80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 16., pén. 18:52

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:32-kor.
luxb
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 16., pén. 19:52

Luxb már megbocsáss, de szerintem Te nagyon nem érted, hogy miről van itt szó. -és most nagyon finom voltam.
Ahogy látom alapból abból indulsz ki, hogy aki foglakozik a testének egészségével, annak szinte semmi más nem számít.
Miért zárna ki ez bármi más dolgot? Miért zárná ki egymást a kettő?
Szerinted ha valaki mondjuk valamilyen fórumban tanácsot kér a matek lecke megoldásához akkor ö csak, kizárólag a mateknak él? -nem valószínű, csak te éppen ennyit látsz belőle, a többi dolgát nem fogja a matekfórumba belekeverni. -ért?
Vannak akiket sok más mellet érdekel ez is (mondom sok más mellett!!! ) és próbál tanácsot kérni, más fórumokban meg máshoz kér tanácsot.
A mozgással kapcsolatban is ezt írtam, nem azért nem beszélünk róla mert nem tartjuk fontosnak, ha mindent itt tárgyalnánk meg soha nem érnénk a végére. -bár néha így se.
Nem kell ennek túl nagy feneket keríteni, eddig ezt ettél, most azt eszed, eddig kiflit vettél a boltban, most gyümölcsöt, aztán kész. -max. az elején nehézkes. (de templomba járni is furcsa annak először aki 40-50 évig nem járt, de majd beletanul)

Az, hogy Gabibá (remélem nem bántom meg vele) 20 év után is ennyire kutatgatja itt a dolgokat, hát bevallom nekem is néha sok. -de hát az Ö dolga.
Amúgy ha TE így látod ezt a fórumot, akkor nem kényszerít rá senki, hogy ide látogass. -nem fogunk haragudni.
Egyébként érdekes, hogy felháborodva támadsz "minket", mi nem támadunk Téged, és nem is "mi" mentünk "hozzád" mondván hogy jól "belerángassunk" valamibe, hanem Te jöttél ide. -na csá!
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 16., pén. 21:43

"Arcticnak igaza van,az elme sokkal fontosabb."

Nem mondtam ilyet. Az elme semmivel sem fontosabb a testnél. A test halála után elme sem marad fenn.
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 16., pén. 23:36

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:33-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2011. dec. 17., szomb. 7:08

Élet meghatározói a fizikai faktorok döntően, 97 %, mivel ezek fizikailag átjárják és direkt módon hatnak valamennyi sejtünkre. A fizikai faktor elsődleges hatása és megépülése alakítja a szellemi és lelki faktorok milyenségét, ez utóbbi az előbbitől függ.
Ha a fizikai faktor ideális, akkor ideálisan alakítja a szellemi és lelki létet. Ha meg rossz, akkor ugyanúgy, mint rossz, beteges fizikai testet, és ugyanúgy torz lelket és szellemet ad.

Visszafelé nincs érdemi hatás mert nincs a léleknek és szellemnek lényegi fizikai alakítója.
, max. átmenetileg gyengít egy fizikai testet, de nem kapunk ettől még szívbajt, cukor betegséget, vagy magas kioleszterin szintet, mert azt a fizikai hatások adják.
Az elsődleges hatás a fizikai direkt hatás. Ha valaki szerelmi bánatos, leki baja van, gyásza , bánata, de 811-es, akkor sem fog megbetegedni degeneratív betegségekben, sőt a lelki baján sokkal könnyebben túljut, mint akit lehúz a rossz táplálkozás terhe, és teste a degeneráció mocsarában kapálódzik.

Vizsgáljunk meg egy mindenevő és egy nyersevő egészségét, gondolkodását és szenzibilitását. Az egyiket lehúz fizikailag, lelkileg és szellemileg az elrontott táplálék terhe és szennye, betegítő ereje, és folyamatosan mutatja a testi diszkonfort és degeneráció tüneteit, a másik meg könnyeden szárnyal minden testi létezéstünetét tekintve.

Aki ideális, nyers, testbiológiai étkezést követ, az nemcsak teste fizikai működését idealizálja, hanem közvetve és közvetetten lelki és szellemi síkon is a lehető legjobban simogatja lényét.

