80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. feb. 10., kedd 18:34

Miért ebben a világban mi az? :lol:
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 10., kedd 20:21

Az ember a világot elszennyezte, a 24. órában vagyunk. Én azonban hiszek abban, hogy megfordul a trend, de mi az érezhető változást már életünkbe nem érjük meg. Eljön azonban az idő majd amikor az alternatív energiák átveszik az uralmat és az emberek valóban tiszta, egészséges környezetben élhetnek. Nyugodtak lehetünk , hogy már a bio sem az ami volt 100 éve. Az volt az igazi bio, és akkor voltak valóban élők, tápdúsak, szerves anyagban gazdagok a talajok. Ezért felértékelődik ma a VALÓDI emberi egészség, amit a vibrant tiszta test ad. A tökéletes vibrant egészségi szintű, tiszta test sokkal hatékonyabban távolítja el a mérgeket mint bármely eltömődött test.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. feb. 10., kedd 20:41

Elszontyolodás kilőve! :D Én biztos vagyok benne, hogy simán meg fogjuk érni a nagy változást, de addig még iszonyatos megpróbáltatások várnak ránk. Szerintem már nincs sok hátra, de ezt egy másik topikban már bővebben kifejtettem...
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 13., pén. 22:36

Közeledik a böjti időszak. Most még ne kezdjünk el böjtölni, csak ha megenyhül az idő. Hosszabb böjt nem ajánlott, max 7 nap s azt se elsőre. Rövid, 1-3 napos böjt periódikusan rendkívül hatékony lehet. Pl rövid böjtök szabályszerű ismétlésével testtömeget növelhetünk, ilyen hatásúak. Itt taplalkozási és böjti napok szabályszerűen váltják egymást.

Folyadék:
- Legjobb utánpotlás a nyers zöldek ill. gyümölcsök szerves vize. Ez a legjobb folyadék ami embernek való. Ha ilyenen böjtölünk már az is hatékony.
- Ezt követi a teljes vagy 0 böjt. Ilyenkor vizet iszunk csak. De nem mindegy milyet. Van aki forrásvizekre esküszik( ebből a lágy vizek a jók, melynek az össz ásványi anyag tartalmuk a legkevesebb)s vann aki azt mondja legjobb a desztillalt víz. Egyébként az állatok a természetben különböző vizeket isznak. A gyümölcsevők szinte semmit, de a növényevők, különösen , ha a szárazabb évszak szárazabb füveit eszik, gyakran járnak itatóhelyekre. Az azonban biztos, hogy a szervetlen ásványi anyag tartalom a vízben ha kevesebb az jobb, mert ezt a test nem tudja hasznosítani. Ki ki döntse el maga.
Itt olvashatunk erről egy cikket:
http://www.veg.hu/modules.php?name=News ... nt&sid=228

HOSSZABB, 7 NAPOSNÁL NAGYOBB BÖJT SZÜKSÉGTELEN, S EGY -EGY ILYEN HOSSZABB BÖJT HATÁSA FÉL ÉVRE KITART, GYAKRABBAN NEM KELL. RÖVID BÖJTÖT KÍVÁNALOM SZERINT VÉGEZHETÜNK gyakrabban.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 13., pén. 23:07

Az ásványvizekkel kapcsolatos fő probléma az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy elfogyasztásukkal ezen anyagok bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről és sejtjeink csupán a már megkötött, és ez által szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel. Az ásványi anyagok megkötéséhez ún. transzporterekre van szükségünk, pl. növényekre, gyümölcsökre, stb. Ezek az anyagok ugyanis képesek szerves kötésben megkötni a szervetlen ásványi anyagokat.

Érdekelne mi a véleményetek a vizekről? Milyen vizet igyunk, főleg böjti napokon , mert egyéb esetben a 811 en nem szomjazunk meg sose általában.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. feb. 14., szomb. 11:58

PI-vízről mi a vélemény?
Nem tudom mitől de az utóbbi napba úgy felfújódtam valamitől, zöldek rostjait leszűröm, ettem egy kis lucerna meg vöröshere csírát de nagyon kis mennyiségbe, meg este 3-4 szem diót, esetleg ezek okozhatták a puffadást?
szerk: meg a mandarin helyett almát eszek vacsorára, az okozhatja? lehet hogy néhánynak túl kemény a héja
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. feb. 14., szomb. 12:44

