nyersevő család

Élő, növényi táplálékok, melyek hőkezeléstől mentesek.

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. aug. 3., vas. 17:40

giyandeva írta:Ata hozzászólásában azért van valami. A szervezet "más" télen, mitn nyáron. Egyébként pont a tél hideg hatása miatt, úgy tudom a nyers ételeket is lehet melegíteni (40 C fokig) így a káposzta is megmarad.

Az mindenesetre tény ha vki megszik egy 15 fokos hideg kaját... :S sejteni lehet hogy reagál rá a gyomor...

Az igaz egy trópusi vidéken könnyebb megvílósítani a nyers táplálkozást mint felénk télen, és kora tavasszal márciusban pl. alig van mit harapni...

Azaz mégs: megoldás a csírák!!! és a búzafűlé :)

jók a csírák és a bűzafűlé, de kalória nincs bennük, szóval éhesnek éhes marad az ember, annyi gyümölcsöt meg nehéz eltárolni hogy egész télen elegyünk vele :( ha már bioról van szó
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00


HozzászólásSzerző: giyandeva » 2008. aug. 4., hétf. 15:48

Cáfolom, hogy nem lehet jóllakni a búzafűlével - engem eltölt egy délelöttre - , vagy a csírákkal. Hihetetlen táplálóak. A csírákhoz persze jó enni valamit: egyéb zöldséget, gabonát, magvakat stb...




ChaserHUN írta:
giyandeva írta:Ata hozzászólásában azért van valami. A szervezet "más" télen, mitn nyáron. Egyébként pont a tél hideg hatása miatt, úgy tudom a nyers ételeket is lehet melegíteni (40 C fokig) így a káposzta is megmarad.

Az mindenesetre tény ha vki megszik egy 15 fokos hideg kaját... :S sejteni lehet hogy reagál rá a gyomor...

Az igaz egy trópusi vidéken könnyebb megvílósítani a nyers táplálkozást mint felénk télen, és kora tavasszal márciusban pl. alig van mit harapni...

Azaz mégs: megoldás a csírák!!! és a búzafűlé :)

jók a csírák és a bűzafűlé, de kalória nincs bennük, szóval éhesnek éhes marad az ember, annyi gyümölcsöt meg nehéz eltárolni hogy egész télen elegyünk vele :( ha már bioról van szó
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

aszal

HozzászólásSzerző: anialmap » 2008. aug. 14., csüt. 14:38

Sziasztok,

Van egy eladó Ezidri Ultra 1000-es aszalóm, teljesen új, még garancia van rá. Azért eladó mert van egy másik típusú gépem amit ajándékba kaptam és ezért mindenképpen eladnám az Ezidri-t. Ha valakit érdekel emailben elérhet - anialmap@yahoo.co.uk
köszi - A
Avatar
anialmap
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2008. aug. 14., csüt. 0:00

Üdv!

HozzászólásSzerző: Stoner » 2009. nov. 13., pén. 8:27

Sziasztok!
Ide még nem írtam.
A gyümölcs savasságáról:
Még Ferencsiknél hallottam először, hogy a gyümölcsök nem savasak. De a gyakorlatban sokan azt tapasztalják, hogy ég a gyomruk, ha valamilyen gyümölcsöt esznek. Az okok közül 2:
-Nem várták meg, hogy az előző étel megemésztődjön
-Nincs elég ásványi anyag a szervezetükben, vagyis el vannak savasodva.
A savasság fokát egyszerűen meg lehet állapítani:
Éhgyomorra megnézzük a nyálunk pH szintjét
Ha 7, vagy esetleg alacsonyabb, akkor valószínűleg a következő mérés is alacsonyabb lesz, mint kéne, de ezután együnk meg jól rágva egy szelet almát, vagy bármilyen gyümölcsöt, és, amint lenyeltük, újból mérjük meg a pH-t.
Ha van elég ásványi anyag a testünkben, akkor a lakmuszpapír szinte kék, vagy sötét zöld lesz. Ha nincs, akkor változatlan, vagy csak kissé zöldebb lesz a színe.
Vagyis annál, aki már feltöltődött elég ásványi anyaggal, az okos szervezet azonnal rengeteg lúgos nyálat juttat a szájba rágás közben. Aki viszont kevés ásványi anyagot tud mobilizálni, annak alig változik a papír színe. Ezt az effektust úgy hívják Pufferhatás.
Egyszerűen megállapítható a savasság vagy lúgosság aktuális szintje.
Szóval a gyümölcs önmagában lehet savas, de, ha elég ásványi anyagunk van, és jól megrágjuk, akkor a gyomorba már egy lúgos gyümölcslé fog kerülni, és hamarosan a vékonybélbe jut, ahol fel is tud szívódni.
Az ásványi anyagokat egyedül az élő nyers zöldek és gyümölcsök képesek a szervezetünkbe juttatni. A főtt ételt evőknél szinte lehetetlen ezt az egyszerű tesztet elvégezni úgy, hogy az eredmény a kívánatos lúgos lenne.
Ezzel különösebb laborvizsgálat nélkül is bebizonyíthatjuk, hogy nyers ételeken kell élnie az emberi lénynek (is).
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

agnesrep

HozzászólásSzerző: Stoner » 2009. nov. 13., pén. 8:31

agnesrep!
Itt van egy nyersevő, és keresd Smanag topicjait, vagy Gitta írásait!
Egyébként télen is ugyanazt eszem, mint nyáron, mert nem az a lényeg, hogy teljesen bio legyen, bár az nagyon fontos, hanem az, hogy nyers és zöld, valamint más színű növény-gyümölcs legyen. Persze az otthoni csírák és hajtatott egyéb zöldek nagyon jól segítenek ilyenkor.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Előző

Vissza: Élő, nyers étel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron