80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 9., csüt. 7:30

Vércsoport dolgokról mi a véleményetek? Tudom, hogy Graham hülyeségnek tartja, de ti figyeltek-e erre?
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 9., csüt. 16:03

Vércsoport étrend?
Hülyeség, 0-ás vagyok, húst hússal kéne ennem, ki is próbáltam, úgy néztem ki mint egy darab szar....
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 9., csüt. 16:41

Nem azt jelenti, hogy húst kell enned, ez csak egy része. Ezt mondjuk én sem értem, miért lehet jó hatása egy húsnak... De a növények közt is vannak olyanok, amiket állítólag kerülni kell, mert súlyosabb szervi bajokat okozhatnak. Aztán hogy ez igaz-e, azt nem tudom. Totál megoszlik a vélemény ezzel kapcsolatban, ahogy én látom. Akár orvosok, akár az egészséges életmódot tanulmányozók közt. Azért is érdeklődöm, mi a véleményetek 8)
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 9., csüt. 17:27

A vércsoport diéta zsákutca mint a makrobiotika meg sok más, sok esetben üzlet, az azt hírdetőnek. Ebben nem találja meg az ember a teljes egészséget. Abból kell kiindulni, hogy a természetben egyazon faj csak és kizárólag a saját természeti táplálékát eszi, független attól milyen a vércsoportja, neme, kora, testalkata. A 0- ás majom is azt eszi amit a B-s és úgyanez igaz más állatfajokra is. Ha ebből a nézőpontból szemléljük a vércsoport diétát, akkor egyértelmüen bizonyított a szükségtelensége, s ez a lényeg. Én is 0 ás vagyok, a vércsoport diéta szerint húsevő. :D :lol: :lol: :lol:
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. ápr. 9., csüt. 17:36

Szia Artic,

nincs tudományosan bizonyított alapja a vércsoport diétának. Ha a 811 -et vesszük a zöldségek és gyümölcsök mindenkire ugyanúgy hatnak. Nem tudok róla hogy valakire káros volna a mennyiségi zöldség és gyümölcs fogyasztás. Ha valakit puffaszt egy gyümölcs, pl. a körte ma már inkább gondolom hogy tisztátalan a szervezete és azért nem tudja megenni, mint hogy érzékeny rá. Véleményem szerint bizonyos tápanyagra pl. mogyoró érzékenység fő oka a tisztátalan test és a gyenge immun rendszer.
Mindkettő esetén segít a 811.

A 811 univerzális ereje abban rejlik, számomra, hogy helyes arányban kombinálja az éltető és legkíválóbb tisztító zöld leveleket, a tápláló és nagyon könnyen emészthető gyümölcsökkel. Ilyen étrend mellett tapasztalatom szerint kb. néhány hét alatt tapasztalható a pozitív változás. (persze a sejtszintű változás több év)
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 9., csüt. 17:47

Érdekes dolog egyébként, mert ha vmi biznisz-szaga lenne, akkor érthető, hogy humbug. De abból hogy lehet üzletet csinálni, hogy bizonyos fajta kajákat nem eszünk meg? :D
Nincs tudományos bizonyítéka? Hm, hát erről vmi könyveket is írtak már, nem? Többek között orvosok. Bár ez nem jelent semmit :lol:
Viszont gyümölcs/zöldségből kevés a kerülendő étel és ez jó. A-soknak paradicsom, banán (ez mondjuk nem jó...), kivi, narancs, mandarin, ez utóbbiak 0-soknak is. Azért van itt 1-2 finomság... nálatok okozott-e vmi panaszt, ha ilyet ettetek uzamosabb ideig napi rendszerességgel?
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 9., csüt. 18:23

Miért kerülendő mandarin meg ezek 0-nak? Télen naponta 2-3kg mandarint megettem semmi bajom nem volt
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 9., csüt. 18:35

Arctic írta:Érdekes dolog egyébként, mert ha vmi biznisz-szaga lenne, akkor érthető, hogy humbug. De abból hogy lehet üzletet csinálni, hogy bizonyos fajta kajákat nem eszünk meg? :D
Nincs tudományos bizonyítéka? Hm, hát erről vmi könyveket is írtak már, nem? Többek között orvosok. Bár ez nem jelent semmit :lol:
Viszont gyümölcs/zöldségből kevés a kerülendő étel és ez jó. A-soknak paradicsom, banán (ez mondjuk nem jó...), kivi, narancs, mandarin, ez utóbbiak 0-soknak is. Azért van itt 1-2 finomság... nálatok okozott-e vmi panaszt, ha ilyet ettetek uzamosabb ideig napi rendszerességgel?

