Már régóta vegaként is éreztem hogy egyes kajákból többet ennék és hogy van ami nem is okés, észreveszem már azonnal nem is kell hogy annyira koncentráljak a testemre, emésztés stb, a lényeg az hogy minden ami valamiért nem jó azt elhagytam, arra törekedtem hogy amit eszek egy evéskor az a kevés adag kielégítsen mindentéren.."jól lakjam" de csak annyira hogy a gyomrom ne terheljem s a pocim lapos maradjon, azt akartam elérni hogy estére is lapos maradjon a pocim úgy mint amikor reggel felébredünk. Éreztem és tudtam hogy a gabonák közt mi a legjobb..
Azt mondják hogy a köles nem savaít, lehet, de engem nem ez foglalkoztatott, inkább az hogy nem fini, talán csak akkor ha jól megfőzöd
és ízesíted, nekem akkor sem ízlett és égett a gyomrom picit tőle, lehet ha egy két kanállal eszek belőle akkor nem, de annak meg mi értelme hisz
nem lakok jól annyitól, van aki nem főzi csak beáztatja, az úgy akkor is kemény marad és nem jó ízű. Gabona közűl csak biotönkölyt, bio jázmin és
basmati rizst eszek, és a műzliben zabkorpát ami jobb a zabpehelynél,
de az apróbb zabpehely is jöhet ha nincs más. Krumplit csak héjában sűlve eszem 2-őt, másképp nem, úgy természetes íze marad és több tápanyag is. Rizst is annyi vizzel párolom amennyitől puhára dagad,
teljesen zártan. Levest nem eszek soha, felhiggítja a gyomornedveket,
nemsokára éhesleszel, nem eszek: olajban sülteket, főtt tésztát, főzelék..
Az a fekete savanyú teljes kiörlésű kenyerek sem jók, de a barna rizs sem, sokáig főzik még is nehezen emésztődik, sorolhatnám még...
sok egészséges kaját reklámoznak...neked tudni kell hogy mi a legjobb és persze meddig akarsz elmenni, ill kérdés az is hogy akarod e, pld
Arctic eldöntötte hogy nem akarja a 811-et, de tudom jól hogy nem eszik
mindenféle szemét kajákat.
Nem vagyok ellensége a nyerskajálásnak, de nem is hiszek már benne...
igazi kiegyensúlyozottságot akkor éreztem benne ha erős hitem is ott volt. Algákat s egyebeket nem eszek, nem ízlik és nem félek az anyag
hiánytól sem, de attól sem ha valamiből többet kap a testem, ezért is jó
ha változatosan és inkább töbszőr keveset eszünk. Már nem érdekel hogy régen mi volt, mit evett az ember az állítólagos "Paradicsomban"
persze ha még ember kinézete volt és nem más:lol: Ha evett is akkor mindent megkostólt s eszegetett, nem hinném hogy csak egyféléből evett és degeszre ette magát, de ezen kár vitázni. Én így hogy tudom hogy mi a jó nekem, miből elégszem meg kevesebbel, no és persze fini is, mert az a legfontosabb, ott kezdődik minden...nem vagyok soha beteg, tiszta
szagtalan a testem, "saját illatom van" szép a bőröm tök sima, télen sem száraz (Iván nekem akkor sem) azért is jó legalább a 20% más kaja, én
legalább is ezt érzem sőt az is van
Tartom a súlyomat véglegesen:
165 cm magas, 56 kg és talán 48 éves vagyok?:lol:
Mi van Janie arcával? hát ez érdekes
tőle kéne megkérdezni....
-nem tisztulási problémát látok én, hiszen kb már 3 éve nyersevő...
akkor a leg tisztább és sima az arcbőr amikor mosod vizesen simítva sem érzel rajta semmi apró valamiket, amit egyébként nem is látni, nekem olyan. Kevés méz sem volt
jó, bio aranybarna nádcukortól semmi bajom, napi egy evőkanál vagy annyi sem, műzlibe rakom, vagy fini vaniliás mandula tejbe, vagy bio
gabona kávéba, mandula tejjesíti, hidegen olyan mintha karamellás tejet innék, ez nincs főzve...majd leírom miket használok és eszek.
Tonya Kay az ki? van róla videó? köszi