangulat és a fokozott aktivitás. Gátlástalan, izgatott, időnként impulzív, hiperaktív, előfordul, hogy fenyegetővé, támadóvá válik. Beszéde gyors, hangos, bőséges. A mániás pácienst minden érdekli, mindennek örül. A felfogása gyors, de felületes, pontatlan. Mindenre képesnek érzi magát. :D
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 8., szer. 13:41

Üdv Mindenkinek!
Megtisztelő, ha valaki beleolvas az írásaimba, de ezek nem a 811 szakmai oldalai. Azon már túl vagyok, hogy elmagyarázzam, mit, mivel, és miért nem. Főleg azért, mert, itt is gyakran szóba kerül, hogy minden változik, és teljesen okafogyott kötni az ebet a karóhoz, vagy nagy igazságokat leírni. Erre számos könyv is példa. Továbbra sem vagyok hajlandó más stílusban írni, és mást írni.,? Ezért ne is haragudjon meg senki. Ha szót fogadnék, máris abbahagyhatnám az egészet. Nem a piacnak írok, és nem is a piac ellen, csupán a gondolkodás megtanítása okán. Szent meggyőződésem, hogy a mai embert a rendszer lenevelte a gondolkodásról. Így volt ez már Hamvas idejében is. Annak nem tudom Hamvas erényeit taglalni, aki nem ismeri. Én sem vagyok vallásos híve, de a gondolatait idézem, mivel, már akkor is azonosak voltak az idézettek saját gondolataimmal, mikor még nem is olvastam soha egyetlen sorát sem. A stílusa és időszerűsége soha nem kopik meg. Talán az én írásaimat is mások, másutt, máskor fogják olvasni. Sok gondolatom nem új, de vannak eredetiek is, főleg az összefüggések megmutatásában. Ezt reálisan meg tudom ítélni, mivel elég sok stílusban és sok könyvet olvastam. Tisztelem, akinek van gondolata, és, aki még most is képes fáradságot venni, hogy gondolkodjon. Ahhoz, hogy egy másfajta gondolkodás felváltsa a jelenlegi züllést (Hamvas után), el kell csalni az eddigiekben gondolkodó (nem gondolkodó) embert egy teljesen más irányba. Hiába ilyen a mai olvasási kultúra, akkor is. Ugyanis, ha ezt nem tesszük és beállunk a sorba, akkor nem is lesz másfajta gondolkodás. Az írásaim, miután leírtam, már a gyerekeim. Ezért ugyanolyan felelősséggel vagyok irántuk. Ha valami nem egyezik a gondolataimmal, kitörlöm és elfelejtem.
A magyar nyelv olyan csodálatos, hogy a tömör és a hosszú elemző tanulmányt is élvezettel lehet olvasni. Az talán kiderül, hogy szeretem a nyelvet. Más dolog, hogy vannak, voltak, akik keveset beszéltek. Olyan közegben, ahol kevés szóból is értettek. Ahol azonban az ókortól kell kezdeni, hogy megmagyarázzunk valamit, ami most nem helyes, ott ezt kell tennünk. A mostani „kultúrából” semmit sem lehet levezetni, mert gyakorlatilag teljesen az üzletnek van alárendelve. Már egy olvasó is úgy olvas, mint egy szerkesztő, mert azt nézi, hogy mennyi példányban és kinek lehet eladni. Ez nem lehet soha művészi szempont.
Azt sem lehet felróni nekem, hogy sok minden van a fejemben sok mindenről. Ez Hamvas mostani (nem)olvasóit is elriasztja Hamvastól. Nem mérem magam hozzá, mert töredéknyi tudásom sincs. Csak a stílus dolgában utaltam rá. Ezen kívül, ugyanazok a kulcsgondolatok izgattak gyerekkorom óta, amik őt is. Az a momentum, hogy könytáros volt csak magyarázza, hogy rálátott az emberiség szinte minden jelentős kulturális időszakára. Szepes Mária azt írta róla, hogy minden élő és holt nyelven értett...
Lehet, hogy ez beteges, de nem lehet az véletlen, hogy a múlt rendszer (mennyire múlt?) üldözte, és a környezete sem értette. Valahol Nyugat-Európában Hamvas fesztivált rendeztek(?). Mindenki el volt ájulva, hogy az ő gondolatai mennyire korszakosak és egyedülállóak, és hogy lehet egy ilyen író ismeretlen náluk? Egyes sorait, mint mottókat idézik mindenfelé. Lehet vitatkozni vele, de elvitatni nem lehet azt, hogy magyarként írt, világszínvonalon, vagy még afölött is… Én is vitatkozom vele, csak azért, mert ő is másként látta volna a mai ostobaságokat, ha megélhette volna. Amiért őt sem szívesen olvassa az átlagolvasó, átlagpolgár, azon kívül, amit már leírtam, hogy sokszor annyira megérteti saját hibáinkat, hogy ezekkel szembenézni elég borzasztó. Az egyik fórumon azt írták róla: „Ha olvasom, utána legszívesebben felakasztanám magam.”
Egy jugoszláv (?) költőnő (a valamikori Jugoszláviában nagy Hamvas kultusz volt) azt írta, hogy egy sorából is költeményeket lehet írni. Soha nem volt annyira aktuális, mint ma.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10