Az ásványvizekkel a fő probléma, hogy kb. a 95%-uk nem ásványvíz, hanem csapvíz. :D Ezt egy vízmérnök mondta nekem, 2 évvel ezelőtti ÁNTSZ-es vizsgálatokra hivatkozva...
Ami tényleg ásványvíz, az meg valóban azért rossz, amit smanag már alant bővebben kifejtett...
Van aki a tisztított PÍ vízre esküszik. Nem tudom. Évekig ezt ittam és semmi extra javulás nem történt az egészségi állapotomban.
Van aki szerint már 2 nap kizárólagos desztvíz fogyasztásával meghalhatunk. Jelentem, én még életben vagyok, pedig csináltam már 3 napos desztvíz böjtkúrát is...:D
Mostanában revitalizált vizet iszom, aminek valóban sokkal selymesebb az íze, mint a sima vízcsapé, de lehet, hogy jó volna ezt is valami tisztítókészülékre csatolni, mielőtt revitalizálnám...
Az lenne a legjobb, ha nem volna szennyezett a környezetünk és akkor ihatnánk folyóvizet, meg összegyűjtött esővizet is...Hát ez még odébb lesz egy kicsit...
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 14., szomb. 16:43

Chaser!

Egyél egy pár napig minden nap egy kis tökmagot. Banánt éretten egyed, amikor barna pötty kezdődik. Végezz hasizomgyakorlatokat, aerobik gyakorlatokat, légzőgyakorlatokat.Az ételt lassan egyed , jól turmixold el és rágd meg jól. És mennyiségileg ne edd magad túl egyszerre, ill. ehetsz többször, csak várd meg mig kiürül a gyomor. Aprómagcsírákat lehet enni ha igényled ilyenkor, mert nincs már elég friss zöld. Pl lencse, mangó bab, lucerna. Lehet hajtatni fehérrépa, cékla, sárgarépa, zeller , cékla stb. levélhajtást ablakba. Elkészítése: ezek felső leveles végét 2cm vastagon levágva vizbe téve hajtassuk ablakba.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 14., szomb. 17:07

Ha valakinek van ideje, energiája elszórakozhat maghajtások termesztésével. Ezek rendkívül hasznosak friss zöldhiányos időben. Termesztésük: Előcsíráztatott magokat 1 -2 cm vastag szerves komposzton hajtassunk 5-10 cm nagyságra, s ollóval vágva csak a zsenge hajtást együk. Hajdinahajtás kimondott hasznos. Ilyenkor a probléma, a kapható zöldek energetikaileg gyengék. Okai: a hajtatottak nem kapnak napot, hidegben nevelődnek, vagy az öregek, betároltak, nem frissek. Gondoljuk csak el mennyire jó lenne most enni egy kertünk komposztajalából frissen kiszedett ropogós , izes fejessalátát , vagy zsenge spenótot, zsenge aromás , illatos petrezselymet, friss érett, illatos sárgabarackot vagy más gyümölcsöt. Ha jól elképzeltük akkor a nyálnak a szánkba össze kellett futnia. A 2 honapja leszedett betárolt kinai kelek, hajtatott íztelen saláták ezt nem tudják kiváltani belőlünk már. Mihelyt tudunk napot kapni , ilyenkor már dobjuk ki legalább meztelen felsőtestünket az ablakba, levegőzzünk sokat, mozogjunk. S felkészülhetünk a rövid böjtökre a nagy tavasztól őszig elhúzódó építési szakasz előtt. Ősszel aztán a tél előtt megint mehet egy tisztítás majd.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 14., szomb. 17:26

Vigyünk változatosságot a gyümölcspalettába. Mangószezon van. Laktat, tápláló gyümölcs, a gyümölcsök királynője. Próbáljunk éretthez hozzájutni. Akkor érett, persze csak magyar viszonyokban, mert a valódi érettségét csak majd Brazil utunkon fedezhetjük fel, ha megnyúzható. Váltogassuk a fajtákat is fajon belül. Én pl. 4 almát váltok, golden, jonagored, micsu, starking, csak az édesalma a jó.
MINDENT CSINÁLHATUNK, LÉNYEG HOGY JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT A BŐRÜNKBEN S AMIT ESZEGETÜNK AZT NYERSEN VIGYÜK BE. HASZNÁLJUK A KONYHAI ALKALMAZOTTAKAT, TURMIX, PRÉSGÉP STB.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. feb. 14., szomb. 17:44

smanag írta:Chaser!

Egyél egy pár napig minden nap egy kis tökmagot. Banánt éretten egyed, amikor barna pötty kezdődik. Végezz hasizomgyakorlatokat, aerobik gyakorlatokat, légzőgyakorlatokat.Az ételt lassan egyed , jól turmixold el és rágd meg jól. És mennyiségileg ne edd magad túl egyszerre, ill. ehetsz többször, csak várd meg mig kiürül a gyomor. Aprómagcsírákat lehet enni ha igényled ilyenkor, mert nincs már elég friss zöld. Pl lencse, mangó bab, lucerna. Lehet hajtatni fehérrépa, cékla, sárgarépa, zeller , cékla stb. levélhajtást ablakba. Elkészítése: ezek felső leveles végét 2cm vastagon levágva vizbe téve hajtassuk ablakba.

