80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 3., kedd 16:13

Kedves Laci!
A kérdésben a válasz.
Nem terhellek, de annyit azért elmondok, hogy éppen azért kell írnom, és annyi energiát belefektetnem, mert az átlag bizony ilyen. De nem akarnálak téged sem megváltoztatni, ha nem jutottál még el oda, hogy kicsit komolyabban vegyed magad. Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy ide miért írsz?
Mit gondolsz, az, hogy képes vagyok - teljesen értelmetlenül (legalább is a hozzád hasonlóknak) - rendszeresen gondolkodni, hogy mit is tudnék mondani az ébredés érdekében, és képes voltam ennyi ideig tartani magam valamihez, amiről megint semmi fogalmad sincs? De, kérlek az ehhez hasonló (nem) gondolataidat tartsd meg a pálinka körnek.
Szeretettel:
Gábor
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 5., csüt. 13:04

Szia Dóra!

Nálam ilyesmi repedések a bőrömön jelentkeztek, konkrétan az ujjaimon. A zöldek emelésével ez gyorsan kompenzálódik a normális irányba. A B12 szinted is. A zsír ellátottságot is érdemes átnézned. A hogyan az rád vár:)
Segítségként: sok-sok csíra, fűlevek, káposzta préselt leve, kendermag. A mennyiség emelési fokozata: NAGYON :)
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. feb. 5., csüt. 14:23

Köszi szépen, Cef! Próbálok méginkább "zöldülni" :-) Sajnos a présgépem nem olyan profi, ezért inkább a turmixolás a gyakoribb nálam. De az biztos, hogy a préselt zöld az koncentráltabb és viszonylag kisebb mennyiségben is sok tápanyag bejut. Míg ha gyümölcsös zöldturmixot gyártok, akkor a salátafélék nagyon durván megnövelik a mennyiséget, elég nehéz lenyomni, márpedig a gyümölcs fontos a kalória-gyarapítás miatt. A csíráim szépen nőnek, búza, lucerna :-)
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 7., szomb. 12:51

Sziasztok!
Most kaptam egy levelet és egy linket egy régi ismerőstől, ahol egy közíró-közszereplő beszél a tudatmódosításokról. Ezt lehet figyelem kívül hagyni, lehet tagadni, de ha jól belegondolunk, nagyon közönséges módon, akár a reklámok, vagy a erős személyiségek is tudatosan alkalmazzák. Erről csak azért beszélek most, mert sokat foglakoztat, hogy mit is nem értenek az emberek az írásaimban, vagy miért is támad bennük harag, ha olvassák őket? De előbb azzal foglalkoznék, hogy mit is tehetünk a tudatmódosítások ellen? Először is, ez az oldal éppen ezt teszi, vagyis ellenáll a propagandának és megpróbál egészségesen étkezni, ami már önmagában is a védekezés egy formája. Szóval, így utánagondolva, az összes írásom a tudatmódosítás elleni felvilágosítás, ami sokakban kelt ellenérzést, akik önként adják oda magukat, és bedőlnek a különféle manipulációknak. Ha az egészséggel kapcsolatos ellenpropagandáról beszélhetünk, említhetünk olyan félig rejtett módszert is, ami abban áll, hogy filmekben az egészség gurukat rossz színben tüntetik fel. Sarlatánoknak, közönségese bűnözőknek állítják be őket. Én, a magam jelentéktelen módján is folyamatos mellőzésben és néha tényleges támadásokban részesülök csak azért, mert ki merem mondani a véleményemet. Ez nem zavar különösebben, de érdemes említést tenni róla. Ez tényleg létező dolog.
A nyers zöldek fokozzák (tényleg!) a "paranormális" képességeket! Leegyszerűsítve, ha az ember elég hosszú ideje él ezeken az ételeken sok olyan képesség kerül felszínre nála, melyek a vadon élő állatokban a túlélést szolgálják, az érzékszervek kiegészítőiként. Ehhez nem is kell akkora képzelőerő.
Itt egy elég hosszú videó, amit csak azért érdemes megnézni, mert nemrégen jutott tudomásomra, (ennek kapcsán említve) hogy a keleti testvérnél több millió családi farm van, ahol biotermesztés folyik, és az ebből származó termények az össz mezőgazdaság 70%-át produkálják. A videóban szó esik arról is, hogy a keleti testvérnél milyen módszert alkalmaznak a tudatmódosításban.
https://www.youtube.com/watch?v=cgdAJGRiW6E
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. feb. 8., vas. 16:50