Ezért mondtam, hogy az ideális, nyers, testbiológiai étrend felmérhetetlen jelentőség az életminőségben, mert általa összhangba kerül a létezésünk a természettel, és bekapcsol a földi ökoszisztéma közös vibrant rezgőkörébe, MELY SZINTEN AZ ÉLETÜNK A TERMÉSZETI TÖRVÉNYEKKEL ÖSSZHANGBAN MŰKÖDIK.

Na, erről ennyit.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 17., szomb. 8:48

Luxb! -no problémó.

Talán az én bajom is de sokszor már nem tudom megállni szó nélkül amikor óriási baromságokat olvasok.
Szerintem próbáld előbb több oldalról is körüljárni a dolgot.
Én sem vagyok még vénember, és még sok mindent kell tanulnom, de ahogy megyek előre az években egyre inkább látom, hogy kb. mi az ami "működhet", életszerű, és mi az amit nem árt kicsit fenntartásokkal fogadni, ill. jobban utánanézni, mielőtt rábólintunk.
Egyébként szerintem itt még akár az étkezéshez tartózó kaki-pisi témát is meg lehet beszélni. -ha éppen úgy van. Az elején még ezzel is lehetnek "gondok", s ha megértő a társaság akkor még ez is beleférhet. -itt szerintem nyugodtan lehetünk őszinték egymáshoz, hiszen aki ezzel próbálkozik, az hasonló cipőben jár.

Többször hangsúlyoztam én is, hogy erre az egészre csak egy afféle "nagy kísérletként" tekintek, s már csak ezért sem jelentettem ki soha, hogy "hű én aztán örökké ezt fogom csinálni!". Ha beválik akkor könnyen lehet, de ha nem akkor legfeljebb kicsit más lesz.
Mert ha itt még évekig keressük a válaszokat (mert azért még van kérdés) vagy állandóan csak futunk a jobb gyümik után, akkor már nem biztos hogy annyira megéri. -ez csak az én véleményem.

Amúgy abban valóban van valami, hogyha az ember sokáig nincs itt, akkor megesik hogy utána kicsit töménynek találja az itteni témát. -de ez csak egy szelete a nagy egésznek. (néha meg hetekig egyetlen hozzászólás sem érkezik, főleg nyáron jó időben)
Kb. olyan mintha 20 évnyi autóvezetés után -amikor már rutinból megy- meglátsz egy tanulóvezetőt "bénázni" vagy esetleg beülsz mellé. -ott még minden a vezetés körül forog. De ahogy megtanuljuk, már nem a lábunkat nézzük váltás közben. (annak idején azért én sem voltam kivétel a "bénázásban" :lol: )
Ha gondolod tekints rá úgy mintha kint lenne a nagy T -betű. -ha már gyakorlottabb vagy, valóban unalmas lehet, de egy "kezdőnek" ennek nagy része újdonság.

Amiket írtál, -nem tagadom- a "kezdeti énemre" igazak lehetnek, de ezt mindig is igyekeztem átmeneti időszaknak tekinteni, amiből szándékom volt mielőbb kimászni.
Egy idelye már én sem azért "járogatok" ide, mert e körül forog minden gondolatom, és szükségem van napi tanácsokra a "megélhetéshez" (úgy érzem, hogy az elmúlt lassan 3 évben ragadt rám annyi gyakorlati, ill. ezt megelőzően jó pár év elméleti tudás amivel már jól ellennék) inkább csak kíváncsi vagyok az itteni emberkék tapasztalataira véleményeire, meg esetleg hátha tud mondani az ember valami olyant aminek más hasznát veheti. -ha ki szeretné próbálni.
Ja! és hogy Arctic barátunk :wink: bölcseleteit meghallgassam. :D

Amúgy meg jó gyerek legyél, mert jön a Jézuska és "elveri a valagadat". - ha már a Mikulás nem tette meg. :D :wink:

Jó hétvégét! :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 17., szomb. 15:28

"A fizikai faktor elsődleges hatása és megépülése alakítja a szellemi és lelki faktorok milyenségét, ez utóbbi az előbbitől függ."

