Luxb! -no problémó.
Talán az én bajom is de sokszor már nem tudom megállni szó nélkül amikor óriási baromságokat olvasok.
Szerintem próbáld előbb több oldalról is körüljárni a dolgot.
Én sem vagyok még vénember, és még sok mindent kell tanulnom, de ahogy megyek előre az években egyre inkább látom, hogy kb. mi az ami "működhet", életszerű, és mi az amit nem árt kicsit fenntartásokkal fogadni, ill. jobban utánanézni, mielőtt rábólintunk.
Egyébként szerintem itt még akár az étkezéshez tartózó kaki-pisi témát is meg lehet beszélni. -ha éppen úgy van. Az elején még ezzel is lehetnek "gondok", s ha megértő a társaság akkor még ez is beleférhet. -itt szerintem nyugodtan lehetünk őszinték egymáshoz, hiszen aki ezzel próbálkozik, az hasonló cipőben jár.
Többször hangsúlyoztam én is, hogy erre az egészre csak egy afféle "nagy kísérletként" tekintek, s már csak ezért sem jelentettem ki soha, hogy "hű én aztán örökké ezt fogom csinálni!". Ha beválik akkor könnyen lehet, de ha nem akkor legfeljebb kicsit más lesz.
Mert ha itt még évekig keressük a válaszokat (mert azért még van kérdés) vagy állandóan csak futunk a jobb gyümik után, akkor már nem biztos hogy annyira megéri. -ez csak az én véleményem.
Amúgy abban valóban van valami, hogyha az ember sokáig nincs itt, akkor megesik hogy utána kicsit töménynek találja az itteni témát. -de ez csak egy szelete a nagy egésznek. (néha meg hetekig egyetlen hozzászólás sem érkezik, főleg nyáron jó időben)
Kb. olyan mintha 20 évnyi autóvezetés után -amikor már rutinból megy- meglátsz egy tanulóvezetőt "bénázni" vagy esetleg beülsz mellé. -ott még minden a vezetés körül forog. De ahogy megtanuljuk, már nem a lábunkat nézzük váltás közben. (annak idején azért én sem voltam kivétel a "bénázásban"

)
Ha gondolod tekints rá úgy mintha kint lenne a nagy T -betű. -ha már gyakorlottabb vagy, valóban unalmas lehet, de egy "kezdőnek" ennek nagy része újdonság.
Amiket írtál, -nem tagadom- a "kezdeti énemre" igazak lehetnek, de ezt mindig is igyekeztem átmeneti időszaknak tekinteni, amiből szándékom volt mielőbb kimászni.
Egy idelye már én sem azért "járogatok" ide, mert e körül forog minden gondolatom, és szükségem van napi tanácsokra a "megélhetéshez" (úgy érzem, hogy az elmúlt lassan 3 évben ragadt rám annyi gyakorlati, ill. ezt megelőzően jó pár év elméleti tudás amivel már jól ellennék) inkább csak kíváncsi vagyok az itteni emberkék tapasztalataira véleményeire, meg esetleg hátha tud mondani az ember valami olyant aminek más hasznát veheti. -ha ki szeretné próbálni.
Ja! és hogy Arctic barátunk

bölcseleteit meghallgassam.
Amúgy meg jó gyerek legyél, mert jön a Jézuska és "elveri a valagadat". - ha már a Mikulás nem tette meg.

Jó hétvégét!