80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 24., hétf. 22:48

Sziasztok!

Naná, hogy bevállaltam a gyomortükrözést, hiszen zavart pár kellemetlen tünet - főként az, hogy sehogy sem bírtam nyersen 50kg fölé menni. Akkor még nem tudtam, hogy ez szimplán azért történt, mert nem ettem elegendő mennyiséget. Szerintem a mai napig ez lehet a fő gond, csak mivel kb havonta 1x számolok kalóriát, így inkább az intuíciókra hagyatkozom. Az elegendő mennyiséget főként a fehérjére értem. De már alakul.
Biztos vagyok benne, hogy legtöbbünknek a soványsági problémája ebből fakad, mert egyszerűen több kell, mit amit a 811 pusztán matematikailag kiad. A 2000 kalóriát könnyű összehozni, de valahogy ez a paraméter mintha folyton alámenne a szükségesnek. És erre még rátetéz az egyéb egészségi állapot is - bélrendszerileg.
És ugyanígy a zsír is.
Nálam valahogy nem működik a matematikázás, meg a gépies számolgatás ez ügyben. A jelekre jobban tudok figyelni és reagálni. Azt, hogy az ember életmódjában mik a fehérjerabló dolgok, arra nincs semmilyen BMI kalkulátor - zaj, elektroszmog, zárt tér, érzelmi gondok, civilizációs hatások, küzdés az IDŐvel- ezek alapjában hamarább hozzák a romlást, mint a természeti népeknél.
RAtti komám viszont adtál egy ötletet, ami alapján a ma esti vacsorám:
- 1 cukkini
- pálmazsír
- kender/tökmag liszt (30-40g???) - csíráztatott fajta ABY
- citrom leve
- só+rozmaring+kapor
- víz
Pontos mennyiségekről mérleg híján nem tudok beszámolni, de komolyan mondom amikor megkóstoltam teljesen visszaadta a gyermekkorom tökfőzelék élményét.
Ezzel a verzióval lehet játszani a fehérje/zsír arányon, ami az eredeti magnál, mondjuk adott mennyiségű és arányú.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 25., kedd 7:54

Nalam annyi, hogy miota irom rendesen a cronometerben hogy mit eszek, azota ra kellett jonnom, hogy tenyleg nem ettem eleget. Valahogy pont annyinal megalltam minden nap, hogy eppen nem volt eleg (ill fogyashoz tokeletes volt). Talan 1500 kalorianal. Eddig en is “fejbol” szamolgattam, saccoltam. Szerintem erdemes lenne mindenkinek egy hetig kovetni hogy mit is eszik es mennyit, meg akkor is ha azt hiszi hogy o tudja a kaloriakat.

Most beirok minden morzsat amit eszek, es tegnap mar 2200 kaloriat ettem, nem is ettem sokat ( a zsir kaloria szazaleka 20% volt – ez direct, hogy “hizzak”). Tehat nem kellett magam tomni, csak egy picivel tobbet enni. Talaltam nagyon finom madjool datolyat, ami nagyon puha es a heja is lehuzhato, latszik hogy uj termes, abbol bekaptam 5 szemet. Itt nyers datolyat is lehet kapni, de azt inkabb nem emlitem, mert annak fanyar ize van, kicsit olyan mintha birsalmat enne az ember. Amelyik meg mar barnabb/lekvarosabb, annk meg olyan kemeny meg mindig a heja, hogy azt senki meg nem emeszti.

Kerdes spenotrol: altalaban szoktam venni, levet csavarok belole, es keseru. Borzaszto ize van, de banannal megiszom mert “zold es jo” . Mult heten vettem bio spenotot, a termelotol, az meg sos izu es kicsit savanykas, REMEK leve van, olyannyira, hogy csak ugy iszom, banan nelkul is tetszik egy-egy poharral.
Most akkor mi van? Lehet a spenotnak is tobb fajtaja van? Honna lehet tudni hogy melyik a jo? Nekem mind a ketto ugyanugy nez ki, meg a leveluk merete is.

Fuuuu, tok fozelek! Az nekem is kene (haha). Cef, a receptedhez minden van otthon, csak rozmaring nincs, de beszerezheto. Lehet nekiugrok, ha kapok rozmaringot.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

Hsz: 34

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 14:37

Cef komám :) ürülök, hogy mondtam valami használhatót!

