Azon gondolkodtam, hogy vajon mi lehet pontosabban az oka annak, hogy a teljesen nyers étrendet követők nagy részéből (talán mondhatjuk, hogy a többségéből) 5-6-7 év után valahogy elfogy a lelkesedés.
Boutenko-ék is asszem 7 év után számoltak be egy törésről, amin -ha minden igaz- zöld turmixokkal sikerült átlendülniük. (bár nem lennék meglepve ha jelenleg sem csak nyerset ennének)
Ivánunk is kb. ez idő tájt kezdett el "rosszalkodni". -legalábbis elmondása szerint. (rendesem meg is lepődtem amikor "Rettegett", akarom mondani "Rettenthetetlen Ivántól"

is nagyobb engedékenységet hallottam a főttek, esetlegesen bizonyos állati termékek irányába, Iván bocs a szójátékért

)
Az is egy cseppet megdöbbentő volt amikor Freelee-ék is előjöttek ezzel a raw till 4-el. -pedig aztán Ők is nyomták a nyerset keményen.
A mi Öreg harcosunk

(Stoner) sem sokig időzött kizárólag gyümölcsökön zöldeken.
És még sorolhatnánk...
Ja, és hogy végül magamat se hagyjam ki, én is érzek kisebb nagyobb visszaesést. -visszajön még ugyan a lelkesedés, de már valahogy nem olyan tartós mint az elején.
A "fészbukon" is ódákat zengenek a 811-ről de ha jobban megnézzük, pár ember kivételével senki sem teljesen nyers. -és a kevés "nyers" többsége is csak pár éves, ami alapján még nem lehet hosszú távú következtetést levonni.
Persze egy csomó minden befolyásolhatja, de jó lenne pontosabban rájönni melyek az igazán gyenge pontok, amik végül meghátrálásra "kényszerítik" az embert. -mert gondolom a többség aki belekezdett az szeretne is nyerseken maradni ha minden gördülékenyen menne.
Vajon mennyire lehetnek anyagi (tápanyagi) okai?
(a szervezetnek sok évre lehetnek tartalékai, és ha csak egy kicsivel eszünk kevesebbet egy fontos valamiből akkor könnyen elképzelhető, hogy sok év kell ahhoz mire ez az esetleges hiány felszínre kerül)
Persze az is lehet agyilag/idegileg fárad el benn az ember.
Mire a sok mindent kikísérletezzük, hogy mit hogyan kellene, emellett meg még megküzdünk a sok negatív kritikával is stb. addigra lefogy az idegi energia. (pl. az izmok edzésénél, túledzés esetén sem maga a "fizikai izom" fárad el hanem az idegrendszer)
De talán a legvalószínűbb, hogy minden hátráltató tényezőből van egy kicsi, amik így együtt sok év után keresztbe tehetnek az elszántabb "versenyzőknek" is.

-hmm, jó kérdés.