80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 15., csüt. 14:20

A mindennapi súlyzózás szerintetek baj? mert valahol olvastam hogy nem jó mindennap edzeni ert hogy túlhasználódnak az izmok, de ha azt vesszük a természetbe se ülnénk egésznap a fenekünkön, talán egy napot se

Több helyen is azt olvastam, hogy heti 3-szor elég súlyemelős napot, hogy legyen a szervezetnek ideje a regenerálódásra. Bár ez megint olyan, hogy ezt a tanácsot olyanok adják akik mindenevők. Én minden másnap csinálom, azt hiszem Zoli írta, hogy ő is. Nálad, hogy néz ki egy ilyen gyakorlatsorozat?
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 15., csüt. 15:52

gpeter írta:
A mindennapi súlyzózás szerintetek baj? mert valahol olvastam hogy nem jó mindennap edzeni ert hogy túlhasználódnak az izmok, de ha azt vesszük a természetbe se ülnénk egésznap a fenekünkön, talán egy napot se

Több helyen is azt olvastam, hogy heti 3-szor elég súlyemelős napot, hogy legyen a szervezetnek ideje a regenerálódásra. Bár ez megint olyan, hogy ezt a tanácsot olyanok adják akik mindenevők. Én minden másnap csinálom, azt hiszem Zoli írta, hogy ő is. Nálad, hogy néz ki egy ilyen gyakorlatsorozat?

hát legfőképp tornázok, mert van egy kis mellkasi deformitásom és azt szeretné helyre hozni amennyire lehetséges, amellett azt mondta tornász hogy csak olyan test helyzetekbe súlyzózzak ami nem terheli a gerincet, szóval most még csak alakítgatom ki a súlyzózást, szoktam fekvenyomást, hátra expanderrel, bicepszre úgy hogy pilates-labdán hasalok, tricepszre padon fekve, de gugolótámaszt is azt mondta hogy egyenlőre csak súly nélkül úgy meg nagyon sokat kell megcsinálni, a vándliaimat meg nem is érezm hogy dolgoznának különösképp, de mondjuk nincsenek olyan dúrva izomlázaim ugyanannyi edzéstől mint azelőtt
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 15., csüt. 21:02

smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 16., pén. 19:19

Na kéremszépen!

E-mail: biogyumolcs@indamail.hu

Ide kéretik szépen elküldeni a PONTOS "vágyott" mennyiségeket! :) Kinek, miből, mennyi, egyéb hasfájás...A nevével ellentétben nem csak biogyümölcsökről van szó! Haverom most hétfőn fog kimenni megint Bécsbe. Megpróbál hozni biobanánt, a már korábban említett alacsony áron. Itthon viszont (remélem csak egyelőre), nem foglalkozik bio gyümikkel!!! A lényeg, hogy a mennyiségi gyümölcsöket/zöldségeket a piaci árakhoz képest olcsóbban tudja adni. Már csak azt kéne kitalálni, hogy Pesten hol legyen az átvételi hely. Szóval már meg is lehet ragadni a klaviatúrát! Hajrá! :)
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 16., pén. 20:15

Posta amúgy mennyiért juttatná el ide? mármint úgy feladva hogy gyorsan ideérjen ne úgy hogy megromoljon
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 16., pén. 20:35

Fogalmam sincs Chaser, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy még az is olcsóbb volna, ha te jönnél fel érte. :?
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 16., pén. 21:45

Zoli írta:Fogalmam sincs Chaser, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy még az is olcsóbb volna, ha te jönnél fel érte. :?

igen, szerintem is olcsóbb lenne, megkéne tudni mennyiért, 2000Ft 13kg? ha azt evsszük hogy boltokba most 299 meg 324 egy kg banán, szal lehet még mindig simán megérné, utána kell járni, amúgy milyen gyümölcsök vannak még vagy zöldségek?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 18., vas. 11:24

