80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: anee » 2014. júl. 28., hétf. 12:08

Szia RAtti!

Teljesen logikus és igaz amiket mondasz, bár annyit hozzáteszek, 1 éve váltottam vegánra teljesen és ezalatt kétszer ettem húst, és nem is hiányzik, most valamiért kellett. 4 hónap ebből 811, sót 6 hónapja nem ettem, de a zöldeket így sem kívántam.
Futással kapcsolatban az egyik kedvenc könyvemben (Futni születtünk) leírják az egyik természeti nép vadászati módszerét, ami a vad akár egész napon át tartó kitartó, közepes tempójú futással történő üldözése. Itt a gyors gazella elejtésére nincs más módszer, mint az, hogy megvárják, hogy holtan essen össze a kimerültségtől, addig követik az útját. És ez extrém melegben zajlik.
180 cm vagyok, most 68 kg, gyümiken 65 voltam, de egy éjszaka alatt visszajött 3 kg, mint említettem :D És mezomorf a teljesség kedvéért, zsír% 10-12 közt mozog.
Azért írtam, hogy a fehérje szinte elhanyagolható a másik két összetevő mellett, mert én már minden étrendet leteszteltem elég szélsőségesen értelmezve őket. A legsúlyosabb eredménye a csak hús+uborka v salilevél kombi volt, ez is kb 6 hónapig ment, mert majdnem belehaltam (nem túlzok...) Ekkor iszonyat sok volt a fehérjebevitel, de szénhidrát alig, és ott is lepusztultam, sokkal jobban mint 811-en. Akkor lement a testzsírom 4%-ra (múmia voltam :D).
A mozgást pedig sokminden befolyásolja, de ha valaki nem nehéz fizikai munkát végez, hanem pl ülőt, akkor napi 30 perc kellene, és intenzíven. Én sem vagyok a napi többórás edzés híve, mert rendesen amortizál, felesleges. De a napi mozgás a programunk része, kell a fizikai-pszichikai-lelki egyensúlyhoz.
Megkérdezhetem, hogy Te/Ti mennyi ideje tudod/tudjátok tartani tisztán a 811-et? Erről nem nagyon olvastam mostanában a fórumon.

Köszi a köszöntést is ;)
anee
Újonc

Hsz: 9

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 28., hétf. 13:31

Anee!

18dik napja megy a tiszta 811RV.
Eddig - mint már írtam is - 4 nap nyersezés után intenzív fogyás jelentkezett.
A 811RV-t január óta próbálom megvalósítani, most jó úton vagyok, hogy folyamatosan megvalósuljon.
Annyi "csalás" van a dologban, hogy valószínűleg az üveges olivabogyó hőkezelt, illetve néha teszek a turmixba aktív árpát.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 28., hétf. 15:04

Szia Anee!

Pont nemrég írtam :) én már aránylag régebb óta "versenyzek" (2009, májusa) Egy nagyobb visszalépést leszámítva csak kisebb "kihágásaim" voltak.
(Pontosan nem tudom megmondani, van/volt időszak amikor hónapokig, fél évig semmi "félreevés", 100% nyers, volt olyan is, hogy havonta/hetente 1x-2x előre nem tervezetten ettem valami főtt kaját este. Viszont amikor kezdtem az első 1,5 év (a nagy lesoványodásig) szigorúan 811 volt, de ha az átlagot akarnék mondani akkor is megvan kb. 96-98%)
Mondhatnám, hogy lényegében működget a dolog, nekem legnagyobb kihívást sok más nyersevőhöz hasonlóan egy "normálisabb" súly megtartása, illetve megszerzése okozza a100% 811-en (ahogy talán már olvashattad is)
Ha jobban figyelek rá (edzés, és hogy mit eszek) akkor viszonylag könnyebben megy.
Az elmúlt évek alatt itt a 811-en belül (az étkezés terén) elég sok mindent kipróbáltam.
Volt időszak amikor rendszeresen napi szintem ettem csíráztatott magokat, hüvelyeseket, sok banánt, több zöldet, több olajos magot, virágport stb. Látszott is a hatása, de ha az ember ezeket elhagyja és visszaáll egy "sima" 811-re, főleg nyáron, sok dinnye, más lédús gyümölcs, kevesebb banán, kevesebb zöld, és mag, csíráztatni sincs mindig kedve az embernek. -akkor valahogy a súly is elkezd fogyadozni. :? szóval ami még egy sima vega kaján is aránylag könnyen megy az itt már nem annyira.
(és valószínűleg az én emésztőrendszerem hatékonyságán is lenne még mit javítani)

811-es berkekben talán fehérjemániásnak számítok de amúgy én sem vagyok az. -de ezen az étrenden ha nem figyelünk rá, szerintem azért simán át lehet esni a túloldalra. (Persze kérdés ki mit szeretne, mert ha elég az "50 kiló" is akkor kevésbé kell vele foglalkozni)

A mozgással teljesen egyetértek, inkább csak arra gondoltam, hogy egy "profibb" sport az már nem éppen természetes, és valószínűleg azt az energiaigényt ezen az étrenden elég nehéz fedezni. (hacsak nem akarunk egész nap pl. datolyát enni.)

A múltkorihoz még annyit akartam ("5000 kalóriás, kiéhezős kajaroham") hogy valószínűleg a gyümölcsökkel bevitt energia is kevés lehetett ahhoz, hogy a glikogénraktáraid rendesen visszatöltődjenek. (amit végül főtt kajákkal sikerült pótolni)
Tudom, hogy nem fér bele a rendszerbe, de talán érdemes lenne még megpróbálni, hogy napközben is megengedsz magadnak mondjuk pár banánt vagy más kalóriadúsabb gyümölcsöt.
Ettől lehet, hogy kicsit csökkenni fog a zsírégetés és a növekedési hormon szintje (gondolom amúgy sem lehet rajtad sok zsír, és az étrendben sincs sok ami annyira lerakódhatna, meg a fruktózból is csak akkor lesz ha felesleg van belőle ) de szerintem ez nem akkora tragédia, nem hiszem, hogy ezen az étrenden a zsírosodástól kelljen tartani, főleg rendszeres sportolás mellett. (4-5 banán nyugodt megevésére is csak lehet egy kis időt szakítani :) )
És egy több részre elosztott (2-4) lédús, rostos gyümölcsökből származó nagyobb mennyiségű kalóriát szerintem a szervezet is jobban tud hasznosítani, mintha "egyszerre" kapná.
Egy kiadós záporhoz tudnám hasonlítani:
Az egyszerre lesett sok esőt a föld nem tudja megtartani, nagy része "elfolyik", viszont ha több részletben esik le, és lassabban akkor szinte az egészet magába tudja szívni. -na de ez már Neked kell eldönteni. :)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. júl. 30., szer. 9:44

Nagyon meglepődtem, mert kis túlzással egyik napról a másikra érett be itthon az egyik fűgefa és hatalmasra dúzzadt érett fügék csüngnek rajta :D
rezges
Néha írogat

Hsz: 44

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 30., szer. 18:29

Sziasztok!

Hát igen a dinnye az nem az kimondott tömegelő élelem...
De hát ki akar neki ellenállni? :)
Jelenleg 90Ft/kg a sötétzöld héjú görög és fincsi érett. A sárga és a cukor is 140ért kapható nálunk.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 31., csüt. 18:04

Nem kell kihagyni a dinnyét sem, de aki ezzel akar jóllakni annak nem lesz gondja az elhízással az biztos. :)

Hasonlóan vagyok pl. a paradicsommal is. Most van bőven, de "egyszerűen nem engedhetem meg magamnak", hogy ezzel "lakjak jól" mert nem marad hely másnak. Igaz, hogy nagy része víz, de azzal megbirkózni is munka és idő az emésztőrendszernek. -közben az óra meg ketyeg.
Persze ha aztán kenyérrel vagy tésztával kajálunk be akkor oké, de nálunk utána mi van, barack? :lol: vagy max banán.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. júl. 31., csüt. 20:08

Én a mostani -sajnos csak rövidke- nyersezős szakaszaimat gdinnyével töltöm ki és nem hinném h azért borulok ki a szakaszok végére mert "csak vizet" eszem. A legutóbbi ilyen kiborulásnál egy simán 10+ kilós dinnye 3/4-ét ettem meg, de mivel nem volt elég édes, igy nem nagyon elégített ki.. utána meg jött a fekete leves és rosszullét..
rezges
Néha írogat

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 31., csüt. 20:18

Sziasztok!

