80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: jocó » 2014. aug. 15., pén. 23:40

Hali,

Cef - o.k. :-)

Elismerésem a zöldbeviteledhez - látszik, hogy nem aprózod el :-D

Nálam jelenleg ez gyenge pont, jobban figyelek majd a mennyiségre. Itt az Árpád hídnál nem sok legelnivaló van (a szmogban nem is lenne gusztusom hozzá), attól tartok, próbálkoznom kell erdei sétákkal.

Jól veszem ki, hogy nem magas a kalóriaigényed?
Nálam mondjuk lehet hogy az aggódó, szorongó természet emészt fel sokat... azt hiszem nem egészséges sokat aggódni a táplálkozás miatt :-D

Többször próbálkoztam csíráztatással. Van valami tuti tipped, hogy ne penészedjenek a csírák? (ezzel rengetegszer megszívtam)
jocó
Néha írogat

Hsz: 21

HozzászólásSzerző: cef » 2014. aug. 17., vas. 19:20

Szia Jocó!

A zöldekkel úgy vagyok, hogyha nem megy be, akkor nem működik úgy, ahogyan szeretném.
A kalóriaigényem szerintem magas, az életmódból kifolyólag. Nálam is előfordul a stressz, de az utóbbi időben már mérséklődött.

Csíráztatásra pedig egyszerű csíráztató tálat használok. Soha nem penészedik, átlag 4 nap alatt már van ehető csírám. Naponta 1x átöblítem zuhany alatt. Ha összeszámolom ez idő alatt max 15 percet vesz igénybe az ezzel való foglalkozás.

Az evés miatt ne aggódj, nem halsz éhen:) Tanácsom, hogy találj ki magadnak egy rendszert. Nálam ez vált be, amikor másolgattam mások mintáit, az nem volt működőképes. Persze ideáig is el kell jutni, időbe telik.

Újra feldobom a labdát:
20án a fővárosba a városligetbe megyek du 4 körül kipróbálni a street workout pályát. Ha van kedve valakinek tartson velem. Majd teszek magamra egy 811es felvarrót:)
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. aug. 21., csüt. 13:22

borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: jocó » 2014. aug. 21., csüt. 22:37

Köszönöm Cef a bíztatást, ezt valóban nekem kell kitalálnom, hogy hogyan alakítsam :-)

A csíráztatás lehet hogy azért nem volt o.k., mert átöblítést nem igazán csináltam, csak spriccelgettem a vizet a magokra (amúgy kis kerek kerámia csíráztatóedényeim vannak) ... meg lehet, hogy a magmennyiség is túl sok volt, amit használtam egyszerre.

Most néztem, mi is ez a street workout, ezzel aztán szépen lehet testet formálni, egész lelkesítő!

Borcsok,
nem tudom mit keresel itt még mindig ilyen beszédstílussal, az egyediséged kifejezésére nem tartom túl előnyösnek..

Az index cikke egy egész jól összepakolt nyers-ellenes, "népnek való" elrettentő szöveg.
Az írója ha kipróbálna egy 3 hónap full 811 étrendet, nyilván nem értékelné így le a nyersek szerepét.
jocó
Néha írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. aug. 23., szomb. 16:51

jocó írta:Köszönöm Cef a bíztatást, ezt valóban nekem kell kitalálnom, hogy hogyan alakítsam :-)

A csíráztatás lehet hogy azért nem volt o.k., mert átöblítést nem igazán csináltam, csak spriccelgettem a vizet a magokra (amúgy kis kerek kerámia csíráztatóedényeim vannak) ... meg lehet, hogy a magmennyiség is túl sok volt, amit használtam egyszerre.

Most néztem, mi is ez a street workout, ezzel aztán szépen lehet testet formálni, egész lelkesítő!

Borcsok,
nem tudom mit keresel itt még mindig ilyen beszédstílussal, az egyediséged kifejezésére nem tartom túl előnyösnek..

Az index cikke egy egész jól összepakolt nyers-ellenes, "népnek való" elrettentő szöveg.
Az írója ha kipróbálna egy 3 hónap full 811 étrendet, nyilván nem értékelné így le a nyersek szerepét.

Nyugi van Jocó tesó toljad a gyümit.Index,origo cikkek 90% szánalmas hozzá nem értésről tanuskodnak megkérdeznek egy baromfejű " szakembert" és azt igazságnak kiáltják ki.Biztos szuperegészséges a mai társadalom vazze!
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: jocó » 2014. aug. 23., szomb. 23:33

ok Borcsok, lehet hogy maradi vagyok, mikor arra gondolok, hogy gyermekek is olvashatnak.
ki mutasson példát a felnövekvő generációnak, ha nem mi? :-)
jocó
Néha írogat

HozzászólásSzerző: cef » 2014. aug. 24., vas. 9:00

Sziasztok!

