80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 22., csüt. 20:36

Én most ebédre 13 banánt ettem Very Happy
reggelire ittam egy 5 banánból álló zöld turmixot, brokkoli rostjait leszűrtem, suliba 4 almát ettem, vacsorára 1kg mandarin meg fél kg paradicsom, meg saláta Very Happy

Váo! 13 banán egyszerre.. :)

Igen egészség nem csak evéstől függ, pl, sajnos mostanában tapasztaltam ha nem stabil érzelmileg az ember, nagyon visszahúz, amellett barátaim sincsenek igazából, elég anti-szociális életet élek

Érdemes barátokat szerezni mert nélkülük szürke az élet, de egy tipp; nehogy egyből felhozd előttük azt, hogy nyersevő vagy, vagy azt, hogy szinte csak gyümölcsöt eszel... :wink:

Nekem is vannak barátaim akik szalámis pizzát kérnek, na most ők azok akik még azt sem értik meg, hogy miért jó ha hagyjuk a húst... de ez van, ettől még kedvelem őket :)

Ja, és nézd meg az Igenembert! 8) (most megy a mozikban)
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 22., csüt. 20:39

Péternek:

Elég hektikus ahogy kinéz a napi étrendem, mennyiségi és minőségi szempontból is, úgyhogy ne végy rólam példát. :) Reggelire általában 7-8 mandarint eszek, vagy 4-5 körtét vagy almát. Ebédre szinte mindig banánt eszem (nagyobb fajtából max. 6-ot, több ugyanis nem megy), vacsorára meg megint vagy alma, vagy körte, magvakkal kiegészítve.
De mondjuk ma annyira ki voltam éhezve zöldekre, hogy csináltam egy nagy adag vegyes salátát és azt ettem ebédre. (fejes sali, kígyó ubi, kaliforniai paprika, paradicsom, zellerszár/levél).
Még alakulnak a dolgok, csak mostanában egy kicsit kusza az életem, úgyhogy még nem tudtam kialakítani egy rendes kerékvágást.

A légzés valóban nagyon fontos, hihetetlenül jó dolognak tartom a jógát. Ez a tibeti 5 sem rossz, de ezek inkább csak csakra "felturbózók" és nem pedig kifejeztten nyújtó gyakorlatok. Ha majd sikerül végre egy kicsit rendezni a soraimat, akkor lehet, hogy be fogok iratkozni egy jóga klubba is, viszont valami küzdősportra mindenféleképp, mert már nagyon hiányzik...

Chasernek:

Szerintem a teljesértékű élethez 3 dolog kell: egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás a tiszta levegőn és pozitív gondolkodás. Ha az egyik is csorbát szenved, a másik 2 nem fogja pótolni a hiányt.
Hiába "tökéletes" a táplálkozásod, ez önmagában édeskevés. A gondolaterők helyes áramoltatása -ahogy Bicsérdy mondaná-, az agykontroll -ahogy José Silva mondaná- nagyon fontos és sokat segíthet. Az életed minden területén! Tessék valami közösségi életet élni! Tánc, foci, vagy egyéb sport, vagy bármi más ami örömet okoz Neked. Remek pajtásokat lehet így szerezni. De nehogy azt mondd, hogy faluban erre nincs lehetőség, mert ha ez még igaz is lenne, mindenhol van egy nagyobb(acska) város. Hajrá! :)
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 22., csüt. 21:15

Hát vannak haverjaim, de igazából már az életmódom nem fér össze az övékével ezért nem is szeretek közéjük menni, régen mentem én is berúgtunk stb. stb. de most minden az ellenkezőjére fordult, vannak jófejek akiket bírok, de a többség közé nem szeretek menni mert nem érzem jól magam, amellett ha valami buli van mindenki elég részeg meg dohányzik én meg utálom cigifüstben lenni, sportolni meg nemtudom hogy hova mehetnék, labdajátékokba nem vagyok valami pro
igazából, szeretem nagyon a rock/metal zenét de a követőinek az életmódja nem igazán fekszik nekem, és nehéz a kettő közt megtalálni az egyensúlyt, bár mostmár van sok zenekar akiket látok hogy vegánok meg talán normálisabbak de ez még csak épp hogy kezd kibontakozni, és most a kettő közt elég nehéz egyensúlyt teremteni
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 22., csüt. 22:06

Chaser!

Ha a régi haverok nem tudnak lépést tartani veled, akkor újakat kell keresni! Egyébként nem csak labdajátékok léteznek és ne csak Harkányban gondolkodj! Ott van melletted Siklós, ott van pl Judo klub is. Pécs sincs olyan rettenetesen messze tőled, ott pedig aztán biztos, hogy minden van! :) Lehet úszni, karatézni, táncolni (ez különösen kiváló lehetőség az ismerkedésre :D és a testmozgásra), színjátszani, kézműves dolgokkal foglalkozni stb-stb. Fogalmam sincs, hogy mihez volna kedved. Tessék egy kicsit nyitni! Új emberek, új impulzusok! Én például imádok ismerkedni, főleg lányokkal...:D

Ja, mondd meg a rocker haverjaidnak, hogy Lukács Laci is vega, bár igaz, hogy ő még nem veti meg a piát...:)

Ennyi virtuális "fenékbe billentés" elég lesz ahhoz, hogy ezen a téren is reformokat vezess be? :) Vagy még adjak? :)
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 22., csüt. 22:28

Hát ja, nekem ez a piálásos dolog ami már nem fekszik igazán
Ping-pongoztam régen csak kirúgtak mert nem tudtam menni 3-szor csak 2-szer egy héten edzésre zenesuli miatt, bár utána apámtól tanultam meg jobban játszani szal mind1...meg ping-pong jó de mégse mozgat meg úgy mint mondjuk úszás, vagy kosárlabda vagy ilyesmi, na mind1, majd valamit kitalálok :D
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 24., szomb. 10:12

