80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 3., pén. 9:52

Semmi sem biztos,semmi sem az aminek látszik:)anno mennyi megdönthetetlen tanról,tételről,tudományról,törvényről derült ki hogy nem igaz,fénysebbeség is ment a lecsóba,talán a gravitáció tartja magát tehát azt kijelenteni valamiről hogy ez a frankó badarság,rövid a mérés az a pár év amióta megy a 811 karcsú majd 50-60 év múlva talán lehet mrleget vonni,az emberi test is annyira bonyolult hogy lószart sem tuduk róla,hiába térképeztük fel a genomot,tehát csak mértékkel dicsérjünk bármit is:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 3., pén. 10:27

"Te mit kezdesz majd az egész életedben elért eredményekkel?"

Eldobom :)
Minek ragaszkodni bármihez, amit az ember "elér"? Az úgyis a semmibe vész.
Én inkább azzal foglalkozom, amit nem kell elérni, mert már eleve van. Azt el sem veszíthetem.

"Te legalább ugyanolyan "erőszakosan" állítod, hogy nem számít a kaja, mint ahogy mi állítjuk, hogy igen."

Nem állítok ilyet. A kaja az anyagi szinten számít. De mivel a betegség/egészség nem anyagi természetű (a testben csak megmutatkozik, tükröződik), ezért aki ott próbál munkálkodni, sosem ér célba.
Másrészt amit a félelem motivál, az sosem egészséges. Félni a tünetektől és a haláltól, harcolni ellenük eleve beteg(es). Ebből sosem lesz egészség. És amíg ezt rendesen meg nem oldjuk, addig a halál könnyedén elragadja a megszerzett "egészségünket".
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 3., pén. 10:32

Szia István!

"Nekem a mai tudásom és tapasztalatom alapján az a meglátásom, hogy valami hiányzik a láncszemből , de még nem tudom,hogy mi."

Mert nem jó felől közelítesz. Ami hiányzik a láncszemből, az nem anyagi. A számok stimmelnek, az elmélet logikus, mégis van valami gond. Ez a hiányzó valami nem mérhető, nem számolható, mert túl van ezeken.
Fura, hogy éter- meg asztráltestekről beszélsz, és e kérdésben mégsem tudsz elrugaszkodni az anyagelvű megoldáskereséstől.
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 3., pén. 11:55

Arctic írta:"Te mit kezdesz majd az egész életedben elért eredményekkel?"

Eldobom :)
Minek ragaszkodni bármihez, amit az ember "elér"? Az úgyis a semmibe vész.
Én inkább azzal foglalkozom, amit nem kell elérni, mert már eleve van. Azt el sem veszíthetem.

"Te legalább ugyanolyan "erőszakosan" állítod, hogy nem számít a kaja, mint ahogy mi állítjuk, hogy igen."

Nem állítok ilyet. A kaja az anyagi szinten számít. De mivel a betegség/egészség nem anyagi természetű (a testben csak megmutatkozik, tükröződik), ezért aki ott próbál munkálkodni, sosem ér célba.
Másrészt amit a félelem motivál, az sosem egészséges. Félni a tünetektől és a haláltól, harcolni ellenük eleve beteg(es). Ebből sosem lesz egészség. És amíg ezt rendesen meg nem oldjuk, addig a halál könnyedén elragadja a megszerzett "egészségünket".

Evvel tökéletesen egyet értek,persze ha rásegítünk egy kicsit még jobb a buli:) faszom( már elnézést) mondja már meg valaki nagy tudású miért alszok évek óta ultra rosszul? a ezotériában vagy bármiben minek a következménye? testi szinten elméletileg töéletsen kéne aludnom de max 3-4 órát alszom valamit nagyon elrontottam na de mit?!!!!!
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 3., pén. 12:24

Írok privit!
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 3., pén. 14:44

Az elmúlt napok eseményeihez a következőt tudnám csak hozzátenni:

