nyersevő család

Élő, növényi táplálékok, melyek hőkezeléstől mentesek.

HozzászólásSzerző: ata » 2007. júl. 27., pén. 5:05

Angol nyelvű, nagyon jó oldal egy nyers-vegán család életéről.

http://thegardendiet.com/index.html
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada


HozzászólásSzerző: tami » 2007. júl. 27., pén. 10:37

A feleség "véletlenül" magyar származású.
Érdemes megnézni az "előtte-utánna" képeket, valamint a férj (57 éves) fotóit.

Más velük kapcsolatban: Egyszerű honlapjukkal sikersztorit tudtak csinálni. Évente 120 ezer dollárt keresnek a nyersevés népszerűsítésével úgy, hogy nem akarnak rád sózni semmit, nem kell csatlakozni sehová, hanem cd-ket és dvd-ket csináltak a mindennapjaikról, és azt lehet megvenni.

Egyébként az összes gyerek nyersevő, nemrég született meg a legkisebb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tami 2007. júl. 27., pén. 18:39-kor.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 660
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: ata » 2007. júl. 27., pén. 14:41

Szerencsés kölykök, hogy életükben nem ettek húst.
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: bassjazz » 2007. júl. 30., hétf. 6:08

Tami írta:Érdemes megnézni az "előtte-utánna" képeket, valamint a férj (57 éves) fotóit.


FANTASZTIKUS! köszi az URL-eket!
Avatar
bassjazz
Inkább olvas
 
Hsz: 16
Csatlakozott: 2006. aug. 11., pén. 0:00
Tartózkodási hely: Csákberény8073

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2007. aug. 8., szer. 19:58

Egy másik nyers ételeken élő családról már régebben írtam, ők a Boutenko család.

Legnagyobb örömömre a múlt héten találtam egy oldalt, ahonnan megtudtam, hogy Victoria Boutenko 2 könyve olvasható már magyarul is!

Ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el a honlapra, mert nagyon sok értékes információ olvasható!

http://www.nyersetel.hu/

További szép napot!

Szilvi
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: ata » 2007. aug. 13., hétf. 2:08

Raw Recipe Resources....

Free Raw Recipes Online - http://rawfoods.com/recipes/
Free Raw Recipe Videos Online - http://gliving.tv/shows/category/greenchefs/
Raw Recipe Books - http://www.rawveganbooks.com
The Raw Gourmet DVDs - http://www.rawgourmet.com/
The Garden Diet recipes - http://www.TheGardenDiet.com/abouttgd.html
The Raw Vegan Kitchen videos - http://www.rawveganchannel.com/kitchen.html
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: agnesrep » 2007. nov. 29., csüt. 18:58

hello! ti nyersen is étkeztek, vagy csak beszelgettek róla? hol lehet nyersevő embereket találni magyarországon?
azt tudom hogy van egy nyersen evők baráti köre, de az csak havi egyszer van mostanában, és csak dec végén vagy januárban lehet velük legközelebb találkozni...
ja, találtam egy nyers szeletet (nem recept, hanem csomagolt) amire nagyon rákaptam, főleg ha kirándulni megyek. olyan mint a müzli, csak nyers magvak, aszalt gyümik és fűszerek keveréke. naagyon finomak. főleg a banános :) márha szeretitek az ilyen dolgokat. ja, és nákd meg trek a nevük, bioboltokban már láttam néhány helyen őket, vagy meg itt még info róla:
neera.hu-n reformélelmiszerek alatt.
üdv mindenkinek, és előre is köszi a válaszokat!
a'gi
Avatar
agnesrep
Újonc
 
Hsz: 5
Csatlakozott: 2007. nov. 19., hétf. 1:00

HozzászólásSzerző: ata » 2007. nov. 30., pén. 5:23

Nyáron és meleg időben 80% nyers kaja a menüm.
A tél viszont más fűtőanyagot kíván. Pont arról beszélgettünk baráti körben, hogy szinte minden fel/meg-világosodott ember, pozitív gondolkozós téma, nyersétel forradalom, stb napfényes helyről érkezik.
Ki tud télen biozöldséget, gyümölcsöt beszerezni???
S ki eszik szívesen hideg/szobahőmérsékletű kaját, amikor odakint süvít a szél, és napot se nagyon látni 6 hónapig.
És mennyire bio az, ami heteket utazott, raktárban kuksolt, hűtőben aludt.
Én is szeretnék kiugrani a sarki zöldségeshez papucsban, pólóban, (rövidnaci se maradjon ki :-))) beszerezni a mindennapi betevőt.