Nekem ezek a maglisztek eddig nem igazán váltak be, valahogy olyan "nehezek" túl tömények akárhogy kevergetem ezzel azzal. -meg aztán ki tudja mennyi élet van még bennük, ha lehet inkább maradok az eredetinél. (bár itt a zsír valóban korlátozó lehet)

Sajnos a 811 (könyv) egyáltalán nem beszél a fehérjék közti különbségről. -pedig van bőven.
A gyümölcsök nagy része amellett, hogy eleve kevés fehérjét tartalmaz, esszenciális aminosavakból is lényegesen kevesebb van bennük mint akár csak egy jobb fajta gabonában, olajos magban, vagy hüvelyesben. (pl. alma, dinnyefélék, datolya, de még a banán is 250-300 mg körül / 1 g fehérje, míg az előbb említettek 350-450 de pl a mákban közel 500, és az állatiak is e körül, de ezt csak viszonyításként mondom. -szóval nagyon nem mindegy. (pl a kivi, khaki viszont egész jó)
Ráadásul sok estben az arányok sem jók, főleg metioninban szegényebbek, ami a felhasználhatóságukat még tvább rontja) Ha ezeket mind összeadjuk akkor közel 2x annyit grammot meg kéne belőlük enni, mint pl gabona+hüvelyesek párosából. (még akkor is ha a hőkezelés nem károsítja őket)
Továbbá pl. az elegendő metionin a legtöbb szervünk jó működéséhez is elengedhetetlen, (máj, tüdő, hasnyálmirigy) szóval rég nem csak izomnövelésről van itt szó. -sok lepukkantúl kinéző nyersevő állapotának hátterében szerintem ezek a hiányok is szerepet játszhatnak.
(szerintem már Te is beleástad magad annyira a "fehérjetémába", hogy érted miről beszélek,
próbálom ezt időnként máshol is kifejteni, de sajnos nem igazán értik mit akarok mondani, hogy pl. mért nem ugyanaz 1 g almafehérje mint mondjuk 1 g tökmag, rizs, köles vagy kender)
Szóval szerintem akár ezt is ki lehet matekozni, csak figyelembe kell venni minden tényezőt.

A kalóriához is csak a gyakran ismételgetett mondókámat tudnám előhozni. :)
Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy az a tegyük fel 2000 kalória miből származik, és hogy 2 kilót vagy 3,5-4,5 kilót kell hozzá megenni. Be lehet tömi a 2000-et akár dinnyével is, csak kérdéses, hogy ebből mennyit ér célba, ill mennyi idő alatt.
Az baj, hogyha az ember pl. nem csak fekszik egész nap, akkor az ilyen "hígabb" gyümölcsök nem igazán tudják tartani a lépést a kalóriaigénnyel, nem elég koncentráltak, nincs meg a kellő kalóriasűrűség. -az ember ilyenkor csak azt érzi, hogy jól teleette magát, de mégis éhes. (persze sok múlik bélrendszer állapotán is, de az sem tud mindent megoldani)

Néha elnézek ilyen nyersevő videókat, a vékony testükhöz aránylag nagy fejükbe (bocs hogy így fogalmazok de gyakran tényleg ezt látni) tömik kilószán a gyümölcsöket (dinnyét, banánt) meg sok ezer kalóriát, aztán valahogy a többség mégis úgy néz ki hogy... ez így nem igazán stimmel.
Szóval kicsit összetettebb a dolog, mint ahogy a könyv (olyan egyszerűen) leírja. -aki ebbe belevág az nagy fába vágja a fejszéjét. :roll:

Említetted a zsírt, Nálad ez kb. hogy áll kalóriaszázalékban?
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 25., kedd 15:50