Olvashattunk itt véleményeket mindkét oldalról bőven, az enyhétől az egészen szélsőségesig.
Amíg olyanokkal találkozni, hogy valaki már 1-2 alma után sem tud lábra állni és ezért a gyümölcsöt hibáztatja, akkor erre mit lehet mondani? Ilyen esetekben még tanácsot is nehéz lenne adni, mert -tisztelet a kivételnek- általában csak félig fogadják meg. Sajnos nem lehet mindenki mellett ott állni, hogy ebből úgymond mennyit tartanak be.
A gyümölcsöket aránylag könnyű bevezetni, de pl. a jó kis zsírós állati kajákról már elég nehéz lemondani. -eztán persze jön a csodálkozás, hogy miért nem fér meg a kettő.
Szóval ha valaki ezektől, a mindkét oldalról elhangzó véleményektől szeretne "okosabb" lenni akkor nem lesz egyszerű dolga.
Attól, hogy valakinek valami nem vált be, még nem azt jelenti, hogy senkinél nem működik. -most mindegy, hogy főtt vagy 811.

A 811 (néhány Bicsérdista próbálkozástól eltekintve) valóban eléggé gyerekcipőben jár.
Ha valaki úgy érzi, hogy már rendelkezik elég ismerettel, gyakorlati tapasztalattal, és van kitartása, és elég mersze bevállalni a kockázatot akkor próbálja ki. -mert kétség kívül van benn rizikó, attól függően kinek, hogy sikerül megvalósítani.
Persze mindezt csak saját felelősségre, és nem másokra mutogatva, meg másokat okolva ha esetleg mégsem úgy sül el dolog ahogy szeretnénk!!! -asszem már mindannyian elég nagy gyerekek vagyunk.
Ha nem jön be, akkor mi van? -semmi, megy tovább az élet, ennyivel is többet tudunk. Az ember már csak ilyen kis kíváncsi. :D (persze azt azért ne várjuk meg, hogy nagyon lerottyanjunk a nagy kísérletezésben, mert onnan már nehéz lesz visszamászni)

Aki meg úgy gondolja, hogy inkább nem vállalja a kockázatot, az meg "álljon be a sorba", mondjuk egy jobb vega, vagy vegetáriánus étkezést választva és akkor kb. tudja, hogy mire számíthat ezen a téren. -amúgy, -félreértés ne essék!- ezzel sincs semmi baj, legalábbis szerintem. :D

Laci a fénysebbésség (relativitás elmélet) még nem dőlt meg.

Arctic sajna rád már nem maradt időm. :?
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 3., pén. 15:51

RAtti írta:Az elmúlt napok eseményeihez a következőt tudnám csak hozzátenni:

Olvashattunk itt véleményeket mindkét oldalról bőven, az enyhétől az egészen szélsőségesig.
Amíg olyanokkal találkozni, hogy valaki már 1-2 alma után sem tud lábra állni és ezért a gyümölcsöt hibáztatja, akkor erre mit lehet mondani? Ilyen esetekben még tanácsot is nehéz lenne adni, mert -tisztelet a kivételnek- általában csak félig fogadják meg. Sajnos nem lehet mindenki mellett ott állni, hogy ebből úgymond mennyit tartanak be.
A gyümölcsöket aránylag könnyű bevezetni, de pl. a jó kis zsírós állati kajákról már elég nehéz lemondani. -eztán persze jön a csodálkozás, hogy miért nem fér meg a kettő.
Szóval ha valaki ezektől, a mindkét oldalról elhangzó véleményektől szeretne "okosabb" lenni akkor nem lesz egyszerű dolga.
Attól, hogy valakinek valami nem vált be, még nem azt jelenti, hogy senkinél nem működik. -most mindegy, hogy főtt vagy 811.