Simán lehet üzletet csinálni, ne edd meg ezt azt meg amazt, de ilyen meg olyan termékkel pótolni kell a hiányát, és mindjárt jó nagy üzlet van :)
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 9., csüt. 18:55

Ha tudnám, nem kérdezném :-) De végülis beteg is lettél, ha jól emlékszem, ki tudja nem a mandarin volt-e a ludas :-D Na mindegy, csak úgy megkérdeztem, mit gondoltok. Van is itt az oldalon egy vércsoportos topik, érdekes dolgokat írnak az elején.
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 9., csüt. 19:22

Akkor már nem ettem mandaint, az még december idején volt leginkább meg január elején, igen beteg lettem, de elég kevés zöldet ettem, és lelkileg nem éppen voltam a toppon
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. ápr. 10., pén. 1:18

Így van, és itt a
és lelkileg nem éppen voltam a toppon
van a hangsúly. Úgymond "beteg", akkor lesz az ember ha a háttérben valamilyen érzelmi-sokk élmény van (www.ujmedicina.hu). Azt, hogy mit ettél amikor influenzás voltál csak egy másodlagos dolog. Számít, hogy mit fogyaszt az ember, de az még fontosabb, hogy hogyan reagálunk a konfliktusokra és hogyan éljük meg azt.
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 10., pén. 7:56

Bármennyire hihetetlen, de az élőlények egészségét LEGINKÁBB, MONDHATNI TÚLNYOMÓ RÉSZT 3-4 ALÁBBI, KÖZTÜK A TÁPLÁLKOZÁSUK BEFOLYÁSOLJA. Azért, mert ezen elemek fizikailag átjárják s így legerősebben hatnak a testre.
1. Tiszta levegő
2. Tiszta víz, vagy nem kimondott vízivóknál(ember), növények tiszta organikus vize
3 TÁPLÁLKOZÁS
4.Mozgás
.
.
.
.
nagy űr
.
.
.
4.5.6....... Minden további tényező(pihenés, érzelmi élet stb stb.)
Persze különbőzőek vagyunk, mert van pl. valaki "belehal" a szerelembe, vagy bánatba valaki elvesztése kapcsan, s ilyenmódon ez is kiválthat komoly diszharmóniát s rossz sejtrezgést, funkcionális zavart mégha helyesen táplálkozik is, bár sokkal kisebb mértékben, mert védik az illetőt még a nagy bánatában is ha helyesen (vibrant) eszik. Az embert az élni akarás mindenen átsegíti, de a közvetlen fizikai behatás, ami pl. a táplálkozásával alattomosan , fájdalommentesen, mondhatni tudta nélkülnap nap után éri, nem tudja kivédeni s megörekszik, s idő előtt degeneratív betegségeket kap, ha a fizikai behatás helytelen, testidegen rendszeresen eltér az ideálistól.
EGYSZER VÉLETLENÜL DÍZEL AUTÓBA BENZINT TANKOLTAM. A teljes motort hazavágta és 1 hétig volt a szervízbe míg kipucolták.
Ne akarjunk olyannal és olyan táplálék állapotában etetni egy biológiai lényt ami nem a saját természeti tápláléka, mert megbetegíti.
És ez a döntő szerintem.

Ezért szerintem az egészségünkre nézve a táplálkozás kiemelkedően döntő fontosságú, csak ebben az emberek ma még nem tudatosultak, és borzasztóan lazák, fegyelmezetlenek , és nem veszik komolyan!!!
Az egészség az alacsony magtartalmú nyers vegán táplálkozásnál kezdődik. http://www.youtube.com/watch?v=z3xOU2tLl7g

LEÍROM MINDÍG, HOGY TUDATOSULJON MIK A KULCSTÉNYEZŐK:
- KIZÁRÓLAG NYERS, HŐKEZELETLEN
- VEGÁN
- ALACSONY MAGTARTALMÚ
HA VALAKI EZT A 3-AST BE TUDJA TARTANI ÓRIÁSIT LÉP ELŐRE.
ÉS INNEN KELL KÖZELÍTENI A LEGJOBBHOZ, AMI A 811.

AKI A CSÚCSOT CÉLOZZA MEG, AZ A 811!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. ápr. 10., pén. 9:22-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 10., pén. 9:14

Legtöbb ember még képtelen lenne a 811-re, a világnak nagy előrelépés lenne ha mindenki vegetáriánus lenne, vegánról nem is beszélve, hosszú út áll még az emberek előtt :D
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 10., pén. 9:39

Ja, teljesen egyetértek. Már az is előrelépés lenne, ha tömegesen lennének vegetáriánusok, ami még csak egy kis előrelépés az egészséget tekintve. Vegánok , ráadásul 811-esek tömegesen legyenek , az illúzió ma még. Lényeg, hogy hirdessük a legjobb utat személyünkkel, s példák legyünk azok előtt akiknek van befogadóképességük a jóra. Mert mi már tudjuk, megerősödtünk hitünkben, hogy csodálatos , betegségmentes élet vár ránk, s a feladatunk, hogy ezt megosszuk másokkal is. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 10., pén. 10:13

smanag írta:Ja, teljesen egyetértek. Már az is előrelépés lenne, ha tömegesen lennének vegetáriánusok, ami még csak egy kis előrelépés az egészséget tekintve. Vegánok , ráadásul 811-esek tömegesen legyenek , az illúzió ma még. Lényeg, hogy hirdessük a legjobb utat személyünkkel, s példák legyünk azok előtt akiknek van befogadóképességük a jóra. Mert mi már tudjuk, megerősödtünk hitünkben, hogy csodálatos , betegségmentes élet vár ránk, s a feladatunk, hogy ezt megosszuk másokkal is. :D

Vegánok közt még sokan nem akarnak áttérni a nyersre, főleg a testépítők nem, de egyszer majd rájönnek az igazságra :) :D
ChaserHUN
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10