80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 14., szomb. 16:03

smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 15., vas. 11:07

Teszteltem hántolatlan szezámmagot, s sajna nem csírázott ki. 2 eset lehetséges, vagy túl öreg, vagy megsütötték a szárításkor.
Mindíg teszteljük a magokat fogyasztás előtt, halott magokat ne együk.
:roll:
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 16., hétf. 19:58

smanag
Grafomán

szombaton potluck

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. márc. 17., kedd 13:46

giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 20., pén. 19:26

Most már egyre több a zöld. Bőven, változatosan együk, igyuk az új zöldeket zsenge állapotukban. Ezek újra élettel telítenek, és hihetetlenül jól megkapunk tőlük minden tápelemet kívéve a kellő energiát.
:D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. márc. 29., vas. 19:22

Huhh, régen jártam már erre :D
Visszaolvasva, lehet hogy 811-en nincs betegség, de amikor influenzás lettem, lelkileg nem épp voltam a legjobb állapotba, és lelki kiegyensúlyozottság is kell az egészséghez, szal értem miért lettem beteg
Amúgy borzalmas mi van a boltokba, banán legoclsóbban 379Ft/kg, egy 1kg piros paprika 1000Ft....zöldek szinte nincsenek vagy 300-400Ft egy fej saláta
Amúgy az az érdekes hogy amikor kezdtem 811-et édes undorom volt, most meg nem bírok betelni az édessel, vacsorára szoktam enni ált úgy 1kg almát, meg kígyóuborkát meg diót, de nem érzem kielégítőnek
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. márc. 30., hétf. 6:51

Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra és nagyon örülök, mert jómagam is épp váltani készülök 80/10/10-re. Olvastam a könyvet, nagyon érdekes és tanulságos. Folyamatosan végigolvasom itt az eddigieket, látom sok hasznos dolog lesz itt is. Lesz majd jónéhány kérdésem... :-)
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 30., hétf. 8:49

Szia Chaser!

Szóval most nagyon nagy változatosság kell, mert már energetikailag szegények a régi gyümölcsök. A kreativitásnak a képzelet szab határt. Drágaság van, nincs mit tenni. Lehet csíráztatni és az ajánlott mennyiségben enni a magokat most. Zöld leveket inni enni kell most.
A generál stratégia: Bevinni az energiát a VÁLTOZATOS gyümölccsel + bőven bevinni a VÁLTOZATOS zöldekkel és leveikkel a kiegészítést+ igény szerint csíramagokat, olajos magokat lehet enni. pl. Brazildió nagyon hasznos mert irdatlan magas a Se tartalma , mely a nehézfémekkel, különösen a higannyal versenyez a testben , igy erős nehézfém lekötő, és kivezető.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 30., hétf. 8:51

Szia Arctic!

Kérdezz bátran! Az jó ha visszaolvasod a fórumot s a honlapot is , mert sokat lehet belőle tanulni.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. márc. 30., hétf. 9:06

Igyekszem! A könyvet is folyamatosan forgatom már sokadjára.
Máris eszembe jutott egy kérdés. Zöldekkel kapcsolatban: mennyit érdemes ebből fogyasztani? Fél kiló levél, vagy fél liter ital (aminek mondjuk 40%-a levél)?

Aztán. Én is egy vékony fickó vagyok, azért is állok át többek között, hogy normalizálódjon a testsúlyom. Tudom, hogy eleinte lesz súlyvesztés, ami az én esetemben nem túl szerencsés. Kb. mennyi idő lehet, amíg megfordul a helyzet? Mellette rendszeresen sportolok amúgy.
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 30., hétf. 16:29

Szia Arctic!