Értetten eszem, midnig hozunk kb 20kg-t a boltból hogy legyen itthon hogy beérjenek, de én almára gyanakszom mert nagyon erős héja van ezeknek és szerintem az puffasztott fel, ma mondjuk nem ettem se csírát se almát és semmi puffadás
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 15., vas. 12:19

Azt kell megérteni, hogy minden fizikai test, legyen élő vagy élettelen a földön atomokból, molekulákból, anyagból épül fel. Az élőlények szerves anyagokból, a tárgyak szervetlenből.
A szervetlen, élettelen anyagokból egyedül a növények képesek szervest építeni, az állatok erre nem képesek, így azoknak a szervetlen anyag, használhatatlan, el kell távolítani, energiát von el. Így ha az állatok szervetlen anyagot esznek, teljesen mindegy milyen formában (föld, kőpor, vagy pl. hőkezeléssel tönkretett megölt, szervetlenné tett élő anyag), az számukra már toxikus vagy akár halálos( üvegszilánk stb.)
Az állati termékeket fogyasztó embertől most vonatkoztassunk el, mivel tudjuk nem egészséges. Mégpedig többszörösen egészségtelen. Egyrészt olyan anyag kerül be, ami nem emberi táplálék, másrészt zömmel hőkezelt, feldolgozott, adalékanyagokkal mesterségesen ízesített(hogy befogadható legyen az embernek) formában. Azonkívül patogén, súlyos többletanyag bevitelt ad, olyan mértékben felborítja a testkémiát, mely a test számára kezelhetetlen. További tucat oldalnyi hátrányok részletezésétől eltekintünk most.
Valamennyi táplálék melyet a vegánok esznek magok, csírák, növények, gyümölcsök életbemaradásunkhoz szükséges fő tápanyagokból lényegében nagy vonalakban valamennyi anyagot tartalmaznak melyre az embernek szüksége van. Speciális többlet hasznosanyag bevitelt lehet elérni változatos növényi táplálkozással, de ezek nem feltétlen szükségesek életbemaradásunkhoz. Pl. Nem szükséges a föld valamennyi növényét ennünk, hogy megkapjunk minden fitohormont az életbemaradásunkhoz. A különbség, hogy eltérő sűrűségben és arányban és formában tartalmazzák a tápanyagokat a növények s növényi magok.
Természetesen a növényi magok között is vannak olyanok melyek nem ideálisak az embernek, s ezért nem is ajánlott a fogyasztásuk pl. gabona. A növényi termések, magok tartalmazzák a legkoncentráltabban bizonyos alapanyagokat, fehérjék, szénhidrátok, zsírok, a legkisebb térben, és kalóriatartalomra vetítve a legkoncentráltabban. Azonban ezen száraz magok számos vitaminban, fitohormonban és egyéb anyagokban nem tartalmaznak eleget, amire szükségünk van. Azonkívül csak bizonyos fajtájuk ehető száraz, nyers, hőkezeletlen állapotban, pl. olajos magok. Csíráztatásuk hatására megváltozik a kép, az említett hiányok feltárhatók, előemésztődnek a gyümölcshöz hasonlóan (a gyümölcs előemésztett, anyagait lényegében nem kell emészteni) új anyag keletkezik enzimatikus lebomlási, feltáródási folyamatban. Ilyenmódon a magcsírák nem tekinthetők egy lapon saját nyugvó száraz magformájukkal.

Azonban még is azt kell mondani, az ember számára ezen magok csak kiegészítések lehetnek, még csíráztatott formájukban is, s főleg csak kis mennyiségben elfogadhatóak, mert mennyiségi fogyasztásukkor a szervezet többletanyag bevitelt kap, ami kezelhetetlen s ugyanúgy toxikus. Az emberi test ideális fehérjebevitele nemtől, kortól, aktivitástól függően 40-70 gr között van és ezt a mennyiségi magevéssel nem lehet tartani, különösen akkor nem, ha bőven kerül be zöld és gyümölcs a mennyiségi magevés mellé. Mert ha a mennyiségi magevést választjuk energiafedezésünk teljes fedezésére(semmi gyümölcs), akkor magtipustól függően 35-70 dkg elfogyasztásával tudjuk ezt elérni, azonban ezzel leterheljük a testet többletanyagbevitellel, s az emésztőrendszerünket túldolgoztatjuk, életenergiánkat csökkentve. Számos fejlődő országban ez a napi gyakorlat , s ráadásul az embernek legrosszabb magfajta(valamely gabona) hőkezelt változatával teszik.
Azt kell megérteni, hogy a mennyiségi zöld és gyümölcsevéssel leképezhető minden magevés. Vagyis könnyen ekvivalensek képezhetők. Kb. 10-12 szeres mennyiségi zöld bevitel eredményez egy egységnyi magbevitel egyenlőséget. Az energia bevitel szempontjából pedig kb. 70-100dkg gyümölcsbevitel egyenérték 3-10dkg szárazmag bevitellel. A mennyiségi eltérések a magfajták s zöldfajták eltérő anyagjellegéből adódnak.