A 811 (néhány Bicsérdista próbálkozástól eltekintve) valóban eléggé gyerekcipőben jár.
Ha valaki úgy érzi, hogy már rendelkezik elég ismerettel, gyakorlati tapasztalattal, és van kitartása, és elég mersze bevállalni a kockázatot akkor próbálja ki. -mert kétség kívül van benn rizikó, attól függően kinek, hogy sikerül megvalósítani.
Persze mindezt csak saját felelősségre, és nem másokra mutogatva, meg másokat okolva ha esetleg mégsem úgy sül el dolog ahogy szeretnénk!!! -asszem már mindannyian elég nagy gyerekek vagyunk.
Ha nem jön be, akkor mi van? -semmi, megy tovább az élet, ennyivel is többet tudunk. Az ember már csak ilyen kis kíváncsi. :D (persze azt azért ne várjuk meg, hogy nagyon lerottyanjunk a nagy kísérletezésben, mert onnan már nehéz lesz visszamászni)

Aki meg úgy gondolja, hogy inkább nem vállalja a kockázatot, az meg "álljon be a sorba", mondjuk egy jobb vega, vagy vegetáriánus étkezést választva és akkor kb. tudja, hogy mire számíthat ezen a téren. -amúgy, -félreértés ne essék!- ezzel sincs semmi baj, legalábbis szerintem. :D

Laci a fénysebbésség (relativitás elmélet) még nem dőlt meg.

Arctic sajna rád már nem maradt időm. :?

http://www.sg.hu/cikkek/84724/fenysebes ... deztek_fel

szerintem meg igen:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 3., pén. 16:58

Laci a cikk tavaly szeptemberi. -nézz utána jobban.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 3., pén. 23:26

Szia Tuzko!
A bicsérdystákhoz egy adalék. Ők is ettek a gyümölcsön kívül mást is pl. nyers tejet, kenyeret. Bicsérdy Béla szerint egy-két generáció kell a gyümölcsétkezésre történő át állásra. Ő az almát tartotta a legértékesebbnek, azon belül a batúr almát, ami nem édes alma /azt fogyasztotta/.Gyümölcs, tej és kenyér képezte az egyensúlyát, valamint az erőt a súlyemeléshez.Bicsérdi is fogyasztott néha levest is. A mozgalom hívei úgy tudom 100 év felett nem éltek. Ez nem tompítja a bicsérdysták úttörő munkáját, csak a teljes képhez hozzá tartozik.
A másik fórumhoz.
Mindenképpen becsülendő, hogy vakon nem fogadnak el semmit, hanem gondolkodnak, ill. megpróbálják tudományosan is körbejárni a témát. Számomra jó pár továbbgondolásra érett témát is felvetettek a hozzászólásukban.
Tuzko! Mint írod a férjed vegetáriánus, gyümölcsön, salátán, kenyéren él. Mi is hasonlót csináltunk sok éven keresztül. Ez a hármas összeállítás egyensúlyban tartja a szervezetet. Itt a kenyér a kulcsa a dolognak. Amikor el hagyjuk, egyből fellép egy űr az anyagtartalmát és az energiát illetően. Be kell léptetni a mennyiségi édes gyümölcsöt. A saláta fogyasztása is másképp lesz. A csak gyümölcs fogyasztás, hiányállapotokhoz vezetne jelenleg.
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 3., pén. 23:43

Szia Arctic!
Teljesen igazad van, már én sem látom a fától az erdőt. Annyira a fizikai lét anyag valóságába süllyedtem /molekulák, ásványok enzimek stb./ ami gátol a magasabb szintek valós probléma megoldásában. Ha nem engedjük be az univerzum energiáit, akkor ne csodálkozzunk. Ha a felsőbb testünknek nincs védelme úgy szintén. Vissza kell térnem a régi tudáshoz. Nem vagyunk fény lények mint a méhek, de a lehetőségeink óriásiak.
Ennek birtokában már a táplálkozás nem olyan hangsúlyos, de fontos.
Kösz a szikrát.
István
Néha írogat

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 3., pén. 23:49

Szeretném felvenni a kapcsolatot, a másik fórumon „Gábor „ néven, hozzászóló, 811-es nyers evővel. Ki tud segíteni?
Köszönöm előre is.
István
Néha írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 4., szomb. 6:22

Gratulalok Arctic. Megint siketesen figyelsz mikor kell :D belepni es gyengiteni. ES elbizonytalanitani a bizonytalankodokat. Szamtalanszor leirtam . A taplalkozas 97 % ban meghatarozza az eletminoseget. A fizikai hatas ilyenmodon donto. Istvan olvasgasd vissza a forumot. A Lenyegi forumot olvasod.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 4., szomb. 8:48

István írta:Ennek birtokában már a táplálkozás nem olyan hangsúlyos, de fontos.