Szia Ratti!
Most már tényleg megérthetnéd!, Hogy egyébként mindent értek, amit mondasz, legfeljebb nem EGYET értek vele! Ezen túl viszont van az, amit most olvasok és az valóban kardinális kérdés: a "nem megfelelő ételek által felnevelt test" azt hiszem ez a Nobel díjas téma! Mondhatnám, hogy "A vaktyúk is talál szemet." De ez inkább a gondolkodás eredménye! Ezért külön dicséretet érdemelsz, még ha tőlem nem is ér annyit, mintha az Akadémia adott volna egy díjat...
Mivel a testünk jelenlegi formája és (működése) kb 28 éves korunkig kialakult, és azóta csak azt próbáljuk kitömni, aminek a "héja" túl nagy, És a szövetek minősége a mérettel fordítottan arányos, vagyis, annyival gyengébb és vizesebb, koszosabb a test, amennyivel nagyobb mint kéne. Az "Akceleráció" lehet, hogy csak itt újság. Ezt éppen a sokasodó és pocsék "étel" okozta. A katonai sorozásoknál rohamosan csökkent a besorozható fiatalok száma a 60-as-70-es évektől kezdve. Miközben a magasság meg egyre nő. (Lásd még a rengeteg hormont mert ilyen-olyan fokozó szert./sz@rt)
Innen az is érthető, hogy miért ráncosodik az ember, ha elkezd fogyni a ződtől. Ezért, ha valaki tényleg más akar leni, mint volt, akkor azt is el kell fogadni, hogy másként fog kinézni. Lehet a dolgot szépíteni, de ezen nincs mit vitatkozni. Nem az itteniek hatására, hanem, mert múltkor belenéztem a Graham videóba és megint elém került az, amit elég nehezen tudtam megvalósítani, hacsak úgy nem, hogy a sors kb du. 5 kor engedett kajálni és aznap már egyszerűen nem volt szükségem további kajára. Mert, amit mindig is tudtam, hogy mikor lemegy a nap már nem szabad enni semmit. Ez is az ember Föld alapú szervezetét mutatja. De a fogyasztói világ elvárja mindenkitől a sokat, és a MINDIG-ET. Én továbbra sem veszem be ezt a kalória mítoszt. És az, amivel gondom volt eddig, az éjszakai felkelés/ek. Nos, egyszerűen rávettem magam egy próbára, mivel a feleségem este sokszor még egy szem almát sem eszik és tényleg jól is alszik. Ha sok neki az "ebéd", nem eszi meg mindet. Én viszont csóró gyerekkorom után, amikor mellesleg éjjel-nappal zabáltam (lásd a rosszul épült test), megtanultam, hogy minden morzsát meg kell enni, még ha ki is hányom... Szóval: leszögezem, hogy mikor bevittem magammal egy 4 decis pohár desztvizet, és időnként éppen, hogy megnedvesítettem a számat egy alig korttyal, este is csak 2x volt vizeletem, és éjszaka 4 órai alvás után keltem fel, utána reggelig aludtam. Már második napja van a kísérletnek, és ez el fog tartani egy darabig, hogy figyeljem a hatást. És megint eszembe jutott, hogy nem a gyomorsav és a kalória, meg fehérjehiány a bibi, hanem éppen az, hogy valóban nehéz a zöldek emésztése, de más meg egyszerűen nem jó a testnek. Ezért kell rá időt hagyni. A zöldek az erős rágás után a gyomorban rövid ideig vannak. A gyenge sav, vagy inkább neutrális nedvek a beleknek készítik elő a megfelelően társított ételt, amit azután a belek dolgoznak fel a baktériumok segítségével. Ezután még pihenő is kell, amivel tulajdonképpen energiát takarítunk meg, mert az újabb evés már kimeríti a tartalékokat. Ezért is hűl le a testünk. A fontosság felső szintje az Éhezés! Vagyis, az az időszak, ami alatt a szervezetünk a legtöbbet kihozza abból, amit megettünk, és megjegyzi, hogy ezt továbbra is így kell tennie. Ezért a következő kaját már sokkal türelmesebben és nagyobb intenzitással dolgozza fel. Volt erről szó korábban is, de az állandó fehérje és kalória rögeszme ezt elnyomta. Azért mondom mindezt, mert több olyan példa is volt a múltban, amiket rendre elfelejtettek az emberek, mert a nagy mennyiségek és az őrült fogyasztási mánia ezt nem engedte, hogy néhányan, ALIG ESZNEK VALAMIT mégis egészségesek - sőt. Senki sem érti miért? Az egyik legnagyobb ostobaság a "leszűkült gyomor". A gyomor csak azért alakult ki, ami tulajdonképpen egy kitágult béldarab, mert az ember sok olyan szart evett, ami sokáig maradt egy helyben. Ehhez még az is jött, hogy igazából azért zabált be, mert sokszor nem volt semmi! A test intelligens és ezért próbált alkalmazkodni. Ugyanez figyelhető meg az eszkimóknál, mikor van egy csomó hal meg minden egyéb vacak, a vastagbélben "elidőz" több hétig is anélkül, hogy az ember belehalna. Vagyis: a test tartalékol. EgySzóval: semmi sem úgy van, ahogyan mondták nekünk, vagyis: Minden másképp van. Ahogyan az első könyvem előszavában is írtam. A kétkedés a gondolkodás alapja.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 19:37

Szia Gábor!