Amióta beköszöntött az ősz, és a nap elkezdett "haldoklani" alig bírok magamhoz térni. Mostanra annyira elsalakosodtam, hogy már 3. napja böjtölök, hogy kicsit kitisztuljak.
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: agnesrep » 2007. nov. 30., pén. 10:42

azért van néhány hazai zöldség is, amit lehet jól tárolni (bár tudom, tárolással mindig kevesebb vitamin marad benne :( ) pl nekem nagy kedvencem a cékla, répa, de sütőtök, káposztafélék, alma, körte esetleg. ja, de ez főleg azokra él, akiknek van otthon pince és hasonló "természetesebb" helyek a tárolásra... nekem sajna nincs, úgyhogy vidékrol látnak el ilyen dolgokkal... :)
Avatar
agnesrep
Újonc
 
Hsz: 5
Csatlakozott: 2007. nov. 19., hétf. 1:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2007. nov. 30., pén. 12:15

Ata hozzászólásában azért van valami. A szervezet "más" télen, mitn nyáron. Egyébként pont a tél hideg hatása miatt, úgy tudom a nyers ételeket is lehet melegíteni (40 C fokig) így a káposzta is megmarad.

Az mindenesetre tény ha vki megszik egy 15 fokos hideg kaját... :S sejteni lehet hogy reagál rá a gyomor...

Az igaz egy trópusi vidéken könnyebb megvílósítani a nyers táplálkozást mint felénk télen, és kora tavasszal márciusban pl. alig van mit harapni...

Azaz mégs: megoldás a csírák!!! és a búzafűlé :)
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: akralgob » 2007. dec. 1., szomb. 14:14

mitől függ hogy valaki bírja-e hosszútávon a csak nyerset? úgy értem csak a megszokás, vagy az alkat is beleszól a dolgokba? vagy kapom úgyis a legegyszerűbb választ, ha kitisztult a szervezet akkor majd bírni fogja? vagy beleszól pl az életvitel is?

csak mert én nem sokáig bírtam, majd meghaltam egy kis sült zöldségért pár nap után... :roll:
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2007. dec. 3., hétf. 11:39

Bár nem vagyok nyers evő, azt gondolom mindenképp "hozzá kell szokni" azaz egészen pontosan vissza kell szokni a természetes és nyers táplálékokra.
Ez épp olyan, hogy sokan éhgyomorra nem tudnak megenni semmi gyümölcsöt mert savuk van... ugye nem a gyümölccsel van a probléma, hanem hogy nem egészséges az emésztőrendószerük és ki kell kupálni, lassan vissza kell szoktatni a szervezetet.

Tehát a nyers ételekhez is hozzá lehet szokni, újra. Természetesen érdemes lassan növelni a nyers arányát. Zimankóban jó és ajánlott kicsit meg is melegíteni, ettől még nyers marad. (a melegítést 40 fokig értem)

És igen, ha kitisztul a szervezet, akkor bírni fogja a "kiképzést" sőt kívánni is fogja. :D :D :D
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: akralgob » 2007. dec. 3., hétf. 11:57

köszönöm az együttérzést :?
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2007. dec. 4., kedd 0:42

Az együttérzés természetesen megvan. :D :D :D
Ha nem lenne, gondolod hogy elárulnám, hogy lehet nyersen enni? ;)
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: ata » 2007. dec. 4., kedd 2:11

Perszehogy lehet nyersen enni, sőtt ez az egyetlen út. Képzeld el, ha meg lennél főzve. Hogyan ennél akkor???
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

Következő

Vissza: Élő, nyers étel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron