Oldal: 1 / 1

Nyers keny

HozzászólásElküldve: 2004. dec. 19., vas. 21:20
Szerző: tami
Milyen a nyers kenyér?

Próbáltam már egy napos csíráztatott búzát enni, de lehet, hogy kicsit sok lett (egy jó müzlistálnyi). Nagyon megülte a gyomrom.
Mennyit lehet belőle baj nélkül enni?

HozzászólásElküldve: 2004. dec. 20., hétf. 18:26
Szerző: Parsifal
Az Esszénus Evangélium szerint a csíráztatott búzát - amelynek a gyökerecskéje mondjuk 5-6 mm - összetörjük (ezt lehet turmixxal, mozsárral, fokhagymaaprítűóval, ...), a masszát max ujjnyi vastagra "szétterítve" napon megszárítjuk. Ez nyáron oké lehet, télen a radiátor, vagy más melegebb hely jöhet szóba. De lehet sütőben is, a legkisebb fokozaton "aszalni".
Mennyiségileg kb. 20-25 dkg max jöhet szóba.