Vaktyúúúk? -kérem szépen komoly agymunka áll mögötte! :wink: :) -azért kösz a "díjazást", Tőled sem semmi! :)
Egyébként már régebben is felvettettem ezt a témát, nem most pattant ki, és szerintem még jó pár dolog lehet amivel nem is számolunk.

Amiket írtál azokat én is hasonlóan gondolom, de inkább azt mondanám, hogy valahol középen van az "igazság". Szóval nagyon sok múlik az általad elmondott dolgokon, emésztőrendszer állapotán stb, de a bevitt energia mennyiségének/minőségének, és az aminosavak összetételének is van jelentősége. -hiába működik tökéletesen a szervezet, semmiből Ő sem tud várat építeni. No de nem baj ha nem értesz vele egyet, már megszoktam, nem is akarlak győzködni. :)

Az esti kaja lecsökkentése, (esetleg elhagyása) tényleg egy nagyon jó dolog lenne, sajnos én is nehezem tudom betartani, bár rendszeresen nekifutok újra és újra. -de előbb utóbb majd csak összejön. :)
Viszont ez esetben is az lenne véleményem, hogy azért ne essünk túlzásukba.
Vannak emberek akik max kétszer esznek (akkor sem sokat) és délután kettőkor már vége az aznapi kajának, és bár lehet, hogy egészségesek de éppenhogy nem fújja el őket a szél. -szóval azért ez sem olyan frankó.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 20:59

Gábor még egy gondolat!

Bocs, hogy gyakran a kenyereddel példálózok, de amikor elkezdted enni hipp-hopp feljött 5-6 kiló. (gondolom nem csak zsír lett belőle, hanem izom is)
Ebben a kenyérben a vitaminokon kívül volt bőven plusz kalória és jófajta fehérje is. ( főleg metionin aminosav, amiben a nyerskaja elég szegényes, és e nélkül a többi is lényegen kevesebbet ér)
Most kérdezhetném hogyha ez nem számít akkor vajon e nélkül miért nem sikerült feljebb tornászni a súlyod? Szerintem Neked a több évtizedes zöld evéstől már elég jól kellene, hogy működjön az emésztőrendszered. -vagy tévedek?
Szóval nem igazán értem mért tiltakozol ennyire ezek ellen, hiszen saját bőrödön is tapasztalhattad. Néha már úgy tűnik mintha "csak azért se", nehogy már véletlenűl ne legyen igazad. -de te tudod.
Persze a kalória meg a fehérje sem minden, de ugyanúgy része nagy egésznek.
Na de nem is folytatom, még a végén azt gondolnád, hogy meg akarlak győzni. :)

Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. nov. 25., kedd 21:02-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. nov. 25., kedd 21:01

Ratti, szerintem nagyon találóan összefoglaltad az összes kétséget, átgondolandó problémát. A "nagy fejűség" kérdése, akármilyen mulatságosan hangzik, de bizony nagyon valós dolog! Nekem is pont ez jut eszembe, leginkább Don Bennett videóit nézve, pl. itt:
https://www.youtube.com/watch?v=ZQT11ZMc9WQ
Lehet, hogy tényleg azért van ez, mert ahogy nőtt az emberi agy, úgy egyúttal a gyomor kisebbedett, hogy a koncentráltabb táplálék miatt az agyfejlődés (és a koponya) növekedhessen. Ki tudja, ha több generációs nyersevők léteznének, talán újból összemenne az agy, megnőne a gyomor? :-)
Azt nem tudom, hogyha kicsit el akarunk térni a 80/10/10 Bibliájától, akkor mi a jobb (vagy kevésbé rossz): beiktatni egy kis főttet, gabona, krumpli, stb. formájában, vagy megmaradni a száz százalék nyersnél, viszont a Gitta-féle, csírákat és aszalványokat jócskán tartalmazó változatnál?
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 21:31

Dóra jó a kérdés!