Lényeg: ANYAGBEVITEL SZEMPONTJÁBÓL A TÁPLÁLÉKOK HELYETTESÍTHETŐK ÉS LEKÉPEZHETŐEK EGYMÁSBÓL. Mindegy, hogy kis mennyiségű koncentrált magot eszünk, vagy mennyiségben zöldet és gyümölcsöt, az anyagbevitel csaknem ugyanaz lesz. Azért nem teljesen ugyanaz, mert az előbb említettek szerint a csíráztatott magokkal többlet anyagfeltáródás kerül be, míg a szárazmagok hiányos bevitelt adnak a nyers mennyiségi zöldekhez képest.
A legegészségesebb azonban az embernek, ha anyagbeviteli igényét nyers gyümölcs és zöldek mennyiségi bevitelével fedezi, mivel nyers magokból és csíráikból úgy sem célszerű sokat enni. Ilyen mennyiség az evés egyik fő célját, az átvágyat sem veszi el.
Magokat, kivéve gabonák, kiegészítésnek max 3-5 dkg/ nap mennyiségben lehet alkalmazni, egyfajta „rásegítésnek”, a mennyiségi gyümölcs és zöldbevitel mellé, télen zöldhiányos időben akár napi szinten is, de ha csak időnként eszünk magokat, akkor sem lesz semmi bajunk mert a mennyiségi zöld és gyümölcsevéssel bevittük az anyagokat. Az ember a természetben véletlen magevőként un. accidentally seedeater- ként létezett a legnagyobb egészségben évmilliókon át. Ha magokat alkalmazunk említett kis mennyiségben legjobb áztatott vagy csíráztatott formájukban megtenni, ezzel némileg növeljük hasznos tápanyagbevitelünket, emészthetőbbek a testnek. Azonban fontos megérteni, a túl sok anyag, ha az hasznos , nyers , élő anyag, akkor is toxikus!!!

Ideális táplálkozás alapelve:
- Ha a mennyiségi zöld és gyümölcsevéssel bevisszük napi energiaszükségletünket, akkor bevittünk minden anyagot. Teljesen mindegy hogy nem ettünk aznap magot, olyan mintha magot is ettünk volna a vagy/ vagy elv alapján, a főbb életfontos anyagokat tekintve ugyanazon anyagbevitel megtörtént. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. feb. 18., szer. 16:26

Szervusz Iván!

Egy kérdést szeretnék feltenni Neked. Manapság rengeteget hallani a canditáról. És az ilyen diétákban száműzik a gyümölcsöket is...
Kérlek tudnál erről írni pár gondolatot? Hogyan hatnak a nyers zöldek a candidára? Candida szempontból (akiben elburjánzott) milyen hatással vannak a gyümölcsök? Olvastál már erről a témáról valamit?

Köszönöm a választ, Gábor

Elővetítve azt gondolom, hogy bármilyen mennyiségű gyümölcsevés sose tud képezni candidát. A candida oka a finomított és hőkezelt szénhidrát. Várom a véleményed!
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. feb. 18., szer. 20:23

Szia!

Bocs, hogy beleszólok de a kérdésed jogos. Emlékszem, egyszer én is feltettem magamnak, akkor épp a PH Csodát olvastam ami a gyümölcsevés ellen van. Bár már akkor ostobaságnak tűnt, a 811 könyv elkergette a maradék kételyeimet is.
Graham egy külön fejezetben beszél a Candidáról, szükségességéről, és a gyümölcsökkel való összefüggéseiről. Ha az ember a belső megérzéseire hallgat, akkor tudni fogja, hogy mi a helyes. Te magad is már megválaszoltad a kérdésedet. Iván biztos bővebb információt fog adni, és elnézést a közbekotyogásomért. :wink:
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: adri » 2009. feb. 18., szer. 22:15

Sziasztok!

már január óta csinálom a 811-et, persze átmeneti módban. és mostanában találtam egy weboldalt, ahol Graham készitette ételösszeállitások vannak lefényképezve. Nagyon szépek:-) Örülök neki, hogy ilyen is van.

http://healthyoptimist.smugmug.com/gall ... 8Ea#P-1-12

adri
adri

Hsz: 4

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10