Nagyon nem. Ez akkor lenne igaz, ha a test hatná át a szellemet, és nem fordítva. A test véges (időben és térben egyaránt), a szellemnek viszont nincs mérete, kiterjedése, "lejárati ideje", hiszen az nem a tér-időben létezik, így annak törvényei (mulandóság, végesség) a szellemre nem érvényesek. Hogy bármilyen tárgy létezni tudjon, szüksége van egy viszonyítási rendszerre (tér-időre). Ahogy egy behatárolható tárgy sem létezhetne a behatárolhatatlan tér nélkül, úgy a behatárolható test sem létezhet a behatárolhatatlan szellem nélkül. A véges csak a végtelenben képes megjelenni, és ilyenformán a véges (test) függ a végtelentől (tér=szellem), de fordítva nincs függőségi viszony. És persze így alakító hatása sem lehet rá.

A szellemi létet nem tudja semmi sem alakítani (lévén az hat át mindent), és nincs is mit alakítani rajta (a fizikain annál inkább...). Bármilyen fejlődés csak az időben bontakozhat ki; így ami azon kívül áll, annak nincs szüksége és lehetősége fejlődésre.
Ahol viszont fejlődés van (fizikai sík), az azt jelzi, hogy ott hiány, tökéletlenség (betegség) is van egyúttal (test).
Ahol nincs fejlődés (szellem), ott nincs tökéletlenség sem, hanem egész-ség van.

Ja és egyébként pedig attól, hogy nem a fizikai faktor alakítja a szellemit, a szellemi sem alakítja a fizikait - csak hogy teljes legyen a kép. :)
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2011. dec. 17., szomb. 16:02

Teljesen másképp látom, pontosan úgy, ahogyan leírtam.
És erről nem is kívánok vitázni.
Egyébként a lelki és szellemi megfoghatatlanságba nem szeretek és nem is akarok bele menni pont azért mert megfoghatatlan. Én az élők tudat energiájában hiszek, ami a tudatosság, mely mindennek az alapja, és a fizikai világ annak a megjelenése. a tudat pedig nem más mint energiai rezgés, mely úgy rezeg és olyan fizikai testet ölt amilyen a jellege. Ha összhangban van a természeti törvényekkel akkor ez pozitív jelzőkben mérődik, szeretet, béke, valóban egészséges test stb, ha meg nem akkor negatív rezgéseket ad a teljes testi(fizikai), és lelki, szellemi, gondolati síkokon egyaránt.

http://www.youtube.com/watch?v=6NNBD9VLb9U

De természetesen nem lesz ébredés, csak a naívak hiszik ezt el, mert ugyan sok igazság van a filmben, de a világot ez önmagában nem változtatja meg, mert a világ folyamatosan változik magától. Semmi mással nem fog változni, csak úgy, ahogyan magától fejlődik. A táplálkozási életmódváltás is egy hosszú fejlődéses, formálódó folyamat. Attól, hogy leírták a megoldást(811), attól még a világ döntő részének ez távoli energiamezők rezgése csupán.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 17., szomb. 18:06

Te magad írod, hogy a tudatosság (ami ugyanaz, mint a szellem) mindennek az alapja. Hogyan hathatna akkor arra a fizikai megjelenés, ami annak csak megnyilvánulása és tükröződése? Hiába próbálsz a tükörképeden változtatni, előbb az alapot (saját magadat) kell megváltoztatnod. Ahhoz, hogy a természeti törvényekkel összhangban legyen a test (megnyilvánulás), előbb az alapnak (tudatosságnak) kell összhangban lennie azokkal, és az csak azután fog esetleg a fizikai síkon is összhangként megjelenni, nem pedig fordítva. (bár ez még más dolgoktól is függ, úgyhogy még ez sem garantált)
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 18., vas. 0:31

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:33-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 18., vas. 0:32

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:34-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 18., vas. 1:26

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:34-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 18., vas. 1:28

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:33-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 18., vas. 2:33

-
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 18., vas. 4:10

-
luxb
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10