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni a zöldek fontosságát. Napi szinten kell enni bőven a zöld vért, 0,5-1-2 l -t is akár, különösen akkor ha napokig nem fogyasztunk olajos magokat. Legtápdúsabb a tökmag, vagy dinnyemag, szezám, kesu, de csonthélyas termések is jók(dió, mandula, mogyoró). Ha előző nap beáztatjuk vízbe az olajos magokat, könnyebben emészti a test, és finom ropogós lesz. Ezek kombinálása már elegendő változatosságot ad. Ilyenkor télen ajánlatos naponta kis olajos mag, nyáron, mikor sok a zöld s gyümölcs, hetekig mellőzhető.
Ilyenkor bevethetjük a téli kiegészítéseket már, búzafű, árpafűlé, napraforgó hajtás, apróhüvelyes csírák, pl. lucerna,bíborhere, vöröshere, REPCECSÍRA, lehet zöldségmagcsírák, pl. brokkoli stb. és kismagvú hüvelyes csírák is bejöhetnek kis mennyiségben , pl. lencse, mangó bab.
Jegyezzük meg: vagy sok zöld, vagy olajos mag, vagy aprómagcsírák, vagy mindhárom kombinációja arányosan csökkentett mennyiségben, de kellenek ilyenkor a gyümölcsök mellé.
:D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. jan. 18., vas. 11:46-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 18., vas. 11:27

Kínai kel sok van most ez nagyon egészséges. Én leszedem a külső levelét majd levelenként eszegetem befelé haladva. Ha kapunk endívia szivet az manna. De ha csak kelkaposztánk van annak is a levét igyuk, együk. Zöld nélkül nem mehet el nap. Csinálhatunk brokkoli levet, manna. Minden zöldnek a szívrésze, zsenge része a legértékesebb, ill. a bébi változata. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 19., hétf. 12:39

Egzotikus gyümölcsöket szoktatok enni?

Nem mennyiségre gondolok, csak az íz kedvéért.
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 19., hétf. 13:48

Kedves Péter!

1; Boldog születésnapot! :)

2; Mi számít Neked egzotikus gyümölcsnek? :) Mert bár a banánt, mandarint, narancsot stb. mindenki ismeri és mindig lehet kapni a piacon, de nem őshonosak, így tekinthetők egzotikus gyümölcsnek is. :)

Banánt minden nap eszem, mandarint majdnem minden nap, narancsot kb 2-3szor a héten. (Pontosabban kifacsarom a levét és azt iszom). Ananászt tegnap ettem, de annyira kiütéses lett tőle a nyelvem, hogy muszáj voltam a maradékot leturmixolni egy kis zölddel meg banánnal. Lehet, hogy azért volt ilyen gáz, mert nem bio volt, de lehet az is, hogy még nem vagyok hozzászokva.
A mangót azt viszont majd még szeretném beiktatni, legalább heti 1 főétkezésre.
Több "egzó" gyümit mostanában nem eszem.
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 19., hétf. 21:24

Köszönöm Zoli! 8)

Hú.. akkor rosszul fogalmaztam.

Különleges gyümölcsökre gondoltam, olyanokra amiknek a nevét sem tudom de például a Metróban kaphatók. :)

Az ananász - nálam - csípi a nyelvemet :roll: de egyébként meg szeretem.
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 20., kedd 16:40

nem lehet hogy nem hagytad beérni eléggé? akkor hamar marja a nyelvet, ha kicsit éretlenebb a kiwi és többet eszem nagyon marja a nyelvem, ananásszal is így vagyok
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 20., kedd 17:45

Elképzelhető, mert már ettem olyan ananászt, ami nem marta. De honnan a csudából tudjam, ha egy ananász már érett? Miután megvettem a piacon, még vagy 5 napig állt a hűtőm tetején, amikor nekiláttam...
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 20., kedd 20:25

Hát eleve nem zöld, és kicsit betudod nyomkodni, mármint jó persze nem úgy mint a kiwit mert vastagabb a héja, de valamennyire ki lehet tapasztalni
ChaserHUN
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10