Nem tudom mely stációtól kezded, mert nem mindegy. Ha már vegán vagy, akkor azonnal válthatsz 811 -re, de ugyanez végül is elmondható ha mindenevő vagy, de onnan nehezebb, ezért itt javaslom először az 5 komponenses nyers(csíráztató ) vegán létet, mely tartalmazhat csíráztatott gabonákat és hüvelyeseket is a gyümölcs-zség-olajosmag 3-as mellé. Ez nem 811, de sokaknak túl drasztikus ekkora ugrás. Az átmeneti fázisban mindent ehetünk még. 2 lényeges kritérium legyen, 1. kizárólag nyersen( vagy magokat csíráztatva), 2. kizárólag állati termék mentesen. Már ezzel, vagyis a nyers veganizmussal óriási az előrelépés. Ezután az előbbin bevett mennyiségi magevést fokozatosan lecseréljük a mennyiségi gyümölcs és zöldevésre, s egyre inkább közelítünk a 811 helyes arányai felé. A tiszta 811-en napi 0,5-2 l zöld lé, vagy annak megfelelő zöld elfogyasztása javasolt napi szinten. Ennél akár lehet több is kívánalom szerint de 0,5 l -nél kevesebb ne legyen. A lényeg itt hogy mi ezzel visszünk be a gyümölcsök kiegészítéséhez sok ásványt s fehérjét. Legjobbak a zsenge zöldek változatosan.
A test az elején ledobja az alacsonyabb rendű sejteket, vizet, és a belső védőbevonatokat, amit a főttek méreganyagai és a szervetlen konyhasó bevitele miatt tart vissza. Ezeután beáll egy egyensúlyi súlyra ami jó neki a nyerseken. Innen tanul meg majd az újból építeni, ezt nem kell siettetni. Majd látnod kell , hogy a sok tápláló nyers zöld és édesgyümölcs hatására kikerekedik az arcod , mint egy biztos jelét annak, hogy sejtjeid csordultig telítődnek elsőrendű tápanyagokkal.
Egy a lényeg, hogy az energiaállapotod jó legyen. Kezdj el elméletben és gyakorlatban is elindulni az úton a vibrant egészség felé, s kitartásodat majd meglesz a gyümölcse.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. márc. 30., hétf. 17:58

Köszi a választ!
Másfél éve nem eszem húst, tejterméket még ettem egy ideig, de csak bio-t, viszont már azt sem. Sót, ilyesmit szintén mellőzöm egy ideje. Gyümölcsöt ettem eddig reggelire, utána 2-3-szor barnarizs, majd este zöldség.
Múlt nyáron próbáltam már átállni, de 6-7 kiló leadás után megijedtem és visszaálltam...
Most igyekszem újra belevágni, remélem több sikerrel... jön a nyár, addig tervezek egy 1-2 hónapos átállási időszakot. Igyekszem fokozatosan. Zöldeket már elkezdtem inni, és egyre növelem a gyümölcsök arányát.
Nem könnyű megszabadulni a főtt ételektől, mert érzelmi függőséget alakít ki az emberben... nem eszem ugyan össze-vissza, de az itthon sütött tönkölykenyér hiányozni fog (sajnos).
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 30., hétf. 18:09

Igen a főttek kísérteni fognak s nem ma lesz az utolsó nap, hogy elcsábulsz. De a nyersevés egy idő után rávezet a jóra, s a testi tünetek a félrelépésekkor intőjelként visszatérítenek a jó útra. Ha sok érett banánt eszel vagy más édesgyümölcsöt , akkor a súlyodat megtudod tartani s növelni is majd később.
A vibrant egészséghez vezető út hosszú és kihívásokkal teli, de ha átlendülsz majd a holtponton akkor már nem nézel vissza s egyre inkább az eredményekből is feleszmélsz a lényegére.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 30., hétf. 19:58

A szójatermékek egészségkárosító hatásai
Ki mondja ki errõl az utolsó szó(já)t?

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/szoja.htm

A tej:
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm
Egy életen át tartó, többnyire állati eredetû fehérjére (pl. tejtermékek, húsok) épülõ táplálkozás lassan 'felfalja' a csontokat. Ezzel szemben a növényi eredetû fehérjére építõ táplálkozásnál jelentõsen erõsebb lesz a csontrendszer keménysége.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. márc. 30., hétf. 21:22

Főttek engem is sajnos sokszor csábítanak néha, de legesleginkább akkor ha nem ettem eleget, legfőképp nem ettem elég ÉDESET, mostanában turmixokat datolyával tuningolom fel kicsit jó édes lesz, és banánokat is ált, főleg ha még kicsit éretlen datolya szósszal eszem, eleinte édes undorom volt, most meg mindig minél édesebbet szeretnék enni
amúgy 0,5-1l zöldbe pontosan mit értesz? én ennyibe pl 6-12 levél kelkáposztát turmxolok le utána leszűröm
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10