811es közösség ezen a fórumon kívül csak a fészbukkon van?
Nekem olyan nincs, ezért kérdem.
Érdekelne kb még mennyien próbálnak boldogulni ezzel az életformával, és persze milyen sikerekkel.

Rezges!
Mit jelent nálad a "kiborulás"?
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. júl. 31., csüt. 20:42

Szia cef!

Természetesen azt amikor visszanyúlok a hőkezelthez, ami egyébként többnyire hirtelen felindulásból -a semmiből- szokott bekövetkezni. Viszont szerencsére már pár tiszta nap után is ha visszaesek, azt eléggé megérzi a testem és rohanok vissza a 811be. Bár az utóbbi visszaesésben most picit benne maradtam, de mivel a régi az nyilvánvalóan nem működik igy muszály menni a 811be.
rezges
Néha írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. júl. 31., csüt. 22:51

Csibék vagytok,életetekbe nem tudtatok megenni együltő helyetekbe 5 gyüminél tröbbet vazze miről beszélünk amikor majd lenyomtok 14 banánt meg 10-15 őszit meg 5-10 kg dinnyét akkor lesztek emberek addig csak sirjatok vazzel ha nem csináljátok érdembe addig ne sírjatok Ratti tesót megeszem reggelire de tényleg:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: jocó » 2014. júl. 31., csüt. 23:34

Borcsok,
Ejjnye mán!
Hol járja ez a fajta kommunikáció???????????????????
Én is be tudok tolni 14 banánt egy főétkezésre, finom zöldekkel, de azért igyekszem nem túlzásba vinni a nagyképűséget.
Moderátor nincs ezen a fórumon???
jocó
Néha írogat

Hsz: 21

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. aug. 1., pén. 6:09

Valóban attól lenne "ember" valaki, hogy egyszerre magába töm több kilónyi ételt? Szerintem pont, hogy nem! Az már inkább gépre hasonlít, libatömőgépre vagy hasonló. Megnézném azt a hordónyira tágult gyomrot egy ilyen lakoma után. És elhiszem, hogy valakinek előbb-utóbb ez gond nélkül lemegy, node azért nem ez az átlagos, és semmiképp nem kiáltható ki természetes etalonnak.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. aug. 1., pén. 8:41

Laci fél fogadra sem lennék elég. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. aug. 1., pén. 8:50-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. aug. 1., pén. 8:49

Én sem vagyok a nagy zabálások híve semmilyen téren!!!!
És ha már "dicsekvésről" van szó én sokkal szívesebben "menőznék" azzal (ha eljön az ideje), hogy milyen kevésből milyen sokat ki tudok hozni (sajnos még nincs így) mintsem azzal, hogy mekkora mennyiségeket magamba tudok tömni.
Az első esetet egy finom, precízen működő géphez tudnám hasonlítani, a másodikat meg egy zörgő csattogó masinához ami orrán-száján nyomja az olajat, és 100-at fogyaszt százon. :) -de persze kinek ahogy tetszik.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. aug. 1., pén. 14:27-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. aug. 1., pén. 8:57

Rezges szerintem simán lehet a "kiborulásaid" hátterében az ha többnyire csak dinnyére próbálsz alapozni.
(megehetünk egy nap akár száz kilót is még akkor is kevés lehet)
Ha nincs valami laktatóbb édes gyümölcs (meg zöld) a nap folyamán akkor a szervezet kiéhezik a végére amit aztán muszáj lesz bepótolni, és jön a főtt kaja. (ez aztán egy darabig kitart, és eztán látszólag elég lesz a dinnye, de utána kezdődik előröl) Na de természetesen mindenki úgy csinálja ahogy akarja. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. aug. 1., pén. 14:29-kor.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10