Az emberi agy változásain én is sokat gondolkodtam már, hogy anno mi lehetett az oka. -sajnos még nem jöttem rá tuti megoldásra. :hmm: :)
Gyakran említik a megnövekedett kalóriavitelt is, de ezt önmagában, elméletileg jobbfajta gyümölcsökkel is meg lehetne oldani. -talán a nagy agy és a megnövekedett gyomor sem zárná ki egymást.

Ha egy "aszalványos" kaját egy aránylag alacsonyabb zsírtartalommal is meg lehetne oldani akkor talán azt választanám, de ha ez csak egy csomó olajos maggal működne, akkor inkább a rizs meg krumpli. -legalábbis szerintem.
Én egyébként nem vagyok oda ezekért a "hagyományos" nyers kajákért, ha nem lett volna anno ez a 811 akkor valószínűleg nem is próbálkoztam volna a nyesevéssel, hanem enném az említetteket, sok gyümölccsel zöldséggel. Szerintem nem jó az a sok aszalás sem, az is károsítja az ételt, és ahogy eddig megfigyeltem példát sem igen látni arra, hogy ez annyival jobb lenne mint egy egyszerűbb főtt étel.
Vagy ha nem tudunk dönteni, akkor válasszunk egy középutat, mindenből egy kicsit. (ahogy látom az emberek nagy többségének hosszú távon elég nehéz megmaradni kizárólag nyerseken, erőltetni meg nincs sok értelme)
Egyébként meg az is lehet, ilyen "magasságokban" amikről beszélünk, már tökmindegy. Itt már lehet, hogy többet számít, hogy hogyan (milyen érzésekkel) esszük, mint az hogy mit. -sajnos nem tudok okosabbal előállni, és befolyásolni sem szeretnélek, mondhatnám próbálj hallgatni a megérzéseidre. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. nov. 25., kedd 21:42

Igen, sokszor a megérzések többet érnek az okoskodásnál!
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 21:42

Nyuszi! (talán nem üt le a párod a "nyuszizásért" :) )

Szóval a "holland", "popey", "matador" fajták ízre is és külsőre is elég hasonlóak. -ezek a jobbak.
Viszont az "új-zélandi nevű az kicsit máshogy néz ki és nem is valami jó ízű, szinte kaparja az ember torkát ha magában eszi, de turmixban sem valami jó szerintem. Még régen ültettem belőle de még azóta is kikel. (ezt nem kell minden évben magról vetni, viszont az első hármat igen) -netem meg tudod nézni a képüket.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 21:50

Olyan világban élünk, ahol sajnos nem igen lehet tökéletes megoldást találni. És szerintem nem járok messze az igazságtól ha azt mondom, hogy egy szinte felül már majdnem mindegy mit választunk, melyik ujjunkat harapjuk meg.
És ki tudja, talán az emberré válásunkban az étrendünk megváltozása is valamelyest szerepet játszott. :hmm:
Most már könnyen mondjuk, hogy együk csak a "banánt" de lehet hogyha így tettünk volna, akkor még mindig a fákon ugrándoznánk. -ki tudja, sok kutatás kell még, hogy pontot tegyünk az ügy végére. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. nov. 25., kedd 21:59-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 25., kedd 21:54

Dóra egyébként ha jól tudom, Gittáék is esznek főtt ételt.
Sőt, sok helyen a köznyelvben már azt is nyers étrendnek nevezik ha a nyersek aránya eléri a 70%-ot.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 25., kedd 23:03

Sziasztok!

SivatagiNyuszi a "tökfőzeléknél" ha raksz bele ilyen lisztet akkor csínján. 1 cukkinihez max 1 evőkanálnyi, úgy nem lesz domináns, vagy kaparó. A rozmaring helyett lehet bazsalikom, majoránna is.
Valamelyik nap sikerült megcsinálni a tehéntej kiköpött mását, majd előkerítem a hozzávalókat, mert fel lett jegyezve. Csak kicsit zöldebb, mint az eredeti:)

RAtti, nem tudom mennyi a zsír, de biztos, hogy kevés, mert ugyebár az ülteti az emésztést, én meg imádom a felpörgetettséget, így szinte mindig csak estére kerül a vacsorához.