Ha az ember egészséges (a szó nemesebb értelmében), az tükrözni fogja az egészségét a táplálkozás, és minden egyéb megnyilvánulás szintjén is. Ez azt jelenti, hogy nem fog indulatosan viselkedni másokkal, másokat hibáztatni, higgadtan, pártatlanul tekint mindenre; valamint arra érez késztetést, hogy a természetnek minél kevesebbet ártson, és nem arra, hogy romboljon. Nem saját (teste) érdekeit helyezi előtérbe - de nem is pusztítja. Egyensúlyt tart fenn, félelem szülte szélsőségektől mentesen.
És ha ezek megvannak, csöppet sem fog számítani, hogy kizárólag nyersen él, vagy eszik mellé minőségi főttet. A szellemi egészsége fizikai szinten is tükröződni fog. S ha lesz is néha 1-1 tünete, azt nem a természet tökéletlenségének tekinti, amit gyorsan el kell nyomni (gyógyszerrel, nyerskoszttal, mindegy), hanem egy fontos és értelmes figyelmeztetésnek.

Hogy egy poharat a szánkhoz emelhessünk, ahhoz előbb információ szükséges, és a kéz csak akkor tud mozdulni. A kéz információ nélkül magától sosem fog megmozdulni (lásd halott test).
Természeti törvény, hogy mindig a finomabb minőség alakítja a durvábbat. Fordítva ez már nem igaz, és nincs semmiféle visszahatás. A durva képtelen hatni a finomabbra, mert annak eszközeire (félelem, túlélési üzemmód) a finomabb immunis. A változtatást, a valódi gyógyulást csak felülről lehet elkezdeni, és nem alulról, lévén ott hiányoznak a fent említett tényezők, amik befolyásolhatnák a józan ítélőképességet.
Előbb szellemi szinten kell rendben lenni ahhoz, hogy a durva anyagi (test) szintjén is valódi rend lehessen, hiszen minden "fentről" indul ki (a megbetegedés - így a gyógyulás is).
Ja és szerintem a "felsőbb testek" javítgatása sem az igazi út, de ez már más téma.
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 4., szomb. 8:51

smanag írta:Gratulalok Arctic. Megint siketesen figyelsz mikor kell :D belepni es gyengiteni. ES elbizonytalanitani a bizonytalankodokat. Szamtalanszor leirtam . A taplalkozas 97 % ban meghatarozza az eletminoseget. A fizikai hatas ilyenmodon donto. Istvan olvasgasd vissza a forumot. A Lenyegi forumot olvasod.

Számtalan más esetben is "beléphetnék és gyengíthetnék". Minden egyes hozzászólásba beleköthetnék, lenne miért bőven, hidd el. De erre nincs kapacitásom - szerencsétekre :lol:
És természetesen szó sincs gyengítésről, meg bizonytalanításról. Csak egy véleményt írok le, ami nem oszt-nem szoroz. Egyik vélemény sem igazabb a másiknál. Sem a tiéd, sem az enyém. Át lehet ugrani bármelyiket.
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: luxb » 2012. feb. 4., szomb. 9:18

Szervusztok!

Ezúton szeretnék bocsánatot kérni minden eddigi, valóban jogosan bántónak nevezhető írásomért kérni.Már nem emlékszem hány embert bántottam meg,de szeretném mindenkitől az elnézését kérni.Sértőn viselkedtem veletek és utólag nagyon sajnálom.Szégyent hoztam Istenre és magamra is, úgy érzem, és mindkettőt megbántam.

Van egy pszichés betegségem és az akkori stádiumban elkapott a hév mindig,mindenben szinte.

Kórházba kerültem(pszichiátria),másfél hónapra és most volt először erőm írni.

Erőt és egészséget kívánok a zord időben is! :)
luxb
Írogat

Hsz: 156

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10