Ma nyersklubb, ugye nem felejtettétek el? :D

START 16:00! bővebben a programajánlóban.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 24., szomb. 19:17

Érdekes ha az éretlen banánt kirakom spájzba hogy ne érjen olyan gyorsan és utána hozom ki akkor halványan feketés lesz az egész és elég rossz az íze, ha nem teszem ki hidegnek megjelennek rajta rendesen a barna pöttyök és finom édes lesz
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 25., vas. 11:41

A szervezet az elfogyasztott ételből folyamatosan újraépíti magát, emellett génjeinkben örökletesen működő szüntelen javító és gyógyító mechanizmusok működnek. Ezért amikor az elfogyasztott étel minősége magasabb mint a testet felépítő, meglévő sejt- és szövetállományunké, a test azonnal elbontja az alacsonyabb minőségű sejteket és szöveteket, és anyagaikból újraépítí, újra srtukturálja magát. Ezen folyamatban valamennyi használható elbontott alapanyagot felhasznál, és a bekerült magasabb minőségű tápanyagok segítségével és felhasználásával egészségesebb, minőségibb sejteket, szöveteket produkál. Ezen folyamatos biológiai evoluciós folyamatban az eredmény az lesz, hogy minden új generációs sejtállomány egészségesebb lesz mint a régi sejtállományunk volt. :D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 26., hétf. 14:41

Sziasztok!

Találtam egy jó oldalt a zöldekről :)

http://www.fredericpatenaude.com/assimilable_greens.html
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 27., kedd 20:04

Smanag!

Azt hiszem, hogy régebben már írtál róla, de elfelejtettem...:) Szóval. Fogkrémmel, vagy anélkül mosol fogat?
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 28., szer. 0:44

Fogkrémmel, vagy anélkül mosol fogat?

Micsoda egy kérdés :?: :D

de én is kíváncsi vagyok. :)

Szerintem esetünkben már felesleges, sőt talán többet árt mint használ.
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 28., szer. 6:32

Szia Zoli!

Nem használok fogkrémet mivel nyers zöldek s gyümölcsök kizárólagos fogyasztásával mosom a szájüregemet egész nap.
trükkök:
- Gyümölcsevés, olajos mag evés után fertőtlenítsük, tisztítsuk meg mindíg a szájüreget kis zöldek fogyasztásával, rágcsálásával.
-Este elég fogat ápolni, s csak a szükséges mértékben, nem kell túlzásba vinni az időtartamát. Mikroszálas fogkrém, Meridol fogkefe a legjobb, forrásvízzel, deszt. vízzel, vagy palackos ásványvíz(lágyabb fajták). Csapvizet ne használjunk, a szájüreg, fogágy, iny erős pusztítást kap ha kemény, vegyszerekkel teli, klórozott vizzuhanynak kitesszük. Ezen környezetnek leginkább megfelel, ápol, karban tart, egészséget ad, a gyümölcsök s különösen a zöldek szerves ásványi anyagokban kizárolagossággal bíró organikus vize. Eredendően a szájüregünk s testünk minden sejtjének ha a 811 el találkozik akkor az a legjobb neki.
- esti fogmosás után a fogközöket fogselyemmel tisztítsuk ki. Ez már egy extra rásegítés az abszolút jóra, mely fegyvert még a majom sem vetette be. :D
-Ajánlatos végül venni (megtérül az egészségben) egy Oral B triumph elektromos fogkefét melynek csak és egyedül a maszírozó funkcióját használva időnként végigmegyünk a hátsó, nehezen elérhető helyeken is és az inyet végigmaszírozzuk színtén kizárólag az említett vizek zuhanyában, és ha valaki a tökéletest keresi akkor használhat növényi organikus vizet, levet a vizek helyettesítésére, melyek tápanyagokat dörzsölnek bele a fogakba és inybe ezzel tovább erősítve azokat.

A szájüreg fontos tápanyagfelszívódási, érzékelő, érzékelő szervrendszerünk, mely ugyanúgy vibrant egészséget nyer a 811 en, mint ahogy tönkre megy, eltömödik, megbetegszik a főtt , s nem emberi táplálékok mérgező anyaghalmazával érintkezve napi szinten.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 28., szer. 16:53

basszus, már szinte mindenhol több mint 300Ft a banán kg-ja, paradicsomról ne is beszéljünk, borzalmas mennyire magas árak vannak :?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 28., szer. 19:35

Ha nem biot veszünk, akkor a Metroban érdemes banánt venni, kartonnal. Ha jól emlékszem 210-220 kilója, egy karton meg 18 kg-os.

A paradicsom ilyenkor meg még nem is teremne természetes környezetében, nem?

Nem tudom ti hogy vagytok de nekem elég nehéz tartanom magam a szinte csak gyümölcsevéshez. Kénytelen vagyok magokból is többet enni sőt van amikor nem tudok várni és gyümölcs után eszem. Ti hogy boldogultok?
Érzelmileg sem olyan könnyű. pl. Látod, hogy körülötted mindenki mindent eszik, és mellé még bolondnak is néznek időnként. De hát valamit valamiért, az egészségért egy kis mértékletesség.
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 28., szer. 19:46

Én már megszoktam, ha meg mások eszik csak úgy tekintek rá hogy szemetet esznek, ennyi, koktélparadicsomok elég jók, metro meg nekem innen 30km vagy még lehet több is, szóval amennyiért bemennénk benzin miatt ugyanott lennék
ChaserHUN
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10