Stoner írta:Kedves Laci!
A kérdésben a válasz.
Nem terhellek, de annyit azért elmondok, hogy éppen azért kell írnom, és annyi energiát belefektetnem, mert az átlag bizony ilyen. De nem akarnálak téged sem megváltoztatni, ha nem jutottál még el oda, hogy kicsit komolyabban vegyed magad. Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy ide miért írsz?
Mit gondolsz, az, hogy képes vagyok - teljesen értelmetlenül (legalább is a hozzád hasonlóknak) - rendszeresen gondolkodni, hogy mit is tudnék mondani az ébredés érdekében, és képes voltam ennyi ideig tartani magam valamihez, amiről megint semmi fogalmad sincs? De, kérlek az ehhez hasonló (nem) gondolataidat tartsd meg a pálinka körnek.
Szeretettel:
Gábor
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. feb. 8., vas. 16:51

borcsok1 írta:
Stoner írta:Kedves Laci!
A kérdésben a válasz.
Szeretettel:
Gábor

Nem íromújra egy a lényeg beteg ember vagy bármikor bármibe kiállom a próbát mondjuk mákon van 20 évvel beljebb vagyok ez az amivel nem tudsz mit kezdeni%!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2015. feb. 9., hétf. 8:30

Sziasztok

A kenyerem tokeletesitesen munkalkodok, elmondhatom hogy a kenyer meg 7 nap utan is remek, egy konyharuhaban tartom a konyhaasztalon (tehat nem hutoben, nem nylonban), es az ize es allaga naprol napra csak jobb lesz. Azota olyat is kiserleteztem, hogy 0.5 – 1 aranyban a juiceren ledaralt datolyat es buzat raktam ossze (ketszer ment at a juiceren hogy minnel finoabb legyen), es a vegeredmeny egy nagyon izletes mezeskalacs lett! Alig hittem el. A ma keszult adagba (ami most kel otthon), abba meg dio darabokat is raktam. Ezt laposra ki lehet nyujtani es nem kell hozza sok nap, sok szel, hamar kiszarad.

A napon szaritott kenyerem nem sikerult (sutoben vegezte), a nap meg nem volt eleg meleg es ami fontos hogy a napon szaritott kenyer csak lapos lehet (nem cipo) kulonben soha nem szarad ki, es fel uton meg is kell forditani. Talan ezert is van hogy az osszes itteni nepnek lapos a kenyere.

Stoner: en ertem mit mondasz, bar a stilus eleg suru, vagy hogy mondjam, szerintem nyugodtan irkaljal amit akarsz, ha valaki leszur belole valamit, valjek hasznara, ha meg nem, akkor olvasson mast. Ennyi. Senkinek nincs jogaban a masikrol eldonteni hogy az beteg/nem beteg/miert irkal/milyen ruhat hord/hogy hordja a hajat/mit eszik vacsorara. Ha pedig ugy erzi hogy jogaban all, akkor nyilvanvaloan nem jutott el egy olyan magasabb szintu letre, ahol ez ertelmetlen es szuksegtelen.

Es arra kerem a forumozokat hogy ami nem epito jellegu (pld kritizalasa, szemelyeskedes) azt inkabb hagyja el. Ebben azt hiszem egyet tudunk erteni, nem? Kinek van szuksege erre? Mire jo ez?
SivatagiNyuszi
Néha írogat

Hsz: 34

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. feb. 9., hétf. 9:43

Sziasztok!

Ami a "kenyeret" illeti én is kísérleteztem pár dologgal.
Csináltam olyat, hogy 1 rész hajdinacsíra (vagy búzacsíra) és 0,5 rész lencsecsíra. Hááát :hmm: nem lett rossz, de olyan túl jó sem. -egy kis minimális só talán sokat javított volna rajt.

Aztán nekem is volt olyan próbálkozásom, hogy gabonacsíra, egy kis aszalvány, és olajos mag.
Ezeket kicsit darabosabbra hagytam, inkább csak összekevertem, az eredmény lényegében egy hagyományos müzliszerű valami lett, vagy más néven granola. -ízre elég jó lett.
Igaz, hogy ez eléggé ellentmond a "párosítás szabályainak" mármint, hogy ne keverjük keményítőt meg egyszerű cukrokat mert könnyen összeerjed, és a zsírokat se keverjük cukrokkal. (meg fehérjét se keményítővel, nehogy már olyan egyszerű legyen :) ) Szóval ha nagyon szigorúak akarunk lenni akkor itt semmi nem passzol semmihez sem. :? (a cukrot azért érdemes minimálisra venni, inkább csak íznek, akkor a többi már nem olyan vészes)
De szerintem ha nem esszük túl nagy mennyiségben akkor talán ennyi belefér. -már ha valaki úgy gondolja, hogy rendszeresen akar ilyeneket enni. (néha én is nagy lelkesen belevágok ilyen-olyan újításokba, kísérletezésekbe, de általában ugyanaz a vége, a sok nyers után valahogy érzi az ember, hogy jó-jó, nem rossz, de valahogy nem az igazi :roll: )
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2015. feb. 9., hétf. 10:30

A recept (amit nem kell kikisertletezni, mert orok) – nem hajdina, nem lencse - 100% buza. Ha nem volt eleg izes a kenyer, akkor nem jo buzat hasznaltal – keress masik fajtat es ne keverd semmi mas csiraval.