A fehérje mennyiség megállapításánál szerintem nyugodtan lehet követni az 1g/testtömeg ajánlást. Baj nem lesz, mert egyrészt marhára macerás bevinni azt a mennyiséget (drága is), másrészt ha sikerül, legfeljebb még nagyobb lesz az erőnlét, amit meg úgyis lemozog az ember, mert örül neki, hogy van. És ezen a szinten már tömegnövelő hatása is érvényre jut. (mindenevés szinten ez alap anyagcsere mennyiség) - ilyenkor az első 811 évekre gondolok. Nem találom túlzásnak a civilizációs életmód fehérjerabló hatása miatt.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 25., kedd 23:06

Majdnem lemaradt:
http://www.youtube.com/watch?v=3Pa-RaYbgIs
Sportoló mintaétrendje - ő már nem kezdő.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 26., szer. 7:40

En du 5-6kor eszek utojara, akkor erek haza munkabol. Utana meg szeretnek egyszer enni (kaloriabevitel celjabol) de mar nem teszem soha, mert koran fekszem es akkor nem tudnek aludni. Reggel 04.00kor kelek, este 8-9 korul mar alszok. Viszont nem is kell felkelnem ejszaka. Van olyan, hogy meg a szememet sem nyitom ki egesz ejjel hanem tenyleg vegigalszom az egeszet.

A buddhista szerzetesek del elott megeszik az osszes eteluket. Del utan mar csak teat vagy egy gyumolcsot esznek. De nemcsak a szerzetesek, hanem azok is pld akik oda mennek egy hetes meditacios kurzusokra, azoknal is ez az elvaras. Del elott is csak azt, amit kapnak, tehat nem valogatnak, viszont a szakacsuk csak olyan ember lehet, aki magas szinten vibral, hogy a kezei kozul kikerult etel is magas szinten vibraljon es az osszes ott lakora pozitivan hasson. Naluk semmi nem nyers a delutani gyumolcson kivul, megis jol elvannak keves kalorian (na jo persze, vak tyuk is talal szemet, ez is igaz).

Ferencsik is mindig irja a konyveiben, hogy Janos evangeliumban Jezus azt mondja hogy legjobb napi 1x enni, de ha muszaj akkor ketszer, egyszer a napfelkelte es a nap legmagasabb pontja kozott (ez Mo-on kb 9 ora), egyszer meg naplemente elott. Az biztos, hogy az osszes allat ami a mi fajtank (napkozben el), az naplemente utan mar nem szoszmotol, elbujik, elrakja magat, csendben van, nem eszik, varja a napfelkeltet. Az ejjeli allatok (mint pld a nyuszikak ) azok meg egesz nap pihennek, valahol elbujnak, es naplemente elott szurkuletben jonnek elo es keresnek elelmet, es ez megy egesz ejjel. Csak mi vagyunk azok, akik azt gondoljak hogy nekunk barmikor lehet, a mi karoranknak megfeleloen, annelkul hogy kesobbiekben ez karunkra vallna.

Minnel tobbet eszunk, minnel gyakrabban, annal rosszabb. Mert akkor a test soha nem pihen, hanem mindig azzal van elfoglalva, hogy emeszt. Akkor soha nem “gyogyit”, “ujrarendez” hanem mindig csak emeszt, emeszt emeszt.

A heten most azt kezdtem el, hogy munkaidoben (8.30-4.30) nem eszek. 12 korul nagyon ehes vagyok, de fel ora mulva elmegy az ehseg es utana mar nincs is.

A hires Gerson terapia is mind mind zold levekkel mukodik (a Gerson konkretan napi 13 poharka bio zoldseglevel). A konyv is leirja, hogy ez azert van, mert a testnek akkor nem kell emeszteni es igy nem emesztesre fordul az az energia hanem gyogyulasra.

Koszonom a spenotos ismertetot, akkor nalunk a sima bolti biztos hogy uj zelandi mert keseru/kicsit csipos ize van.

Egyik rokonom irta, hogy a 10 eves fianak 40es a laba es mar nemsokara akkora mint o maga (o nem alacsony) Erre nekem is rogton az jutott az eszembe huha, ez azert nem annyira jo, mint ahogy ok gondoljak, dehat most mit magyarazzak.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

Hsz: 34

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10