Egy ilyen cikk nem oszt nem szoroz.
Borcsok te tutira nagyon unatkozol, hogy ilyen írásokra bukkansz :)
Linkelj még pár ilyet - de ne túl sokat - jót lehet rajta mulatni:)

Jocó!
Dobd ki a kerámiás csíráztatót, az nem jó semmire.
http://buzafutal.hu/components/com_virt ... 0&fileout=
Ilyen teljesen megfelelő. Magot csak annyit tegyél egy tálcába, amennyi szétterítve 1 rétegben kitölti. Nem boszorkányság:)
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: jocó » 2014. aug. 24., vas. 23:02

Kösz a tippet, Cef,
ez a kerámiás tényleg nagyon vacak.
Az van, hogy tiltakoztam a műanyag csíráztató edény ellen, mert ahogy tapasztaltam, élelmiszertároláshoz is általában "olcsó szagos" műanyagot alkalmaznak, amiből nyilvánvalóan oldódik az élelmiszerbe.
(a tupperware-nek vannak valamivel jobb dolgai, az a kategória azért nem jellemző máshol általában...)

Lehet hogy mégis kénytelen leszek a műanyagot kipróbálni??? :hmm:
jocó
Néha írogat

HozzászólásSzerző: cef » 2014. aug. 27., szer. 7:54

A ma reggeli "kávém":

csalán, szőrös disznóparéj - kb 10-15dkg
görögdinnye - kb 70-80dkg
bodzabogyó - kb 1 maréknyi

Összeturmixolva, leszűrve.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. aug. 31., vas. 13:23

Kibrinyóztam a veg fesztiválra Kőbányára,csak a szokásos Lénárt Gitta 2 levél spenótos zöldturmixától kivert a víz a sok nem normális meg sorba is áll érte ,majdnem odaszóltam vazze aki 30 dkg alatti zöldből csinál tumixot annak le kell vágni a kezét,pedig ide ugye olyan jár akinek van valami fogalma a dolgokról beszarás.
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. aug. 31., vas. 19:58

Azért szerintem nem kell élből elítélni a "nem tökéletes" zöld turmix kínálatot. A Fesztiválon sok olyan ember van aki még csak nem is vegetáriánus, vagy ha az, netán vegán, még mindig jó messze van a nyerskoszttól. Ha az ő orra alá dugnak egy irtó sok zöldből álló mixet, talán kifordul az ajtón és vissza se néz. Nem szokott hozzá sem a mennyiségekhez, sem az egészhez... Minden változáshoz idő kell! Megkóstolja a kis zöld + sok gyümölcs italt, rájön, hogy finom, majd remélhetőleg utánaolvas a dolgoknak és otthon hozzászoktatja magát, hogy egyre ideálisabb összeállítást kreáljon. A drasztikus kényszerváltások csak visszatántorítják a legtöbb embert.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. szept. 1., hétf. 8:34

Szia Ratti!
Nem mondom, hogy irigyellek, de gratulálok a szép fügéidhez! Nekem idén már elég magasan megmaradtak az ágak, és ki is kellett vágni egy párat, mert annyira bevadultak. Nekem is lesz egy csomó, mert más fajtát is szereztem. Bent is folytatni akarom, mert az bejött csak egy idő után hiányzott neki az UV, mert halványak lettek a levelei. Mondod, hogy a harmadik termés?? Hiába a Balaton mediterrán hatása! nálunk volt pár szem elsőre is, ami már elég biztató de most is tele van termésekkel, de nem hiszem, hogy meg fog érni. Hullott is rendesen. Mondják, hogy a nedves idő miatt. A szőlők is lekopaszodtak, kivéve az Izabellát, meg az Otellót. Szóval van küzdelem. De a málna meg a bogyósok eddig mentek, viszont a sok eső miatt a szeder befülledt. Alma-körte mérsékelten de van.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. szept. 1., hétf. 20:36

Dóra írta:Azért szerintem nem kell élből elítélni a "nem tökéletes" zöld turmix kínálatot. A Fesztiválon sok olyan ember van aki még csak nem is vegetáriánus, vagy ha az, netán vegán, még mindig jó messze van a nyerskoszttól. Ha az ő orra alá dugnak egy irtó sok zöldből álló mixet, talán kifordul az ajtón és vissza se néz. Nem szokott hozzá sem a mennyiségekhez, sem az egészhez... Minden változáshoz idő kell! Megkóstolja a kis zöld + sok gyümölcs italt, rájön, hogy finom, majd remélhetőleg utánaolvas a dolgoknak és otthon hozzászoktatja magát, hogy egyre ideálisabb összeállítást kreáljon. A drasztikus kényszerváltások csak visszatántorítják a legtöbb embert.

Ebben igazad van,de sajnos évek óta ez megy ,meg a saját akadémián,irodájában stb,szerintem magának is így csinálja.mindegy nincs evvel gond csak azt hittem változik valami majd 5 év múlva kinézek megint:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. szept. 4., csüt. 14:05

cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. szept. 22., hétf. 10:23

Helló!
Csak jelentkezem, hogy megvagyok.
A nyár roham tempóban eltelt és most jön csak az igazi kihívások sora. Még az őszi gyümölcsözönben vagyunk, de már itt a zima is... (Először ezt írtam véletlenül: ... az ima is.../ Szóval, nem állhatunk le. De azért jutott idő írásra, és, ha nem követtetek naprakészen, vagy még nem is olvastatok, itt a lap és a mai új (régi lapról átfésülve bemásolt) írás:
http://kovigabor.tulelo.hu/
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10