Janos beke evangeliuma (XXV-ik resz)

„Engedjétek, hogy kenyereiteket az ISTEN angyalai készítsék el számotokra!”

1. Néhányan akkor nagy megdöbbenéssel kérdezték:
2. " Mester, hogyan süthetnénk meg a mindennapi kenyerünket tűz nélkül?"
3. "Engedjétek, hogy kenyereiteket az Isten angyalai készítsék el számotokra.
4. Áztassátok be a búzátokat, hogy a víz angyala beléje hatoljon. azután helyezzétek szabad levegőre, hogy a levegő angyala is átjárhassa azt, majd az egészet reggeltől estig tegyétek ki a nap sugarainak, hogy a nap angyala is belészálIhasson.
5. E három angyal tevékenysége hamarosan kifejleszti az élet csíráját a gabonátokban.
6. Ekkor zúzzátok össze, őröljétek meg a gabonát és vékony lepénykéket készítsetek belőle, ahogy atyáitok is tették azt, midőn a szolgaság házát, Egyiptomot elhagyták.
7. Ezt a lepénykét tegyétek ki a napsugaraknak, mégpedig napkeltétől délig az egyik oldalán, deleléstől napnyugtáig fordítsátok a másik oldalára, hogy mindkét oldalát átölelhesse a napsugarak angyala.
8. Mert a víz. a levegő és a napsugarak angyala táplálja, érleli a búzádat szántóföldeken, neki kell elkészíteni belőle a kenyeret is.
9. Ugyanaz a nap. amely az élet tüze által növeszti, érleli a gabonaszemet, ugyanazzal a tűzzel süti meg a kenyereteket is.
10. Mert a nap tüze életet ad a gabonának, a kenyérnek és a testeteknek is.
11. A halál tüze megöli a búzát, a kenyér halottá válik tőle. mely megöli, megöregíti testeteket.
12. Az Élő Isten Angyalai az élő embert szolgálják
13. Mert az Isten az Élet Istene, nem a halottaké."
14. "Egyetek ezért mindig Isten asztaláról, a fák gyümölcseiből, a mezők magjaiból és füveiből. Az állatok tejéből, a méhek mézéből.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

Hsz: 34

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. feb. 9., hétf. 14:05

Tudom, hogy nem az az eredeti recept amiről írtam, csak kísérleteztem ezzel is.
És azt sem azért mondtam, hogy "nem az igazi", mert bármi "nagyobb" baj lenne ezzel a kenyérrel, csak ha valaki hozzászokik ahhoz, hogy magas víztartalmú ételeket eszik akkor egy idő után ezek a "száraz dolgok" kilógnak sorból. ( mint ahogy az is az idézetben, hogy együnk az állatok tejéből, itt már azért látszik, hogy kezdtünk "elkanyarodni az eredetitől" )
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 11., szer. 20:19

Szia Nyuszi!
Ha már mindent kipróbáltál, gondolj arra, hogy az egyszerű nagyszerű!
Ezt az írást remélem könnyebb megérteni, de ha nem, nézzétek a képeket!
http://kovigabor.tulelo.hu/
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 13., pén. 18:59

Sziasztok!
Csatolmányok
kenyér.jpg
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 13., pén. 19:02

A napon sült verzió még nevezhető "élő kenyérnek".
A nem vízoldékony rostok viszont hagynak némi kívánnivalót az emésztésre nézve. Passz :)
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 15., vas. 19:38

Szia Cef!
Ez mindenképpen csak katalizátorként jöhet számításba. Mikor 9 hónapos nyers kúrán voltam, akkor pár falatka szárított (nem sütött) kenyeret (nap kenyér) ettem. Igazából el lehetett volna hagyni, mert ezzel együtt is lementem 54 kilóra, Továbbra is azt mondom, hogyha az ember a megfelelő égtájon van, nincs másra szüksége csak változatos gyümölcs, levél, hajtás, virág ételre. Akkor az ember nem hűl ki, sőt a gyümölcs-zöld éppen azt teszi, amit kell. Igen, minden este eszem 1 szelet kenyeret, repceolajjal és algával, de le fogom redukálni heti 2-3 alkalomra, mert nyákosodást okoz. Ma pl. biztosan nem fogok már semmit enni, csak desztillált vizet iszom. Nálam a kenyér az esetleges aminosav kiegészítésért a B12-ért, kell, meg valami olyanért, ami kell, de nem ismerjük.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 16., hétf. 22:36

Stoner!

Neked mennyi az átlag napi zöld beviteled?
cef
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10